| Autor |
Zpráva |
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 08:12
- Nahlásit
Eda
Tchyni jsem měla ráda, byla moc hodná. Bohužel před 2 lety umřela.
Jinak k tématu - když jsem prvorozené fence z vrhu dala jméno Alice, což je moje máma, tak máma byla potěšena a polichocena!
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 08:31
- Nahlásit
Ketrin
Dneska byla hororová noc!!! Ve dvě ráno mě probudil šílený štěkot zvenku. Před brankou stál a usilovně štěkal (asi na Edu) zatím úplně neznámý nápadník vzrůstu staforda. Asi si mezi sebou předávají štafetu, když zrovna nemůže otravovat jeden, aby to převzal druhý...
Jinak jak dlouho ještě to ASI bude blbý, když začala hárat 27.11.?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 08:52
- Nahlásit
Eda
Já myslím že nejdýl za týden už bys mohla mít klid.
Jinak já mám doma na nástěnce čísla na majitele všech našich pravidelných nápadníků z okolí a vždycky okamžitě volám, ať si pro psa přijedou. Blbý je akorát, když přijde nějaký nový pes, kterýho neznám.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 09:32
- Nahlásit
Eda
Fakt se nenech takhle "terorizovat". Většinou to bývá pár pořád těch samých psů. Já s jejich majiteli jednám slušně, ale rázně. Většinou nedělají problémy, omlouvají se a pro psa si hned přijedou. Ale občas někdo mívá takové ty hlody, jako že ten viník a ta špatná jsem já, protože moje čuba hárá, a to že ti psi u nás tráví dny a noci, to je "příroda" a úplně normální... Tyhle kecy hned v zárodku utínám a vůbec o tom nediskutuju - já mám háravku zavřenou, nikde s ní nechodím, cizí pes je na MÉM pozemku, kde nemá co dělat. A nikdo mi nebude vykládat, že psa neuhlídá, že uteče atd. Když NECHCI, aby mi pes utekl, tak mi NEUTEČE! Neexistuje, aby můj pes nebyl doma a já nevěděla, kde je!
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 09:36
- Nahlásit
Ketrin
stejne je zvlastni, kolik lidi si neuvedomuje, ze jsou odpovedny za svyho psa a za jeho skutky ....
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 09:43
- Nahlásit
Jirikovo
Ale nejhorší je, že te nezodpovědným vždycky všechno projde...
A propós, když mluvíme o té odpovědnosti, nechali byste pojistit psa proti škodě způsobeném psem někomu třetímu??? (V Německu tohle pojištění nabízejí, ale v ČR zatím ne)
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 09:47
- Nahlásit
Jandula
ja bych psa pojistit nenechal. v ramci nejake jine pojistky jsem pojisten ja proti zpusobene skode, takze kdyz tak budu tvrdit, ze ty zuby obtiskle na zdemolovane cizi veci jsou moje ....
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 09:48
- Nahlásit
V ČR taky existuje, je to odpovědnost za škodu v běžném životě a tato pojistka se vztahuje i na škody způsobené psem. U České pojišťovny stojí na rok cca 370 Kč.
Pojistku máme a kromě toho, že se vztahuje i třeba na vytopení sousedů pračkou , tak jsme z ní už platili roztržený triko mojí kámošky / samozřejmě na ni skočil náš pes / a psem poškrábaný dveře u rodičů mého přítele.....
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 09:49
- Nahlásit
wensday
Jirikovo
No vidíš, moje mám pracuje u ČP a tvrdila mi, že tahle pojistka není (ale je pravda, že já se jí ptala na samostatnou pojistku), jinak odpovědnost za škodu v běžném životě máme... Ale není potřeba nějaký příplatek za toho psa?
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 09:53
- Nahlásit
Jandula
Ne, žádný příplatek není nutný, je to přímo v tý pojistce. Je to fakt fajn, vztahuje se to i na případy, kdy Tvůj pes pokouše jinýho psa / veterinární ošetření / apod.
Jinak já jsem taky bývalý zaměstnanec České a přítel tam stále pracuje.....
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 09:55
- Nahlásit
wensday
Máma už teď pojistky nedělá, ale dřív byla na průmyslovým pojištění... takže nějakou neznalost jí odpouštím, ale o téhle pojistce jí informuju...
Stačí, když je pojistka uzavřená na mámu nebo tátu, i když v očkováku psa jsem napsaná já???
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 10:00
- Nahlásit
Já to mám u Hasičské vzájemné pojišťovny. Je to spešl pojištění škod způsobených psem jiné osobě (mimo členů rodiny - to by nás nějaké rozkousané boty apod.netrápily, že? Stojí to cca 180,-Kč/rok. Naštěstí jsem to ještě nepotřebovala
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 10:15
- Nahlásit
Ketrin
a to je 180 za kazdeho psa nebo to plati na celou smecku??
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 10:16
- Nahlásit
Jirikovo
Za kus
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 10:19
- Nahlásit
Ketrin
a jak pojistovna prokaze, ze skodu zpusobil pes, ktery neni pojisteny, kdyz jim budu tvrdit, ze sousedovic slepice zakousl pes pojisteny??
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 10:23
- Nahlásit
Ze zakouslé slepice odebere vzorek slin psa a zjistí jeho DNA potažmo jeho totožnost
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 10:24
- Nahlásit
Ketrin
hm a predpokladam, ze analyzu plati pojistovna. nebylo by pro ne vyhodnejsi zaplatit rovnou jednu slepici??
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 10:28
- Nahlásit
...anebo bude jednodušší nepojištěného psa naučit zlikvidovat důkazy = slepici nejen zakousnout, ale rovnou sežrat
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 10:30
- Nahlásit
Ketrin
no ale aby mu neudelali rozbor stolice ...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 10:32
- Nahlásit
k rozboru dodáš cizí hromádku (bohatý výběr všech velikostí, barev a tvarů v každém parku)
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 10:38
- Nahlásit
Ketrin
predpokladam, ze spravny likvidator pojistnych udalosti bude chodit za celou smeckou a poctive sbirat cokoliv z jednotlivych psu vypadne, davat do pytliku a oznacovat a pak to vsechno poslou na rozbor ... jo a pak sousedovi vyplati 50 kc za slepici ....
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 10:44
- Nahlásit
Jirikovo
...škoda že tu s vámi nemůžu celý den krafat, pohoda klídek tabáček... patřím totiž k těm nešťastníkům, co v práci musí občas pracovat teď zrovna se tu pinožím s paletou cementu a nevím co s ní
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 10:46
- Nahlásit
Ketrin
jako ze jsi si na zada nalozila celou paletu cementu??? muze te u toho nekdo prosim vyfotit a muzes sem tu fotku poslat? tohle proste musim videt!!!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 10:49
- Nahlásit
Jirikovo
to zas neeee, tak moc zase nepracuju... jde o účetní operace
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 10:51
- Nahlásit
Ketrin
a prijem palety nebo vydej?? a zpusob A nebo B u zasob?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 10:55
- Nahlásit
spíš jde o způsob C, - někdo ze zaměstnanců si ji asi přihrál domů - po rozúčtování na jednotl. stavby tato jaksi pořád přebývá ...ale já se s tím nebudu sr.t
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 10:55
- Nahlásit
Ketrin
582 manka a skody a ne.er se s tim ....
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 11:01
- Nahlásit
To je hned vidět bejvalej finančák... to musí jít do nákladů, jinak šéfa klepne...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 11:04
- Nahlásit
Ketrin
vzdyt 582 jsou naklady. pravda, danove neuznatelne, ale co se da delat ...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 11:09
- Nahlásit
Neuznatelné náklady nejsou náklady nýbrž LUXUS
|