| Autor |
Zpráva |
OPI
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 09:09
- Nahlásit
jana33
ahojky jani,prosim tě už vidím toho mého jak s ním jde na cvičák
No,je škoda že to minule nešlo,ale ted když necvičíte,tak to nechám až na ten červenec ikdybych tam měla jen přijet a nechat to tam hafa očuchat...atd...aby si zvyknul.no a pak už má porod za pár a po porodu jen co to půjde tak bych jezdila,tatínek by se postaral o malou
Už jsem si koupila i autí,takže s dopravou nebude problém,teda maximálně s mým řízením
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 09:12
- Nahlásit
OPI
Tak to by bylo fajn,jezdí tam docela dost rodinek. Teď vím,že si holky dělali legraci,že na první turnus by to chtělo pedagogickej dozor,protože tam bude hafo lidskejch mrňat
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 09:14
- Nahlásit
Jo a dlouho jsi tu nebyla,takže naší změnu z neplavce v plavce jsi propásla,po letitém přemlouvání a vymýšlení motivace Sam začal plavat ve čtyřech letech za napachovanou atrapou kachny. U nás je holt největší motivace zvěř
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 09:14
- Nahlásit
jana33
Rozkaz, číslo uloženo ,jedeme na ten další termín od 30
no jooo hlavně že jsme si o tom psaly včera. Já jsem
OPI
Plavali od štěněte???
spíš podle ročního období narození-Bresta je nar. v srpnu, takže ta šla do vody poprvé až v březnu násl.roku... a Borgo poprvé plaval asi ve 4 měs. předtím jen brodil. Ale některá štěňata třeba už v 9 týdnech.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 09:21
- Nahlásit
Ketrin
Jsem ti to nechtěla připomínat,abych se tě nedotkla ale nic si z toho nedělej,bude hůř
Ferda plaval poprvé taky asi ve 4,5 měsících,ale u toho se to tak nemůže brát,on je kříženej s vydrou
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 09:35
- Nahlásit
jana33
Jsme včera cvičili s myslivcema (rozhodčíma) a na některé metody jsem teda valila oči i když je to efektivní, ale.... já si to radši patlám pokud možno po dobrým a pozitivně
a MNĚ pak přitom říkali, že to moc ženu!
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 09:43
- Nahlásit
jana33
Tééda ty mě vždy uklidníš,že nejsem jediná kdo má takového podivína
no jsem zvědavá kdy ten náš k tomu dospěje
Je narozený v prosinci,ale jako štěně sice vodou brouzdal,ale párkrát tam asi i žuchnul tak si to pamatuje,nevím....
najdem vhodné koupálko a zkusíme ještě jít za mnou a nebo si pak uvážu zajíce kolem krku a to snad půjde hned
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 09:45
- Nahlásit
Ketrin
Brutalitka? Oni asi měli ohaře a spol. ne?
OPI
Vím,že Karel Rozárku naučil plavat tak,že si vzal neopren a od časného jara lezl do řeky s ní Sam už loni udělal pokrok,když vlezl do vody a plaval se mnou,ale sám si udělal tak dvě tři tempíčka a nic,prostě broďák. Až teď jsme na něj vyzráli
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 09:50 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit
Až teď jsme na něj vyzráli
no jen jestli si kvůli tomu, aby nemusel plavat, neuhnal ten ekzém.
Když máma řekla, tak tedy plaval, ale zaonačil to jinak, aby Tě nezklamal
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 09:56
- Nahlásit
Brutalitka?
až tak bych to nenazvala.... ale jsou to drsoni, no...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 09:56
- Nahlásit
fromeli
Ohře je čistá!!!! A ekzém dostal až mnohem později ty bestie Ale jinak je fakt kouzelnej,otíráme tlapky řepíkem a mažeme a on už si sám lehá a nastavuje nejdřív jednu packu,pak i druhou. I na veterině nejdřív ukázal jednu a hned jak jí doktorka pustila,tak jí dával druhou Jen Rozárce začíná bejt divný,proč se tím furt tak zaobíráme a ráno už mi dávala tlapku i ona
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 09:57
- Nahlásit
tak do neoprénu fakt nejdu,to ať se raději brodí
Však ono to nějak dopadne a až bude chtít tak půjde,nemá cenu to nějak lámat....
tady s ním chodím do lesa a jsou tu 2 dřevěné lávky,jednu přejde úplně v pohodě a z druhé mám strach a nezvleze na ní ale když vidím jak se fakt bojí tak ho tam nebudu rvát násilím,stejně by to nepomohlo
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 09:58
- Nahlásit
Ketrin
No mě stačili ty metody na horys lovu, mě by to ani nebavilo,takhle to toho psa učit,měla bych z toho blbej pocit,asi jsem přecitlivělá
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 09:59
- Nahlásit
OPI
Na lávky je nejlepší psa zvednout aspoň kousek do vzduchu,dát ho doprostřed tý lávky a odejít. Když tam nechce zůstat,musí se prostě překonat. Když to párkrát uděláte,tak zjistí že mu nic nehrozí. Ale ty ho budeš ve svým stavu těžko popostrkovat
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 10:01
- Nahlásit
si pak uvážu zajíce kolem krku
si vzal neopren a od časného jara lezl do řeky s ní
jste vtipný
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 10:02
- Nahlásit
nastavuje nejdřív jednu packu,pak i druhou
to dělá špageta taky když jí utírám packy jsou to šikulky
Švárova Rachel zase reaguje na povel "ukaž bříško", to si lehne a ukáže pupíka
No a pak má ještě zvláštní povel "KAMIL"
No a na ten začne štěkat Takový jí učej krávoviny
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 10:04
- Nahlásit
jana33
já s nima občas jdu, páč zas mají dobrý oko a vidí co člověk sám třeba nevnímá, poradí a bez obalu řeknou co děláš blbě a používat jejich metody mě nikdo nenutí.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 10:11
- Nahlásit
Ketrin
Tak to je fajn,když to máte takhle nastavený,je jasný,že když člověk cvičí sám,tak potřebuje nějakej pohled z venku
si vzal neopren a od časného jara lezl do řeky s ní
prostě se rozhodl,že dcerušku naučí plavat
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 10:11
- Nahlásit
jana33
člověče ten náš mazlik má 40kg stav nestav,byl by to boj ho tam dostat,ale když ho tam dotlačím myslím že by se pak nebál ještě víc????
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 10:14
- Nahlásit
dcerušku
jooo tak vy jste přímo máma a táta ?
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 10:18
- Nahlásit
No tak do kruhu učení kravin se mohu přidat
Pac,popros,štěkej,mrtvej a komedie u utírání taky zvládáme,bohužel na přivolání jsme byli málo důslední,ale sedni,lehni,zůstaň,joooo a plazit to nám taky jde
Ale panička prostě hooodně chválila a pak začala puberta a hafan párkrát měl paničku třeba v lese na háku a od té doby jsem ho připla na vodítlo a chodíme na flexině tím jsme to celé podělali,páč jsem si zvykla ho mít pod kontrolou a ted se bojím ho pustit....atd....je to můj první pes,tak se to taky na tom odrazilo,chybama se člověk učí,ale vím že se to dá napravit.... ikdyž některé věci možná už ne,třeba že ho pár psů napadlo a teď na ně vrčí a taky to dělá to vodítko,většina psů na vodítku prostě vrčí...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 10:20
- Nahlásit
Ketrin
No tak myslím,že Karel kor když byl s Rozárkou sám k ní měl vztah čistě otcovský byť by to asi nepřiznal
Jinak si z toho samozřejmě spíš děláme srandu a mluvíme o nich mimo jiné jako o harantech nacvičujeme si budoucí role
OPI
Ze začátku možná,ale pak ho to přejde. Alfa a omega u každýho strachu je ho přesvědčit,že se nemá čeho bát i za cenu nátlaku nebo menšího násilí. Kdybych se se Samem dohadovala pokaždé,když se někoho bál,tak do dneška nevycházíme na ulici
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 10:21 - Změnil/a: Eda
- Nahlásit
hele, holky, brzděte, kdo to má tady číst?!?
Ketrin
teda, Borgoušovi fandím, ale že by sám trhal i třešně? Edka dneska naučila v lese cizí holku LR trhat borůvky... nejdřív se honily jak torpéda, pak kec mec do borůvek a pak trhaly obě dvě panička mi "poděkovala", že jí teď na zahradě ta její fenka bude obírat jahody
jo, a s tvým zpravodajstvím ze zkoušek už tak nějak automaticky počítáme ty tak krásně přeháníš
OPI
áá, koukám, že máme dalšího zájemce o kurzy plavání, aportování a potápění za klackem, že jo? jen co budu mít po zkouškách, můžeme vás vzít společně s Andym do parády
Lucinda
tak uvidíš, jak ti to vyjde, já teďka sprintuju se školou a s časem jsem na tom dost blbě
fromeli
hmm, to TAE-BO mě začíná zajímat... hoď sem po neděli reference, protože, jestli je to horší než spinn, tak to chci zkusit
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 10:25
- Nahlásit
OPI
no vidíš jak jste šikovní a co toho umí, tak to přivolání a pohyb na volno zvládnete taky
plazit to nám taky jde to nám jde nejlíp právě když máme někde zůůůůstat
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 10:29
- Nahlásit
Eda
že by sám trhal i třešně? no na strom nevyleze. to ne
Trhají si z nízkých větví, co visí až dolu k zemi.
A mimoto spásají ze země, to naklofané co tam naházejí ptáci.
A Borgo navíc žere pecky chroupe je jako oříšky
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 10:33
- Nahlásit
hoď sem po neděli reference, protože, jestli je to horší než spinn, tak to chci zkusit
si piš, že napíšu
TAky musíš vyzkoušet každou krávovinu?
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 10:34 - Změnil/a: Eda
- Nahlásit
Ketrin
áá, pecky, to Eda miluje taky... teď je tu dost višní, to je potom bobková kanonáda, přímo...
ad oříšky... louská si je? myslím ty vlašský. Eda naprosto běžně a je nervózní, když jí ho chci vyloupat, aby nežrala ty tvrdý skořápky
fromeli
TAky musíš vyzkoušet každou krávovinu?
jóóó
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 10:45
- Nahlásit
Plavání,aportování a více poslušnosti to nám už jen chybí ke štěstí takové ty klasické znaky labíka nám jdou hodně ty rošťárny
No a pak až se nám narodí mímo tak aby ho přijal v dobrém mezi nás a budu maximálně spokojená
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 10:55
- Nahlásit
nám jdou hodně ty rošťárny
ale to je přece nejhlavnější labradoří znak
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 10:57
- Nahlásit
To jo a je fakt že jsem na to i celkem hrdá že mám takového rošťáka,znám i labíky flegmouše a to by mě nebavilo,ikdyž působějí vychovaněji....
|