| Autor |
Zpráva |
Jandula
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 12:23
- Nahlásit
Ketrin
A co ti na to říkal veterinář? Zdálo se mu to hodně? Nezapomínej, že Sára byla a je prcek (až jí jednou uvidíš, tak to s tebou asi šlehne), takže jejích 7 kg není žádnou mírou...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 12:27
- Nahlásit
Jandula
Veterinářka říkala, že je ok.
Je to v normě, 12 týdnů = 12 kg... no moh by mít o 0,5 kg míň
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 12:29
- Nahlásit
Ketrin
Ty krmíš Acanou, co?
Já jsem Sáře po operaci dávala veterinární řadu Hills pro psy s artrozou, pak jsem si říkala, že zkusím něco jiného, koupila jsem Happy Dog (všude vychvalovaný, i pro citlivý psy), Sáře se během tří týdnů tak zhoršila srst, má řídký hromádky a včera průjem (fakt super, na vycházku jsem si vzala jen jeden pytlík a ona to pustila na chodníku...), tak už fakt nevím...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 12:33
- Nahlásit
Jandula
A Hills jí sedělo? U citlivky to asi chce co nejmíň změn...
A dáváš suché nebo něco přidáváš?
Já jsem s Acanou zatím spokojená a když psům sedí a
prospívá, tak se mi nechce zbytečně expermentovat a měnit.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 12:36
- Nahlásit
Ketrin
Jandula
mely byste mit takove popelnice, jako mam ja a byl by klid. nejlepsi granule jsou stejne ty cizi na navstevach, ale svoje sezere taky jakekoliv a bez problemu ...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 12:38
- Nahlásit
Ale dyť já mám taky popelnice, klidně by žrali Delikan nebo jak se to jmenuje, za 100,-Kč 10 kg...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 12:42
- Nahlásit
Ketrin
no to ja ted chvili usetrim ... vzhledem k tomu, ze vcera zase sezrala kus lina, rozhodl jsem se nedavat ji granule a nechat ji zrat klidne to lino. stejne se musi casem vymenit. no a jelikoz se po nem slape po navratu z venku, tak tam najde urcite i dost vyzivne potravy, pokud prestanu uklizet, takze fakt nepotrebuje granule a zradla tam ma docela dost ...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 13:22
- Nahlásit
Ketrin
Hills jí seděl, jen jsem si říkala, že když je to veterinární řada, tak by to chtělo občas s něčím prostřídat... To jsem se zase šeredně spletla... Tak jsem včera ve veterinární lékárně nechala tisícovku za pět kilo Eukanuby pro posránky a mám to...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 13:30
- Nahlásit
Jandula
Tak to je síla. Hlavně aby to posránkovi zabralo.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 13:43
- Nahlásit
Ketrin
Tohle zabírá suprově, už to mám odzkoušený, když jí minulý rok dvakrát za sebou chytla srajda (to jsem tedy měla poto... i celý byt)...
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 14:56
- Nahlásit
Ketrin
mně se Borgoušek móóc líbí a taky jsem ráda, že už ze šarpejovské podoby vyrostl ale počkej, aby ho tahle hra na hlídání si pánečka nepřestala bavit někdy v pubertě, kdy mu bude šumafuk, kde má pánečka... nechci tě strašit, znáš to líp než já...
Jandula
a nechutnal by jí Nutram? Eda ho má moc ráda a svědčí jí. Samozřejmě ho vylepšuju třeba masíčkem, ale ráno dostává jen granule a rozdrcený Alavis a vždycky venku skáče jak pometlo a těší se na granulky. (tak jo, no... někdy i tvaroh-ale jenom, když ho mám k snídani a podělím se s ní... )
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 14:58
- Nahlásit
Jirikovo
hele, to je fakt, že z cizích misek to mizí nejrychleji... ale zrovna tady na labradorovi bych nepochybovala o našich psech křížených s popelnicí
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 15:02
- Nahlásit
Tak se tady dneska mějte, jdeme s hnědkou do totálně promočeného lesa, pustit jí do rozvodněný Berounky se mi dvakrát nechce, protože ješte nevyvedla nic tak hrůznýho, abych jí dopřála jízdu po divoké vodě až k nejbližšímu jezu
Jandula
a nemluv o žádným ztrapňování na zkouškách, jo!!! víš kolik vás tam bude, kteří si to půjdou jenom zkusit? většina + pár šprtů, ale ty najdeš všude...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 15:17
- Nahlásit
Eda
Já vím, ale já už bych se konečně na nějakou školu chtěla dostat... No ještě že existujou ty soukromý...
Nutram? Se Sárou není problém, že by něco nežrala, chutnaly jí snad všechny granule, spíš aby neměla problémy... Taky přede mnou pokaždý tancuje, když jí nesu misku... Uvidím, budu to řešit až po návratu do Čech, tady není téměř žádný výběr...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 19:24
- Nahlásit
Eda
Ale to já vím, že ho jednou ta hra třeba bavit přestane... ale dělám co můžu...
Tady je bláto a pěkná zima. Na horách sněžilo! Ještě že čuby přinášejí z lesa dříví na topení
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 21:26
- Nahlásit
Ketrin
to Eda z lesa dneska chtěla přinést zadní srnčí nožku. pěkně si ji našla, ale já jsem pro to neměla pochopení a až domů si ji nedonesla tady tedy nesněžilo, ale lesem se valí potoky vody a to je labradoří=vydří ráj docela zvláštní, koncem května a my ještě přitápíme... kde je léto?!? (pamatuju si, že tomu není tak dávno, kdy jsme tady na fóru volali po jaru )
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2006 06:06
- Nahlásit
Eda
Tak Edička má nacvičenu disciplínu Nos a vlastně i aport v terénu, kdyby jí to panička nekazila
Uvažujete o těch OVVR? Jak jsem tě tak viděla, trpíš přehnanou skromností ohledně údajné Ediny nepřipravenosti....
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2006 07:09
- Nahlásit
Ketrin
cože? disciplína Nos? já jsem věděla, že jsem tu nožku měla nějak lépe kynologicky využít... ale jo, v hloubi duše mě něco nahlodává, že bysme to mohly zkusit, ale my nemáme zvládnutý aport pořádně. a taky výstřelu se bojím. jinak aport v terénu zvládá Edka na 1. akorát že přináší vždy fujtajbly nebo i třeba po měsíci si přesně pamatuje místo, kde ležela stará houska a když se k tomu místu blížíme, tak tak tryskem uhání zkontrolovat situaci
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2006 07:32
- Nahlásit
Ketrin
To víš, že trpí skromností, Eda poslouchá (narozdíl od Sáry), jen je od Edy problém dostat aport... mi málem sežrala ruku...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2006 07:58
- Nahlásit
Eda
Disciplína Nos=laicky řečeno pes musí najít schovaný fujtajbl (mrtvolu např.králíka nebo bažanta)
Na OVVR, jak už jsem Ti říkala, nemusí předávat vsedě. Když ti to přinese a honem po tom skočíš a vemeš jí to aby nepustila, je to plný počet bodů. Když ti to plivne k nohám, body dolů, ale pořád projde.
Aport z vody - pokud ho vyplivne ve vodě a ty na něj dosáhneš suchou nohou, projde.
Nechci tě nabádat k takovýmu lemplovství a v podstatě kažení psa, jenom říkám co všechno ještě na OVVR stačí k úspěšnému absolvování...
Já jsem se právě zase pobláznila do zkoušek. Ještě o víkendu jsem si libovala, jakože hurá že letos nejdu (nemám s kým jít) na žádné zkoušky, protože od 1.6. platí nové řády a bude to hodně jiné a nikdo pořádně neví, jak se co bude posuzovat. Jenže právě teď jsem viděla na webu KCHLS, že koncem srpna je v Jižních Čechách dvoudenní soutěž Jihočeské derby (podzimní + lesní zkoušky, což obojí Bresta má), tak mě to tak láká, že bych jí ještě jednou dopřála nějakou zábavu.... Stejně tou dobou jedeme do JČ na tábor. Jsem cvok, ale já ji snad přihlásím.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2006 09:13
- Nahlásit
Ketrin
Přihlaš se, vždyť nemáš co ztratit, ne? A jak je na tom vlastně Bresta, jak se vzpamatovala z mimin?
Jinak, jak jsem viděla Edičku, tak ta problém s předčasným pouštěním aportu rozhodně nemá...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2006 09:26
- Nahlásit
Jandula
Bresta je pořád stejná-veselá temperamentní dračice občas se chovající jako štěně Kolikrát Borgo už by rád spal. a ona ho pořád ponouká k nějakému blbnutí
Pracovala by pořád ráda, proto mě to láká, jinak bych ji nenutila.
Akorát je teď příšerně vylínaná.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2006 09:49
- Nahlásit
Ketrin
A zatáhlo se jí břicho?
Sára teď taky tak hrozně líná, ale spíš myslím, že je to tím, že jí nesedl Happy Dog...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2006 09:56
- Nahlásit
Jandula
jako myslis ze z ni litaji chlupy, protoze kolem ni probehl nejaky stastny pes, ktery si k ni nesedl? to mi prijde jako dost divny vymluva ....
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2006 10:05
- Nahlásit
Jirikovo
Bresta je sama o sobě happy dog (bitch) a vylínaná je protože přivedla na svět dalších 9 malých happíků
Jandula
jo a břicho se jí stáhlo, je vcelku štíhlá, rýsují se jí žebra... akorát ty poslední dva cecky se nestáhly. Je to srandovní hlavně při pohledu zezadu když běží, tak se jí tam plácají takové dva seschlé pytlíky... no snad se to ještě zlepší, má teď už zase dost pohybu... a když ne, tak co. stejně už na žádné soutěže miss chodit nebudeme
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2006 11:46
- Nahlásit
Ketrin
tak podle tvých kritérií bysme s mojí rychlou a pohotovou rukou zmákly OVVR levou zadní zvlášť kdyby Eda mohla v lese hledat mrtvoly bažantů to by se jí móóc líbilo (akorát koumám, jak ji to vysvětlit, aby pochopila, co má hledat...)
a určitě Brestu přihlaš, ať má taky nějaký to povyražení!
tak se tu mějte, jdu pracovat (tj. vzdělávat národ ) a taky se pak učit...ahojky
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2006 12:47
- Nahlásit
Eda
akorát koumám, jak ji to vysvětlit, aby pochopila, co má hledat...)
Na psy, stejně jako na děti platí, že nejlíp je něco zakázat... Takže před vysláním pro bažanta dělat, teda, jestli něco takhle smrdlavýho najdeš, tak tě vůbec nechci a nedej bože, aby se ti podařilo najít bažanta, Edičko slyšelas, bažanti jsou ee...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2006 12:48
- Nahlásit
Eda
no hlavne ji to nevysvetluj nekde pobliz nejake nemocnice nebo domova duchodcu, protoze predpokladam, ze pro psa je bazant jako bazant ....
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2006 13:31
- Nahlásit
Jandula
nedej bože, aby se ti podařilo najít bažanta, Edičko slyšelas, bažanti jsou ee...
...v duchu vidím ten výraz rozhodčích-myslivců... oni "milují" tuto povelovou techniku...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2006 13:58
- Nahlásit
Ketrin
Já to právě taky nemám ráda a vždycky mě vytočí kamarádka, jejíž pes zdrhne, občas se u toho stačí i porvat a ona sladkým hláskem: ale Denýsku, tohle se přece nedělá, si fuj pejsek... ty ty ty... nemám tě ráda... A já vraždím...
|