Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou :-)
<< 1 ... 3384 . 3385 . 3386 . 3387 . 3388 . 3389 . 3390 . 3391 . 3392 . 3393 . 3394 ... 3430 . 3431 . >>
Autor Zpráva
kachna_
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2014 13:54 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

cernej caj
mladsi by mohli spolknout ty maly mechanicky casti
tak možný to, je, Kačici to říkat nebudu, páč jí ještě nejsou tři , ale to varování je na takovejch neskutečnejch věcech, že by ty děti musely mít místo pusinky velkoobjemový čerpadlo

grimmh
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2014 14:55
- Nahlásit

kachna_
Gratuluju. Líbí se mi moc. Škoda, že takovýhle vychytávky za nás nebyly nebo možná byly, ale já o nich nevěděla ono už je to 35 let

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2014 16:13
- Nahlásit

kachna_
jenze ty jako matka si sama zhodnotis riziko, jestli koupit nebo ne. Ja kdyz to segre koupim, tak kdyz z krabice na ni bude hlasat ze pod 3 nee, tak to nebude dobrej darek

tak my stehujem skrine, tak sem prestehovala pc a ono staci vypojit a zapojit a jako nenabehne? a pak teda jako jooooo po dlouhym premlouvani a jako nefunguje net? ze nemam sitovku? bozeeee

jo a dostala sem mizer - vite jak chutnaj 2hrsti kapusticek a 2 banany ve smoothies? no rozhodne to neni na vyliti

birma
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2014 16:52
- Nahlásit

tak jsme si dali krásnou dlouhou proťápku, těšila jsem se domu moc a moc, žesi dám sprchu, umeju si hlavu, udělám si dobrej oběd a něco užitečnýho udělám. A místo toho co? Místo toho na záchodě kaluž, ve stoupačkách nám prší, zatímco sousedi nad náma maj sucho. Tudíž jsem právě strávila hezkou hodinku lítánim po baráku, sháněnim klíčů, sháněnim instalatérů, zavíráním vody (který je inteligentně umístěný na stropě a měla jsem fakt strach, že ty trubky rupnou, když za to vezmu) a tak vůbec. Takže teď co? Sedim tu hladová, špinavá a s mastnou hlavou a čekám na instalatéra. Fakt super program...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2014 17:09
- Nahlásit

birma
ber to z ty lepsi stranky, prisla si domu vcas ale chapu, chapu, dost to demotivuje

birma
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2014 17:16
- Nahlásit

cernej caj
ber to z ty lepsi stranky, prisla si domu vcas
úplně včas ne, dřevotříska na otvoru do stoupaček už to pěkně odnesla :/
lepší stránka je, že jsou doma sousedi, u kterých ten problém je. Jinak bych vypnula na zbytek víkendu vodu půlce baráku a nazdar bazar

Xerxová
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2014 17:58
- Nahlásit

birma ach jo - voda shůry není nejlepší nápad. Hlavně že neplave celý byt...

My byli v Brně. Akce - jak z drahého bezpapíráka udělat papíráka Chovatel (a mezinárodní rozhodčí posuzující na Evropě) byl Nightem nadšen. Prý je hodně vysoký (a bude ještě vyšší), má hluboký hrudník a je krásně nasvalený (pochválil hodně pohybu). Prý až dospěje vynikne dlouhým krkem - to teda nevím nevím... No a ty papíry vlastně teda pošle Maňána... Prý emaily nečte, neb jich má až 200 denně a je ze staré školy... Maňana.
Ale krásně se s Najtem mazlil, dokonce v areálu sehnal zahraniční vystavovatele (Poláky ??), kteří mají doma (tu nevystavovali) Nightovu sestru Naiadu. Takže rodinný mejdan
A přestože náš dorostenec byl mezi těmi tisíci lidí a psisek od devíti do jedné, tak vše zvládal s nadšením sobě vlastním. Pohodička pohoda - je fakt vyrovnaný kluk. Hala?? Ampliony??, vrčící, štěkající, vrtichvostící psi??, davy, úzké průchody, klouzající chodby?? Hladící děti, důchodci, invalidi??? Fakt paráda

Xerxová
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2014 18:02
- Nahlásit

jo a hlavně mám radost, že náš dogařský pan doktor Milan Štourač pochválil stav tlapátek. A chválí i povahu a kondici. Hurá - nohy stále držíme vzorné a teď už věřím, že to dobře dopadne.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2014 18:03
- Nahlásit

Xerxová
tak to zni skvele Najtik je sikula s bezva panicky

birma
no aspon ze tak, ja kdyz si vzpomenu, jak u nas na zachodech furt kape voda zezhora a vyresili to kyblem

Maya
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2014 18:38
- Nahlásit

cernej caj
te trochu uklidnim tim, ze ten tvuj fotak neni vubec spatnej ale vic by se hodil na bezny rodinny foto/vylety.
tos mě uklidnila ale ne, já jsem s ním spokojená, fotky dělá fakt pěkný, když se objekt moc nehejbe a takový detaily, že Dorin na tý fotce není zaostřenej ani nevidím
teď jsem se dívala a mám ho už 7 let a šlape bez poruchy, takže jako fakt spokojenost
za ten monitor díky, když do toho čučím dýl, tak je to fakt znát, že to teď tak neřeže do očí, mě se sice podařilo zvýraznit to písmo, ale asi to bylo celkově nějak moc vyostřený

Maya
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2014 18:41
- Nahlásit

birma
Kamarádce včera zemřel po krátké nemoci ani ne dvouletý pejsek.
to je strašný, takhle nefritt od špiců, co sem chodila, umřel dvouletý pejsek při kastraci, musí to bejt fakt děsný
cernej caj
a dorin teda z uctive vzdalenosti akorat stekal, tak sme meli stesti ze nesel po kotniku
a pak jsem ho radši zavřela, jen to klidně napiš

Maya
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2014 18:44
- Nahlásit

birma
teda to je pech s tou vodou, ale hlavně žes to objevila včas, připomnělo mi když nám rupla trubka co vede pod dvorem a přišli jsme na to když byl na dvoře rybník
Xerxová
super, že je Najt takový pohodář, to je lepší než kdejaký exteriér

birma
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2014 18:45
- Nahlásit

Xerxová
Hlavně že neplave celý byt...
to jo, ale i tak jsem měla na druhou půlku odpoledne a začátek večera krapek užitečnější plány
No a ty papíry vlastně teda pošle
tak to jsou dobrý zprávy
Pohodička pohoda - je fakt vyrovnaný kluk
tak to je supeeer
náš dogařský pan doktor Milan Štourač pochválil stav tlapátek.
otevřeli jste už žampaňský? gratulujem ke zdárnému vývoji

cernej caj
u nas na zachodech furt kape voda zezhora a vyresili to kyblem
já bych to tak možná vyřešila taky, ale ona nekapala zeshora, nýbrž protékala z boku dvířkama ke stoupačkám, tak to nešlo

Xerxová
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2014 18:50
- Nahlásit

Maya
povaha, zdraví, kondice... To je důležité. Že má malou hlavu proti vrstevníkům?? Nebo spáditou záď?? Neřeším. Rovné nohy a skvělá povaha - to je to, co mě opravdu těší.

Tvářil se opravdu pohodově - ale náročné to pro něj určitě bylo. Nechtěl moc jíst (jen maso z ruky, granule vůbec) a to je jinak popelnice, nechtěl moc pít (až u auta) a nechtěl ani moc čůrat. Je fakt - že co trávník tak obří hromady "trusů" - neuklízel snad skoro nikdo... a hlavně hodně dospělých sebevědomých vrčících psů - II. skupina je veliká a oni ti kavkazáci, kaníci, bordiny, rotvíci, bernardýni - nepatří zrovna k přátelským spoluvenčitelům... A co trávník to psi...

Nakonec zvládnul všechno - doma se nažral k prasknutí a spí a spí a spí

Xerxová
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2014 18:52
- Nahlásit

birma
šampáňo nee - kvalitní bílé...

Maya
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2014 18:57
- Nahlásit

Xerxová
ovaha, zdraví, kondice... To je důležité.
svatá pravda, Kim je taky takový pohodář a je to k nezaplacení, na výstavu jsem ho vzala prvně ve třech letech a byl naprosto v pohodě, zato Dorin, to je jiný kafe v dorostu hodil ocas mezi nohy a i když nás rozhodčí nechala běhat extra kolečko, jestli si to nerozmyslí, tak nerozmyslel

birma
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2014 19:05
- Nahlásit

Katčiny poznámky z ClickerExpo - řežu se tu smíchy a říkám si, že je evidentně na čase se doučit angličtinu a najít sponzora na takové akce

Xerxová
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2014 19:05
- Nahlásit

ještě mě dneska dostala jedna mrňavá holka. Běžela s dogou o vítěze plemene. Žádný juniorhandling - ale normální boj o Evropského vítěze. Bylo jí tak deset - možná míň. Kostýmek, výstavní vodítko a modrou "krávu"

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2014 19:08
- Nahlásit

Maya
jj, to je supr vec u takovyho fotaku, navic kdyz byl drazsi, tak je clovek rad, ze to vydrzi neco.

tak su rada, ze prece jen trochu lepsi

pak jsem ho radši zavřela, j no pravda, ten popis jak se zahryzava do kotniku pac vys uz nedosahne

Maya
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2014 19:28
- Nahlásit

a zejtra si poňuchám lapinku, heč
https://www.youtube.com/watch?v=OFLg3M9P6jY&featur e=youtu.be

birma
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2014 19:37 - Změnil/a: birma
- Nahlásit

Maya
ještě že tu chlupatou, jinak bych ti moc a moc záviděla až bych tu zezelenala a pak pukla

Xerxová
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2014 19:37
- Nahlásit

Maya
čím se liší lapinkoira od lapinporokoiry???

birma
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2014 19:39
- Nahlásit

Xerxová
lapinkoira je víc špic - chundelatá a nepracovní, lapinporokoira je víc ovčák - má kratší srst a je to pracáček. Ale plemena se rozdělila až někdy v 60. letech tuším.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2014 19:41
- Nahlásit

Dík - já teď zblblá z té výstavy jsem koukla a ona plemena hned dvě...10 tedy chlupatých a 8 ovčáckých bylo ve čtvrtek v Brně...

Maya
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2014 19:43
- Nahlásit

Xerxová
čím se liší lapinkoira od lapinporokoiry???
jak píše birma, chlupama a povahou, lapinkoira byl původně taky pracovní pes, ale je už znát, že se desítky let chová spíš jako rodinný pes, kdežto lapinporokoira se pořád u sobů na severu používá a co jsem četla, ještě nedávno tam i u těhle pracovních bezpapíráků kryli na registr kvůi zachování těch pracovních vloh

Maya
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2014 19:45
- Nahlásit

Xerxová
a pak ještě existuje švédský lapphund, který je stejný jako lapinkoira, akorát je jen černý, prostě jedno plemeno rozdělený víceméně jen zeměpisně, asi něco jako německý špic a italský volpino, holt každý stát chce to svoje plemeno a někdy jim FCI vyjde vstříc

Maya
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2014 19:46
- Nahlásit

Xerxová
a byli tam v Brně taky buhundí? norský buhund

Xerxová
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2014 19:50
- Nahlásit

byli buhundi - čtyři kousky by se našly... tady výsledky : http://www.2014eurodogshow.cz/vysledky/1477

Maya
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2014 19:58
- Nahlásit

Xerxová
dík, a koukám to byli Holanďani, to jsem ani nevěděla, že tam je chovka

Xerxová
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2014 20:56
- Nahlásit

fotky ze dneška jsou tady http://drporkert.com/dogy/images/Night/1014/brno/i ndex.htm

jo a jeden létající Čestmír

<< 1 ... 3384 . 3385 . 3386 . 3387 . 3388 . 3389 . 3390 . 3391 . 3392 . 3393 . 3394 ... 3430 . 3431 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání