| Autor |
Zpráva |
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 10:56
- Nahlásit
Jandula
Jasně, ale tohle jsou řády ČMMJ, a v těch OVVR nejsou.
ZV jsou něco jiného než OVVR.
OVVR jsou prostě úplně extra a pořádají je jenom kluby, ne OMS.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 10:58
- Nahlásit
Ketrin
aha, no tak v tom mám bordel... to bude tím, že mám psa bez PP, který je méněcenný ha ha (dokážu si živě představit, jak bych se Sárou šla na OVVR a Sára při prvním výstřelů za štěkání mizí v lese)...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 11:00
- Nahlásit
Jandula
Mno jen si nemysli, ono při té střelbě vždycky zdrhne nebo se sesype i někdo "vícecenný" hl.zlaťák nebo flet...
Z jiného soudku: Sára už je doma u svých skvělých páníčků a zdá se, že bude všecko 100% ok.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 11:03
- Nahlásit
Ketrin
Já když si to pročítám, tak Sára by v pohodě nezvládla snad nic... Možná chuť do práce...
Tak to je doopravdy skvělá zpráva, jen tak dál, je vidět, že je to bojovnice a páníčci jsou úžasní, jak jsem psala, je vidět, že jsi si doopravdy dobře vybrala, když ji při prvních problémech, a to velkých, nevrátili...
|
Puna
|
# Zasláno: 24 Kvě 2006 11:04
- Nahlásit
Ketrin
Jandula
díky, teda, to je servis, jste moc hodný...
Já mu to řeknu, vycházelo by jim to tak na podzim asi stejně, myslím..
On mi úplně až "přednášel", jak na cvičák chodí kvůli socializaci a zákl. poslušnosti, že někdo mu nabízel základy obran, ale to že není pro labradora ani omylem, že by se ta fenka mohla úplně zkazit, a pak odstraňovat blbý návyky, byl takovej fakt nadšenec
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 11:06
- Nahlásit
Puna
Počkej, co ti zjistí Ketrin, já se v tom moc neorientuju, takže jsem šáhla po prvním, co jsem viděla...
Kdyby měly všechny děti takový vztah ke zvířatům, bylo by to super...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 11:24
- Nahlásit
Puna
To je bezva. Když mu to vydrží, mají rodiče po starostech ohledně puberty atd.
Ono už se nic víc zjistit nedá. Co jsem teď koukala do řádů na webu, tak nic víc nikde nebude. Já bych do toho šla, maximálně bych si pak ověřila u pořadatele, jestli nebüde dělat potíže.
Jinak 28.10. pořádám OVVR tady já (pod RK) a 13-letého vůdce rádi uvítáme
Jandula
Jo, je to fajn, už plánuju kdy ji pojedu navštívit holčičku moji malou.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 11:29
- Nahlásit
Ketrin
Tak jí podrbej za mě... A jaké jsou výhledy do budoucna? Mělo by se to obejít bez následků?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 11:31
- Nahlásit
Tak ještě je pořád brzo na nějaké závěry, ale zatím všechno šlo úplně nejlíp jak to jít mohlo.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 12:42
- Nahlásit
Ketrin
Držíme palce a posíláme se Sárou Sárince pusu...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 13:16
- Nahlásit
Jandula
brácha Blade ("Brian")
Je srandovní, jak lidi většinou dali štěňatům jiná jména než jsou v PP, ale až na výjimky taky od B.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 13:34
- Nahlásit
Ketrin
A jaký jméno je papírový a jaký používají?
Musím říct, že to jsou krásní psi, fakt se Brestě moc povedli, a rostou jako z vody...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 13:47
- Nahlásit
Papírový je Blade. Už jsem nevěděla co vymýšlet, a blade je takovej zvláštní druh bruslí ("blejdy") (to víš syn hokejista
... a pak už jsem pro sebe vůbec neměla čas ani inspiraci něco vymýšlet, a tak Borgo je Borgo.
Mimochodem Borgouš skvěle reaguje na pamlsek, když hrajeme piškotkovanou. Asi už ho začnu učit výstavní postoj
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 14:08
- Nahlásit
Ketrin
Mně se teda víc líbí Blade (i když je pravda, že ne všichni tohle jméno musí, byl jeden docela dost hnusný film Blade, o upírech)...
Ale taky se říká, že je dobrý, když je ve jméně R, je to výrazné (nevím, Sára na to rozhodně ohled nebere a neposlouchá tak jako tak...)...
Sára do věku půl roku o pamlsky moc nestála, byla taková trubka, zato teď: cvičíme dost na pamlsky, i když teď už spíš přecházíme na hraní si, přetahujeme se, pošťuchujeme, Sáru to baví, jen já jsem pak samá modřina...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 14:26
- Nahlásit
No, mělo by být R a ńáká sykavka...
asi proto je tolik Sár...?
O upírech? brrrr, ještě že jsem to nevěděla, to bych vymýšlela další jméno...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 14:29
- Nahlásit
Ketrin
Jen pokaždý se Sárou vzbuzuju na cvičáku pozdvižení, jedna holčina, co má border collii a vyhrála mistrovství světa v záchranařině, se taky jmenuje Sara... a jak chorvati neskloňují osobní jména, tak neustále vysvětluji, co že je to Sároooo
Takže teď většinou používám na cvičáku chorvatskou zdrobnělinu: Sarica...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 14:32
- Nahlásit
Sice nemluvím chorvatsky ale psy taky neskloňuju. Přivolávám: BrestA ! Něco jiného je mazlení a ňuchňání, to jí říkám, Brestíku, Brestičko atd...
a tak mě napadá, že toho Borga jsem možná zvolila taky aby se to ani skloňovat nemuselo.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 14:33
- Nahlásit
Ketrin
Můj táta taky Sáru neskloňuje, já ti nevím, proč já to tak dělám, ale je mi divný říkat, Sára, ke mně...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 14:39
- Nahlásit
Já taky nevím, už jsem na to tak zvyklá že kdybys o tom nezačla, tak by mi to ani nepřišlo. Asi že v tom 1.pádě to víc zní tak jako POVEL. A já to taky tak používám jenom při povelu. Jinak když se s ní jen tak "bavím" tak to je Brestíku balíku tlapíku atd.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 19:01
- Nahlásit
Ketrin
hele, co je to piškotovaná a jaký má pravidla? nevím, jestli ji s Edou hraju podle regulí. A někdy taky hrajem frolíkovanou
hurá, tak to jsem opravdu ráda, že malá Sára bude v pořádku. Sice na dálku, ale palce jsem jí držela.
jinak co se jmen týká, tak naše Effendy (Eda) mi dneska přišla i když jsem zavolala "medvěde, ke mně"!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2006 07:49
- Nahlásit
Eda
Eda je Effendy?? Dost dobrý...
Piškotkovaná vlastně není hra, ale výchovná záležitost pro vysvětlení štěněti, jaká že je ve smečce hierarchie. nevymyslela jsem já ale dr.Sehnerová co píše skvělé knihy o středoasiatech (a nejen o nich).
Zkrátka si celou smečku posadíš okolo sebe a rozdáváš pamlsky v pořadí podle hierarchie. Tj.nejdřív sním piškot já, pak dostane Sali, pak Bresta, nakonec mimi, přitom každý je vyvolán jménem. Nikdo při tom nesmí funět, žďuchat packou, skákat a jinak se dožadovat, že chce dřív než má nárok.
Samozřejmě že on to ten mimiňák dobře ví i bez toho, že je pod Salinou i pod Brestou. Ale přece jen se musí při tom trochu ukáznit, protože když se začne vtírat před Salinu, tak od ní hned inkasuje výchovný cvak (do prázdna) a ještě nic nedostane, dokuď nesedí.
Zkrátka taková srandička.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2006 08:32
- Nahlásit
Ketrin
To je super hra... jen v tý naší smečce o dvou, tj. já a Sára, nevím... nebo že bych přibrala ještě naše, nejdřív bych dala sobě, když by byl táta hodnej tak jeden piškot jemu, pak mámě a nakonec Sára... A měla bych je všechny
Eda
Sára kolikrát nepřijde ani na Sáru...
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2006 13:27
- Nahlásit
Ketrin
no jó, Effendy... Myslím, že už pí. Uriánková nevěděla, jaký jména vymyslet je to označení snad arabského vojevůdce nebo tak něco...
hmm, tak piškotovanou teda nehrajem. ale uznávám, že jako výchovná metoda je to bezva. ještě pořád je ve hvězdách můj plán na sobotu, tak se možná objevím na Konopišti. je někde na netu program?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2006 13:32
- Nahlásit
Ale dyť Effendy je hezký
Na www.retriever-klub.cz
by měly být propozice i s programem, někde v odkazu akce nebo výstavy apod.
jinak většinou se posuzuje tak cca od 10 hod. A jsou nahlášená i mimina v třídě baby, ty jdou na řadu první
Bohužel má pršet
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2006 17:52
- Nahlásit
Ketrin
no, kdyby pršelo, tak to je dobře pro mě, protože bych nejela s partou na Křivoklát (na kolech), ale jela bych pěkně sólo (autem) za LR takže to pršení není zas tak špatný... a z Konopiště je to coby kamenem dohodil k nám... a za Edou...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2006 17:53
- Nahlásit
Eda
Krivoklat? no tak pozdravuj kopce ....
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2006 18:24
- Nahlásit
Jirikovo
což to to, kopce mi nevadí, jsem na ně i celkem zvyklá, ale jet 100km v dešti na biku...nic moc...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 07:19
- Nahlásit
S Edou jsme se sice na Konopišti minuly, ale já zato viděla, jak si počínal v kruhu [b]Handy[b] se svým psíkem. A počínal si dobře. Pejsek se pěkně předvedl a dostal výbornou, a musím říct že paní rozhodčí u psů výbornými hóóódně šetřila a nebyla výjimkou ani známka Dobrý. Takže Handymu velká gratulace-napoprvé super!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 07:23
- Nahlásit
a tohle je "naše" malá Sára, fotka co mi včera přišla mailem.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 07:24
- Nahlásit
Koukněte do galerie, tam je to větší.
|