Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Labradorský retriever
<< 1 ... 108 . 109 . 110 . 111 . 112 . 113 . 114 . 115 . 116 . 117 . 118 ... 541 . 542 . >>
Autor Zpráva
Eda
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 06:17
- Nahlásit

Ketrin
jo jo... také si myslím... ale zase když si představím dvojnásobné množství bláta a sajrajtu v sychravém počasí, co na sobě psi přinesou... ale byla by s nima větší bžunda a Eda by nebyla tak děsně rozmazlená princeznička
to all:
nevíte někdo, kde by se dala sehnat neklouzavá protiotlaková psí podložka? chtěla bych, aby na ní byl vzorek tlapek! v allpet jsem ji už měla objednanou, ale napsali mi, že už se nedodává

Ketrin
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 06:26
- Nahlásit

Zkus www.psisvet.cz
mají i super aportíky, umělé pachy zvěře, lovecká vodítka atd.

jana33
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 09:13
- Nahlásit

Eda
to samé má v sortimentu kanea www.kanea.cz kamarádka si tam nedávno objednávala vetbedy a já mám od nich dummy. Jinak se musím pochlubit, v sobotu jsme byli poprvé na retrívřím cvičáku,bylo to super, Sam byl shledán "velmi šikovným",ale vychcánek chtěl aportovat jen kožešinového dummíka a na textilního se vybodl. Ale paní cvičitelka nám poradila moc dobře,trénujeme a teď už mi Sam nosí i ten textilní. Nadšení teda zatím není srovnatelný,ale zlepšuje se to. A taky poprvé na cvičáku vyhledával jelení nohu,byla legrace

Jumi
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 09:23
- Nahlásit

jana33
A kam chodíte na retrívří cvičák?

jana33
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 09:25
- Nahlásit

V Praze do Koloděj. Byla jsem z toho nadšená, když jsem se Samem chodila na klasický cvičák,tak se tam děsně nudil a všemožně mi dával najevo,že ho to děsně nebaví,ale tohle je něco úplně jiného.

Jandula
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 09:29
- Nahlásit

jana33
A je to jen pro retrievery s PP?

Jumi
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 09:50
- Nahlásit

jana33
jéé a můžu se, prosím, ještě zeptak, kolik to tam stojí?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 09:52
- Nahlásit

Jandula
Jumi
www.vycvikretrieveru.com

Jandula
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 09:54
- Nahlásit

Ketrin
děkuju, i když nevím, jestli se Sárou a jejími typicky neretrieveřími vlastnostmi má smysl vůbec někam chodit...

Jumi
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 09:56
- Nahlásit

Ketrin
Já vím já vím. Jejich stránky dobře znám. Ale prostě si to chci jen porovnat s tím Říčanským, protože z Jižního Města se mi dostává do obou stejně blbě!
a ceny na netu nemají....

Ketrin
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 09:57
- Nahlásit

Jandula
Zkus a uvidíš. Záleží, co od toho vlastně čekáš.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 09:59
- Nahlásit

Jumi
Mají tam - 150,-Kč za 90-minutovou výcvikovou lekci ve skupině.
Individuální lekce a ostatní = cena dohodou.

Jumi
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 10:02
- Nahlásit

Ketrin
Taky jsem si už psala s paní z retriever sportu. Ráda bych se tomuto s malým věnovala. Mají lekce pro malá štěňátka, máme přijít až Bernášek vydrží 1,5h cvičit, co ty si myslíš, v kolika to tak štěňátka zvládnou?

Jandula
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 10:03
- Nahlásit

Ketrin
Nechci skládat žádné zkoušky, s hysterkou to ani moc nejde, ale spíš tak se sejít s ostatními pejskaři, chvilku si zacvičit, unavit psa, aby prostě byla neustále v tom rytmu a stavu, že se někam chodí, poslouchá se a stále se to zdokonaluje...

Trošku mě mrzí to, že se v Čechách ještě necvičí obedience jako v Německu a Rakousku, to mně i Sáře vyhovuje maximálně, ale v minulém Světě psů byl článek, že prý se to dostává i do ČR, tak uvidíme...

Jumi
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 10:06
- Nahlásit

Jandula
Thorinovi retrívří cvičák vyhovoval maximálně. Taky s ním nemůžem na žádné zkoušky, ale cvičit ho baví. Dělali jsme tam základní poslušnost a hodně aport, ale vše s přihlédnutím k retrívří povaze - tzn. nebyli jsme sprdnuti, že si sedá pomalu, jak se nám to stalo na normální cvičáku.

Jandula
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 10:20
- Nahlásit

Jumi
Já si myslím, že 1,5 je moc i teď na Sáru, tak hoďku pracuje suprově, pak už to má klesající tendenci...

Ale chodily jsme se Sárou od nějakého 4. měsíce na 1,5.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 10:21
- Nahlásit

Jumi
Mě workingový výcvik nebere, takže v tom ti neporadím. Ale pokud vím, tak oni si zakládají na precizní metodice a jejím puntičkářském dodržování, den po dni, cca od 8 týdnů věku.

Jandula
s hysterkou to ani moc nejde
nepodceňuješ ji trochu? Z tvého vyprávění a příspěvků mám pocit, že je to normální, zvládnutá čuba jenom s drobnými "mouchami"
Já myslím, že ty Koloděje by pro vás byly dobrý, nechodí tam každý cvičit jen kvůli zkouškám. A aspoň si to ošaháš a s dalším psem budeš už víc vědět co a jak. A taky se tam potkáš s našima pražskýma miminama

Jandula
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 10:43
- Nahlásit

Ketrin
Nevím, jestli jí podceňuju nebo ne... Každopádně její vyjevení z parašutistů mě v pondělí zase dostalo...

Ale jo, chci s ní někam chodit, už jen proto, aby něco dělala a to ve skupině psů...

Jumi
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 11:10
- Nahlásit

Ketrin
já bych ten working právě chtěla zkusit, uvidím, jestli nám nebude vyhovovat vykašlat se na to můžeme vždy. Lovecký výcvik by totiž asi přítel nepřežil, mrtvolka nám nesmí přes práh a bez zvěře to asi těžko budeme trénovat, na druhou stranu s ním zase něco dělat chci a on vypadá, že mu aportování pude super. v 6ti týdnech už si nosil králičí kůži a na procházce si pořád nosí klacíky, to ten náš starší ani náhodou! Pání mi právě psala, že je ještě malinký a že máme přijít až si budu myslet, že v té stromovce tu 1,5h vydrží!
No, zatím nemá ani komplet očkování, takže všechny psí cvičáky jsou pro nás pasé!

jana33
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 11:10
- Nahlásit

Holky, kamarádi,se kterýma jsem tam začala chodit,dřív byli několikrát i v Říčanech a všem se víc líbí v Kolodějích. Jinak ta doprava je fakt blbá,mě naštěstí bere kamarád autem,protože jinak bych se tam taky špatně dostávala. Jinak je to sice hodina a půl,ale není to ten dril jako na klsickým cvičáku,kdy se fakt nezastavíš,je to volnější. První půl hodinku se procvičuje základní poslušnost a pak se jde na aportíky - normální aportování + vyhledávání atd. vždy pracuje jeden pejsek,takže si ti ostatní chvilku odpočinou.
Jinak lekce stojí 150 a je to i pro pejsky bez PP (Sam je taky bez papírů).
Jandulo já jsem ještě před 14 dny byla přesvědčená,že mám neaportujícího labradora. A stačil kožešinový dummy a probudil se v něm takový aportér,že jsem jen koukala!

Ketrin
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 11:13
- Nahlásit

byli několikrát i v Říčanech a všem se víc líbí v Kolodějích.
Na cvičácích jsem nebyla, ale znám obojí lidi co to vedou a hlasuju také pro Koloděje a taky jezdím na jejich tábor.

jana33
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 11:17
- Nahlásit

Ketrin
No tak na táboře se možná někdy potkáme,letos teda ne,protože jedeme na přelomu červenec/srpen na jiný,ale taky labradoří,ale na jakoukoli další akci s nima ráda pojedu. Fakt jsem byla nadšená a hlavně Sam byl nadšený,což je u toho našeho flegmatika dost co říct Jen s náma všude jezdí i veverkonetopýr,tak jsem zvědavá,co se v něm po labradořím výcviku projeví

Ketrin
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 11:17
- Nahlásit

Jumi
já bych ten working právě chtěla zkusit, uvidím,
Určitě je to taky fajn aktivita zvlášť pro městské psy,nechtěla jsem to nijak kritizovat, jen já prostě jdu jinou cestou.

Jumi
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 11:22
- Nahlásit

jana33
Ketrin
Já stejně měla v úmyslu vyzkoušet i Koloděja a mít srovnání sama. Ale když to tak vychvalujete, tak je vyzkoušíme jako první

Ketrin
Nebrala jsem to jako kritiku moje důvody jsem uvedla výš. Mě by určitě bavil i lovecký, ale pokud se to Petrovi nezdá a je tu alternativa, ráda mu vyjdu vstříc - přece jen je to i jeho mimi

Eda
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2006 18:22
- Nahlásit

Sakriš, nějak nám to tady zamrzlo Já se teď hodně učím, tak na debaty moc nechodím... Jinak vedra si s Edou zpestřujeme pravidelným "kropením retrívrů", což spočívá v tom, že jí stříkám hadicí na zahradě a ona se snaží všechnu vodu rozkousat a pak i vypít ale jsem ráda za ty horka, pořád lepší než ten nečas před tím...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2006 21:31
- Nahlásit

Eda
Ahoj, už abys měla po zkouškách, viď?
ona se snaží všechnu vodu rozkousat cha, to znám
Počasí je super i když, kdybych bydlela v pražském paneláku pod střechou s okny na jih, tak bych asi byla méně nadšená... my jsme pořád venku a večer se člověku skoro ani nechce jít spát, jak je příjemně. Já teď chodím se psy denně k vodě, je to blízko tak to ujde i Borgouš, holky se vyplavou, Bresta si zaaportuje a mrňous brodí, chlemtá a kňučí-láká ho to, ale plavat si ještě netroufá a ve čtvrtek u nás byl na návštěvě 5-měsíční golden, tak se chlapci spolu vyřádili a asi občas přijedou a trochu si společně zacvičíme

Dandy
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2006 21:52
- Nahlásit

Ahojky,ráda si čtu na tomto fo'ru a tak sem si řekla,že zkusím taky napsat.Za týden si jedu pro malou štěndu,tak si asi dovedete představit,jak moc se na ní těšímJeště řeším otázku čím krmit.Výběr se mi zůžil na 2 druhy granulí Purinou pro plan a PROFormance puppy large breed.Ráda bych se Vás zeptala,zda-li máte s těmito krmivy zkušenosti a popřípadě jaké?Vím,že je to věc názoru,přesto mě zajímají Vaše zkušenosti.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2006 22:40
- Nahlásit

Dandy
Obě značky jsou kvalitní.
Po Purině mi světlounká fena zčervenala jak liška. Proformance jsem nezkoušela. Ale vím, že hodně lidí, i chovatelé, ji chválí. Hlavně myslím, že je potřeba nějaký čas zůstat u značky, kterou je štěně krmeno u chovatele.
A co to bude - holka, kluk-? My jsme tady všichni děsně zvědaví

Jandula
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2006 10:10
- Nahlásit

Dandy
Já jsem Sáru chvilku krmila Purinou pro plan, lososovou, ale na můj vkus to bylo hodně mastné a moje citlivka měla průjmy...

Ketrin
Eda
Tady je teď takový horko, příští týden má být 36, Sára procházku sotva udejchá, ještě hárá, takže ani smočit se pořádně nemůže, no prostě žůžo... A já dneska tvrdnu v práci...

Handy
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2006 11:38
- Nahlásit

Ketrin
Jandula
No přesně...jak je procházka delší než hodinu, tak Handík dejchá jak blázen...tyhle vedra se mu vůbec nelíběj, chodíme teď v podstatě jenom do lesa(tam je aspoň chládek), protože jakmile jsme na sluníčku, Handy vyhledává stín a tam si vždycky sedne a rozejde se až když vidí že jsem docela daleko... a ve vodě je samozřejmě nadšenej, plave a chlemtá

<< 1 ... 108 . 109 . 110 . 111 . 112 . 113 . 114 . 115 . 116 . 117 . 118 ... 541 . 542 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání