| Autor |
Zpráva |
Jandula
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 08:04
- Nahlásit
Tak to Handymu gratulujeme...
Ketrin
Naši se tam taky byli podívat, poprvé na nějaké výstavě, říkali, že to bylo úžasné, natáčeli na kameru, prý že je škoda, že Sára nemá papíry, že by se jim to líbilo... A hlavně se jim líbilo, jak jsou všechna psiska kamarádská, komunikativní...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 11:50
- Nahlásit
Jo jinak, už čekám hárání každým dnem (teda ne svoje)... Psi se na Sáru vrhají s takovou vervou, že i mírumilovná Sára se začala ohánět a cvakat zubama... jo a včera se na ní chtěl vrhnout jeden setr a což se mi nikdy nestalo, Sára se dala na útěk... normálně málem mi zdrhla, naštěstí se nechala přivolat, tak jsem jí připla na vodítko a ukázkově jsem jí šla předvést, že setr je naprosto normální a že jí nesežere...
V sobotu jsme byly na cvičáku, povinná brigáda, dvacet lidí, třicet psů, po šesti hodinách Sára téměř nechodila a já taky ne...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 12:00
- Nahlásit
Ty aspoň víš, kdy hárání čekat. To já nevím a netuším a podle mých dosavadních zkušeností začne Bresta hárat 3 dny před psím táborem a bude muset zůstat doma
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 12:06
- Nahlásit
Ketrin
A jaký má Bresta rozmezí mezi háráním? Vím, že u každý feny je to jinak, ale Sára láme rekord...
Psům voní asi měsíc, ale nic...
Tak pojedeš na tábor s Borgem, ne?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 12:39
- Nahlásit
Jandula
Bresta má rozmezí "jak kdy" - od 7 do 9 měsíců. Kdysi se srovnala podle Saliny a bylo to spolehlivé, jenže Salinou kastrací se zase rozhodila.
S Borgem jedu, to je jasné, ale chtěla jsem vzít oba.
Závidím každému, kdo ví kdy to přijde a podle toho plánuje akce.
A to vonění psům, to je taky věc, co? Bresta totiž voní furt
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 12:43
- Nahlásit
Ketrin
Slyšela jsem, že se hárání dá vyvolat uměle...nevím na kolik je to bezpečné pro fenku??? Já jsem to nestihla vypátrat, začala hárat sama.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 12:45
- Nahlásit
Ketrin
Sára už teď láme devátý měsíc... tak jsem si říkala, jestli není divná...
Při první hárání po ní ani pes neštěkl, zato teď se můžou zbláznit...
A jak to vlastně na tom táboře vypadá?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 12:45
- Nahlásit
Gája
Není to bezpečné. Je to hormonální zásah o organismu. nedovedu si představit důvod, který by mě k tomu přiměl.
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 12:51
- Nahlásit
Ketrin
Já jsem o tom donedávna nevěděla, ani že to existuje. Potom jsme začali plánovat zahraniční dovču a já následně hotel pro psy...panu majiteli jsem zmínila věk fenky a ptal se na hárání, když jsem mu řekla, že ještě nic, doporučil mi nechat vyvolat hárání předčasně, že prý by měl v hotelu blázinec a psi by vyváděli. Jedná se o období plné sezóny a hotel mu praská ve švech (prý). Na to (asi 14 dnů) začala Sára hárat. Co bys mu na to řekla? Možná hledat jiný hotýlek, ale je možné, že bych dopadla stejně a jiné hlídání pro pejsu nemám. Brát ji s sebou nemůžu z několika důvodů, kterými nechci zdržovat vaši debatu.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 12:56
- Nahlásit
Jandula
Cvičí se většinou na třech úrovních - mimina, oveverkáři a pokročilí. V malých skupinkách, takže dopoledne i odpoledne, aby se všichni vystřídali. No a kdo necvičí, tak má volno, jde se koupat atd. Večer se sedí u ohně, bývá noční bojovka (nejen) pro děti, rožní se prase, loni byla taky neoficiální výstava, ale s oficiálním rozhodčím, takže začátečníci si to bez trémy mohli vyzkoušet. Beseda s veterinářem atd.atd. A po táboře běhá a hraje si smečka cca 60 labroušů, goldenů a pár ostatních retrívrů. Prostě APSOLUTŇE pohodový týden
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 12:58
- Nahlásit
Gája
Já bych to neudělala. Majitel hotelu kouká na své zájmy, to je jasné, ale bylo by fér když už to doporučuje, upozornit na rizika.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 13:01
- Nahlásit
Ketrin
Tak ta moje známá dostala u té své černé labradorky teď v sobotu na výstavě VD (červenou stuhu?!). Prý světlé oko a delší morda. Jinak prý všechno dobrý. Bylo jich tam prý děsně moc. Posuzovala to němka?!
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 13:05
- Nahlásit
Ketrin
Jé, já už se těším, až si pořídím papírovou hafušu, že budeme moci na tyhle tábory taky... Naše ta výstava tak nadchla, že by se mi je snad i podařilo ukecat na další psisko, ale sama nevím...
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 13:07
- Nahlásit
Ketrin
Když bych o tom vážně uvažovala, tak bych se předem poradila s vetem, tomu bych věřila víc, než "hoteliérovi". Naštěstí to vyřešila příroda sama. I tak zvažuji na hlídání sousedku, která má pejska a je moc fajn. Kdybych jí dala nějaké peníze a Sára by byla v domácím prostředí, navíc trošku sousedku zná. Věřím, že by s ní zašla i na prochajdu (ne jen venčení na zahradě). Tohle bych udělala nejraději, ale je mi to hrozně hloupé, se jí zeptat....Snad to překonám.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 13:19
- Nahlásit
Jandula
mě to množství lidí a psů, kteří dlouho čekají na tu "svoji" příležitost ukázat se na výstavě spíš odradilo a den s Edou raději strávím jinak. ale to je každýho věc, že jo
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 13:23
- Nahlásit
Eda
Mě výstavy taky moc nelákají, jsem zvědavá, co naši natočili na kameru... Přijde mi to trošku zbytečný, kvůli pěti minutám v kruhu strávit celý den, psiska utahaný, prostě... snad jen to pokecání si s ostatními, ale na to mi stačí cvičák, v sobotu to fakt bylo perfektní, bála jsem se, co bude Sára říkat na velký množství sekaček, grilování atd, byla naprosto pohodový pejsek, neustále se držela u mě, až jsem koukala, nevyřvávala na sekačky, nic... A po návratu domů jsem jí měla problém dostat večer ještě na prochajdu...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 13:37
- Nahlásit
ola
Posuzovala Angličanka.
A VD je od zahraniční rozhodčí slušná známka.
Eda
Jandula
Vy na to koukáte trochu "zvenku".
Když se v tom člověk už chvíli pohybuje, tak obhlíží jak vypadají které odchovy, obhlíží potenciální "ženichy", nebo se naopak utvrdí v tom, že tenhle nikdy... atd.
a samozřejmě pokec se známými.
Jinak zkoušky mě taky baví víc
Gája
A nemáš na hlídání nějakou "psí kamarádku"?
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 14:01
- Nahlásit
Ketrin
"psí kamarádku" nemám...
Já se snažím skamarádit právě s tou sousedkou, není to z prospěchářství (to s tím hlídáním, mě napadlo až minulý týden). Přijde mi fajn holka, stejně stará jako já. Loni jsme neměli pejska, ale kočičku a tato sousedka se mi o ni starala. Tenkrát mi to sama nabídla. Bohužel, kočička nám utekla a tak jsem měla důvod splnit si dávný sen a pořídit sobě i dětem pejska. Říká se "líná huba, hotové neštěstí", tak se jí zkusím zeptat.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 17:33
- Nahlásit
Ketrin
to je pravda, že na to koukáme zvenku. taky jsem tě tam chtěla potkat, abys mi řekla něco trochu víc o tom všem dění kolem. někdo taky nechápe, jak můžu strávit celý den někde na závodech, když třeba jedu "jen" 4 hodiny každý má svého koníčka a je to tak dobře
Jandula
tak když neštěkala na sekačky, tak musela být jednoznačně zmatená, že je jich tam tolik. nebo se soustředila na grilování, resp. na tu libou vůni
teď jsem se vrátila z lesa, kde jsem byla s Edou a její kámoškou, černou LR. a je to vždycky bezva je brát obě, protože Eda neotravuje mě, abych jí házela a jinak ji bavila, ale vystačí si s tou druhou fenkou a já mám potom veget stačí pak hodit jeden aport pro dva psy a to je pak panečku kolotoč
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 06:28
- Nahlásit
Eda
Je to škoda, že jsme se minuly. Já přišla, když už posuzovali dorost (po miminech) a to už jsi asi byla na druhé straně u málopočetných. Pak už jsem se od LR kruhů nehnula a jen jsem přecházela mezi psy a fenami.
Další klubovka je v září v Brně, tam poprvé vyběhne do kruhu Borgoušek (bude mu těsně přes půl roku), ale tam se Ti těžko bude chtít jet.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 07:39
- Nahlásit
Eda
Nevím, na co se přesně soustředila, ze začátku určitě na psiska, a po určitý době si na ten rachot zvykla... Co mě překvapilo, že se mi poté, co se vyblbla s ostatními, neustále držela za zadkem, to normálně nedělá, je hodně komunikativní /což je někdy na škodu/ a vůbec si mě nehlídá...
Hele, příští týden jsme v ČR, jak jsi na tom, že bychom udělaly nějakou prochajdu?
Ketrin
Půl rok = mimina? Až budeš vědět něco víc o té výstavě, tak napiš, možná bych se tam i vypravila...
|
ola
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 07:59
- Nahlásit
Ketrin
Díky za informace. Čuba jim dělá radost, začla dobře čuchat, docela i koušou. Že má světlejší oko poznám i já. S kratším čenichem - prý je to teď dokonce modernější?! Jinak srst má pěknou - je teda celoročně venku. Dost do ní vkládali naděje, tak mi přišlo, že byli zklamaní. Možná kdyby šli jinam než na speciálku, tak dopadnou líp ne?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 09:01
- Nahlásit
Jandula
Třída štěňat (puppy class) = 3 až 6 měsíců
Tř.dorostu = 6 až 9 měs.
Ta brněnská klubovka je 16.9. na cvičišti Pod Klajdovkou. Už jsem tam jednou na výstavě byla. Je to prostorné, hezké. Budou zahraniční rozhodčí, ještě nevím odkud ale možná že na klub. webech už to někde bude...
ola
Modernější??? Standart a správný typ je jen jeden.
VD opravdu není špatná známka. I védéčková fena může dát vynikající potomstvo, lepší než je sama.
Samozřejmě pro správného majitele je i nestandartní jedinec ten nej, nej... a je to tak správné. Ale k reálně kritickému pohledu na vlastního psa člověk dojde až po čase, a většinou ne u prvního psa, ale až u dalších.
Já vím, mě se to mluví, když mám doma šampionku, jejíž nejhorší ocenění je jednou Výborná bez pořadí... Ale se Salinou a s Rambem nás VD taky párkrát neminulo
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 09:11
- Nahlásit
Jandula
hlavne nedelejte spolecnou prochazku ve ctvrtek, to mam rande s Edou ....
jinak obdivuju tvoji odvahu, ze se po volbach chces dobrovolne vratit ...
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 11:23
- Nahlásit
Ketrin
tak do Brna se mi fakt moc nechce, výstavy mě nějak nenadchly... jinak jsem koukala na fotky v tvé galerii a jen tak dál, jen foť a šarpej u vůbec nevypadá jako šarpej, což je škoda
jo, a dneska jsem byla u té kamarádky, co má fenečku z Chlumce n. C. a je to skutečně ta CHS, co jsi mi říkala... mimi je krásný, hravý a nebojácný, ale malý na můj vkus...
Jandula
no, příští týden mám v úterý zkoušku, takže pondělí se učím. tak ve středu bych to viděla, nějak odpoledne... co ty na to? jedeš sem na zkoušky?
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 11:43
- Nahlásit
Eda
Ano, jedu se ztrapnit na zkoušky... to bude ostuda, a aby toho nebylo málo, tak se jdu v úterý dopoledne představit novýmu šéfovi...
Ještě čekám na odpověd z Bulovky kvůli vyšetření kolene, ale ozvu se...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 12:13
- Nahlásit
Eda
Chápu že labrošarpej byl vysoce atraktivní a zábavný, ale budu radši když bude vypadat jako labrador Právě jsme se stavovali na klinice pro Drontal a na pokec, tak jsem ho taky zvážila a už má 12,5 kg !!
Chodím s ním po městě bez vodítka -výchova štěněte stylem
"moc o tebe nestojím, hlídej si ty mě" a bezvadně to funguje.
A když se mi náááhodou občas povede se mu na pár vteřin "ztratit" a on mě "najde", tak veeeelká chvála a nadšení...
Jen registruju občas udivené pohledy lidí - co to je za ženskou, takový krásný štěně a ono je jí snad úplně jedno, jestli se jí ztratí nebo uteče...
Tak hlavně že je ta fenečka krásná, hravá a nebojácná, to je nejdůležitější.
Eda
Jandula
Držím palce na zkoušky
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 12:16
- Nahlásit
Ketrin
No tuhle vlastnost, hlídání si pánečka, jsem bohužel u Sáry hodně zanedbala, vlastně poprvé si mě hlídala až teď v sobotu na cvičáku... Škoda, už vím, jak další štěně vychovávat...
Sára měla ve třech měsících okolo 7 kg... A to mi všichni říkali, že je tlustá (ona měla pořádně chlupů a vypadala jak kulička)...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 12:19
- Nahlásit
Jandula
Při prvním psovi jsem o něčem podobném taky neměla ani tušení.
Asi mu trochu uberu, připadá mi to hodně ta váha. Ale tlustý není. Ale mám strach, aby nerostl moc překotně a s tím spojená rizika.... ach jóóó
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 12:22
- Nahlásit
Ketrin
Ty krmíš Acanou, co?
Já jsem Sáře po operaci dávala veterinární řadu Hills pro psy s artrozou, pak jsem si říkala, že zkusím něco jiného, koupila jsem Happy Dog (všude vychvalovaný, i pro citlivý psy), Sáře se během tří týdnů tak zhoršila srst, má řídký hromádky a včera průjem (fakt super, na vycházku jsem si vzala jen jeden pytlík a ona to pustila na chodníku...), tak už fakt nevím...
|