Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Labradorský retriever
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 541 . 542 . >>
Autor Zpráva
Jirikovo
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2005 11:11
- Nahlásit

Ketrin
mas pravdu. dej to do danove uznatelnych. az prijde bernak na kontrolu, tak jim to nenapadne ukaz, oni budou spokojeni ze neco nasli, domeri jednu paletu a odejdou. to ze si nevsimnou nekolika celych chybejicich aut cementu jim bude jedno (ver mi, ja tam delal)

Jandula
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2005 11:15
- Nahlásit

Jirikovo
Prozraď ještě nějaký drby z berňáku...
Já to dělala na škole jen fiktivně... tak bych ráda znala praxi...

wensday
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2005 11:16
- Nahlásit

Jandula řekla bych, že by měla být na Tebe, pokud jsi majitelem psa Ty. Řeknou Ti to na klientské lince ČP - 841 114 114 nebo zkus mrknout na podmínky pojištění na www.cpoj.cz

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2005 11:16
- Nahlásit

Jandula
nemuzu tady prznit forum tykajici se jedne specificke psi rasy mymi postrehy z fungovani financnich uradu. to by me Ketrin hnala a to i presto, ze moje ®onie je i castec labrous ...

Janka
# Zasláno: 14 Pro 2005 11:20
- Nahlásit

Mně to dneska v práci taky moc neba...
Ale nahodím téma nepracovní: chodíte s pesanama plavat i v zimě? Náš Fido má teda zimu mnohem víc rád než léto a plaval by klidně i mezi ledama, kdyby na to přišlo, studená voda mu vůbec neva a jak ji vidí, už je tam... ale já radši ani v zimě moc kolem vody nechodím, protože se bojím, aby nenastydnul...a nebo ho můžu nechat vyrochnit a nosit s sebou třeba ručník a hned ho vytřít a zahřát? A nebo vyplavat a honem domů? Jenže to stejně máme minimálně přes celou vesnici...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2005 11:21
- Nahlásit

Jirikovo
Kdepak, to je vítané a žádoucí téma (fígle jak vyzrát na FÚ).
Máš pravdu, je dobrý nastražit jim nějakou prkotinu, ona je zaslepí ...už s tím mám taky ňákou zkušenost

Ketrin
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2005 11:22
- Nahlásit

Janka
Hlavně ho pak musíš nechat běhat, aby se zahřál - většinou v zimě po vylezení z vody chytnou amok a lítají jak šílenci-aspoň ti moji.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2005 11:23
- Nahlásit

Ketrin
kdyz to udelas tak, ze si ta baba mysli, ze jsi to pred ni chtela zamaskovat a ona to diky sve inteligenci a zkusenostem nasla, tak jsou tak stastni, ze uz nic jineho vetsinou nehledaji. oni jim totiz nadrizeni hlidaji cas, ktery stravi na kontrolach a domerky dani, jestli odpovidaji te dobe ... proto jsou nervozni treba po trech dnech, kdy nic nemaji. to je potom dobry predhodit jim nejakych 50 - 100 tisic a oni po tom skoci a snazi se kontrolu ukoncit. nesmi se jim to dat sezrat moc brzo ani moc pozde ....

Janka
# Zasláno: 14 Pro 2005 11:28
- Nahlásit

Ketrin: promiň, že se tak blbě ptám, ale můžu ho klidně nechat běhat bez vytření? I když třeba trochu mrzne? Je fakt, že to moje čertisko taky lítá jako blázen - a z vody, do vody, a klacek nosí, jako kdyby měl v zadku vrtuli! Ale slyšela jsem, že právě vysušit by se měli kvůli ledvinám...

wensday
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2005 11:33
- Nahlásit

Janka Hele Jani, já mám takovou zkušenost a to jsem byla překvapená, že Anne je podstatně dřív suchá v zimě, než v létě. Loni kolem vánoc jsme šli se známýma kolem řeky, Anne tam vlítla s jejich labradorem a já byla celá bez sebe, že se nachladí a kdoví co. Mrzlo až praštělo, jak se říká
a ona byla za chvíli suchá. Asi ta voda vymrzne nebo co. Nic jí nebylo, fakt.
My teda v zimě vodu nevyhledáváme schválně, ale když se smočí, ještě nikdy nebyla nemocná. A ručník s sebou ven netaháme, fakt.

Janka
# Zasláno: 14 Pro 2005 11:43
- Nahlásit

No to já právě taky ne Fido mi přijde taky docela dost odolnej, ale když tuhle byl všude kolem sníh, já nabalená do několika svetrů, čepice, šály a kdo ví, čeho ještě, a on si spokojeně plavčil, tak mi teda běhala po zádech husina... ale on byl ten nejspokojenější pesan široko daleko!!!

wensday
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2005 11:51
- Nahlásit

Janka
Vidíš, Fido je venkoví pes, že jo. Pak by mu to tím spíš nemělo vadit. Naše Anne je paneláková rozmazlenka.
Však víš, že úplně na začátku byly labiny chovány na severu a využívány k vytahování zmrzlých rybářských sítí z vody.

Jandula
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2005 11:52
- Nahlásit

Janka
Já bych se ještě rozhodovala podle toho, jestli je v pořádku, tzn. klouby atd...
Mně doktor řekl, že kvůli kloubům má moje retrieverka hodně plavat, ale přes zimu ne, že to by bylo kontraproduktivní, protože její, už takhle blbý klouby, by to mohly odnést.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2005 11:56
- Nahlásit

Janka
Jo, klidně. Taky nechodím na procházky s osuškou a fénem
Pes tím že lítá, si vytvoří teplo "zevnitř", to teplo jde ven a tím pes schne. Odborně vysvětleno, že? Zkrátka po tom plavání musí mít možnost se proběhnout. Já je vytřu pak až než jdou domů, ale to spíš jen aby doma tolik nenadělali a aby tolik nesmrděli

Janka
# Zasláno: 14 Pro 2005 11:58
- Nahlásit

wensday: Jo, jo, Fidoušek je venkovní - no teda venkovně-domovní a nějaká zima mu vůbec nevadí!!!
Jandula: na rentgenu jsme sice nebyli, ale myslím, že je v pořádku (měl by být i vzhledem k rodičům) - a zase tak moc přece jenom v zimě neplaveme; za to v létě, to si užíváme vodní orgie!!!

Janka
# Zasláno: 14 Pro 2005 12:24
- Nahlásit

To je super, takže ať žijou zimní vodní radovánky!!!!!!

Eda
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2005 12:33
- Nahlásit

Ketrin
Neexistuje, aby můj pes nebyl doma a já nevěděla, kde je!
To by ses divila...Je jim to úplně šumafuk. Můj soused (taky se zničeným plotem) majiteli NO vyhrožoval, že jestli to bude ještě 1x, tak psa zastřelí! Neudělal by to, přirozeně. Ale nejhorší na tom je, že to majiteli nějak zvlášť nevadilo. A takovýhle lidi si pak pořizujou psa
No, já taky všechny hned obvolávám S jedním majitelem si i mailujeme, protože se mu nechce platit plot a žene mě na pojišťovnu.... ale to už jsem psala...

Eda
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2005 12:39
- Nahlásit

Já spíš počítám na prstech jedný ruky procházky, při kterých mi Eda do ledový řeky nevlítne Buď se tam jde jenom nenápadně podívat a už se koupe, nebo tam rovnou cíleně vlítne a výsledek je stejný No a pak musí lítat, aby oschla. A je to fakt, je suchá teď v zimě dost rychle...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2005 12:43
- Nahlásit

Eda
..to by ses divila.. je jim to úplně šumafuk"
právě proto se nenech odbýt a asertivně vyžaduj, aby si psy zajistili.
U nás jednou, to už je dávno, nějaký NO tábořil celých 5 dní. Ve dne v noci. Štěkal, kňučel, vyl nám do oken. Vždycky když ho někdo šel zahnat, utekl tak 100 m a hned se zase vrátil. Všechno poch..l, pos..l, roztahal po okolí holinky co necháváme za dveřmi... děs běs. nevěděla jsem čí je, vždycky v záchvatu vzteku jsem ječela, že ho někde v lese uvážu atd., ale pak jsem mu stejně donesla žrádlo chudákovi. Ten pes za to nemůže, že si ho pitomec páníček neohlídá.

Eda
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2005 12:48
- Nahlásit

Ketrin
Já ty psy už znám i jmény a domlouvám jim, aby odtáhli Včera ten nejošklivější a nejvytrvalejší šel mámu vyprovodit na vlak a šel jí prý předpisově u nohy. Pak se zase vrátil k nám a čekal, jestli nezahlédne Edu. Nezahlédl.
Jo, asertivní jednání je mi cizí, ale chápu, že někdy se to v životě hodí...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2005 12:54
- Nahlásit

Eda
Ten nejošklivější je vždycky nejvytrvalejší.
My je většinou neznáme jmény, ale víme čí jsou. Takže o nich s manželem hovoříme stylem "..zase tu celou noc opruzoval ten Novák..", "...bacha na Dvořáka, ten je vychc...j, zaženeš ho ale von se zadem vrátí.." "..né abys pouštěl čubu navolno, na zahradě lítá Janda, zase přeskočil plot a sápal se i přes zeď na dvorek" atd.

Eda
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2005 13:44
- Nahlásit

Ketrin

Kdyby vás jenom majitelé slyšeli...
My taky místnímu už starýmu jezevčíkovi říkáme pan Bílek, podle příjmení jeho pánů. No a včera jsem potkala tu paní s malinkatým NO a ptám se, kde je pan Bílek. No, a prý že manžel je na noční, tak venčí jejich nový přírůstek do rodiny... Musela jsem jí vysvětlit, že jsem si po 7 letech co tu bydlíme nebyla schopná zapamatovat jeho jméno, a tak to byl vždycky pan Bílek.
Jinak u ostatních psů znám zase jejich jména a nevím, jak se jmenují páníčci. Takže můžu potkat paní Čertíkovou (jezevčík), paní Bertíkovou (LR), slečnu Jimovou (chrt), pana Jaschu (taky chrt) a tak dál...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2005 07:41
- Nahlásit

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2005 07:42
- Nahlásit

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2005 10:30
- Nahlásit

Ketrin
co to pozira???

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2005 10:44
- Nahlásit

Jirikovo
Drží svůj oblíbený aportík - polínko obalené zaječí kůží (kterou jsem našla v popelnici )
Omluvte horší kvalitu - je to starší fotka z obyč.foťáku naskenovaná.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2005 10:53
- Nahlásit

Ketrin
zajeci kuze je prazdna a mrtva, nebo jsi na polinko nabalila zivyho zajice a ted to vydavas za zajeci kuzi?? protoze kdyby byl zajic zivy, mohl by mit zajeci umysly a z polinka vzit do zajecich ...

Eda
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2005 13:45
- Nahlásit

Ketrin
to jsou príma fotky! já žádné aktuální nemám, protože na procházkách opravdu nestíhám fotit. Hlídám, zda nás nepronásleduje chtivý pes a doma je to núďo, tam není co fotit, leda jak leží a chrní...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2005 13:50
- Nahlásit

Eda
Bohužel nejsou aktuální. Kéž by bylo tolik sněhu. Ve skutečnosti je bahno a furt leje.

cherry
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2005 14:23
- Nahlásit

Hmm.. Tak u nás poletuje sníh a včera jsme zase šli na běžky. Je to výhoda za stejnou dobu ujdeme 2x tolik a pejsa je pěkně vylítaný.

Ketrin
Jinak jsem z diskuze zjistila, že máme stejný "koníček" - účto. Ale mě už to přestává bavit po každém školení si říkám, že končím. Zvlášt, když "šéfové" neposlouchají - myslím, že oni by to školení potřebovali dvojnásob.

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 541 . 542 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání