| Autor |
Zpráva |
Ebony
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2009 15:16
- Nahlásit
Fifi
já jsem si taky dovezla malou Konývu krásnýho medvídka, přitom je to v dospělosti stejná váhová kategorie, tak mi tohle prostě vyrazilo dech...
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2009 15:33
- Nahlásit
Ebony
já nevím, jsem na tyhle "odchovy" háklivá
Hele,nevím, ono se podle netu hodně snadno a rychle soudí. Spíš bych pátrala po váhách jiných holanďanů ve stejném věku, abych měla trochu rozumné srovnání....
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2009 15:47
- Nahlásit
Hyena
víš, já už jsem toho v životě viděla dost, nevím, proč bych měla soudit z netu, když byla u nás doma, a poznám štěně, který je prostě malý a hubený, s tenkýma nožičkama a kulatým bříškem typu somálskýho děcka....a hlavně nevím, co je na souzení nabízení šestitýdeních štěňat k odběru...pak dopadnou jako náš Aron a na to jsem opravdu háklivá, protože nikdo z vás si neumí představit, jak ten pes vypadal a kde živořil, když jsem si ho přivezla..a taky je od "solidní" chovatelky, a z jeho jedenácti sourozenců vím o třech, zbytek zmizel z povrchu zemského...a to mě osobně vadí, a je mi jedno, co si o tom kdo myslí
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2009 16:02
- Nahlásit
Ebony
Šiš nevyskakuj hned Neznám tě osobně, ale vím, že by si pro psi dejchala a nechci ani podceňvat tvoje zkušenosti. Tvůj názor ti neberu...já se prostě jenom zasejc naučila brzdit v rychlých hodnocení Každopádně Wami se z nějakého důvodu pro čubís (teda jestli jsem pochopila správně, že to čubís je) rozhodla tak že za sebe jim te´d budu držet palce, ať si to soužití pořádně užijou.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2009 21:27
- Nahlásit
Hyena
ale jo, omlouvám se, jen prostě mě ty vzpomínky na to polomrtvý žíhaný chůdě, co jsem si tenkrát přivezla budou do smrti pronásledovat, tak když vidím další adepty, tak se mi otvírá kudla v kapse,
Wami si právě proto odvezla, jak ji znám, že je malinká...
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2009 23:15
- Nahlásit
Prej mam nenormalni cokle, rikala ted pani Fifijova S toudle kockou se oba v podstate videli poprvy Jsme na navsteve u tchyne.
http://www.youtube.com/watch?v=wQODuOOa-xU
http://www.youtube.com/watch?v=sguvjr3-K0o
|
wami
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2009 23:37
- Nahlásit
Hyena
stránky sourozenců jsem si dávno dohledala a znám... taky byli jedním faktorem při rozhodování
all
ohledně malé - no, je opravdu taková malinká... když jsem si ji přivezla, bylo to půl Meluzínky, teď už ji sice dorůstá (jakože fakt denně nejméně 1 cm, možná i víc ), ale i tak na 7týdenní mimi je prostě drobeček.
Štěňat bylo celkem 11 a Beru z nich byla nejmenší, dokrmovaná odmala, ale samozřejmě nejšikovnější (jak jinak, když je moje, že )
jen nevím, jak jsou na tom jiná štěňata pruhatců ve stejném věku, srovnání s ostatními štěňaty jiných plemen (i váhově podobných) je docela drsný... tak se pokouším najít někoho, kdo mi orientační váhu 8týdenního mimi HH napíše pro srovnání...
no a malou futruju jak kobylu, tož doufám, že z ní nevyroste hříbě, ale hyenka tak akorát
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2009 09:16 - Změnil/a: Hyena
- Nahlásit
wami
Tak se zaregistruj na Akageru a hoď tam dotaz na váhu, uvidíš, co ti kdo napíše nebo pokud chceš, můžu ti tam ten dotaz hodit.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2009 10:00
- Nahlásit
Hyena
Tak se zaregistruj na Akageru
jsem se zaregistrovala, ale musím počkat na schválení admina
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2009 11:12
- Nahlásit
wami
Hele a ještě mě napadlo k tomu krmení- bacha na příliš vydatnou stravu a příliš rychlej růst. Nám takhle čubís okulhala a při prohlídce a rtg se zjistilo, že jí pravděpodobně chovatelé krmili příliš vydatnou stravou. Pravděpodobně teď trochu nesu dříví do lesa , ale nedá mi to.Jináč Hyenu jsme sice nevážila, ale do 2 let byla naprosto placatá, prostě rostla do výšky, ale ten třetí rozměr jí jaksi furt scházel, vypadala jak záložka do knížky. Dohnala ho naprosto přirozeně až okolo 2.roku
|
wami
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2009 11:23
- Nahlásit
Hyena
o hrudníček se nebojím, mj. plánuju tahání (až přijde čas), na tom se jí hrudníček udělá spolehlivě
bacha na příliš vydatnou stravu a příliš rychlej růst
no, zatím bych byla ráda, kdyby se mi jí podařilo trochu oplácnout, ať má na ten růst z čeho brát
jinak doufám, že to snad pohlídám, zatím co jsem měla štěňata (Lump od 5 týdnů, Melzí od 3 měsíců), zvládali jsme to v pohodě... i když je Lump poločévéčko a Melzí minipes, myslím, že to na barfu zvládnem i s malou hyenkou...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2009 11:26
- Nahlásit
Hyena
Tak jsem koukala na stránky, Alan měl v 11 týdnech 6,5 kg.
teprve teď jsem postřehla tohle...
no tyjo, ale to taky není moc, 6,5kg má Meluzínka... Na tý fotce výš je Berunce 7 týdnů, je jí tak půl Meluzíny, že by za další měsíc jen dorostla Melzí...?
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2009 15:25
- Nahlásit
Hyena
pravděpodobně chovatelé krmili příliš vydatnou stravou
to nemyslíš vážně, tohle...to už je jak z parkové univerzity
|
wami
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2009 18:22
- Nahlásit
all
ale stejně, lidi...
tak nevím, jestli je to u holanďanů normální... ale najděte 10 rozdílů...
8týdenní maliňata
7 týdenní holandě
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2009 18:30
- Nahlásit
wami
nejsou ti malináci tlustí?
krásnej přírustek
|
miisha
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2009 19:27
- Nahlásit
brezen2008
nejsou ti malináci tlustí?
nejsou, jsou to rozkošná zimní štěnátka
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2009 19:32
- Nahlásit
Ebony
to nemyslíš vážně, tohle...to už je jak z parkové univerzity
A zas tak ani ne, možná sem to jen příliš zjednodušila. Diagnoza byla panostitida a jako hlavní příčina příliš vydatná strava podporující rychlý růst, konkrétně příliš mnoho proteinů.Vzhledem k tomu, že se vše srovnalo poměrně rychle po úpravě krmné dávky,(pohybový režim se neměnil), nemám důvod vetovi nevěřit. Mimochodem, když jsme přivezli mého nynějšího koně jako podražené a podviživené hříbě, tak se zpočátku taky krmilo s velkou rozvahou a pod dohledem veta, abychom mu ještě víc neublížili. Ale to byl opravdu jiný kalibr než Berenika.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2009 19:34
- Nahlásit
wami
Je děsně malinká. Mám na cvičáku sedmitýdenní borderátko a přijde mi větší. Zkusím ho zítra vyfotit. Je velký jak Hesinka, pokud si pamatuješ jak vypadá. Beru je fakt děsně malinká
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2009 19:49
- Nahlásit
wami
krásný miminko, malinký, ale krásný, tak držím pěsti ať dobře roste a je všechno v pořádku
jinak bych zavřela ty, co vymysleli, že se mezi svátky chodí do práce na co jsem dneska šáhla, to se posr... chjooo, já už chci být doma
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2009 20:00
- Nahlásit
Hyena
vydatná strava podporující rychlý růst, konkrétně příliš mnoho proteinů
ale to není problém osmi týdnů u chovatele...a trochu to znělo jako obhajoba, už vidím, jak si velkochovatel řekne, hurá, mám hubená štěňata, nejnže ušetřím, ještě budou zdravá...
mimochodem, naše droběny jsou opravdy vydatné, zatím v půl roce nekulhá ani jedna, na rozdíl od mojí štíhlé, nohaté a placaté Amálky, která kulhala na loket od čtyř měsíců
a panostitida není jen tak jednoduché onemocnění, aby se dalo říct, že je to jen výživou, znám psa, co byl krmenej převážně supermárketovkama s těstovinama a měl ji taky, pochybuju, že měl "vydatnou" stravu
Biluška
Je děsně malinká
taky to tak vidím
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2009 20:04
- Nahlásit
miisha
nejsou, jsou to rozkošná zimní štěnátka
i ta letní taková bývají
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2009 20:15
- Nahlásit
Ebony
Já to vůbec nemyslela v souvislosti s chovatelem, spíš jsem reagovala na Waminu poznámku,jak jí čuba roste před očima. Toho bych se bála. Jináč vím, že panostitida není jen o výživě., ovšem v našem konkrétní případě byla výživa jako hlavní řpíčina stanovena.Může bejt, že to byla vina nejen chovatelů, ale i naše.Nechci polemizovat o tom, že Beru je malá. Ani se zastávat chovatelů, kteří nedokrmují štěnda.Spíš jsem chtěla upozornit, že druhej extrém taky nic moc. Když vezmu příklad od koní- u quaterů je velká moda mít krásná nakrmená,kulatá hříbata. Před třemi lety sháněla kánoška quatra do sportu-mladého koně před obsednutím, jezdila s vetkou, dělali se rtg nohou. Nidko z těch, které viděla neměl zdravé nohy, i když viditelně se ještě nic neprojevilo. A to byla mladá zvířata,která neviděla sedlo ani jinou práci-pouze pastviny- ovšem všechna vypadal krásně.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2009 20:20
- Nahlásit
Hyena
já tě chápu, ale zrovna u Wami jsem si jistá, že to zvládne v pohodě...navíc krmí masem, a problémy v růstu jsou spíš z nabouchaných granulí
jen to není tak jednoduché, znám krásná nakrmená a zdravá štěňata, a naopak...
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2009 20:25
- Nahlásit
Ebony
jen to není tak jednoduché, znám krásná nakrmená a zdravá štěňata, a naopak...
Souhlas, mít a nebo najít zvíře tak akorát opravdu není jednoduché. Wami nepodceňuju, proto jsem tam psala o tom"nošení dříví do lesa". Jen mi to prostě nedalo nepřipomenout ten druhej extrém.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2009 20:26
- Nahlásit
Biluška
vyfoť... zatím, co srovnávám, tak v podstatě štěňata jakýchkoliv jiných plemen jsou prostě dětsky "kulatá". Jen tyhle tak nějak ne...
a nebyly ani z prvního vrhu, sice to úspěšně dohnali, aspoň ti, o kterých se mi podařilo dohledat nějaké info, ale stejně.
Lump byl zimní štěně a v 5 tejdnech byl taky taková kulička...
Janiii
krásný miminko, malinký, ale krásný, tak držím pěsti ať dobře roste a je všechno v pořádku
dík, vynasnažím se
Hyena
ad panostitida - v tuhle chvíli nemyslím, že by k tomu byl náběh. Jen si myslím, že když má pořádnou baštu (hlavně tedy dostatek! a maso, ne jen granule), že dohání, co měla mít jinak.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2009 20:36
- Nahlásit
Hyena
hlavně holanďani jsou ještě od přírody zdraví a hodně vydržej, když vidím Arona, kterej je nakonec zdravej jak řípa, i všechna rtg má v pořádku, jinej pes by to neustál
jen mi připadá, že se na to hřeší, když to tak vidím, pomalu neznám solidního chovatele holanďanů....
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2009 20:48
- Nahlásit
wami
Jé,tak to konečně přišlo. Tak hlavně ať ti dělá malá radost.
All:To naše střelený štěně chtělo přeprat vrtulník.
http://www.youtube.com/watch?v=-xBZ0KsBShA
|
miisha
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2009 20:55
- Nahlásit
jablunka
paní, co to máte za krám, šak to ani nelítá! pes funguje dobře...
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2009 20:58
- Nahlásit
jablunka
Bobika je úžasná. A jak se vám pani bydlí...... sem na vás na vánoce myslela.
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2009 21:00
- Nahlásit
Ebony
když to tak vidím, pomalu neznám solidního chovatele holanďanů....
Tak to už je spíš na osobní pokec někde u skleničky Pořád se hecuju, že kormě chození začnu i běhat, tak třebas se potkáme na nějakým caniscrossu.
|