| Autor |
Zpráva |
Jandula
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2006 14:26
- Nahlásit
Eda
Eda ječí na sekačku, protože nechce abys jí sekala trávu, Sára ječí na sekačku, protože jí, stejně jako vysavač, nesnáší...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2006 14:29
- Nahlásit
Jandula
diky za radu. taky nesnasim vysavac, zkusim na nej priste stekat, jestli to nebude lepsi
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2006 18:15
- Nahlásit
Jirikovo
ale já nic o celorepublikovým srazu nevím. čtu jen tohle fórum, občas i nějaký, co mě něčím zaujme. tak nevím, kde bych měla figurovat
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2006 20:36
- Nahlásit
Eda
no a mas cas prvni vikend v cervenci a chces poznat nas vsechny a nase skvele psy a prozit vikend s nama?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 12:15
- Nahlásit
Tak kdo jede v sobotu na Konopiště?
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 12:16
- Nahlásit
Ketrin
Jela bych hned, jen nevím, jak... To už je tuhle sobotu?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 12:23
- Nahlásit
No jo, utíká to.
Loni jsem vystavovala Ramba
a letos nemám koho vystavovat
ale zase si to tam užiju jinak
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 12:38
- Nahlásit
Ketrin
A budeš s sebou brát mimčo?
Nám včera na cvičák přinesla naše cvičitelka štěňata chorvatskýho ovčáka... chudáci byli vyjevení z tolika lidí, co nad nima slintalo...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 13:04
- Nahlásit
Jandula
No já bych ho hrozně ráda vzala, to víš, byla by to pro něj úžasná zkušenost. Ale má teprve druhé očkování, takže se bojím. Bude tam hodně psů a i ze zahraničí. Nevemu ho. Nestálo by to za to, kdyby to měl odnést nějakou nemocí.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 13:08
- Nahlásit
Ketrin
Tak to ne, já myslela, že už má všechno... Zkušenosti nasbírá někdy jindy...
Jinak, tady jsou ty štěnda, fakt jsou úžasní...
http://www.inventasoft.hr/kossp/tanja/puppies_inde x.htm
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 13:23
- Nahlásit
Ať žijou štěňátka!!
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 14:08
- Nahlásit
Taky jsem se s nima neustále mazlila, jeden si me oblibil natolik, ze za mnou neustale chodil... A vyslouzila jsem si nabidku, jestli si ho nechci vzit...
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 16:33
- Nahlásit
Jandula
to jsou ňuňáčci... a vezmeš si?
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 08:24
- Nahlásit
Jandula
ja jen, ze jako vsechno nejlepsi ....
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 08:33
- Nahlásit
Eda
to bych si pak vysloužila vyhazov z domova... Oni chorvatský ovčáci jsou na tom povahově jako border collie, tzn. hyperaktivní, stále něco dělat a bojím se, že bych to nezvládla, resp. rozhodně bych to nezvládla při tom, co mě čeká po návratu...
Jirikovo
DANKE DANKE
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 08:52
- Nahlásit
Jandula
tak fšechno nejlepčí k tvému dnešnímu svátku!!! a od Edičky rybí pac a pusu
a co tě čeká při návratu? snad nic děsnýho, ne? a co mamka? chce ještě angličtinu? dělám pomalu učící plán na prázdniny... tak ať se kdyžtak ozve...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 08:55
- Nahlásit
Eda
Mám nastupovat na sice super místo, ale dělá se tam od nevidím do nevidím, tak jsem zvědavá... Ještě škola... Uf, snad to zvládnu...
Mamka se začala učit angličtinu společně s kolegyní, takže zatím je to pasé...
Děkuji... Rybí pac klidně, ale rybí pusinku ať si Edička nechá až nebude rybí...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 09:53
- Nahlásit
Jandula
Taky všechno nejlepší k svátku... a borgoušího hubana bys brala? jemu ještě pořád z hubinky štěňátkovsky voní...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 10:05
- Nahlásit
Ketrin
Taky děkuji, borgouší pusinku štěňátkovskou beru... škoda, že jim už pak tak krásně nevoní z tlaminy...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 10:17
- Nahlásit
Jandula
...no on by tě nádavkem taky trochu kousl
včera byl drzý na Salinu, tak od ní zase "dostal"... ale nic si z toho nedělal
|
Puna
|
# Zasláno: 24 Kvě 2006 10:27
- Nahlásit
Ketrin
ahoj, já jsem teď venku potkala klučíka s 5ti měsíční labradorkou, on byl takovej nadšenec, že je mu 13, a na OVVR se může až od 15, a tak krásně o té labroušce mluvil, co všechno dělají, kam chodí, jak se musel dobře učit, aby ji dostal...
Třeba o granulích, on znal složení snad všech do úplných detailů, byl kouzelnej...
Tak sem si hned vzpomněla na tebe, určitě tak nějak by mohl vypadat ideální majitel
Omlouvám se, ale musela jsem to sem napsat..
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 10:34
- Nahlásit
Puna
Co by ses omlouvala, to je fajn.
Ani nevím, že na OVVR se může až od 15. (???) Počkat! Ne, to je blbost! Aspoň v r.2004 vím stoprocentně, že na OVVR na táboře vedla goldenku holčička asi tak 8-letá. Bohužel vypadly, čuba nešla do vody, ale holčina byla naprosto úžasná a moc šikovná.
A jednou na klub. výstavě předváděla v kruhu černou labradorku 5-letá neteř chovatele. A vystavovala ji tak, že kam se hrabe mnohý dospělý.
|
Puna
|
# Zasláno: 24 Kvě 2006 10:37
- Nahlásit
Ketrin
on mi to tak říkal, ale, že ten jejich chovatel mu zkusí nějakou výjimku vyjednat, nebo něco.
Fakt to bylo děsně milý
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 10:38
- Nahlásit
Ketrin
Mně to taky přijde divný, možná bych čekala, že tam bude nutný souhlas rodiče, ale proč ne??? My máme na cvičáku holčinu, která dělá agility a začíná se záchranařinou s borderkou a holčině je kolem 13.
Děti dokážou kolikrát se psem mnohem víc než dospělí...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 10:43
- Nahlásit
Tak je to pravda:
http://www.kchls.cz/zkus_rady/2006_vseobecna_cast. htm
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 10:45
- Nahlásit
Já se schválně podívám doma do řádů.
na normálních zkouškách lovecké upotřebitelnosti mohou předvádět až vůdci od 15 let.
Ale OVVR není zkouška, ale v podstatě něco jako klubová bonitace, i když to formálně probíhá jako zkoušky - dodržování určitých "rituálů". Řád si dělají samy kluby.
Byla by hodně velká blbost odstrkovat děti od aktivit, které je můžou postrčit žádoucím směrem na celý život.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 10:46
- Nahlásit
Jandula
To cos sem dala se právě týká zkoušek lov.upotř. ale ne OVVR.
Ale seš rychlá...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 10:47
- Nahlásit
Ketrin
Na stránkách je, že jsou to všeobecné podmínky...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 10:48
- Nahlásit
Tak v řádu OVVR je jenom, že pes musí být starší 10 měsíců. O věku vůdce nic. Jen popis disciplín Takže já bych být tím klučíkem (a jeho rodiči) směle vyrazila a nenechala se odbýt.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 10:55
- Nahlásit
Ketrin
VŠEOBECNÁ ČÁST
1. Účel zkoušek
Zákon o myslivosti a předpisy vydané na jeho realizování ukládají uživatelům myslivecké honitby používat při výkonu práva myslivosti lovecky upotřebitelné psy.
Zkouškami lovecké upotřebitelnosti se prokazuje způsobilost loveckých psů vykonávat činnosti, které je kvalifikují jako lovecky upotřebitelné pro výkon práva myslivosti. Těmito činnostmi se rozumí vyhledání, dohledání a přinesení usmrcené, postřelené nebo jiným způsobem zraněné drobné zvěře, nebo vyhledání a dosledování usmrcené, postřelené nebo jiným způsobem zraněnou spárkatou zvěř, nebo prokázat vlohy pro práci pod zemí. Kromě toho se na zkouškách zjišťují vrozené vlohy psů, které jsou důležitým činitelem při jejich čistokrevném chovu. Tyto vlohy se zkoušejí na zkouškách vloh (ZV), které jsou obsaženy v těchto zkušebních řádech. Zkoušek vloh se mohou zúčastnit psi mladší 10 měsíců.
Pro zjišťování upotřebitelnosti psů loveckých plemen slouží všechny zkoušky, na kterých jsou zkoušeny disciplíny potřebné pro loveckou upotřebitelnost.
To je z toho odkazu, pak následuje věk min. 15 let.
Nejvyšším druhem zkoušek psů jsou všestranné zkoušky, na kterých se prokazuje mnohostranná použitelnost psa pro loveckou praxi.
Nejvyšší stupeň výcviku všech psů se zjišťuje na vrcholných zkouškách, soutěžích a memoriálech.
Zkoušky jsou veřejné.
|