| Autor |
Zpráva |
kachna_
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2014 22:06 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
birma
Další pes bude ale taky magor
my jsme si s Michalem nedavno říkali, že příštího psa si budeme muset vzít z outulku, protože u těch se nám daří vytáhnout žádoucí karakter Páč Sany, Mája, Haskýšek i ta Vendulka, jsou/byli psi přesně podle našeho gusta.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2014 22:09
- Nahlásit
birma
začalo mě to totiž hodně bavit - to očividně. Jen bych tomu dala více lehkosti, míň nervit...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2014 22:10
- Nahlásit
kachna_
to jsem ráda, že nejsem divná sama
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2014 22:11
- Nahlásit
worick
Nevím, ale tu asi lidi opravdu myslí jinak, že chce někdo dát jeho psu něco dobrého, nikdo nepovažuje za zločin, ale pozornost.
nebo vědí, že řešení problému je leckdy horší, než problém
|
birma
Člen |
- Nahlásit
worick
Jen bych tomu dala více lehkosti, míň nervit...
jo to je fakt, aby měl zas důvod začít nervit Adam a žrát chodce, běžce, cyklisty a všechny psy, protože takhle už je to nuda, když to za cenu mejch nervů skoro nedělá
|
worick
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2014 22:11 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Birma
aby měl zas důvod začít nervit Adam a žrát chodce, běžce, cyklisty - z tohohle by mne asi kleplo, to naprosto chápu, s tím se fungovat nedá...to naštěstí Worka nemá ten mne sere jen s tou zvěří...ale jak vidím...mohlo by být hůř, hodně hůř Tak nevím co se divíte, že mám na všechno ,,sluníčkový" pohled My máme jen jeden problém
Už tu přestávám prudit a jdu na telku....ale tak alespoň jste zase chvilku změnili téma Čus
|
Fifi
Člen |
- Nahlásit
worick
Nevím, ale tu asi lidi opravdu myslí jinak, že chce někdo dát jeho psu něco dobrého, nikdo nepovažuje za zločin, ale pozornost.
Tak froliky presoleny bych nepovazovala za neco dobryho. Ale vsak, vase vec. Ses jen ptala, proc to nesnasim.
A všichni pejsani jsou nastoupení u plotů, někteří nedočkaví poštěkávají a nekecám, toužebně nás vyhlíží.
Aby ne.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2014 22:22
- Nahlásit
Fifi
Tak froliky presoleny bych nepovazovala za neco dobryho - dostávájí frolíky stejně jako moji psi. Bože, tak pes dostane dva denně, myslím, že to přežije vzhledem k tomu, že je na nejlevnějších granulích Jindy dostávají domácí psí sušenky sýrové a játrovky a naše superpremiové granule - podle toho, co je zrovna k dispozici. Ne, netrávím je, nedramatizuj, taky
Aby ne. - proto jsem se ptala, co ti na tom vadí? Kdyby jsi mi řekla, že tvoje feny můžou jen dejme tomu-sušené jehněčí, dám jim jen sušené jehněčí. Ale ty máš asi problém s něčím jiným...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2014 22:27 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
worick
proto jsem se ptala, co ti na tom vadí?
Ja jsem ti to psala na predchozi strance.
Ano, asi mam problem jen s myslenkou, ze mi nekdo cizi krmi cokle pres plot.
Ty beztak nevnimas a nepremyslis asi moc, co ti kdo pise.
Kdyz si po pomerne dlouhy diskusi schopna napsat birmici, ze:
Jen bych tomu dala více lehkosti, míň nervit...
No nic, preju ti dobre noci.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2014 22:38
- Nahlásit
worick
proto jsem se ptala, co ti na tom vadí?
já zas stále nechápu, proč ty máš potřebu to dělat? Proč potřebuješ, aby všichni psi ve vsi slintali u plotu, jen ty vyjdeš na procházku?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2014 22:42
- Nahlásit
Fifi
Mne to vadi z principu! Jsem takhle naucena od mala, ze cizi psi se nekrmi, stejne, jak je v ZOO cedule NEKRMTE ZVIRATA! - a jsme zase u toho Každý jsme jiný (i ti psi), každý jinak vychovávaný, jinak a jinde žijící, s jinýma zkušenostma. Trochu nechápu, proč si myslíš(myslíte) že jen ty vaše zkušenosti jsou ty správné a dobré, ale budiž. Tobě to vadí z principu, že jsi tak byla učená od mala, já byla učená se dělit a pomáhat, tak mi to tak nějak zůstalo. Ne, nekrmím zvířata v ZOO. Pokud je to jasně dané, tak to respektuju, stejně jako když mi někdo řekne, že si něco nepřeje.
Ty beztak nevnimas a nepremyslis asi moc, co ti kdo pise.
Kdyz si po pomerne dlouhy diskusi napsat birmici, ze:
Jen bych tomu dala více lehkosti, míň nervit... - jde o to, že ty osobně znáš a vidíš! Birmu i Adama, takže si uděláš i svůj názor. Já si udělám názor jen podle toho, co se píše, co píše Birma a připadne mi prostě, že majitelé mají tendenci svoje problémy zveličovat. Tak jako mi připadlo, že mám nejhoršího psa na světě, protože zdrhne za zvěří a pak se tady dočtu, že to udělají psi většiny lidí tady..
|
worick
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2014 22:48 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
birma
Proč potřebuješ - nepotřebuju, ale mám psy ráda, všechny, nejen ty svoje. Je mi jich líto, že si my chodíme každé ráno, kdežto oni ze dvorku vylezou maximálně jednou za týden, většina nikdy. Tak alespoň s nima za plotem pokecám, pohladím, dám kokino. Nechápu, že je to divné tobě, která si vzala pejsu z útulku? Proč teda? Myslela jsem, že lidi to dělají proto, že chtějí psu pomoct, aby se měl líp, jak ten zbytek, který neměl to štěstí, že má milujícího páníčka.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2014 22:50
- Nahlásit
worick
Trochu nechápu, proč si myslíš(myslíte) že jen ty vaše zkušenosti jsou ty správné a dobré
já třeba proto, že tak nezasahuju do života jiných, tak jak bych je mohla jakkoliv obtěžovat...
Já si udělám názor jen podle toho, co se píše, co píše Birma
a podle čeho z toho, jsem tu psala, máš pocit, že já se nervim a přenášim to na něj? Fakt by mě to zajímalo, protože já se většinou vynervim až pár minut zpětně, pokud vůbec
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2014 22:51
- Nahlásit
worick
Tak jako mi připadlo, že mám nejhoršího psa na světě, protože zdrhne za zvěří a pak se tady dočtu, že to udělají psi většiny lidí tady..
Ja jsem psala, ze mne utekla cuba v poli jednou. Tobe to dela pes bezne.
Trochu nechápu, proč si myslíš(myslíte) že jen ty vaše zkušenosti jsou ty správné a dobré, ale budiž.
Kdyz ti zde napise vice lidi, ze by to nedelali, tak vetsinovy nazor se te netyka, at se jedna o litani psu navolno, chozeni psu k cizim psum, krmeni pres plot. A stejne si to budes delat po svym. Nikdo tu nerikal, ze je neco spravne a dobre, jen zaznely vlastni zkusenosti jinych lidi, ktery ty beztak smahem letem svetem prectes, aby ses ujistila, ze ti nerozumime a ty to mas jinak nastaveny. Na to uz neni moc co dodavat.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2014 22:53
- Nahlásit
worick
Je mi jich líto, že si my chodíme každé ráno, kdežto a oni ze dvorku vylezou maximálně jednou za týden, většina nikdy.
A co kdybys třeba zkusila překecat majitele, ať chodí občas s vámi? by mi to přišlo pro ty psy výrazně přínosnější, než dvě kokina a pokec přes plot
Nechápu, že je to divné tobě, která si vzala pejsu z útulku?
Třeba proto, že to nejsou psi v útulku ani tvoji psi, mají svého páníčka a ten se o ně má starat? Nemám nic proti tomu, aby někdo krmil cizí psy po domluvě s majitelem, ale předtím mi to přijde naprosto neakceptovatelné.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2014 23:05
- Nahlásit
birma
a podle čeho z toho, jsem tu psala, máš pocit, že já se nervim a přenášim to na něj? Fakt by mě to zajímalo - podle tohohle: Ale jinak se mu nedivím, život tady mi fakt s mojí asociálností nepomohl, předem nesnášim většinu lidí se psama, co potkávám - ale třeba jsem jen nepochopila něco, co bylo v podtextu...
A co kdybys třeba zkusila překecat majitele, ať chodí občas s vámi? by mi to přišlo pro ty psy výrazně přínosnější, než dvě kokina a pokec přes plot - třeba dvouletá huskyna, kterou koupili důchodci nevycválanému vnukovi a teď ji mají na krku, aniž by na to měli po všech stránkách? Nebo bandoga s bullkou u kterých synáčci zjistili, že se jim vlastně nechce už o ně starat a šoupli je na zahradu staré máti? Jezevčík a boxerem v pohodě, o ty se starají, i někdy venčí, to jsou těch příbuzných..No a Dášena? Panička má dvě děti po sobě, tak Dášena je navíc...takže je většinou narvaná u nás
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2014 23:16
- Nahlásit
worick
předem nesnášim většinu lidí se psama, co potkávám - ale třeba jsem jen nepochopila něco, co bylo v podtextu...
ale tak to, že je nesnášim, protože se chovaj jako nezodpovědný kreténi, co k nám pouštěj nevychovaný psy snad neznamená, že mě to stresuje? Já je nesnášim docela v poklidu
třeba dvouletá huskyna, kterou koupili důchodci nevycválanému vnukovi a teď ji mají na krku, aniž by na to měli po všech stránkách?
ale tak tu bys mohla klidně k vašim procházkám přibrat ne? ještě bys ji mohla s Workou zapřahat
|
worick
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2014 23:20
- Nahlásit
Fifi
Kdyz ti zde napise vice lidi, ze by to nedelali, tak vetsinovy nazor se te netyka - tak to netýká, odjakživa, to máš svatou pravdu
Hodila jsem jen do placu, že mi připadne, že to Birma přenáší na psa. Proč, to jsem jí teď vysvětlila výše. Nevnucuju ti, aby jsi své psy vedla tak či onak, nekritizuju ani to, že ti někdy pesa utekla(ano, i když cizí neštěstí vždycky potěší ) Je mi to v podstatě jedno, protože vás vůbec neznám, ani jsem je nikdy neměla možnost vidět, potkat. Zato ty mi tu předhodíš Xkrát, že mě lítá pes navolno, že přijde očichat psa, že dám dobrotu cizímu psu...Tobě se to nelíbí...beru, ale to je tvůj problém. Ne můj Omlouvám se, už vám sem nepolezu.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2014 23:22 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
birma
ale tak tu bys mohla klidně k vašim procházkám přibrat ne? ještě bys ji mohla s Workou zapřahat - tak ještě tobě Dáša chodí každou chvilku s náma. Jenže lítá za zvěří, štěká na psy i na lidi a já se pak musím omlouvat, že ona není naše, jen se přidala...a tak to nejspíš dopadne i huskynou, jak říkáš...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2014 23:24
- Nahlásit
worick
aha, já myslela přibrat tak, že dojdu za majitelema, vezmu obojek pro psa, vodítko, připnu ho a jde na vodítku
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2014 23:29
- Nahlásit
worick
Zato ty mi tu předhodíš Xkrát, že mě lítá pes navolno, že přijde očichat psa, že dám dobrotu cizímu psu...Tobě se to nelíbí...beru, ale to je tvůj problém. Ne můj Omlouvám se, už vám sem nepolezu.
No kdyz vnimas tu x strankovou debatu takhle... Na me ohledy neber, klidne sem lez, ja jsem jen jedna mala soucastka tady. A se svym problemem se zkusim nejak vyporadat.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2014 23:29
- Nahlásit
birma
aha, já myslela přibrat tak, že dojdu za majitelema, vezmu obojek pro psa, vodítko, připnu ho a jde na vodítku - šílíš To jsi asi nikdy neviděla pošuka Worička lítat na flexině to bych nerozmotala Worka má flexinu jako alternativu ,,volno"- takže lítá levá-pravá-křoví...a já poletuju za ním...Ano, vypadám jak debil s nevychovaným psem, co neumí chodit na vodítku Když na něj houknu tak umí, ale nechci, je to jeho prochajda...Berry je na volno, tak worka alespoň takto...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2014 23:31
- Nahlásit
Fifi
No kdyz vnimas tu x strankovou debatu takhle... Na me ohledy neber, klidne sem lez, ja jsem jen jedna mala soucastka tady - ne-e psala jsi správně, že většinový tady. Jiné názory, sem se nehodím. S tím se vyrovnám zase já
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2014 23:32
- Nahlásit
worick
bych si dala oba na postroje, amortizér a na opasek, oba jsou tažní psi, měli by to mít v krvi a mělo by je to bavit...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2014 23:35 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Já už ale opravdu byla i ohdhlášená, ale jsem ukecaná birma
bych si dala oba na postroje, amortizér a na opasek, oba jsou tažní psi, měli by to mít v krvi a mělo by je to bavit... - to jo, ale to sotva udržím Woricka...já jsem prcek Kdyby zabrali, deru hubou až do vedlejší vesnice
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2014 00:20
- Nahlásit
worick
i to by se určitě dalo vyřešit
z mýho pohledu jí prostě nijak nepomáháš - jí chybí pohyb a tý jí dáváš pokec přes plot a dobroty. Trochu mi to přijde, jako kdybys umírajícímu žízní na poušti dala suchej chleba - sice ho to možná potěší, ale jeho problém to nevyřeší. Zvlášť když ňamku a pokec s ní můžou dát i (nemohoucí) důchodci
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2014 07:16
- Nahlásit
kachna_
příštího psa si budeme muset vzít z outulku, protože u těch se nám daří vytáhnout žádoucí karakter
asi jako že mnohem lepší špic je vokoun narozdíl od bestie?
kamarádka kdysi říkala, že špic je jedno z plemen, který by chtěla, ale podle toho jak zná Feri, tak ji povahově přešla chuť
worick
mě osobně by taky vadilo, kdyby mi někdo krmil psy - i když jinej pejskař, co ví, co psu patří a nepatří. Přece jen třeba u psů, který chcu zhubnout, nebo držím na dietě aby mi líp cvičili na cvičáku případně jen proto, že prostě nechci, aby se sápali po každým člověku, co má mlsku...
Jako když je to majiteli jedno, OK ale já nesnáším že milionkrát řeknu nešahat na ferinu když skáče a stejně na nu každej sahá... jako rodiče, kteří oba maj psy prakticky od mládí v rodině to respektujou samo nejmíň a pak odnauč bestii skákat když ví, že když se bude snažit tak si tu pozornost vyskáče... ale když pak na rodiče skočí se zablácenejma nohama, su špatná já, že je moc divoká
ale jsem ukecaná
to je videt, ste tady toho za jeden vecer vytvorili co jindy za dva dny, tak sem vas jen prolitla
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2014 08:55
- Nahlásit
tea zajímavá debata
ad pes a smečkový zvíře, podle mě je pes smečkový zvíře a jeho smečkou jsou lidi a psi se kterýma žije, všichni ostatní psi jsou z jiných smeček a přirozenost by mu velela bojem je zahnat, to že my ty psy nutíme potkávat denně x psů z cizích smeček a předělali jsme je na to, že se s nima musí kámošit, je pro ně v podstatě nepřirozený a takoví ti echt kámošiví psi už prostě nemaj tu pravou smečkovou povahu
krmení psů za plotem se u nás na vesnici naštěstí nepraktikuje, on by si to taky u nás každej zkusil jednou a jak by přišel o ruku, tak by si to příště rozmyslel
no jo, holt tihle sluníčkoví lidi jako worick to maj trochu jinak, třeba s dalším psem to pochopí, ono i pes co mám od štěně, může být úplně jinej neš Worka a Bery
ale připomnělo mi to storku jak na mě slečna na návštěvě u sousedů chtěla volat policii a ochranáře, když jsem měla Kima po operaci na řetězu, taky takový sluníčkový člověk, veselý to bylo
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2014 09:01
- Nahlásit
Maya
jo a co ta knizka, si rikala ze o vikendu na ni mrknes a das vedet jestli stoji za to
no si vzpominam, jak me nekdo narkl z toho ze su promiskuitni, pac jen lidi s pohlavnima chorobama sou alergicky na kocky, kdyz sem dala pryc prvni kocku, co sme ji meli z utulku a musela byt dle smlouvy doma a me neskutecne drazdila... tak to sem si taky rikala jako tomu nekdo veri proboha?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2014 09:05
- Nahlásit
Já se zase zamýšlím nad tím přenášením svojí nálady povahy nervozity na psa...ad jakej pán takovej pes ... a zcela upřímně a kriticky řečeno sama s tím bojuju. Na druhou stranu si, ale říkám co já to vlastně na ty psiska přenáším když :
1) muj první pes byl zlatý dobračisko mouše by neublížil - zlatý kokr bez PP
2) druhej pes dominantní furie co snáší jen málokoho a pro kousnutí nejde daleko akita s PéPé
3) třetí pes hysterický jelito co jednou je zlatej milášek k zulíbání a podruhý je na prášky (pro mě nebo pro něj to je fuk) australan s PéPé
něco na ně dozajista majitel přenáší a ovlivňuje ale to by ty psiska museli bejt uhylný stejným směrem ne? a né každej uplně jinak
Jinak jsem si naprosto jistá že muj čtvrtej pes, jestli budu živá a zdravá bude bojavej poseroutka...páč tato povaha mě ve sbírce chybí
|