| Autor |
Zpráva |
Eda
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2006 19:02
- Nahlásit
tak pozor, čerstvé informace z rangu "svítící obojek"
přišly jsme z procházky a já jsem nadšená! v úplný tmě to vypadá, jako když se směrem ke mně řítí jenom svítící obojek. jedna paní dokonce tvrdila, že Eda vypadá jako veliká světluška jsem nadšená, můžu krásně "monitorovat" její pohyb. dokonce když světýlko mířilo k řece, tak jsem ji stačila zavolat a tak zamezit následnýmu zkratu
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2006 21:42
- Nahlásit
Ketrin
My jsme tady!
A na stránkách KCHLS se dostalo té cti jen bernáškovi a to jen jeho zadečku! je to ten co se na něj zrovna sápe pan rozhodčí!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2006 21:44 - Změnil/a: Jumi
- Nahlásit
Ketrin
No a ten pes co je tam useklej s náma tak to je Bondík a tady je jedna useklá Karol s bezhlavým Bondíkem!
a Jeden celý Bondík! Vychutnávající si piškot pro VN3
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 06:52
- Nahlásit
Jumi
Jo, tak u té poslední, to mi došlo že to je asi Bondík, když tam je 3, ale jistá jsem si nebyla. Koukám, že koberec byl po celém kruhu, ne jen pruhy po obvodu na běhání, to je fajn.
Nějak mi uniklo, jestli v Letňanech taky vystavuješ, nebo jdeš jen na čumendu?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 07:18
- Nahlásit
Eda
Tak to je fajn, že jsi s tím spokojená a že to funguje tak jak má. Vy mě tady s těma svíticíma obojkama úplně lákáte, abych utrácela za něco, co vůbec nepotřebuju
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 08:11
- Nahlásit
Hledá se nový domov (i jednotlivě) pro tři > fenky - labradory, mají speciální
výcvik na pachové stopy a jejich > majitel je už nechce. Pokud se nenajde pro
ně nový majitel, budou prý > utraceny a to by byla škoda. Tak jestli někdo
máte zájem, tak zjistím > bližší informace.
Tohle mi prislo mailem, tak kdybyste o nekom vedeli, tak mi dejte vedet a ja zkusim zjistit zbytek
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 08:12
- Nahlásit
Ketrin
nelákáme tě já jsem byla opravdu dost nervózní, když jsme ji v lese nebo vlastně kdekoliv neviděla...
jo,a dneska jsme měly tu čest se Stráží lesa. nejdřív pán bu bu bu. ať si Edu přivážu a dám jí náhubek, že je to lovecký pes. a že mi může na místě dát pokutu. a prý kdyby nasála čertsvou stopu zvěře, tak jí neodvolám. říkám mu, všiml jste si teď těch tří srnek, co nám přeběhly před nosem? prý nevšiml. tak mu říkám, že právě názorně mohl vidět, že Eda je ovladatelná a mnohem víc než srny jí v tu chvíli zajímal aport pak jsme si jen tak povídali a nakonec mi řekl, že je Eda moc hezký pes sám si naběhl, ale u nás nepochodil...
jo, ještě říkal, že mají hodně případů stržené zvěře atd. tak jsem se musela zasmát, protože představa, jak Eda DOHONÍ a STRHNE zvěř, to je sci-fi
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 08:14
- Nahlásit
Jirikovo
mám takový pocit, že to už tady bylo... něco podobného... a už se to vyřešilo, ne?
|
Mmartin
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 08:14
- Nahlásit
Jirikovo
Uz jsou udane, koluje to uz jen jako hoax
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 08:19
- Nahlásit
Jirikovo
Už je to ok, mají nové domovy, mě to občas ještě taky přijde. Je fajn že se je rychle povedlo umístit.
Eda
Jasně že nedohoní, tedy zdravou zvěř určitě ne. Ale v zimě v mrazech je zvěř hodně oslabená a může jim ublížit i jen to, když musí nějakou dobu před psem prchat. Takže prosím všechny, NENECHAT psy honit zvěř s tím, že je stejně nedohoní! zarazit to hned v začátku! Myslivci mají v tomhle naprostou pravdu.
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 08:33
- Nahlásit
Ketrin
To je určitě pravda, nenechat zvěř honit, ale vem si kolik se chodí natláček na prasata a na vysokou a nejvíc tim trpí ty srnky, který stejně ten pes chvíli pronásleduje. Můžeš mít na honě deset ukázněných psů, který zvěř vypíchnou a pak jdou dál a stačí jeden zmeťour a štve to třeba i kilák.
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 08:36
- Nahlásit
Eda
Pan myslivec tě chtěl asi zbalit nééé? Jinak by mu muselo být jasné, že Edička neublíží ani mouše. A navíc je to slídič a né honič a po padesáti metrech ji do mozečku dojde, že je to marný boj.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 08:46
- Nahlásit
Lucinda
Vy chodíte s Gitou na prasata? Se o ní nebojíš?
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 08:50
- Nahlásit
Ketrin
Chodíme. Je výborná, protože nejde na kontakt, ale lhala bych kdybych řekla že se nebojim. Už je ale dost zkušená, má toho za sebou fakt hodně a u nás se chodí hlavně prasata. To víš, že nejradši chodim kachny a bažanty, ale jí víc baví ty prasata, protože tam má větší rozlet. Na prasatech je to 300 do leva a 300 do prava a na bažantech jen na krátko aby se nepřešel a ona je dost akční.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 08:55
- Nahlásit
Lucinda
Kamarádka má 9-letou labradorku, taky chodí na všecko, a ta už byla od prasete rozpáraná a stejně do toho jde dál, prý se i vozila na hřbetě postřeleného prasete, zakouslá do zátylku, myslivci se báli vystřelit aby netrefili jí... no prostě hrůza.
Bresta by na to asi taky byla, nebojí se, ale já bych na to asi neměla nervy.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 09:19
- Nahlásit
Eda
Sára se fakt nebojí... tak jsem si říkala, že až jí ho nasadím, že se ani nehne, ale ona lítá jak střelená, blikací obojek neblikací...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 09:21
- Nahlásit
Tak to jsem holky ráda za dobrý reference, taky ho smečce koupím. jen těch 14 dní už počkám,třeba to budou mít v Letňanech o nějakou tu kačku levnější
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 09:28
- Nahlásit
Ketrin
V Letňanech vystavujeme, ale jdeme na řadu jako první, takže budeme doufám, že budeme hned odbytí a budeme si užívat ostatních! Ale je nás v kruhu 11, tak snad se s tím paní rozhodčí nebude párat...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 09:58
- Nahlásit
Jumi
jdeme na řadu jako první, jak to víš? Mě se totiž loni v Letňanech stala zvláštní věc. Vždycky se to v každé třídě odjakživa řadí podle abecedy, žejo. A tam ne! Rambo je "Aragorn", tak jsem čekala že půjdem na řadu první nebo jedni z prvních, a houby - šli jsme až v druhé půlce, prostě to v tom katalogu řadili nevím podle čeho.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 10:23
- Nahlásit
no já jako myslela první - jako ve smyslu, že dorost jde jako první, ne že my budeme úplně první...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 10:26
- Nahlásit
Jumi
Jo tak to jó
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 12:17
- Nahlásit
Ketrin
Takže prosím všechny, NENECHAT psy honit zvěř s tím, že je stejně nedohoní!
ale my jsme vážně ukázněný! fakt by mě to nenapadlo, i když nejsem myslivec...
prý se i vozila na hřbetě postřeleného prasete
tomu říkám akční labrador!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 14:06
- Nahlásit
Já vím že jste ukázněný. To bylo pro kohokoli, kdo si přečtepředstava, jak Eda DOHONÍ a STRHNE zvěř, protože tím lidi většinou argumentujou - ať se proběhne za srnou, stejně ji nedohoní...
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 14:53
- Nahlásit
chjo, tak už asi začala regulérní strašlivá zima. dneska jsem Edu poprvé koulovala. a když si uvědomím, že koulovat se budeme ještě minimálně dva a půl měsíce... musím pořešit alespoň ty běžky, ať máme další rozměr pro využití sněhu a novou aktivitu pro hnědku
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 14:58
- Nahlásit
Eda
ty čekáš, že v lednu nebude sníh??? Koulovat se budem tak minimálně půl roku... možná i dýl...
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 15:03
- Nahlásit
Jandula
děkuju náčelníku, že ses mě zastal neumím počítat, původně jsem chtěla napsat 5 a půl měsíce. ale vlivem zimních depresí jsem se spletla v tak banálních počtech
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 15:07
- Nahlásit
dva a půl měsíce to by bylo dobrý... Já si asi pořídím sněžnice...
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 15:08
- Nahlásit
Ketrin
jo, a nezapomeň na 12 malých sněžniček pro labrouše
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 15:10
- Nahlásit
Eda
labrouši sněžnice nepotřebují... jejich zaječí vyskakování nad závějema je pověstné...
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 15:12
- Nahlásit
Jandula
no to sice jó, ale děsně se tím vysilují. minulou zimu z toho měla hnědka "mrtvý ocas"
tak se zatím mějte, hezký víkend, my jdeme do zimy trošku prohonit pérka labutím a kačenám
|