| Autor |
Zpráva |
jana33
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2006 10:34
- Nahlásit
Jandula
Já myslím,že ne,že jí to spíš táhne nebo tak něco. Protože když jí to bolí,tak si sedá,odpočívá,to dělá,když jsme třeba víc dnů venku,furt lítá a pak jdem do lesa. Tohle je spíš takový pokulhávání - ona normálně šmatlá a tohle je prostě ještě větší šmatlání Právě že u ní je to blbý i v tom,že jak jí to nebolí,tak i když šmatlá a pajdá,tak furt blbne a lítá.
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2006 13:30
- Nahlásit
Jandula
jana33
To jsou starosti. Gita taky pokulhává na předek, ale jenom, když dostane rychtu v lese a za 5 dní je dobrá. Kyčle má 0/0, ale je pravda, že lokty nevim. S tím sedáním do boku se to prý říká, ža má pes v čudu kyčle, ale znám fenku (štěně z prvního vrhu), ta si vživotě nesedla normálně, furt se válí po stehnech a je nulová. Zkoušeli jste STRIDE? Je to preparát na koně, ale už to dělají i pro psy, ale dá se použít normálně ten koňský, jenom se sníží dávka a k tomu se sype vit. C, aby se ty látky vstřebávali lépe. Vyjde to taky draho, ale na koně to dobře zabíralo. Najdete ho na stránkách www.ehorse.cz pod kloubní výživou. Taky už dloho uvažuju, že budu muset něco Gitě koupit, už taky neni nejmladší.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2006 13:33
- Nahlásit
Lucinda
Dík na to se podívám. S tím sedáním na stranu - snad všichni velcí psi,co znám,si tak sedají a nezáleží na tom,jaké mají kyčle. Sam mám taky 0/1 a tak si sedá,prostě si rád "pohoví"
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2006 13:35 - Změnil/a: Ketrin
- Nahlásit
Lucinda
S tím sedáním do boku Já teda neznám žádnou labradorku, která by aspoň občas neseděla jako dě*ka, kyčle nekyčle. Eda tomu říká kec lívanec
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2006 13:36
- Nahlásit
Lucinda
Tak na těch stránkách mají i ten psí. ALe je toho jen 150g a denně by měl pes nad 30 kg dostávat 15 g,tak to moc nechápu,to balení Jinak já jsem teď na zimu dala kůru Alavisu i Samovi,byť žádné problémy nemá,prevence je nejlepší. A když to doma máme pro Rozárku i ferdu,tak co by to nedostal i Sam
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2006 13:42
- Nahlásit
Ketrin
No nějak jsme to rozebírali u Planých a říkali, že štěňátka, která si sedají na stranu, mívají v dospělosti kyčle třeba 1/1, ale to jsou takové dohady. Gita si třeba vždycky sedá do pozoru a Šína jak kdy.
jana33
No ono se toho dává málo. Vim, že jedna známá si tam objednala ten koňský na límcovou kolii, protože je to u veta drahé a to valký balení má na strašně dlouho. Koním ten jeden pytlík vydrží na dva dny a u veta stojí 150 kč.
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2006 13:46
- Nahlásit
jana33
Jo, ten psí je asi cena za pytlík, ale ten koňský je 30 pytlíků po 50g. Vet říkal, že ten psí je tahák na lidi, protože má stejné složení jako ten koňský a ten vychází levněji a dává se ho tušim míň než psího. Tak to jsem to krásně zamotala.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2006 13:50
- Nahlásit
Lucinda
Hm tak to teda podle stylu sedání je na tom asi nejlíp naše Sali, která má 4/3 a jak ti roste Šína? Já jsem dnes jela kolem veteriny, tak jsem se stavila Borga zvážit. Má 33,5 kg. A výškou mi přijde že už je jako Bresta (54). Ale přitom vypadá pořád strašně mrňavě a hubeně
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2006 13:53
- Nahlásit
Ketrin
No Šínu musim zvážit, bude to kolem 27 kilo, je velká skoro jak Gita a hubená je jak lund, ale já teď na výstavu stejně nejedu, tak mi jí nemá kdo pohanit a všichni radši říkají, že je krásná.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2006 13:54
- Nahlásit
Jo a tos mi Ketrin připomněla - vetka říkala,že má Rozárka velkou vrstvu podkožného tuku,ale přitom už má necelejch třicet kilo a i od pohledu je tak akorát. Mě už se jí zase nechce nějak moc hubnout
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2006 13:55
- Nahlásit
No to mně ho taky všichni vychvalujou. Už jsem sama sobě protivná, jak na něm pořád hledám vady Ale je to můj pejsáček mazlivej zlatej/Borgouš jeden nevycválanej
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2006 13:56
- Nahlásit
jana33
jak na to přišla, že má vrstvu podkožního tuku???
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2006 13:56
- Nahlásit
velkou vrstvu podkožného tuku,ale přitom už má necelejch třicet kilo a i od pohledu je tak akorát.
To nějak nechápu. Taky už bych ji nehubla. Stejně teď trochu zhubne v rekonvalescenci.
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2006 13:57
- Nahlásit
jana33
30 mi přijde pohoda, nemůže to být genama? Třeba byla matinka při těle a tloustla i z vody a dcerunka to holt podědila. Špeky váží míň než svaly, ale moc velkym pohybem ji zase odrovnáš klouby, tak babo raď.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2006 13:59
- Nahlásit
jana33
A čím je krmená?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2006 14:01
- Nahlásit
No když jí otvírali,tak že má prostě hodně tuku v podkoží. A že teda musela zhubnout svalovou hmotu a ne tuk. Ale mě fakt nepřijde při těle a hlavně ona vypadala furt tak povoleně,ale teď se začla pořádně rýsovat. Jednak si myslím,že je to dospíváním a jednak tím,že je z větší části krmím masem. Takže i známý říkali,že vypadá moc hezky
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2006 14:02
- Nahlásit
Ketrin
Tak tebe bych za rozhodčího v kruhu nechtěla. Na psovi máš hledat přednosti a né vady, alespoň zahraniční rozhodčí se tim řídí, pak máš v posudku: krásně modelovaná hlav, rovný pevný hřbet, široký hrudník, krásné úhlení končeti, silná kostra s výborným osvalením a už ti tam nenapíšou, strmé nasazení krku, vysoko nasazený ocas, málo prostorný klus atd.atd.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2006 14:04
- Nahlásit
Lucinda
Ještěže nejsem rozhodčí
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2006 14:05
- Nahlásit
jana33
To prostě může být dáno jedincem. Nikdy nemáš dva stejné psy a oni prostě mají nějaký průměr a Rozouš se holt trochu odlišuje. Doufám, že se bavíme o Rozárce, jsem teď trochu zmatená. My máme poníka Rozárku a taky má hodně podkožního tuku.
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2006 14:06
- Nahlásit
Ketrin
Někdy mi z těch českých posudků příjde, že hledají hlavně chyby a lidi se pak z toho hrotí.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2006 14:07
- Nahlásit
Lucinda
Tak to asi bude tím jménem
Ketrin jinak krmím - ráno trochu čistě jehněčích granulí a večer maso (Rozárka tak cca 300 g) + kopec zeleniny,ovoce + něco dalšího,ale bez příloh. A venku dostávají krmný piškoty. To je snad jediný,co by se dalo omezit,ale co by pak chudáček labradorek popelnička ze života měl,že
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2006 14:11
- Nahlásit
jana33
A taky je ještě dost mladá, ne?
Lucinda
hledají hlavně chyby to oni musej, že.. ale chyba se dá vytknout buď věcně a taktně (a obalit nějakou chválou) nebo neomaleně a trapně. A tím se rozhodčí odlišujou na dobré a špatné.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2006 14:12 - Změnil/a: Ketrin
- Nahlásit
jana33
co by pak chudáček labradorek popelnička ze života měl,že
Moje řeč. Jen ať si chudina malá kastrovaná třicetikilová nechá chutnat.
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2006 14:15
- Nahlásit
Ketrin
Pamatuju si na první výstavu. Rozhodčí mi hned řekl, že Gita v životě nedostane V a do posudku napsal jeden řádek. Taky jsme nikdy V nedostali, protože jsme pak jeli ještě na jednu výstavu a tím to zvadlo. Nasr... mě a hotovo. Uchovnila jsem jí na dvou VD a dál jsem výstavy neřešila.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2006 14:17
- Nahlásit
v životě nedostane V
To byl jasnovidec, panečku. Kdo to byl?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2006 14:18
- Nahlásit
Ketrin
No jasně jí je rok a třičtvrtě,takže se tak rok ještě bude dodělávat. Rozhodně se mi jí nechce dávat lightku nebo tak něco.
Lucinda
Proto já bych nemohla chodit na výstavy. O mě ať si každej říká co chce,ale ať někdo zkusí říct něco ošklivého o mém pejsánkovi
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2006 14:22
- Nahlásit
Ketrin
Byl to tuším jasnovidec p. Pašek, nebo Pešek, nebo Pešak, nebo Pasák už si fakt nepamatuju, ale na loňské MV Boleslav jsme s fenou od Gity od něj dostali VD ani se na nás pořádně nekouk.
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2006 14:26
- Nahlásit
jana33
Náhodou, výstavy jsou prča. Koukáš tam na ty vypasený labroušky v těch ohrádkách a klecích, který patří těm známým úspěšným chovatelům a pak koukneš na tu svojí chudinku a řekneš si: " Mám to za potřebí?" Vejdeš do kruhu a je ti jasné, že jsi tam zase jen pro to, aby ten úspěšný chovatel, s tím úspěšně tlustým labrouškem mohl pak do inzerátu napsat "V1 CAC z 50 vystavovaných fen v tř. otevřené". Přehánim, všichni takový nejsou, ale některym to kouká z očí.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2006 14:30
- Nahlásit
Lucinda
Pasák. Jo, ten to tam loni střihal pěkně. Jedné naší "A" fence dal V2 ResCAC... čuba má super povahu, šikovná na práci a kyčle i lokty 0/0, ale krásy po mámě moc nepobrala... kromě tohodle má jinak samí VD.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2006 14:31
- Nahlásit
Lucinda
Budeš jezdit s Šínou? Já jen, kdy se uvidíme.
|