| Autor |
Zpráva |
Tinta76
|
# Zasláno: 25 Říj 2011 12:33
- Nahlásit
Eldoguero
Proč teda se psy nepracuje a zabývá se léčbou rakoviny, aplikací tachojonů do obojků, válením psů po zádech a střílením z narkotizační pušky (foukačky ...), na což vůbec nemá oprávnění a blábolením nesmyslů na internetu, v tisku a tak všude? A to minimálně v součastné době
tak nevim, asi k tomu chce nabídnout něco víc, něco co ostatní (natuty) nemaj
|
Tinta76
|
# Zasláno: 25 Říj 2011 12:37
- Nahlásit
Sízra Milanová
já ti jako rozumim, ale voni ho přeci s těma psama viděli pracovat, tak by snad dokázali posoudit, že je to dobrý/špatný ... třá se k tomu tady i vyjádřej ...
|
leyenda
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2011 12:39
- Nahlásit
Eldoguero
Proč teda se psy nepracuje a zabývá se léčbou rakoviny, aplikací tachojonů do obojků, válením psů po zádech a střílením z narkotizační pušky (foukačky ...), na což vůbec nemá oprávnění a blábolením nesmyslů na internetu, v tisku a tak všude? A to minimálně v součastné době
To je snad evidentni, ne? Protoze kdyby si nekde v koutku pracoval se psy bez te publicity, tak by asi musel chodit nekam do prace, aby mel on a potazmo i ti psi co jist. Cimz by nemel cas prevychovat a zachranit ty tisice psu, co mu prosli rukama. Kdo by mu asi stavel boudy a kupoval si jeho knizky, kdyby byl nejaky "neviditelny" zachrance prevychovavac?
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2011 12:40
- Nahlásit
Tinta76
třá se k tomu tady i vyjádřej
i to se klidně může stát
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2011 12:46
- Nahlásit
Eldoguero
prosím o odpověď, ve kterých letech a pod jakým jménem tam psy prodával, kdo byl v té době předsedou výkupní komise, za jakým účelem tam psy prodával a jak vypadal test
jako tchoř psal,že von přímo osobně ty psy neprodával,že ale figuroval na seznamu lidůch co s tim měli cosi společného a že pan Dubový ustřelil a si měl lépe ověřit fakta než řekl,že tam neprodal ani zdechlýho kocoura..ofšem je to jenom pověst
třá to někde dohledám..
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2011 12:50
- Nahlásit
martinjikes
"kdo není s námi, je psíček".
ty jsi psíček?
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2011 12:54 - Změnil/a: Alexa
- Nahlásit
Eldoguero
, prosím o odpověď, ve kterých letech a pod jakým jménem tam psy prodával, kdo byl v té době předsedou výkupní komise, za jakým účelem tam psy prodával a jak vypadal test? Děkuji za odpověď
ale prosímtě, toto již mnohokráte proběhlo i veřejně i se ptal pan Dubový i pan Růžička a ve finále z pana Desenského vypadlo že ty psy tam prodával pod jiným jménem, samozřejmě tajným
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2011 12:59
- Nahlásit
já ti jako rozumim, ale voni ho přeci s těma psama viděli pracovat, tak by snad dokázali posoudit, že je to dobrý/špatný ... třá se k tomu tady i vyjádřej ...
Jenom jak to bylo z mého pohledu - když tam jednou přijedeš na čumendu a vidíš tam psa, co na všechny vrčí a nenechá na sebe sáhnout, a za 3 týdny ten samý pes už jen mručí a nechá se hladit, tak si řekneš - no, faaakt dobrý.
Jenže v téhle chvíli ještě nemáš žádné info o tom, v čem ten pes měl vlastně problém a jakým způsobem to RD řešil a ten obrázek není úplný. Když se začneš dovídat víc, už se ti to až tak nelíbí.
Měl by napsat někdo, kdo fakt ty jeho metody viděl nějak souvisleji, než jeho pár úletů vůči cizím psům na free sobotách.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2011 13:01
- Nahlásit
Eldoguero
tumáš )
Ma to jednu chybu, alespon u Honzy Dubovyho, Ruda a Honza rozhodne nejsou navzajem v "konkurencnim" vztahu. Oba toho strasne moc umi a oba jsou opravdu profici ve svem oboru, akorat ze ten obor je u kazdeho jiny a Honza se praci se psama ani nezivi. Tu Honzovu poznamku zapricinil nedostatek informaci o skutecnosti (Ruda skutecne neni podepsanej ani u jednoho psa predaneho na Grabstejn, to ale neznamena ze ty psy nepripravoval) a prevzeti informaci od jine (Rudovi zname) osoby.
Znam osobne jak Rudu, tak Honzu a o neco mene dobre i Eichlera. Za prvnima dvema bych si pro radu sel klidne (u kazdeho v jeho oboru) ke tretimu nikoli.
převzato odsud
http://www.psycholog-psu.com/poradna/viewtopic.php ?f=13&t=4986&hilit=dubov%C3%BD&start=300
|
Tinta76
|
# Zasláno: 25 Říj 2011 13:09 - Změnil/a: Tinta76
- Nahlásit
LucieS
tys tam vlastně taky "působila" nějak ze začátku, že jo?
Měl by napsat někdo, kdo fakt ty jeho metody viděl nějak souvisleji, než jeho pár úletů vůči cizím psům na free sobotách.
A víš o někom takovym?
Jenže v téhle chvíli ještě nemáš žádné info o tom, v čem ten pes měl vlastně problém a jakým způsobem to RD řešil a ten obrázek není úplný. Když se začneš dovídat víc, už se ti to až tak nelíbí.
a co je to to "víc"?
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2011 13:15
- Nahlásit
Tinta76
taková klukovská lež, ale se mu bohužel taky vymstila, pech prostě no
Možná jo, jen škoda, že tak klukovsky lhal i do časáků a vlastních knížek ale stane se no
tak nevim, asi k tomu chce nabídnout něco víc, něco co ostatní (natuty) nemaj
Jakože nadstandardní služby jo
Sízra Milanová
souhlas
davidkova renata
Alexa
no jo no, jen je škoda, že od historie výkupů se tam opakujou stále stejný jména, dost z těch lidí je stále známých a ani jeden z nich nikdy s desenským nic společnýho neměl
Že Dubový ustřelil je fakt, ale jen a pouze v tom, že použil velmi nešťastnou formulaci ohledně lidí z Grábu, která skutečně pravda nebyla, nikoliv v tom, že Desenský nikdy žádnýho psa tamtéž neprodal.
Já chci jméno, byť jedno jediné, ale jméno někoho, kdo je údajně pod jediným prodaným psem podepsán a taky chci vědět jak a na co je Desenský připravoval (ono totiž o přípravě psů pro ozbrojený složky koluje mezi lidma dost mýtů, to si myslím, že je jediný důvod proč Desenský tvrdí, že kdy měl s tímto co do činění )
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2011 13:18
- Nahlásit
Tinta76
a co je to to "víc"?
Není to otázka na mě, ale přeci ... já si třeba pod tím víc představuju způsob, jak ke konkrétnímu cíli došlo.
Například psa můžu naučit štěkat spoustou metod, jednu z nich prezentoval před časem nechtěně i pan Hůza, jiná metoda je např. jen a pouze na žrádlo - výsledný efekt vypadá stejně, ale rozdíl je zřejmý, že jo
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2011 13:19
- Nahlásit
Tinta76
tys tam vlastně taky "působila" nějak ze začátku, že jo?
Tak to fakt ne , jen jsem tam byla asi 3x na free sobotě, nejdřív jsem chtěla vědět co je zač, pak si rozvíjet obzory protože mě to celkem zaujalo, a pak mě to po pár příhodách zase rychle přešlo .
A víš o někom takovym?
Netuchám.
a co je to to "víc"?
Hele já toho moc neviděla, jen pár zákroků vůči cizím psům, které mi přišly neadekvátní, a pak mě hlavně odradila ta "sekta" (lidi okolo), protože svůj volný čas považuju za docela vzácný a trávit ho s magorama jsem fakt nechtěla .
|
Tinta76
|
# Zasláno: 25 Říj 2011 13:30
- Nahlásit
LucieS
no tim působenim jsem myslela, žes tam párkrát byla (však to mám v uvozovkách) takže OK
Hele já toho moc neviděla, jen pár zákroků vůči cizím psům, které mi přišly neadekvátní, a pak mě hlavně odradila ta "sekta" (lidi okolo), protože svůj volný čas považuju za docela vzácný a trávit ho s magorama jsem fakt nechtěla
aha, tak tu neadekvátnost právě nedokážu posoudit ... ten zbytek dost dobře chápu ... sama jsem ráda, že jsem se dokázala od tohodle odpoutat
Eldoguero
Není to otázka na mě, ale přeci ...
no já to chápu, mě zajímalo něco konkrétního, podle čeho čék usoudil, že takhle teda ne ...
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2011 13:37
- Nahlásit
Tinta76
jasně, já to prostě jen tak nějak zevšeobecnila
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2011 13:44
- Nahlásit
no já to chápu, mě zajímalo něco konkrétního, podle čeho čék usoudil, že takhle teda ne ...
Netýká se to převýchovy, ale pamatuju si třeba, jak se tam jeden pes zamotal košíkem do el. ohradníku. Dost dlouho se v těch páskách zmítal a když ho šokovaná majitelka vyprostila, měl totální kolaps, ležel nehejbal se... Být to můj pes, tak mě klepne. RD to bylo fuk, o psa se nezajímal, o majitelku taky ne, totální nezájem, majitelka v pr..i. Pes se po dost dlouhé době postavil, motal se, pak už byl dobrej... ale tak sorry, tohle se stát na mém pozemku, na mé akci.. tak lítám kolem, starám se, omlouvám se a na příští akce to striktně vypínám...
A další podobné.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2011 14:05
- Nahlásit
me by zajimalo jak skoncila ta vlcice....a hlavne kde?
prej jemrtva,vo tom silne pochybuji
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2011 14:09
- Nahlásit
brezen2008
Já si myslím, že je opravdu mrtvá, okolnosti zná jen desenský a asi pár lidí okolo něj, ale nepochybuju o tom, že by byla mrtvá
|
Tinta76
|
# Zasláno: 25 Říj 2011 14:16
- Nahlásit
LucieS
no to je právě to ostatní okolo (zřejmě to, co musí čék vodignorovat, pokud chce pomoct se psem) ... jsem chtěla něco z tý práce se psama, ale vono to i tak stačí ...
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2011 14:23
- Nahlásit
Tinta76
No já si to dřív myslela taky, že by to člověk měl vydržet a odignorovat, ale teď už ne. Z jednoduchého důvodu - pomoc lidem se psem je hlavně komunikace s LIDMI. A ta musí být na jedničku. Protože lidi jsou ti, kdo se tím budou/nebudou řídit a toho psa zlepší nebo ne.
Co se týče práce se psama, tak třeba to, že jeden pes žral kost a druhý k němu přišel, lehl si vedle něj a čuměl mu na kost. Ale nic nedělal. RD šel a tomu psovi vrčel do ksichtu, aby si jako nic nedovolil a nechtěl tomu druhému tu kost brát. Ale ten pes mu ji brát nechtěl, prostě tam jen tak ležel a koukala a čekal, jestli třeba se ten první nezvedne a nenechá mu ji tam.
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2011 14:25
- Nahlásit
LucieS
jak se tam jeden pes zamotal košíkem do el. ohradníku. Dost dlouho se v těch páskách zmítal
hele a nebyla o tom potom sáhodlouhá diskuze na jeho foru, kde se tomu všichni děsně smáli??????
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2011 14:26
- Nahlásit
Eldoguero
já to nechápu, Desenský prodával ty psy co měl převychovat,nebo prostě kupčil se psy jako dejme tomu Švejk?
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2011 14:31
- Nahlásit
Tinta76
Zrovna třeba tohle bych fakt odignorovat nezvládla, pokud bych se obrátila k někomu o pomoc se psem a u něj, na jeho akci by se mi (nebo komukoliv jinýmu) stalo něco podobnýho, osobně bych tam stropila pěknej vyrvál, pokud by se dotyčný (lhostejno, kdo) choval takto, tedy s naprostým nezájmem. Jen tohle samotný je pro mě důkaz naprostý arogance a lhostejnosti vůči psům.
Například mě kamarádka s RR vyprávěla (byla u něj před dost lety, tak před 6 možná 7) jak vypadala návštěva a jak se on choval vůči jejímu bezproblémovýmu psovi. Šla mi z toho dost hlava kolem, tohle někdo zkusit na mýho psa, tak ho tam umlátím vodítkem asi šlo o praktiky jako je válení na zádech (což se nezdařilo), nebo pokusy o vyškrcení, které ztroskotaly na tom, že pes neměl košík, o který si nakonec desenský řekl. Nakonec to celé skončilo tak, že pes už byl opravdu dost naštvaný a desenský se k němu vůbec nemohl přiblížit, panička si ho musela držet na vodítku s náhubkem a on kolem něj ani neprošel.
Znovu opakuju, že šlo o naprosto bezproblémového psa (problém si jeho panička tak nějak vymyslela), desenský jí řekl, že pes má opravdu VELKÝ problém a že jediným řešením by bylo mu ho tam na čas nechat. Což naštěstí neudělala a po cestě domů ji došlo, že to co se tam za těch 20 zaplacených minut dělo opravdu nebylo ok. Pes i nadále žádný problém neměl, měl kliku na paničku, které došlo, že má normální zvíře a ne psychopata, jak jí pan desenaký řekl ...
To jen tak na okraj k praktikám
|
Tinta76
|
# Zasláno: 25 Říj 2011 14:35
- Nahlásit
LucieS
No já si to dřív myslela taky, že by to člověk měl vydržet a odignorovat, ale teď už ne. Z jednoduchého důvodu - pomoc lidem se psem je hlavně komunikace s LIDMI. A ta musí být na jedničku. Protože lidi jsou ti, kdo se tím budou/nebudou řídit a toho psa zlepší nebo ne.
Taky jsem si to dřív myslela. Souhlas.
LucieS
Co se týče práce se psama, tak třeba to, že jeden pes žral kost a druhý k němu přišel, lehl si vedle něj a čuměl mu na kost. Ale nic nedělal. RD šel a tomu psovi vrčel do ksichtu, aby si jako nic nedovolil a nechtěl tomu druhému tu kost brát. Ale ten pes mu ji brát nechtěl, prostě tam jen tak ležel a koukala a čekal, jestli třeba se ten první nezvedne a nenechá mu ji tam.
Tady fakt nevim. Může bejt pár okolností, o kterých nevíme a podle kterých se řídil. Někomu to podle vlastních zkušeností může připadat neadekvátní, někomu zase adekvátní. Záleží na těch zkušenostech.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2011 14:35
- Nahlásit
Sízra Milanová
Nemám tucha on tvrdí, že připravoval a následně prodával psy ozbrojeným složkám, pak tvrzení přepracoval na to, že pomáhal pracovat se psy, které následně někdo prodával ozbrojeným složkám. Akorát teda neche říct, v kterých letech a na čí jméno
LucieS
pomoc lidem se psem je hlavně komunikace s LIDMI.
Ano, naprosto souhlasím
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2011 14:36
- Nahlásit
Eldoguero
Znovu opakuju, že šlo o naprosto bezproblémového psa (problém si jeho panička tak nějak vymyslela), desenský jí řekl, že pes má opravdu VELKÝ problém a že jediným řešením by bylo mu ho tam na čas nechat. Což naštěstí neudělala a po cestě domů ji došlo, že to co se tam za těch 20 zaplacených minut dělo opravdu nebylo ok. Pes i nadále žádný problém neměl, měl kliku na paničku, které došlo, že má normální zvíře a ne psychopata, jak jí pan desenaký řekl
a co dělal se psama co se bojí? Nyxa by z něj určo byla nervózní a chtěla ho rafnout, ale i by se ho bála asi...
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2011 14:40
- Nahlásit
brezen2008
me by zajimalo jak skoncila ta vlcice....a hlavne kde?
prej jemrtva,vo tom silne pochybuji
Máš ňáký nový informace nebo si to jenom myslíš?
|
Tinta76
|
# Zasláno: 25 Říj 2011 14:42
- Nahlásit
Eldoguero
Tak konkréně ten ohradník (stát se to mýmu psovi) bych taky nevodignorovala.
S tim ridgebackem ... radši bych příklad někoho, kdo opravdu ví ... ta kámoška nejni ideální příklad, bo evidendně nevěděla ... jestli mi teda jako rozumíš
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2011 14:42
- Nahlásit
Tinta76
jeden pes žral kost a druhý k němu přišel, lehl si vedle něj a čuměl mu na kost. Ale nic nedělal. RD šel a tomu psovi vrčel do ksichtu, aby si jako nic nedovolil a nechtěl tomu druhému tu kost brát. Ale ten pes mu ji brát nechtěl, prostě tam jen tak ležel a koukala a čekal, jestli třeba se ten první nezvedne a nenechá mu ji tam.
Tady fakt nevim. Může bejt pár okolností, o kterých nevíme a podle kterých se řídil. Někomu to podle vlastních zkušeností může připadat neadekvátní, někomu zase adekvátní. Záleží na těch zkušenostech
Mě zas tohle třeba fakt přijde dost mimo
Dám příklad, když dám psům kosti a nechci, aby kvůli nim eventuálně po sobě vyjížděli, dám jim je každýmu na svoje místo, je fuk jestli u psů domácích nebo venkovních. Pokud mám pocit, že jeden z nich chce druhýho provokovat, nebere mu jí, ale třeba by mohl chtít, zavolám na něj, aby si šel lehnout jinam. Nebo je prostě od sebe oddělím, mám-li pocit, že by v tomto případě něco hrozilo. ROzhodně nebudu řešit žádný imaginární problémy a nebudu je řešit silově, proč taky?
Pokud jde třeba o jemné nuance před event. útokem (čistě teoreticky), tak člověk, který o sobě tvrdí to co Desenský přece musí poznat vždy a včas, že ten, který pes se přecejen chystá zaútočit.
|
Tinta76
|
# Zasláno: 25 Říj 2011 14:46
- Nahlásit
Eldoguero
Mě zas tohle třeba fakt přijde dost mimo
a nojo, zas máte pravdu přecedo ... to jsou ty zkušenostě no
|