Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Labradorský retriever
<< 1 ... 315 . 316 . 317 . 318 . 319 . 320 . 321 . 322 . 323 . 324 . 325 ... 541 . 542 . >>
Autor Zpráva
Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 06:20
- Nahlásit

jaká Sára? z Brna?
no, ano, bylo to loni v létě, byla ještě malá... byli na chalupě a měla smolný týden - nejdřív vyhrabala sršní hnízdo a dostala několik štípanců, a pak běžela s klackem a ten se zapíchl do země a ona si ho zabodla dozadu do tlamy a zranila se... a prý doktor pak řekl, že bylo velké štěstí že se ten klacek v tu chvíli zlomil, protože jinak by jí prošel až do mozku a byl by konec... bylo to o fous. Nevidím ty klacky ráda - naši je samozřejmě taky nosí, ale vždycky se snažím to s nimi vyčenžovat za něco bezpečnějšího
Už je lépe, už chce piškotek?

Eda
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 07:29
- Nahlásit

ahoj, to jsem o Sáře nevěděla... to samý se stalo Edě...
dneska ráno už byla normální, venku v pohodě jen jí nebudu nijak přepínat, přece jen už zas začíná horko...

jana33
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 08:40
- Nahlásit

Eda
Teda vy máte věci,hlavně,že to takhle dobře dopadlo. Klacky jsou fakt nebezpečný,ve vodě jsou v pohodě,ale jinak fakt velký riziko. Není nad dummíček.
Jinak mě ráno labradoři moooc potěšili, Samouš venku zahlídl kočku a letěli za ní po ulici s Rozárkou směr silnice,ale na písknutí se krásně zastavili a další zapískání spořádaně přišli. Jsou to zlatíčka

Jandula
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 08:42
- Nahlásit

Eda
No jo, to jsou ty debilní klacky a pes je nepoučitelnej... Sára si to několikrát zarazila do tlamy, většinou to měla jen naražený, ale jako malýmu štěňátku se jí stalo, že žvejkala nějakou vetvičku a ta jí zůstala zaklíněná mezi horníma zubama, já si toho nevšimla, asi po třech, čtyřech dnech nechtěla vůbec jíst a hrozně jí smrdělo z tlamy, tak jí prohlížím a našla jsem ten klacek, slušně nahnilej, to byl smrad, že se mi žaludek otáčel... Tak držím Edičce palce, ať jí to nebolí...

Eda
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 08:50
- Nahlásit

No, teď jsme se vrátily z druhý ranní procházky. Odmítala jsem jí házet v lese klacky, vzala jsem si její milovanej tenisák. na ten mi prděla a stále přinášela jednu kládu za druhou... bude to ještě na dlouho, než jí přemluvím...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 09:05
- Nahlásit

jana33
To jsou ale šikulové na rozdíl od Borga.
Jsme včera s kolegou co spolu cvičíme zkoušeli marking se startovací pistolí. Jeho pes se bojí, takže po střelbě nejde od nohy a musí ho hodně přemlouvat, aby šel pro aport.
A Borgo zas naopak nadšeně vyráží bez povelu Bez té střelby to už máme zmáknuté, můžu mu házet zvěř před čumák, můžou běhat pro aporty jiní psi a on v tom odložení vydrží. Ale jak se ještě vystřelí, tak to je prostě konec, to už je na něj moc a on to nevydrží a valí pro to. Taky ta střelba doteď nebyla jeho denní chleba, čili jsme to prostě nenacvičili. Ale teď se do toho s tou pistolí dám.
Ovšem momentálně je teda jasné na čem o víkendu vyhučíme

jana33
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 09:09
- Nahlásit

Ketrin
Borgo je taky šikulka,jen je prostě ještě mladej a tu energii,co má v sobě nedokáže úplně korigovat A naopak je prudce inteligentní,když není na pistoli zvyklej a tak rychle pochopil spojitost výstřel-aport. Tak si nestěžuj,že máš tak chytrýho psa

cherry
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 09:18
- Nahlásit

Ketrin
dovedu si teda představit jak je napružený vyrazit
Eda
no to se člověk hned hrozně lekne co se stalo, ale dopadlo to dobře

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 09:23
- Nahlásit

jana33
ale já si nestěžuju... jen mě prostě ŠTVE že neposlechne ale jinak samozřejmě jsem na něj pyšná jako každá máma - znáš to

jana33
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 09:27
- Nahlásit

Ketrin
každá máma
a mě se budeš smátjá si teda myslím,že je vůbec úžasný,že v jeho věku to už normálně ustojí a nevyběhne a čeká na paničku až mu řekne. To není o neposlušnosti,prostě se musí naučit tu svojí energii zpracovávat,vždyť je úžasnej

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 09:39
- Nahlásit

jana33každá máma
a mě se budeš smát

to bylo extra pro tebe
no je fakt že je lepší když musíš psa brzdit než když ho musíš postrkovat akorát že v tom mezidobí než se to naučí je člověk za vola ale to holt vydýchám

jana33
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 09:57
- Nahlásit

Ketrin
Hele k nám na cvičák chodí jeden labroš a to není pes,ale dělová neřízená koule,úžasnej vlohovej pes,ale je jim to vcelku k prdu,když nevydrží čekat. On je schopnej vydržet jeden aport,dva,ale pak už vyletí. Stejně tak se nedá zastavit. A není to o poslušnosti,ten kluk ho péruje děsně,pes ho zbožňuje,poslouchá,ale jak jde o tohle,tak je slepej,hluchej,prostě energie vybuchne a nic se s tím nedá udělat. A to už mu bude přes dva

OPI
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 10:24
- Nahlásit

brééé ranko,koukám že se bavíte o našem carlosovi
Né musím říct,že je vidět občas že už je dospělej,sice to je furt torpédo,ale už na něm pozoruji mírné změny ke klidnějšímu hafanovi ...
Do konce ho musím i pochválit že i nějak více poslouchá
Ale od kočičky by se asi odvolat ještě nedal,ale zase když jí vidí tak už za ní neletí,ale dá se s ním pracovat,no musíme trénovat a trénovat a trénovat .
Co se týče aportu tak ho baví když si ho dám k noze,řeknu zůstaň hodím aport a pak řeknu vem si ho,tak to vystřelí,ale jinak ho to moc nebere,no a je fakt že přinést to ke mě zpátky tak to musí být když se mu za chce
Zvažovala jsem koupit ty pachy že by ho to více motivovalo,ale sanžím se jeho lovecké pudy spíš potlačit,pak se v lese žene za vším a teď když se nám to podařilo trochu zmírnit tak se bojím abych těmi pachy ho zase nenavnadila???

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 10:32
- Nahlásit

není to o poslušnosti,ten kluk ho péruje děsně,pes ho zbožňuje,poslouchá,ale jak jde o tohle,tak je slepej,hluchej,prostě energie vybuchne a nic se s tím nedá udělat. A to už mu bude přes dva
NESTRAŠ!!!

jana33
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 10:44
- Nahlásit

Ketrin
To je takovej typ,Brogoušek je proti němu totál flegmatik Už s ním udělal kus práce,ale myslím,že na zkoušky to bude tak v pěti letech
OPI
Hele jestli chceš opravdu začít chodit na cvičák,tak na pachy a podobný věci kašli a počkej až začnete cvičit. To,že ti pesan aportíky teď nenosí je prostě výsledkem toho,že se to nikdy cíleně neučil,takže kraví,má to jako zábavu a ne jako práci. A co se týká loveckých pudů - alespoň z mé zkušenosti musím říct,že od té doby,co chodíme na cvičák (cca rok) a pracujeme směrem k aportům,lovečině a zvěři se naše odvolání od zvěře neskutečně vylepšilo,čehož jsou i ty kočky a u nás i dost potkani,příkladem. Labradoři zvěř milují,ale právě tím,jak jsou cvičení,ji berou jako práci v kontextu s povely páníčka. Takže pak reagují na píšťalku jako kdyby cvičili. I když 100% to samozřejmě nemáme

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 10:57
- Nahlásit

chtěla jsem najít fotku pejska od OPI, jak psala že tu někde je...
a hele co jsem našla - někdy před rokem:
já nevím, co pořád všichni mají s tou psí pubertou, já jsem si jí zatím ňák nevšimla.... no ale třeba mě Borgo obohatí o nové zkušenosti.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 10:59
- Nahlásit

OPI
je to tak jak říká jana33, s pachama mu nepleť hlavu, nejdřív musí pochopit že aport (=práce) je něco jiného než blbnutí s klackem nebo míčkem

jana33
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 11:07
- Nahlásit

Ketrin
Tak to je dobrý,někdy je poučný vrátit se do minulosti

OPI
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 11:13
- Nahlásit

asi máte pravdu,nejdřív se musí naučit pořádný aport
teda dneska bude pořádný pařák,chudákovi zase bude vedro,jakou mají barvu vaši labíci???já vím že Katrin má zlaťáky a ty Jani???
Ten náš je černý,takže to do něj pere pořádně

jana33
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 11:16
- Nahlásit

OPI
Sam je černej,Rozárka bílá. Samoušek ty horka taky blbě snáší,je chudák jak rozhicovaný kamínka. A teď dokonce už i Ferda,což ej gaučák gaučákovatej začal ležet na zemi,takže je vidět,že už je skoro nejhůř

Eda
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 11:23
- Nahlásit

jana33
počkej, jak skoro nejhůř? co může být ještě horší, než ležení na holé tvrdé zemi???
OPI
Eda je hnědka... takže celkem pravidelně namáčíme...

jana33
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 11:24
- Nahlásit

Eda
Myslím teplotně,samozřejmě horšího než ležení na zemi místo gauče,nic není,proto se k tomu Ferda taky uchyluje jen vyjímečně

OPI
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 11:34
- Nahlásit

No náš mazel taky tráví dny na dlažbě celý dny o něm ani nevím za to večer se to pak snaží dohnat kord když přijede páníček ale už ví že je pátek že se bude něco dít a pojedem na chatu,tam mu je hnedle lépe,sice taky teplo,ale v baráku je větší chládek
no vedro nevedro,ale půjdu s ním aspoň na kousek ven,pak musím nakoupit a to už paničku nikdo nelituje že se s pupkem musím valit až do města

No jelikož budem na chatě tak jsme se rozhodla že prostě toho našeho srabíka za ten týden naučím plavat nejdříve budem objetovat páníčka aby šel do toho fujky koupálka první a pak asi ulovím toho zajce a uvážu si ho kolem krku
Vím že musí hlavně sám na to přijít,ale musím ho něčím motivovat,přeci jen tak sám od sebe si nehodí tempíčko
no jetli máte někdo nějaké osvědčené recepty tak šup sem s nima

Eda
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 11:53
- Nahlásit

OPI
držím palce, snad se pesan konečně rozplave já bych spíš potřebovala recept, jak plavat míň

jana33
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 12:09
- Nahlásit

Eda
hele nestěžuj si,my máme většinou fakt vážnej problém dostat Ferdu z vody. Nejlepší to bylo loni na táboře,byl tam jeden pošahanej CHBR a ten taky z vody nevylezl,tak všichni už dávno byli na jídle a já s paničkou CHBR jsme stáli na břehu a dívali se,jak se ti dva blbci ve vodě honí a vůbec nejlíp,jak na sebe dvojhlasně poštěkávaj

Eda
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 12:11
- Nahlásit

jana33
ale neříkej, že by nevylezli, kdybyste jim oznámily s tou paničkou, že odcházíte... já na tohle používám "povel" TAK AHÓÓJ a vždycky z vody vyletí, abych jí jako neutekla

jana33
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 12:14
- Nahlásit

Eda
Ty vycházíš ze své zkušenosti s LR,ale tady šlo o veverkonetopýra a CHBR,kterej se jmenoval Běs Ferda je machr,když jednou zdrhl Karlovi a zdálo se mu,že je páník nějakej naprdlej,tak se odmítl přiblížit. Karel pln pouček o tom,jak si pes pána hlídá a bude se bát sám,naložil labroše do auta,nastartoval a ve chvíli,kdy kousíček popojel,viděl Ferdu až do té doby auto pozorujícího,že bere draka do ulice,kde maj na zahradě psy. Něco jako - vy se jedete projet? Tak si to užijte,já si to užiju 100%

Eda
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 12:20
- Nahlásit

jana33
nojó, jméno Běs, to je dobrý tak asi jo, LR jsou závisláčci...

fromeli
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 12:23
- Nahlásit

povel" TAK AHÓÓJ a vždycky z vody vyletí, abych jí jako neutekla

hmmm, tak na špagetu to taky nefunguje, zrovna včera potkala takovou nějakou ala drsnosrstou jezevčici a nechtěla se mnou pokračovat, tak jsem řekla čau a šla dál a po 100 metrech jsem se jí schovala a pozorovala, no čuměla jsem tam 10 minut, když se vyběhala, rozhlídla se, zjistila, že nejsem, tak nasadila čenich k zemi a vyčenichala si mě a ještě se u toho tvářila jako "kde seš"

jana33
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 12:23
- Nahlásit

Eda
No Běs byl asi taky vyjímka,ale u teriérů to bude asi spíš norma,jsou takový jiný

<< 1 ... 315 . 316 . 317 . 318 . 319 . 320 . 321 . 322 . 323 . 324 . 325 ... 541 . 542 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání