| Autor |
Zpráva |
jana33
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2006 10:48
- Nahlásit
Ketrin
Ani ne,klasická sestava,asi šest pesanů. A Jindra přitáhla krááásný dva bažantí kouhoty,tak měli pesani oči navrch hlavy A dozvěděli jsme se,že příští rok počítá s naší skupinou na přípravu do honitby
|
cherry
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2006 10:49
- Nahlásit
Eda
Nám pejsu srazilo auto a ujelo. Měl asi 8 měsíců dělal blbosti a nechtěl přijít(byla s ním dcera). Hned jsme sedli do auta jeli pro ně. Hrozně smrděl (z toho stresu)tak jsme mysleli, že nějaký vnitřní zranění a nemohl moc na nohy. Naštěstí veterinářka přijela (byl večer) a prohlídla, dala mu nějakou injekci proti bolesti a vše dopadlo dobře.. Ale byli jsme z toho úplně vedle. Kolem cesty raději na vodítku. Ale člověk nikdy neví. Teď mi taky uteče vždycky obhlídnout kdo to je a hned se vrátí, ale je to o nervy. Tak jsem mu začala dávat dlouhou šňůru a začneme znovu poslušnost.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2006 10:51
- Nahlásit
jana33
Já mám v mrazáku 4 bažanty, heč měli jsme jich na OVVR připraveno radši víc, kdyby ho náhodou nějaký pes "sežral", ale psíci se k nim chovali naštěstí slušně, tak mi zbyli. Ještě večer jsem ho dala podržet a ponosit Borgovi, ale sám ze země ho zatím nebere. Jen ho očichává a je z něj úplně v transu.
Kam budete z tý Prahy do honitby jezdit?
|
cherry
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2006 10:53
- Nahlásit
jana33
To Vám závidím takový cvičák. U nás nic takového není. Hned bysme tam chodili.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2006 10:54
- Nahlásit
Ketrin
To netuším kam budeme jezdit. No Samoušek měl z bažanta smíšený pocity,protože minulý týden dostal dost přes držtičku,když do něho kousl,tak se k němu moc neměl. Tak snad to zase odstraníme,bažanta nosil hezky. Jinak já bych si bažanta taky pořídila,ale na mrazák se mi nevejde,mám pidi mrazáček - jedna polička naše,druhá polička psí maso
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2006 11:30
- Nahlásit
Dneska ráno jsem Gitu bránila vlastním tělem před dotěrným vlčákem, zase jinej týpek se mi na ní sápal, vlastně se sápal na mně.
Ketrin
Musí být těžké se zavděčit všem. Gratuluju a pošli mi jednoho bažanta.
jana33
Takovej cvičák u nás taky neni asi bych ho využila, protože v partě se to cvičí líp a člověk nenadělá tolik chyb.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2006 11:39
- Nahlásit
Lucinda
těžké se zavděčit všem to se asi podaří právě jen když se nesnažíš nikomu zavděčit.. ale jelikož sebechvála smrdí, tak se jdu postříkat Prét á porter a vy zatím pátrejte a házejte sem odkazy, kde na netu říkají, jak to bylo hrozný a ta organizátorka ze všech nejhorší. Čili netvrdím, že byli všichni spokojení, ale kritika se ke mně nedonesla.
Hárání Vám nezávidím a jsem ráda, že ho budeme mít až někdy v dubnu. Vzhledem k tomu, že Borgo se občas, když ho to chytne, pokouší Brestu nakrývat i teď, a je mu úplně jedno jestli míří na hlavu nebo zadek, tak to asi bude zábavný.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2006 16:58
- Nahlásit
Lucinda
Jo je to bezva,hlavně je tam pohodová atmosféra,pesany to baví a i když to ne vždy jde,tak holky cvičitelky umí podpořit a poradit,takže z toho člověk má dobrej pocit. Je to pro mě úplná relaxace, musím říct,že v sobotu to byla jediná hodina a půl,kdy jsem úplně zapomněla,že jsem dostala padáka z práce
Holky nemáte někdo tip na nějakej netovej obchod,kde by měli zaručeně dobrou píšťalku nebo na nějakýho výrobce,kterýho znáte? My jsme měli píšťalky z prázdných nábojnic,byli super,ale ztratili jsme je a všude mají jen takové ty obyčejné za stovku od Trixie,ale ty jsou naprd
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2006 17:52 - Změnil/a: Eda
- Nahlásit
Lucinda
Gratuluju a pošli mi jednoho bažanta.
já už mám od Ketrin slíbenou jelení nohu. marně každý den toužebně vyhlížím pošťačku se smradlavým balíkem a ono kde nic tu nic...
tak vidíš, žes ji nevydědila, nýbrž jí vlastním tělěm bráníš, berušku jednu
Ketrin
vy zatím pátrejte a házejte sem odkazy, kde na netu říkají, jak to bylo hrozný a ta organizátorka ze všech nejhorší.
neblázni, takový fóra nebude nikdo zakládat na psích diskuzích, ale někde stranou, fikaně, abysme to nemohly vypátrat.
btw, jdu se taky postříkat nějakou vůní. ale u mě to není sebechválou, nýbrž jsem Edě (sladké to princezně) vyndavala z mordy COSI smradlavýho.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2006 17:54
- Nahlásit
cherry
ten smrad, jak píšeš, to ze stresu/leknutí vypustí žlázky u zadečku. taky jsem rychle nevěděla, co to bylo. tenhle smrad v kombinaci s pachem spálený gumy, jak řidič brzdil. jo, už bych to nechtěla znovu zažít.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2006 18:15
- Nahlásit
Lucinda
pošli mi jednoho bažanta. To víš a na Povidlovém vrchu bude hodokvas s bažantem na víně. Za chvíli vám začnou hony, ne? Pro mě je to děsná vzácnost!
Eda
slíbenou jelení nohu
Nezapomněla jsem, neboj, ale pořád ještě dost smrdí. V sobotu jsem měla dvě s sebou, kdyby si ji někdo chtěl pučit na aport, a smrdělo mi pak celé auto. A že já na smrady se psy související nejsem až tak cimprlich.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2006 18:20
- Nahlásit
Ketrin
děkuji ti, jsem ráda, že jsi na mě nezapomněla a pěkně mi na vzduchu sušíš jelení nohu
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2006 19:34
- Nahlásit
jana33
já mám píšťalku od kanea a jsem s ní naprosto spokojená! je supééér, ale zase nebyla z nejlevnějších tedy na mé poměry.
www.kanea.cz
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2006 22:01
- Nahlásit
jana33
Mám tu píš´talku dvouhlasovou, nebo jak se to říká z odkazu od Jumi ta první.
Ketrin
No je pravda, že půjdu na dva hony a snad mi do toho nic nevleze, tak toho bažanta neposílej.
Eda
Co Edky modřiny?
Jumi
Co nového u Kamikaze teamu?
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 07:22
- Nahlásit
Lucinda
počkej, teď jsi se prokecla, že jdeš na hony a "materiálu" budeš mít dost a dost. takže nakonec budeš posílat ty nám!
Co Edky modřiny?
žádný ještě nejsou vidět. a asi ani nebudou. má moc chlupů
jdu s ní teď na koloběžku. už dole kňučí, že okamžitě TEĎ HNED musí jít ven běhat
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 10:32
- Nahlásit
Nám se líbí samozřejmě ta nejdražší,za ty tři stovky. Na Kanea nakupuju,tak tam koupím i píštalky,jen jsem chtěla slyšet zkušenosti. dík
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 11:06
- Nahlásit
jana33
S píšťalkou jsem spokojená, i když jí teď moc nepoužívám. Radši řvu.
Eda
No ono to zas nebude tak horký, uvidí se kolik vypustí bažantů, ale na jeden hon jsem se tak trošku vetřela. Znáte to jsem vtěrka a budu u vás bydlet.
Jumi
Jak na ni pískáš? Dva krátký je ke mně a dál?
Ketrin
Taky používáš píšťalku? Jak?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 11:13
- Nahlásit
Naše smečka na píšťalku dobře reaguje hlavně při přivolání,dál jsme se nějak nedostali a když je zima a fičí vichr jak v neděli,tak je i dál a lépe slyšet a taky mi při řevu nenafouká do pusy A hlavně jsme jí teď začali používat na cvičáku na dohledávání,tak se musíme vybavit.Doufám,že nezmizí v našem Bermundském trojúhelníku,jak ty před nimi
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 11:20
- Nahlásit
Lucinda
Používám, ale ne že bych je měla perfektně naučené na pískání. Spíš je to jen upozornění, že přijde povel-slovní nebo posunkový. Nerada v lese a v polích řvu. Borgo si písknutí zatím vykládá i jako přivolání-přiběhne. Člověk si šetří hlasivky a nedráždí tolik myslivce, ukryté všude okolo na posedech.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 11:29
- Nahlásit
Lucinda
Jak na ni pískáš? Dva krátký je ke mně a dál?
pak jednou dlouze je lehni, a jednou krátce je sedni a pak mi říkali že když už se při hledání blíží k aportu tak rychle za sebou krátce pískat - ale to my ještě neděláme...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 11:34
- Nahlásit
Jumi
Na to jsme teď začali pracovat,propískávat,když se přiblíží k cíli,zatím na to reagujeme zvýšeným vrtěním ocasu
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 11:34
- Nahlásit
jana33
tak hlavně že reaguje nééé
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 11:52
- Nahlásit
Holky, už jsem se jednou ptala, ale jak pořádně naučit na píšťalku povel ke mně?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 11:57
- Nahlásit
jana33
Jumi
když už se při hledání blíží k aportu tak rychle za sebou krátce pískat - He- a proč to??? Já bych radši věřila psovi a jeho nosu... Na zkouškách je každé písknutí, ba každý pohyb vůdce, považován za další povel, nehledě na to že často NEVÍŠ, kde ten kus leží... tohle je všechno odnaučování psa samostatnosti...
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 12:14
- Nahlásit
Ketrin
S tím s tebou souhlasím, snad to holky vysvětlí.
Jandula
Ke mně mám dvě krátká prudká písknutí a když se to učí, tak se slovním povelem.
Já tyky nerada řvu v lese a na polích, ale je to větší jistota, že na mně neskočí divočák, nebo srnka, jako na mojí kámošku.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 12:19
- Nahlásit
Lucinda
snad to holky vysvětlí
Zřejmě to dělají na WT, otázka je jak moc budou tyto návyky škodit, pokud se pak třeba někdo rozhodne pro lovecký výcvik.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 12:23
- Nahlásit
No nás to teď o víkendu učila Jindra,když vysíláme psa určeným směrem - vpřed,tak když doběhne na místo,které má prohledat,tak ho podpořit propískáním. Aby neslídil,nepoužíval v běhu nos,ale hledat začal až v místě,kde chci. Aspoň já to tak pochopila
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 12:24
- Nahlásit
Ketrin
Jo aha. To si myslím, že k loveckým zkouškám to nemůžou použít a bude záležet na povaze psa, jestli bude tolik spoléhat na pískání, tak je to špatně. Mám Gitu naučenou jenom na ke mně a jedno písknutí " Koukni na mě a pošlu tě do strany".
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 12:29
- Nahlásit
jana33
To je zajímavé asi na tom něco bude, ale to by se moh člověk upískat. Já nechávám psa být a musí si to všechno vyhodnotit sám, protože já ani nevim kolikrát ve tmě kam ta kachna padla, prostě se najednou Gita vynoří z rákosí a v hubě kachnu
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 12:30
- Nahlásit
takže pokud to začínám učit úplně od začátku a pochopila jsem správně:
- pes přede mnou
- vydám povel ke mně
- zapískám
- přiběhne (v lepším případě)
- odměním...
Jooo???