Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Labradorský retriever
<< 1 ... 108 . 109 . 110 . 111 . 112 . 113 . 114 . 115 . 116 . 117 . 118 ... 541 . 542 . >>
Autor Zpráva
Ketrin
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 14:03
- Nahlásit

Jandula
Byli jsme v tyrolských Alpách na severu Itálie. Jezdíme tam aspoň na pár dní každý rok. Chlapi i v zimě lyžovat, ale to já ne. Krásné hory a málo lidí. Levněji než v Rakousku, a navíc rakouský pořádek a upravenost horských městeček. Krása.

Jumi
Jak je štěně staré? Já bych to nepřehlížela nikdy-mimoděk se tím učí, že nemusí věnovat až tak moc pozornost tomu, že něco říkáš nebo po něm chceš
malé štěně bych za to nekárala ani netrestala, ale snažila se být zajímavější než to co ho zajímá víc než ty. Já vím, snadno se to říká. Moc rad na to nemám, protože ten náš mimiňák když je se mnou sám, tj.bez druhých psů, tak si mě děsně hlídá. A jinak stačí přivolat ty dvě a on automaticky přibíhá s nimi a tím se to učí. Zatím. Ťuk, ťuk...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 14:05
- Nahlásit

Jumi
Ono je taky dobrý když štěně zdrhá za cizími lidmi, kteří ho ňuchňají, je požádat aby na něj houkli nebo zadupali a nemazlili ho. Otázka je, kdo to skutečně udělá. Na tohle jsou výborní myslivci.

Jandula
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 14:15
- Nahlásit

Ketrin
Já tím, že jsem u Sáry jako u štěněte zanedbala tu fázi, že štěně si samo hlídá svého pána, tak právě musím přistoupit k tomu, že jsem zajímavější než ostatní, což se ne vždy podaří (hlavně na novém prostoru, kde si to musí nejdřív pořádně očuchat, prozkoumat)...

Mně na štěně nikdo zadupat nechtěl...

Jumi
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 14:19
- Nahlásit

Ketrin
Ve středu mu bude 9 týdnů....

to utíkání za lidma mi taky trošku vadí, ale každej se může zbláznit ze štěněte a každej na něj šišlá, takže se není co divit, že za každým letí!

Já ho lákám všelijak, zprvu bylo nejlepší tleskání ale nějak ztratilo na zajímavosti, teď jsou to kliče, šustění pytlíkem, chřestění tubou s vitamínama! Na pískací hračku se ukázalo poslouchá velkej a malej kašle.....

s tím hlídáním, to se u něj začlo projevovat až teď, asi před týdnem si žužlal klacek a nechtěl přijít, tak jsme se mu s přítelem i starším psem schovali, ale s malým to ani nehlo...Po 5min. jsem to nevydržela já a došla pro něho....

nerada bych prostě zrovna u přivolání něco hned na začátku zkonila!

Ketrin
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 14:20
- Nahlásit

Ale někdo z toho taky třeba "vyroste"... nebo prostě později se to dožene... já Brestě taky jako malé nepředstírala, že o ni nestojím, a ona jako tří, čtyřměsíční mimi lítala za každým, kdo se na ní vlídně podíval. A pak ji to přešlo. Ne že by se dodnes přeochotně neseznamovala s každým, kdo projeví zájem, ale máme zmáknutý velmi kynologický povel "Brestino nevotravuj"

Jandula
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 14:22
- Nahlásit

Ketrin
Pravda, Bresta se velice ochotně seznamovala s náma, dokonce i přes plot...

Na Sáře se hlídání začíná projevovat až teď, já jsem z toho docela v šoku, ale hlavně že...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 14:23
- Nahlásit

Jumi
Asi to chce vydržať, je malej...
Nedávno mi psala panička od Borgový ségry (jsou z Prahy) že tu hru na hlídání páníka štěnětem atd.hrajou až tak důkladně, že páníček se schoval vylezením na strom. Čubinka ho nemohla najít a pak se v jeho střežení zlepšila

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 14:26
- Nahlásit

Ketrin
aby na něj houkli nebo zadupali a nemazlili ho
tak to doporucuju prijet k nam do Modran. mistni spolek alkoholickych bezdomovcu posileny skupinou mladych fetaku tuto sluzbu poskytuje zcela bezne a bez naroku na uhradu ...

Jumi
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 14:27
- Nahlásit

Ketrin

Jandula
Psala jsem vlachovi dotaz ohledně malýho - dokážeš si představit, jaká jsem ohledně jeho nohou histerka a vůbec neodpověděl

A Thorin mi už druhej den pajdá a noha ho očividně dost bolí..

Jumi
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 14:29
- Nahlásit

Jéé a do modřan to máme za rohem, že bychom Vás navštívili!

Ketrin
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 14:30
- Nahlásit

Jumi
A nechodíte vy cvičit k Daně P. do Říčan? Tak až bude mrňous proočkovaný a začnete s ním chodit, tak to začnete cvičit ve skupině psů a ono to pude.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 14:31
- Nahlásit

Jumi
to klidne muzete. ja zkusim domluvit i ten sraz s bezdomovcema, ale i kdybych to nedomluvil, u delvity je najdeme stoprocentne ... ja jen aby s nama pocitali ve svem nabitem programu a byli naliti jen tak trochu, teda jako aby se udrzeli na nohou, nebo aspon v leze hlasite nechrapali ....

Jumi
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 14:51
- Nahlásit

Ketrin
jo jo chodíme! Ale teď už jsem tam od března nebyla - jsem ostuda, ale přišla jsem o auto a jsem lenoch někoho umlouvat
Jirikovo
To by bylo pěkně blbé, kdyby se neudrželi, představa, že mi na psa spadnou, je to přece jen ještě prcek!

Jumi
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 14:52
- Nahlásit

Jo a dotaz číslo dvě - od kdy myslíte, že můžem k vodě?

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 14:53
- Nahlásit

Jumi
no ucelem melo byt psa mirne postrasit, at neutika za lidma. coz by i padem zvladli ...

Jumi
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 14:55
- Nahlásit

Jirikovo
To jen v případě, že by se z pod nich vyhrabal schopen ještě vůbec někdy utíkat

Ketrin
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 14:57
- Nahlásit

Jo a dotaz číslo dvě - od kdy myslíte, že můžem k vodě?
Třeba hned, ale nech to na něm, jestli už se mu bude chtít plavat anebo jenom brouzdat. Nenutit, pomalu, v klídku.

Jumi
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 14:59
- Nahlásit

Ketrin
I když ještě není očkovanej - dnes jdeme k vetovi na druhé očkování?

Eda
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 15:02
- Nahlásit

Ketrin
taky mám kynologický povel: "Edo, nech pána!" (je celkem jedno, jestli se jedná o pána nebo paní, ale docílíme tím, že Eda nemachruje a neskáče po čtyřech kolem oběti, naježená)
Jumi
Eda je prosincová, takže tak nějak přirozeně šla k vodě až kolem půl roku. ale seznamovala bych mimi s vodou klidně u od 4 měsíců. sama uvidíš, jak se mu bude ne/líbit

Ketrin
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 15:03
- Nahlásit

No a co? Mně se jeden pejsek z vrhu "A" v 9 týdnech potápěl. Poprvé tam spadl a pak už si takovou báječnou zábavu nemohl nechat ujít.
Ale to je spíš extrém, jak říkám-nenuť ho, spíš bude zatím jen brodit a chlemtat.

Jandula
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 15:17
- Nahlásit

Sára se taky ze začátku brodila, teprve po měsíci začala sama plavat a ani dneska to není nějaký blázen, který se vrhá do vody hlava nehlava... kaluž, bahno nenechá bez povšimnutí, jezero taky ne, ale noří se tam jako správná lady...

Jumi
Počkej ještě, třeba má Vlach dovolenou...

Eda
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 19:17
- Nahlásit

Ketrin
jéé, fotky máte moc pěkný! ale tak jak vy vypadáte po tůře, tak tak já bych vypadala před tůrou
už se taky těším na volno, teď je to trochu hektický...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 22:15 - Změnil/a: Ketrin
- Nahlásit

Eda
Už mě s tou svou skromností štveš. Nezapomeň, že jsem viděla na vlastní oči, jak jsi namakaná a svalnatá.
Já = ufuněná brzda celé party. Chudinka Brestinka nachodila ještě mnohem víc km i převýšení než musela, protože stále se vracela kontrolovat, jestli du.

Eda
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 22:27
- Nahlásit

Ketrin
tak přiznávám, že si ze sebe dělám občas legraci, protože mi to nevadí (jako některým jiným lidem...), ale fakt nejsem na dlouhé pochody. kolo ani běh mi třeba nevadí, ale po dlouhém chození se ozvou moje křivá záda a je vystaráno.
prý "namakaná a svalnatá" to musím říct doma, to se zasmějou!!! teď během zkouškovýho se nehejbu víc než normálně, ale normálně jím, což se nevábně projevuje na mé váze ale to snad s Edou nějak vysportujeme...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 22:37
- Nahlásit

Eda
Hmmm tak to já jsem jakžtakž akorát tak už na ty pochody, kolo ani běh ve větší míře neudýchám no a po tom pochodu se zas ozvou kyčle poničené porody... ale chodit po horách mě děsně baví
dnes jsem s Brestou šla k vodě, aby si zaaportovala a zaplavala (rehabilitace po túrách), ale Borgo u toho děsně zlobil. Plavat se mu ještě nechce, ale jak je máma s aportem na mělčině, tak se na ní i na aport vrhne, zakousne se do dumíka a vítězoslavně předstírá, že pro něj doplaval on osobně

Jandula
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 08:39
- Nahlásit

Eda
Ketrin
Holky, když se tady tak trumfujete: běh - nepřichází v úvahu, po 200 m funím jak lokomotiva,
kolo - po rovince možná jo, ale pak mě bolí zadek,
pochody - no nevím, ale s kolenama, které vlastním je to tak jako tak naprd...

Takže tak...

Další story s hysterickou Sárou: včera jsme byly na cvičáku, a nad cvičákem si dovolili skákat s padákem nějací magoři, Sára byla naprosto hotová, odmítala koukat na mě, jen čuměla nahoru a jakoby čekala, kdy se na ní ta obluda zřítí... Nic nepomáhalo...

Eda
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 15:02
- Nahlásit

Jandula
chudinka Sára, že jí tak vadili parašutisti... Eda když slyší takový to vyhlídkový letadlo co lítá nad Karlštejnem a děsně u toho vrčí, tak hned kouká na oblohu a sleduje jeho dráhu a tváří se u toho děsně důležitě
Ketrin
včera jsme doma vedli takovou rádoby vtipnou debatku o tom, jak by bylo "skvělý" mít k Edě ještě jednoho bílýho LR ale když vezmu v potaz, že z podobný debaty jsme si jeli pro Edu... who knows...

Jandula
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 15:15
- Nahlásit

Eda
Já tyhle debaty doma vedu sama - jak by bylo skvělý, ještě jednu fenku goldena... že by se třeba Sára přestala bát atd. atd. atd... no jenže u nás nehrozí, že by to dovedlo někoho (krom mě) k tomu, aby nějaký štěně koupil...

Kdybys jí viděla, ona fakt byla těma parašutistama úplně fascinovaná, jen v negativním slova smyslu, čuměla na ně, hlavu zvrácenou...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 21:25
- Nahlásit

Eda
To je přece jasná věc, že jeden labrador v rodině je absolutně nedostatečné množství

Jumi
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 22:20
- Nahlásit

Tak jsme teda dneska malýho vytáhli k vodě, ale namočil si jen přední tlapky a to mu stačilo. Vzhledem k tomu, že tam nebyl jediný klacek, který bych Thorinovi házela, tak ten si taky moc nezaplaval, takže malýho nezlákal.

<< 1 ... 108 . 109 . 110 . 111 . 112 . 113 . 114 . 115 . 116 . 117 . 118 ... 541 . 542 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání