Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Labradorský retriever
<< 1 ... 108 . 109 . 110 . 111 . 112 . 113 . 114 . 115 . 116 . 117 . 118 ... 541 . 542 . >>
Autor Zpráva
modrypes
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2006 07:01
- Nahlásit

Eda
Ahojky, hnědý nebude, jak už jsem psala Ketrin, bude, tedy zatím je světlý-smetanový, zatím kulička, co se neustále škádlí se sourozenci. Jedu si pro něj do Kuřimi za dva týdny, dokupuju ještě poslední věci, sbírám tady i jinde informace od zkušenějších...
Takže sem s "dobrými" radami ohledně úplně nového, premiérového člena rodiny.))
E.

Eda
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2006 07:45
- Nahlásit

Ketrin
no tak my do těch OVVR asi půjdem snad nebudem mít z ostudy kabát
Handy
je to FF UK, obor Informační studia a knihovnictví
modrypes
nebojte se, všechno zvládnete v pohodě zvlášť, když už s předstihem navštěvujete naší "plodnou" diskuzi (nebo jsme si tykali/y?:confused

Eda
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2006 07:50
- Nahlásit

modrypes
já nevím, jestli jsem zrovna ta správná osoba na porady Eda má stránku na www.eda.unas.cz tam jsou spíš jen fotky... hlavně spíš buďte sice hodní, ale i zásadoví a když mu něco povolíte/zakážete, tak na tom trvejte i dál... ale LR jsou v zásadě v pohodě, dají se dobře vychovat, žádný strach

modrypes
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2006 07:59
- Nahlásit

Eda
Jéje, ta je krásná, moc. Zásadová, to já budu, mám k tomu (ve výchově) sklony, jen mi to nesmí "kazit" ostatní rodinní příslušníci a jiné osoby..už doma v předstihu stanovuju pravdila, otázkou je, jak to bude v reálu. Hlavně mám obavy z toho, až po mé dovolené zůstane labroušek sám doma, než se vrátím z práce. Jak to zvládne, co bude dělat, nemůžu mu ani z práce zavolat, jak to dělám dětem..)

Ketrin
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2006 08:03
- Nahlásit

Eda
no tak my do těch OVVR asi půjdem
No konečně tak sem s přihláškou
Já uvažuju, že bych pro zájemce, kteří se přihlásí, udělala nějaký půldenní nácvik tady, pokud bude zájem. Že by si to mohli lidi vyzkoušet nanečisto. Protože totiž, většinou pokud na OVVR pes neprojde, tak to bývá chyba vůdce (tréma apod.)

modrypes
No vida, jak se nám tu schází Himalájský cedr já mám od Míši D. moji mladší fenku, po které jsem si teď nechala štěně z jejího druhého vrhu.
Jak píše Eda LR se vychovává poměrně snadno, chce to jen zdravý rozum, důslednost a hodně lásky
co máme radit? ptej se!
pár rad pro začátečníky s prvním štěnětem mám na stránkách www.calenzana.wz.cz

modrypes
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2006 08:19
- Nahlásit

Ketrin
JO, paní Doč. je super, už mně asi musí mít plné zuby volám každý týden, byli jsme i na návštěvě, dotazy jsem si zapomněla doma, až si pro štěndu pojedeme za 14 dnů musím si je vzít sebou. Připadala jsem si tam jako v labr. ráji, měla všechny kluky doma v bytě, holky venku háraly. Byla jsem umazlená,uslintaná, šťastná
Co radit? No, vlastně skoro všechno
Jak kombinovat učení na čůrání a kakání, když pokud budu doma, budu ho nosit ven, ale co pak, až půjdu do práce?Jak pochopí, že ho najednou někdo ven nenosí? Jak se spaním, když ho v ložnici mít nemůžu(rodina)..být u něj,nebo jen ve vedlejším pokoji? Od kdy už učit na obojek, vodítko. Jestli na cvičák ano,nebo ne.Co je nejlepší na klíšťata? Mám toho přečteného dost, ale prostě není nad zkušenost někoho, kdo si tohle zažil přímo s labr.(i když vím, že každý pesan je jiný). A mám ještě spoustu dalších dotazů..))

Ketrin
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2006 08:26
- Nahlásit

už mně asi musí mít plné zuby volám každý týden, byli jsme i na návštěvě
modrypes
Co by tě měla plné zuby, každý chovatel je rád když vidí zájem
Mně k těmhle štěňatům jezdili některí budoucí páníci každý víkend navštívit to svoje štěňátko...
To je otázek, napíšu ti něco večer, teď už musím běžet...ale jistě mezitím odpoví i někdo jiný a Míša Ti také poradí

modrypes
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2006 08:29
- Nahlásit

Ketrin
No, jenže jsem jí poprvé zavolala v sedm ráno, to když mi chovatelka, u níž jsem měla zamluvenou světlou fenečku napsala,že se narodili tři a všichni černí a dala mi na p. D. kontakt..))
Kdybych nebydlela v Ostravě, jezdila bych za malým asi každý den..))
Tak děkuji, určitě poradí, ale připadám si jako malá holka, když se pořád na něco ptám..a protože vím, kolik toho má na práci, volám vždycky jenom na chvíli,zeptám se na "pokroky", maminku a na dotazy už není zatím kdy....

jana33
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2006 11:04
- Nahlásit

Ketrin
Mám dotázek - poradila bys nějakou knížku,která se zabývá výcvikem retrívrů? Nechci vyloženě dělat myslivost (tím myslím v praxi),spíš bych chtěla vyzkoušet i něco navíc. Základní poslušnost máme zvládnutou a teď mě ten můj černej blázen naprosto překvapil. Vždycky se na aport tvářil nechápavě,něco jako - proč bych se měl tahat s klacky- ale teď jsem mu na zkoušku koupila celokožešinového dummíka a on se do něj naprosto zbláznil,aportuje jak o život,přesně ví,o co jde a štěstí z něj přímo stříká Je to holt inteligent,co by se zabýval klackama a podobně,ale kožešina,to je jiná!

ko4ka
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2006 12:20
- Nahlásit

Ketrin
ahojky, když jsem před 2 týdny poslala vyplněnou kartu do klubu za jak dlouho mi přijde členskej průkaz a ty ostatní tiskoviny? A nevíš, jestli moje goldení mimi neváží ve svých 3 měsících moc/málo? Má už asi 13 kg...

Eda
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2006 13:02
- Nahlásit

Ketrin
tak to beru.. nácvik u vás na zahradě to je fakt, že spíš bych to Edě kazila já...
modrypes
neboj se, všechno tak nějak intuitivně zvládnete, bude to dobré. mimi si samo řekne co a jak... Eda taky s námi nespí v ložnicích, má dole v kuchyni jeden pelech a v chodbě druhý. sama si rozhodne kde bude spát. Oboječek bych mu dávala co nejdřív, ať si zvykne. ale labíci jsou fakt pohodáři, neboj se! a cvičák? tady opravdu záleží na tobě, k čemu jste si ho pořizovali. jestli jen jako rodinného kamaráda (tak výchovu zvládnete sami) nebo chceš dělat i něco víc (jako Ketrin, třeba). to samé třeba s výstavama. O své Edě si nemyslím, že by byla z nejošklivějších, ale výstavy mě nijak nezaujaly, tak tam prostě chodit nebudem. tak tak asi. už jsem vyčerpala svoje moudra a nikdy před tím jste pejska neměli?

Handy
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2006 13:34
- Nahlásit

Čau všichni! Píšu ze školy z hodiny. Já bych teda doporučil cvičák určitě. POdle mě by měl mít každej pes a páníček alespoň základní výcvik.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2006 19:26
- Nahlásit

Huh, to je dotazů a poznámek na mě. Omlouvám se, nestíhám, odpovím všem zítra z práce

Handy
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2006 20:17
- Nahlásit

Jóóó...to já na tebe taky budu mít dotaz;) Ohledně aportu. Necham ti ho teda na zejtra

Eda
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 07:55
- Nahlásit

Ketrin
to víš, važ si toho, jsi tady z nás s nejvíce zkušenostma a všichni se na tebe obracíme s otázkama, když už nevíme kudy kam a i literatura mlčí

Ketrin
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 08:59
- Nahlásit

Eda
Jsem jednooký král mezi slepými
Nácvik na zahradě?-no, to by asi nestačilo. Na zahradě je můžeme nechat navolno vylítat, pohrát a pak by se šlo do honitby. Domluvím s mysliveckým hospodářem, aby po nás nestříleli

jana33
Umím si představit, jak z něj nad dumíkem stříká štěstí
Pokud jde o literaturu, já jsem čerpala a čerpám z klubových zpravodajů, zkušebních řádů a z výborné, podle mě dosud nepřekonané knihy Jana Báči o loveckém výcviku (vyšlo někdy v 70.letech).
Ale ty nechceš přímo lovecký výcvik? No, buďto se můžeš obrátit na sdružení Retriever Sport CZ, kteří propagují a dělají nelovecký výcvik retrívrů, v podstatě to je simulace loveckých situací, ale bez zvěře, jen s dumíky. Je to hodně o poslušnosti a ovladatelnosti. Viděla jsem psy vedené tímto způsobem na loveckých zkouškách a podle mě byli trochu nesamostatní. Ale to je věc vkusu. Nabízejí také knihu Retriever Schule, kde je tento typ výcviku detailně popsán, ovšem pokud vím je k dispozici pouze německý originál a snad pro své členy mají nějaký cyklostylovaný překlad. Taky je děsně drahá. Dělají s tím dost tajnosti.
Jinak, pokud ti jde jen o zabavení svého psa, tak můžeš zakoupit ještě pár dumíků, popřípadě i umělé pachy zvěře a sama si pro něj vymýšlet různé aportíčkovací zábavičky-aport více předmětů v pořadí, jaké mu určíš, hledání schovaného aportu který neviděl dopadat, aportování na velkou vzdálenost at.atd.

ko4ka
Kdy přijdou papíry z klubu, to fakt nevím, už si to nepamatuju. Z KCHLS možná dřív než z RK CZ. Možná by ti lépe odpověděla chovatelka.
Můj LR ve 12 týdnech měl 12,5 kg. Goldenka a fenka by možná mohla mít o chlup méně-? Ale já GR nemám a nikdy jsem neměla, opět bych doporučila dotázat se chovatelky.

modrypes
Jak kombinovat učení na čůrání a kakání, když pokud budu doma, budu ho nosit ven, ale co pak, až půjdu do práce?Jak pochopí, že ho najednou někdo ven nenosí
On si s tím nijak hlavičku lámat nebude, když ho nikdo nevynese ven, prostě to udělá doma Pokud máš možnost štěně hlídat, tak to chce jít ven HNED po probuzení, potom po jídle a jinak zhruba tak každé dvě hodiny. Loužičkám a hromádkám doma stejně neuniknete, ale neboj naučí se to, pes je v tomhle čistotný tvor. Do 4-5 měsíců prostě nevydrží delší dobu a má nárok se doma počůrat i pokakat. Doma to bude dělat většinou pořád na jedno místo. Nedoporučovala bych kočkolit, noviny apod., což někdo dělá. A vůbec ne žádné tresty, máchání čumáčku v loužičce apod.! Když se zadaří venku, hodně chválit. Když se doma stane nehoda, bez řečí uklidit.
Jak se spaním, když ho v ložnici mít nemůžu(rodina)..být u něj,nebo jen ve vedlejším pokoji?
Já jsem s každým novým štěnětem pár prvních nocí spala v obýváku. A zároveň s ostatními psy, aby se utvořila nová smečka. Udělala jsem to tak i s kotětem, aby ho psi přijali. Mám s tím dobré zkušenosti. Ty budeš mít jen to jedno štěně, tak tím spíš by nemělo být první noci úplně samo. Je to pro něj strašná změna, ten odchod od matky, sourozenců a dalších psů. Neber ho do postele, dej si ho do pelíšku k posteli na zem a když zapláče, promluv na něj, pohlaď ho, nech mu třeba na něm položenou ruku, aby tě cítil, a spí se dál.
Od kdy už učit na obojek, vodítko
Jak píše Eda, co nejdřív. Reakce jsou různé. Někdo si ani nevšimne, že obojek na sobě má, jiné štěně dělá "scény". Dodnes mám v živé paměti, jak mě vyděsil Rambo, když jsem mu poprvé dala obojek. vypadalo to, že dostal epileptický záchvat, ale prostě se jen vztekal. Taky se může stát, že začne jakoby kulhat, jak si zadní nohou pořád bude snažit ten obojek sundat. Tak se nelekej
Jo a ještě - obojek a vodítko samozřejmě v rámci výchovy a zvykání jsou nutné, ale jinak bych se přimlouvala štěně nechávat co nejvíc běhat volně, jak jen to jde. Je to důležité pro nácvik přivolání. Hraj s ním hru "moc o tebe nestojím, hlídej si ty mě"-velmi výchovné!
Jestli na cvičák ano,nebo ne.
Já bych radila absolvovat aspoň nějakou školičku pro štěňata a mladé psy nebo něco podobného. Specializované retrívří cvičiště asi v okolí mít nebudete. Je ale důležité, aby se mlaďoch a zvláště samec! dostal do kontaktu s cizími psy a naučil se k nim a mezi nimi chovat. Na cvičišti se to přece jen trénuje líp, než při potkávání psů na ulici v běžném provozu

A jak píše Eda - ničeho se neboj, labrouš se dá v pohodě zvládnout. Ale začni důsledně od prvního dne, ne že teď je ještě malý, později to pochopí... opak je pravdou!

jana33
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 10:02
- Nahlásit

Ketrin
Dík,v sobotu se jedeme s kamarádama podívat na speciální cvičák pro retrívry,tak uvidím. On je to jinak takovej flegmatik,na normálním cvičáku se děsně nudil,nebavilo ho to,ale s tímhle dummíkem to je najednou úplně jinej pes. Stejně je úžasný,jak to mají v krvi, na klacky,míčky atd. se tvářil naprosto nechápavě a s dummy vypadá,jak kdyby celý život nedělal nic jinýho než aportoval

Ketrin
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 10:05
- Nahlásit

jana33
v sobotu se jedeme s kamarádama podívat na speciální cvičák pro retrívry
Na který? Tak to je fajn. Asi jsem se spletla, myslela jsem že jsi odněkud až od hranic se Slovenskem...

jana33
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 10:07
- Nahlásit

Ketrin
Né já jsem z Prahy cvičák je někde v Kolodějích tuším,kamarádi s labrošema už tam několikrát byli a líbilo se jim tam,tak to taky vyzkoušíme.

Jandula
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 10:11
- Nahlásit

Ketrin
Handy
Jinak, příští rok je světová výstava v Chorvatsku, přímo v Záhřebu...

Eda
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 10:56
- Nahlásit

Ketrin
jejky, to by bylo moc fajn, kdyby po nás v honitbě nestříleli mě už taky místní myslivci znají a Edu tolerují, protože si myslí, že poslouchá
dneska jsem ráno na kole potkala pěknýho divokýho pašíka. bylo to takový rychlý setkání, že ani jeden z nás neměl čas se začít bát tak mu povídám:"aho Pepo, jak se máš?" sice mi neodpověděl, ale ani mě nechtěl třeba honit nebo tak... mno, příjemný setkání to bylo. a pak ještě srnky, datla a veverky. mám to ráda, být takhle poránu v lese v klidu. (samozřejmě Eda už v tu dobu ležela doma vylítaná a pěkně napapkaná)

Ketrin
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 11:25
- Nahlásit

jana33
Tak to jsem si tě s někým spletla a v Kolodějích se vám bude líbit a budete v těch nejlepších výcvikářských rukou.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 11:26
- Nahlásit

Eda
Jo, v lese se psem je to úžasný, neznám nic lepšího a v létě když je vidět, tak mi ani nevadí ranní vstávání ve 4,30

jana33
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 11:39
- Nahlásit

Ketrin
Tak to ráda slyším,jsem na to zvědavá,myslím,že by to mohlo Sama narozdíl od klasickýho výcviku na cvičáku,bavit

modrypes
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 11:40
- Nahlásit

Ketrin
Děkuji moc za odpověď. Je fajn,že se můžu zeptat.. Asi mi p. Doč. určitě řekne ohledně očkování a odčervení, ale přesto, kdy můžu vzít štěňdo na zahradu k rodičům (jiný pes tam není), musím počkat taky až po řádném a celkovém naočkování?
A ještě něco (jsem "otravka" já vím), od kdy může bobek zůstat doma sám, pokud už nebudu mít možnost někoho k němu na hlídání?
Jinak je škoda, že tu není speciální retrívří cvičák, tak jako chovné stanice, docela se to soustředí okolo Brna a Prahy..a pak Čechy..

Ketrin
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 12:06
- Nahlásit

modrypes
kdy můžu vzít štěňdo na zahradu k rodičům (jiný pes tam není Klidně hnedka. Štěňuch se musí seznamovat se světem, s lidmi, dětmi atd. Ber ho i do města - já tomu říkám naučné socializační vycházky.
Nebezpečí, že dosud neproočkované štěně něco "chytne", je daleko menší, než že z něj vyroste nesocializovaný asociál když bude držené jako ve skleníku. Ale všeho s mírou, pomaličku. Pozor na neznámé (podezřele, nemocně vyhlížející) psy a nastydlé prskající lidi.
od kdy může bobek zůstat doma sám, pokud už nebudu mít možnost někoho k němu na hlídání?
Až už nebudeš moct být doma, tak prostě bude muset být doma sám a ty zase budeš muset počítat s nějakým tím rozkousaným příslušenstvím bytu. Ale třeba tě příjemně překvapí. Samotu musíte včas natrénovat. A jinak, devastace bytu může nastat třeba až v pubertě, pokud pes nemá dost zaměstnání a vhodné vybití energie. Na to je nutné včas myslet. Mám s tím vlastní smutné zkušenosti.

modrypes
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 12:24
- Nahlásit

Ketrin
Fajn, tak to jsem ráda, už tři týdny pracuju na plotě, který by odděloval mou část zahrady od našich, aby jim malý neožral a neobčůral jejich "arboretum". Četla jsem, že prý se dá naučit i psy kluky čůrat na jedno místo na zahradě, tak jsem zvědavá, jestli se mi to povede taky..
Připadám si ještě nervoznější, než když jsem čekala děti, myslím,že jsem tolik dotazů ani neměla..)

Ketrin
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 12:27
- Nahlásit

že prý se dá naučit i psy kluky čůrat na jedno místo na zahradě,
Tak to se ráda přiučím!!! ˇ

Čili se tu mějte, já opět odvážím ntb do opravy a večer razíme na čtyřdenní minidovolenou

modrypes
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 12:29
- Nahlásit

Ketrin
S tím, že doma asi určitě něco "vyvede" musím počítat, ale to vybití energie musím ještě teoreticky "dopilovat", četla jsem,že větší zátěž, nebo běh u kola snad až od 18 měsíců. Zdá se mi toho jako laikovi strašně moc, co se může,nemůže, má, nemá a proto, že to beru docela vážně (myslím tím, že si ho pořizuju) mám i větší obavy, abych to všechno dělala dobře..

modrypes
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 12:31
- Nahlásit

Ketrin
No, jen jsem zaslechla..no..
Tak pěknou minidovolenou (jedou i pesani) ?

<< 1 ... 108 . 109 . 110 . 111 . 112 . 113 . 114 . 115 . 116 . 117 . 118 ... 541 . 542 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání