| Autor |
Zpráva |
jana33
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2007 08:32
- Nahlásit
Tak jsem zase v pracovním procesu,fuj fuj fuj,je to humus. A Samoušek má stále deprese,už nevím,co s ním budeme dělat
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2007 09:21
- Nahlásit
jana33
Gratulujem Rozárce! To je krásný - když jsi pořád tak říkala, jak vaši psi nosí jedině zvěřinu....byla jsem docela zvědavá, jestli na ně holky na Albeři něco vymyslí - a vidíš
A Bondík na nás po návratu taky vždycky kouká jak na vrahy - myslí si chudáček, že tam všichni ostatní pejsci zůstali, jen on chudáček už zas trpí sám v Praze.
choco
Veliká gratulace! Vidíš, vidíš, hlavně je nepodcěňovat retrívry jedny chytrý a šikovný, co? A taky jim dát občas ve cvičení pauzu, to už jsi třetí, kdo to ověřil - my s Bondem jsme taky během mho zkouškovýho nedělali nic a svkěle ho to zrychlilo a dostal daleko větší chuť do cvičení a v něčem se i sám od sebe prostě zlepšil, Jumi psala o Bernáškovi totéž, taky mu pauza ohromně prospěla a Andík byl chudás asi taky přepracovanej a potřeboval před táborem oddych
Možná bysme jim měli nechat víc času pro sebe...jako na osobní rozvoj
Jo a mimiochodem, Evička je z tábora naprosto nadšená....hlavně z lidí, že prý se to úplně skvěle sešlo, takže to bude určitě hlavně vašim týmem
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2007 09:29
- Nahlásit
Karol
Samoušek nosil jen zvěřinu,ale tak cca čtvrt roku už nosí i dummíky. Rozárka nosila všechno,akorát s tím kraví. Sam měl na platošáku smůlu,ale příště to určitě dožene,měl rozhodně na víc,ale pánbůh a taky Ferda zjevně nechtěli,aby měl platošák klidný a bezproblémový scénka u vody jistě vejde do dějin platošáku
|
choco
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2007 13:58
- Nahlásit
Karol
JJ, jsou šikovný a dokážou vždy překvapit kdo by to byl řekl, že s ním udělám teď Ovvrka a ještě k tomu jen s jednou trojkou za to váhání vlízt do vody a ne za aport Přijde mi teď trochu jak vyměněný, takový živější Jj partička se na táboře sešla fakt dobrá a na na náš sleep team se jen tak nezapomene,bych řekla )) Chtěla bych si ještě zajet na cvičení na tábor v srpnu a z našeho sleepteamu plánují,že se psama účastní Platošáku (ale to my s Andym ještě ne) ,tak bych byla ráda vidět se i s nima.
|
choco
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2007 14:00
- Nahlásit
jana33
scénka u vody jistě vejde do dějin platošáku to rozhodně )))) Škoda, že nikdo netočil, muselo to být k popukání podle vyprávění
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2007 14:01
- Nahlásit
choco
proč byste nešli na platošák? Když tam mohla Hanny a Ferda,tak proč by nemohl Andy? Vždyť je to legrace
|
choco
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2007 17:19
- Nahlásit
jana33
Jo? Já myslela, že je to pro ty,co už toho mají za sebou ve výcviku víc, tak to prubneme možná taky
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2007 19:49
- Nahlásit
choco
má to být pro ty,co nedělaj OVVR,aby nějak zakončili tábor
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2007 10:14
- Nahlásit
Ahoj je tu nějakej speciální fígl na vkládání fotek? Kopírovat a vložit se mi nějak nedaří...asi mám ty fotky moc velký..
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2007 11:02
- Nahlásit
Hlásím,že v termínu 14-16/9 se uskuteční sraz labradorů v Meziříčku. Je to takové neofiko setkání labrošů a jejich psích kamarádů (takže i jiných plemen,ale labrošů je 99%) a lidiček,není to o výcviku nebo tak něco,prostě se sjedeme v pátek a víkend trávíme společně. Vždycky se připraví nějaké soutěže,procházka a blbiny,večer samozřejmě táborák. Budu ráda,když se někdo přidí!
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2007 11:32
- Nahlásit
jana33
to jako ve Valašském Meziříčí? nebo je to nějaké Meziříčko?Ráda bych se něčeho takového zůčastnila, ale jsem z ČB a mám malý problém s dopravou, momentálně jsem bez auta...
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2007 11:42
- Nahlásit
Bára a Sam
Fotku bohužel nestačí mít jen ve svém počítači, musíte ji mít buď někde na webu, či si zde založit galerii, pokud ji budete mít aspoň zde v galerii pak už to je jednoduché, zkusím krátce vysvětlit,
Na zvětšenou fotku kliknete pravým tlačítkem myši, dáte- vlastnosti - vyskočí vám okýnko, kde je zapsaná URL adresa, ta se celá přetáhne myší/začerní se/ a dáte buď kopírovat, nebo CTRL+C, máte tedy tu adresu v myši, pak si najedete sem na dizkuzi, kliknete na 4 čtvereček zleva, což jsou ty barevné geometrické tvary, vyskočí vám okýnko, kde bude jakási adresa, nikdy jse nekoukala jaká, a vy uděláte toto : stisknete klávesu CTRL+V, tím tam vlastně vložíte tu svou URL adresu, a dáte OK. a budete to mít tady. Nesmíte zapomenout kliknout nejdříve na ty geometrické tvary, jinak by fotka nebyla vidět, jen až asi po rozkliknutí.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2007 11:46
- Nahlásit
Bára a Sam
Je to Meziříčko na Vysočině. Zkus se přihlásit na www.stekani.cz ve foru je přímo téma srazu,myslím,že někdo z JČ jezdí,tak by tě mohl vzít nebo bys mohla vlakem a mohli by ti vzít bagáž.
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2007 15:28
- Nahlásit
jana33
děkuju za odpověď, zkusim o tom ještě popřemýšlet....
plánuju na dovču (možná) autem do Chorvatska, což by bylo dobrý v tom, že by mohl pejsek cestovat se mnou. Chci se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s cestováním s labradorem na tak dlouhou vzdálenost...bohužel máme auto, kde není možnost dát psíka do kufru, takže to zatím řešíme seděním na zemi u spolujezdce. Ale až do Chorvatska si to nějak neumim představit vzhledem k tomu, že Samovi budou v srpnu teprv 4 měsíce a šijou s ním všichni čerti...nevíte někdo jak na to, aby to bylo v pohodě pro štěně, mě(paničku) a pana řidiče(kterej je v autě občas dost velkej rapl)???
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2007 15:37
- Nahlásit
Bára a Sam
obávám se,že 4 měsíční štěně nebude dostatečně oočkovaný,aby s tebou mohlo do ciziny. A ani jinak bych to teda já osobně v tomhle věku neriskovala,být tebou,tak to odložím za rok,kdy si to užiješ ty i pes
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2007 15:39
- Nahlásit
Bára a Sam
jejda, tak 4 měsíční mimi bych pod nohama spolujezdce do Jugošky nebrala... přece jen je to dost hodin a žádný pravidelný režim a tak...
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2007 16:01
- Nahlásit
no já mám z toho taky obavy...já jsem myslela, že dneska už je to o čipu a někam pas...to musí být splněno i veškerý očkování?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2007 08:46
- Nahlásit
Bára a Sam
Jasně,že musí být plně naočkovaný a to minimálně měsíc zpětně. Proto se dnes už většinou dávají mezinárodní očkovací průkazy. Je to dobře,jak pro zemi,kam zvíře jede,aby tam nezavleklo nějaké choroby a i pro zvíře,protože třeba u nás už vzteklina téměř není,ale v jiných zemích může být ještě poměrně častá. K moři bys taky měla ošetřit pesana proti srdečním červům a jiným ohavám a na to je fakt brouček ještě malej
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2007 08:59
- Nahlásit
Bára a Sam
My jezdíme pravidelně do Chorvatska až na Pelješac- 1350 Km už 5 let a naše Cathy s námi jezdí od 4 měsíců.Jezdí na zadním sedadle,protože ikdyž máme dlouhou oktávku,kufr je narvanej věcma.Jezdíme ve dvou,takže Cathy má vzadu dokonalý komfort.Prostor za před.sedadly ji vyplníme bagáží,takže má na ležení skoro letiště.Zastávky děláme po 2-3 hodinách a protože je to dálka a jedeme s karavanem,tak v půlce cesty na pár hodin zalehneme a spíme.Cathy snáší cestu i pobyt u moře velmi dobře.Jedinný problém je s tlapkami.Večer se musí vymýt tlapky mezi prsty od soli,protože se jinak odírají a dobré je občas je namazat mastí na tlapky.Co se týče Chorvatů,tak se mi nikdy nestalo,že by kontrolovali Cathynim pas a to jsme si jezdili k vet vždy pro atest.My jezdíme do kempu pro surfaře a tam psíci můžou,je nutné si zjstit dopředu,kam se psem můžeš a kam ne.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2007 09:11
- Nahlásit
Zuzana T
Ale ve 4 měsících ještě nemá komplet očkování,když je budou kontrolovat,tak je do země nepustí,ne? Vím,že Chorvati na to kašlou,ale zrovna kamarádku na hranicích kontrolovali,tak je to dost risk,ne? A já bych se teda bála i o zdraví štěnda. A taky mi přijde srpen pro pesany moc horkej,to už třeba konec září se spíš dá,ne?
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2007 09:14
- Nahlásit
jana33
No před 5ti lety se očkovala vzteklina v šesti měsících a ostatní očkování už měla.Dneska jsou jiná pravidla a např. některá moje béčka už byla očkována na vzteklinu ve třech měsících .Dneska se vyžaduje už i na výstavách mít ve tř. puppy a baby očkování na vzteklinu.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2007 09:15 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
jana33
Nóoo v sobotu má být v našich krajích 30 a má to ještě stoupat,tak nevím, jestli je lepší chcípat vedrem tady nebo tam - u moře je přeci jen vánek.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2007 09:22
- Nahlásit
Zuzana T
Aha,tak já mám vzteklinu zafixovanou právě v půl roce,ale neříkej mi,že ve 4 měsících má všechno komplet? Vždyť to musí být pro ty štěnda strašná zátěž ne?
U moře nebo tady,nejlíp je v lese
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2007 09:31
- Nahlásit
jana33
Já ti nevím,ale venku vždycky vyžadují právě tu vzteklinu.Nechci tady blábolit nesmysly,bude lepší pozeptat se nějakého vet.
Víš my bereme psa naprostu všude - tím,že jezdíme s karavanem,tak je to asi jednodušší.Cathy s námi jezdí prostě všude ,v zimě byla i na lyžování v Itálii se svou malou dcerou Jessy - té bylo tuším také 4-5 měsíců.Bydleli jsme apartmánu a holky se tam náramně vyblbly.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2007 09:44
- Nahlásit
Zuzana T
Tak to my taky,to je jasný. Taky plánujeme,že bychom třeba příští rok vyrazili k moři,ale právě asi až koncem září,aby nebylo takový hic. Černoušek Samoušek to blbě snáší,tak aby moc netrpěl. Máme i typy na tzv. Robinzonády,kde nejsou moc lidi,takže pesani lidem nevadí. Ale ten karavan je super,to vám fakt závidím. Ale prostě 4 měsíční štěndo bych asi takhle daleko netahala,nevim. Ale zkušenosti s tím nemám
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2007 12:39
- Nahlásit
V pondělí jdem na očkování, tak se poptám...a když to nevyjde, tak pojedem na Lipno aneb jak s oblibou říká můj otec k Jihočeskému moři
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2007 12:46
- Nahlásit
Bára a Sam
Taky je dobrý vědět po jak dlouhý době je pesan ochotnej "odpadnout" v autě.
Třeba Dinno lehá okamžitě (na zadní sedadla), ale Jess až tak po 20 minutách poté co si čtyřikrát nabije čumák tak aspoň sedne a čumí z okna
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2007 13:48
- Nahlásit
Anlie
no zatim absolvoval nejdelší cestu na Lipno a to byl hodnej a spal...ale do Chorvatska je to přece jenom dál a i když by mohlo být auto kde by mohl být na sedačkách vzadu, tak s tim očkováním mi to netrklo...
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2007 13:50
- Nahlásit
Anlie
a teď jsme hodku lítali venku v lese a já přijdu domu a zjistim, že jsem ztratila korálky co jsem měla z Tunisu pro štěstí...kurňa to je fakt pátek 13týho...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2007 14:00
- Nahlásit
Bára a Sam
Tak si to ještě rozmyslete,vždyť můžete jet za rok a mít to v klidu. A máte pro pesany pásy? To se taky dost kontroluje,nemůže být v autě "na volno"
|