| Autor |
Zpráva |
Eda
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2006 06:43
- Nahlásit
no tak sláva, už začínám věřit, že nežiju na Aljašce a je trochu teplo. ale jako na potvoru mně je nějak špatně, tak moc ven blbnout s Edkou nemůžu dneska jsme měly jet na návštěvu, tak nevím nevím, jak to nakonec dopadne. Přeju všem krásný pátek a užijte si víkend!
|
modrypes
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2006 08:36
- Nahlásit
Eda
Pššššš, aby se to teplo nezakřiklo.. Přeji Ti, aby nevolnost přešla a s Edkou jste si užily pěkného počasí. Doufám, že vydrží a já si pojedu příští čtvrtek pro Nera se sluníčkem v zádech.. )
Pěkný víkened všem
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2006 11:14
- Nahlásit
modrypes
říkala jsi, že bydlíte v Ostravě? to je škoda, protože by jsme měli dalšího LR kamaráda (těch není nikdy dost ) neboj, teploučko je objednaný, na víkend bude krásně!
|
modrypes
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 07:31
- Nahlásit
Ano, v Ostravě, kamaráka(dku) můžete mít aspoň dálkově..:-.))
Pravda, objednávka vyšla, víkend byl super..))
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 08:06
- Nahlásit
modrypes
ale objednala jsem to už i dál... jenom mi paradoxně to krásný počasí hatí plány, protože jsem se chtěla (musím) učit, a v tak krásným počasí to jde ztěžka
to all:
jak mám docílit toho, aby mi Eda aport z vody rovnou donesla bez šaškáren, který u toho dělá? tj. kousání aportu během toho, než přijde ke mně, oklepávání se (pustí aport), žraní trávy, válení sudů apod...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 08:40
- Nahlásit
Eda
Hlavně odlišit, aby věděla, co je hra a kdy doopravdy musí poslouchat... Když musí poslouchat, tak tyhle věci zakazovat...
All
Já se zase včera slušně vynervovala... Sára hárá, je to 11. den a včera jsme se vracely z Čech, tzn. 9 hodin v autě, kde se nemohla čistit... pak jsme šly ven a přijdem domů, Sára si lehne a za chvilku koukám, že má zadní nohy celé od krve, dala jsem jí kalhotky a opětovně během pár minut úplně durch... Pak se to nějak srovnalo, veterináři jsem se nemohla dovolat.
Myslíte, že to mohlo být tím, že absolvovala tak dlouhou cestu a pak z ní ta krev začala lít v takovým množství?
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 09:12
- Nahlásit
Jandula
ja ti svuj nazor psal uz vcera vecer a stojim si za nim, takze to opakovat nebudu
jinak predpokladam, ze plati to co vcera, ze uz je to v normalu a v pohode ...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 09:41
- Nahlásit
Jirikovo
No už to není tak strašný, ale podle mýho krvácí víc než je obvyklý...
Venku začala hodně značkovat a hrabě po sobě...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 11:02
- Nahlásit
Jandula
no tak zavolej vetovi a uvidis ...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 11:24
- Nahlásit
Jandula
Klidně to mohlo být po té dlouhé cestě, že se nehýbala, ležela a pak to z ní odteklo najednou.
Hrabání, značkování je taky normální. Klid.
Eda
Nemůžeš s ní dělat korektní aport z vody, pokud blbne při aportu na suchu. Musí ho mít zvládnutý na suchu. Aspoň bez přesednutí, to se dá dopilovat potom. Ale musí rovnou pro aport, bafnout ho, rovnou zpátky bez blbnutí. Předání se dodělá. To musí umět na suchu, jinak nemůžete na vodu, protože tam na ní nemůžeš, nemůžeš ji hnedka korigovat.
Jinak my jsme zpátky, běhali jsme 4 dny po vysokohorských túrách, bylo krásně a jsem úplně zničená. Ale Bresta mi udělala radost, i po těch štěňatech je docela v kondici, všechno to absolvovala s námi a zvládla to, náročný terén, velké převýšení atd. Ale zničená je dneska taky.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 11:51 - Změnil/a: Jandula
- Nahlásit
Ketrin
Jo, já vím, že jsem plašan, to s hrabáním a značkováním vím, jen jsem tím chtěla říct, že se chová normálně.
Pro svůj klid jsem volala na veterinu, doktor mi řekl, ať neplaším (už má se mnou zkušenosti, při minulým hárání jsem tam byla, protože Sára šíleně smrděla), nechám jí ať si hárá a pokud nebudou na zemi kaluže krve, tak ať to neřeším, ale kdyby smrděla (smrdí furt, stejně jako minule), tak ať přijdu, že se na ní podívá, že by tam mohl být nějaký lokální zánět....
Ketrin, jak se projevoval ten zánět dělohy co měla Sali?
A co dělal prcek, taky s váma chodil?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 11:58
- Nahlásit
Jandula
jak se projevoval ten zánět dělohy co měla Sali?
U ní to probíhalo sakra rychle a dost nenápadně. V literatuře se
uvádí příznaky, že je fena malátná, nežere, nadměrně pije atd. U nás nic z toho. Venku běhala, večer se nažrala a šla spát jako obvykle, až později jsem si všimla podivného smradu - jako zkažené maso. A výtok byl bezbarvý a takhle páchnoucí. Bylo štěstí, že to z ní teklo ven a nehromadilo se uvnitř.
Prcek byl doma se Sali, ten by tam samozřejmě ještě nemohl. A pěkně tady za ty čtyři dny beze mě zvlčil, syn ho rozmazlil, pořád skáče jak gumídek
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 12:00
- Nahlásit
Jandula
ale kdybych smrděla
hele to jsi asi napsat nechtela, vid? no tak kdybys smrdela, tak se jdi umyt
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 12:05
- Nahlásit
Jirikovo
Šťourale... změněno...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 12:07
- Nahlásit
Ketrin
No právě, Sára smrdí jak bolavá hnáta, ale měla to už i minule a nic jí nebylo... Nehledě na to, že prý zánět dělohy se projeví až po hárání...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 12:12
- Nahlásit
Jandula
jo jo, to bych byl .... to vis, kde jsem ja, tam si musi vsichni davat pozor na to, co kde a jak napisou
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 12:12
- Nahlásit
Jandula
Taky si myslím, že zároveň s háráním to asi nemůže být.
Bresta je taky při hárání dost cítit. Ten smrad při zánětu je jinej. je to vážně jako by sis vyndala maso z mrazáku a zapomněla na něj pět dní.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 12:15
- Nahlásit
Ketrin
je to vážně jako by sis vyndala maso z mrazáku a zapomněla na něj pět dní
tak to neznam a ani znat nemuzu. v mrazaku mam hlady obesenyho pavouka a kdybych mel doma nejaky maso, tak ho hned snim a dalsich pet dni na to budu jeste vzpominat. takze zapomenout na to u me proste nejde. muzes mi prosim dat nejake jine prirovnani, ktere bych mel sanci pochopit?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 12:27 - Změnil/a: Ketrin
- Nahlásit
Jirikovo
Ale já tuhle reakci čekala
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 12:48
- Nahlásit
Ketrin
Zkažený maso pět dní jsem taky neměla, já se svou citlivostí na tyhle smrady to radši po dvou dnech vyhazuju... Tak to nemůžu moc porovnat, jen vím, že Sára smrdí hodně, ale zase úplně stejně jako při první hárání...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 12:50
- Nahlásit
Ketrin
vidis, ja ti hned psal, ze to prirovnani neni moc vhodny. takhle nikdo z nas nevi, jak to smrdi .....
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 13:27
- Nahlásit
Haha, tak teď to vypadá že já mám doma běžně pět dní shnilý maso...
Tak tedy: si jen PŘEDSTAVUJU, že to asi tak smrdí....
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 13:28
- Nahlásit
Koukněte radši na fotky.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 13:36
- Nahlásit
Ketrin
na fotky jsem kouknul, ale marne jsem tam hledal to zkazeny maso ... jediny co by tomu dle polohy mohlo trochu odpovidat, je fotka po ture ....
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 13:40
- Nahlásit
jediny co by tomu dle polohy mohlo trochu odpovidat, je fotka po ture ....
Přesně tak!
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 13:43
- Nahlásit
Ketrin
fotky jsou krásný, kde jste vlastně byli?
nééé, já mohu potvrdit, že u vás doma maso starý pět dní nebylo (alespoň ne při naší návštěvě)...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 13:44
- Nahlásit
Ahojky,
promiňte že se vám vtírám do labradorů a mám jen samé zlaťáčky - ale retriever, jako retriever!
V posledních dnech jsem si přečetla asi miliadrdu knížek a věcí o výchově štěněte a není mi jasná věc a to přivolání! Od kdy - jakého věku mám přestat přehlížet, že na mě sem tam nereaguje a za neposlechnutí pokárat?
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 13:47
- Nahlásit
Jumi
Nevím, jestli ti to pomůže, ale Sára mě občas ignoruje i ve více jak roce a půl... asi nejsme ten správný příklad...
Ale jinak teorii mám zmáknutou: já bych ho netrestala, spíš bych se ho snažila nalákat k sobě, když by přišel, tak obrovská radost, hra, odměna, prostě aby věděl, že u tebe je dobře...
Ale klasický cvičení bych začínala tak, že si ho posadíš před sebe, na vodítku, v ruce dobrotu, ustoupíš dozadu a řekneš: ke mně... a takhle dokolečka dokola... vzdálenost prodlužuješ...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 13:53
- Nahlásit
Jandula
a takhle dokolečka dokola
no vidis, clovek se fut uci, ja myslel, ze se to trenuje rovne, kdyz mam psa pred sebou. delat tam zatacky a kolecka me nenapadlo, aspon vim, kde jsem udelal chybu a proc me ®onie neposloucha
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 13:54
- Nahlásit
Jandula
No u nás je nejspolehlivější šustění pytlíkem od mlsek, já mu teda mlsky moc nedávám, ale sem tam se ze mě něco vypadne, tak raději přiběhne hned! Jenže to to šustění nebocinkání klíčema musí slyšet ale když nabere dráhu na druhou stranu - tak se můžu stavět na hlavu!
Jo a vůbec nejroztomilejší je když naberou dráhu s Thorinem oba a každej na jinou stranu a já pak musím vyhodnocovat, kde hrozí větší prů...
|