| Autor |
Zpráva |
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 12:31
- Nahlásit
Jandula
Tak by to mělo být, pak to otočíš a nejdřív pískneš a pak voláš a pak jen pískáš.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 12:32
- Nahlásit
Lucinda
Já myslím,že to je právě kvůli tomu,aby se pes naučil oboje. Třeba teď v sobotu nám nejdřív Jindra schovávala aporty pod suchou trávu a vysílali jsme je hledat,tam slídili a to bylo bez pískání. Tohle s pískáním bylo na velkou vzdálenost,pohodila tam dummy a šlo o to vyslat pesana vpřed právě bez toho aby si cestou čmuchal a ověřoval,kde co je a až ve chvíli,kdy byl na místě se propískávalo a tak mu ukazovalo,že na tom místě se má dát do hledání
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 12:34
- Nahlásit
bude záležet na povaze psa, jestli bude tolik spoléhat na pískání, tak je to špatně. no právě. To záleží, jakej ten pes je. Já jsem zatím cvičila jen "přírodní lovce" Brestu a Ramba, kteří vždy spoléhali na svůj výborný nos a šli jen tam,, kde něco cítili. A naštěstí nové řády už nepožadujou to dlouhé bezvýsledné slídění a nahánění, ale každá disciplína končí tím, že něco najdou a můžou přinést.
Ale ať si každej dělá co chce a už mlčím a neprudím.
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 12:36
- Nahlásit
jana33
Hmm to je fikaný, ale asi už to Gitu učit nebudu.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 12:38
- Nahlásit
jana33
Ale jak to ty psi potom rozliší???
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 12:39
- Nahlásit
Ketrin
Neblázni to neni prudění. Taky se spoléhám na Gitu, má rypáček jak rys ostrovid. Je zase pravda, že když hůř foukne vítr, tak se může stát, že to přejde, ale odtoho tam stojim já a donaviguju jí a když i já selžu, tak se budou lišky mít no.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 12:43
- Nahlásit
Lucinda
Když to přejde, tak se vrátí a bude tam tím frňákem jezdit, až to dohledá. To mi nepovídej, že když už má něco v nose a přejde to, že to vzdá. Však ví, od čeho tam je.
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 12:52
- Nahlásit
Ketrin
Né o tom nemluvím, pokud to má v rypáčku, tak může foukat třeba ze sibiře. Mluvím o tom když někde padne bažant a neviděla jsem to ani já ani pes, jen ten praštěnej myslivec, kterej mi řek, že je to asi támhle sto metrů a ono to bylo dvěstě metrů na druhou stranu. Vztekala jsem se tenkrát na Gitu, že je mrcha bez čuchu a přitom jsem měla vyprášit Myslivce slepejše. prostě se došla leč a on si to blbě pamatoval. Chudáka Gitu jsem tam honila jak nadmutou kozu, ale to je jiný problém. Myslim si, že to propískávání má smysl, když je zvěř asi tak dvěstě metrů přede mnou a vysílám psa a ke konci ho tím povzbudim, protože by mohl mít po 150 ti metrech podezření, že si z něj dělám srandu. Asi si to tak myslim, že by to mohlo být?
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 12:56
- Nahlásit
Lucinda
díky...
a jaký máte píšťalky, ty nadzvukový nebo ty černý, který jsou slyšet...
|
Mmartin
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 13:13
- Nahlásit
Jandula
ty nadzvukový super název, vidíš, nikdy mě nenapadlo říkat stíhačkám ultrazvukové, ale vlastně je to jen o překladu
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 13:31
- Nahlásit
Jandula
Ty co jsou hodně slyšet. Tu nadzvukovou jsem měla, ale nějak mi na ní čubina neslyšela asi že byla nadzvuková
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 13:37
- Nahlásit
Lucinda
jo myslím,že tak by to mělo fungovat
Ketrin
Ježiš já to neberu jako prudění,já v tomhle zkušená nejsem,prodávám jak jsem koupila v sobotu na cvičáku. Jinak Samouš je právě slídič jako hrom a prohledávání všeho miluje,tak myslím,že se mu to tímhle odliší,co po něm kdy chci. Ale jsem ráda,když slyším i jiné názory od poučenějších
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 13:42
- Nahlásit
Ketrin
To s tím popískáváním mi radila chovatelka a ta ten tebou neoblíbený working rozhodně nedělá
Jandula
já thorina na píšťalku učila v hodně pokročilém věku a to tak, že jsem se nechala inspirovat klikrem. prostě jsem si před něj stoupla, pískla a vrazila piškot a takhle třeba 5x a to několikrát za veřer no a pak už jsem jen pískla a zavolala ke mně....
u bernáše to byla ta vaše metoda - povel písknutí odměna a pak písknutí povel odměna a teď už jen písknutí a odměna!
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 14:02
- Nahlásit
Jumi
já furt zkoumám, jestli mi to pomůže... snad jo... nemám tak silný hlas a nechce se mi třeba večer moc vyřvávat, tak bych to zkusila s píšťalkou...
A ty máš jakou?
Mmartin
jo, překlad... já známá lingvistka...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 14:08
- Nahlásit
Jandula
Já mám tuhle! A mě na Thorina docela pomohla, s píšťalkou ho sem tam od zvěře odvolám - řvaním ne!
http://www.kanea.cz/?ui=Xjc5wTS3LT9190&run=1&item= 14212&ktg=4891
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 14:25
- Nahlásit
týjo jenom tady sedím a nestačím koukat, na co všechno máte ty psy namakaný... já zásadně používám jen svůj hlasový fond, ale přiznávám, že je to někdy nedostačující. tak mě berte i jako začátečníka-kynologa-amatéra vím, že jsem se pro změnu zase odkopala já, že nepoužívám píšťalku, ale nestydím se za to...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 14:31
- Nahlásit
Jumi
tak já to zkusím, třeba se zadaří...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 14:46
- Nahlásit
Eda
Já píšťalku taky nepoužívala,ale na cvičáku nám jí doporučují a je fakt,že třeba v zimě nebo ve větru nebo prostě na velkou dálku je to lepší než si uřvat hlasivky. Takže bych jí používala,kdybych jí bývala byla neztratila. Takže jdu objednat ty z Kanea,přítel nám vybral samozřejmě ty za tři kila,takže šest stovek v pr....
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 21:45
- Nahlásit
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 07:16
- Nahlásit
OPI
Pěkný vyválený labrador. Komentář?
Eda
Nic si z toho nedělej, mi na to pískání taky nejsme tak namakaný a radši řvu, ale já mám výhodu, že mám silnější hlas než ta píšťalka.
Ketrin
Už nespi, je ráno!!!!!! Hoď sem nějakou fotku Pana Borga, ať tady neni tak černo.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 09:50
- Nahlásit
Ahoj holky,musím nás pochválit,dneska při ranní procházce se mi konečně podařilo Sama i Rozárku posadit na dálku a vyčkat mých dalších příkazů! Strašně s tím bojuju hlavně u Sama,kterej chce poslouchat,ale než si sedne,přiběhne radostně ke mě. tak snad se to zlomilo,jsou to zlatíčka
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 09:53
- Nahlásit
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 09:55
- Nahlásit
tak jsem Vám sem konečně šoupla pár foteček našeho Carloska Snad se Vám líbí nebo ne
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 10:08
- Nahlásit
jana33
Bernášek se ze začátku také vždycky přišel podívat až ke mně, aby lépe slyšel a viděl, co to po něm chci!?
OPI
no jasně že líbí!
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 10:20
- Nahlásit
http://sweb.cz/KoutovaLudmila/cadlik%20na%20sn%C4% 9Bhu%202.JPG No tak tady ještě jedna podzimní
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 10:23
- Nahlásit
http://sweb.cz/KoutovaLudmila/P3060082.JPG
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 10:25
- Nahlásit
Tak konečeně to je ta pravá,ale ploč tam není obrázek
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 10:26
- Nahlásit
Jumi
Samouš se spíš přiřítí nadšenej s radostí,že na něj panička mluví a že po něm něco chce,co umí,tak že jí to předvede hezky zblízka. Ty ksichty co hází,když mu to nedovolím a usadím ho opodál,to bych vám přála vidět
OPI
je krásnej,já mám pro černoušky slabost
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 10:27
- Nahlásit
Lucinda
Cha, jsem vzhůru od 5,00 hod. jako každý den. Byla jsem s Brestou na očkování a taky musím někdy pracovat!
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 10:29
- Nahlásit
jana33
ty máš také černouška??
|