Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou :-)
<< 1 ... 3276 . 3277 . 3278 . 3279 . 3280 . 3281 . 3282 . 3283 . 3284 . 3285 . 3286 ... 3430 . 3431 . >>
Autor Zpráva
birma
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2014 14:57
- Nahlásit

kachna_
mně z toho připadalo, že ačkoliv má pán psy asi rád, tak o nich ví nejspíš velký kulový. Ale jinak se mu nedivím, život tady mi fakt s mojí asociálností nepomohl, předem nesnášim většinu lidí se psama, co potkávám

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2014 15:13
- Nahlásit

birma
předem nesnášim většinu lidí se psama, co potkávám
no a to ani nemusej bejt cizí, protože pak člověk alespoň lituje ty psy
nedávno jsem se dozvěděla, že moje sestřenka, nikdy nemajíc psa, na starý kolena dostala od rodiny rasla nebo něco takovýho, je to ten hladkosrstý, prej že ztloustla a aby měla chodit s kým na procházky, psovi jsou 4 měsíce, prej strašně kouše do nich i do věcí a ničí zahrádku, ale je to děsná prča, v zimě prej bude v baráku neb srsti nemaje a to už se prej do tý doby uklidní, sám jako
jako fakt psa je mi líto, jich ani jejich baráku ne

birma
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2014 15:39
- Nahlásit

Maya
u rodiny to člověk nese ještě hůř, to je fakt

birma
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2014 16:28
- Nahlásit

sice je to článek o agility, ale řekla bych, že se to dá vztáhnout na všechny psí sporty a i na "pouhý" soužití se psem

worick
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2014 18:21 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Maya
takový vosy divný s dlouhýma nohama - to nejsou vosy ale vosíci máme je tu taky, i v té studni, dokonce i v klíčové dírce od branky, takže návštěvy varuju, ať na nešahají Ano píchnou, ale opravdu jen vyjímečně. Nás ještě nikdy, jednou mamku, protože to nevěda, přihnala se ke studni a ještě jim postříkala hnízdo, tak dostala žihadla rovnou dvě...my už jsme věděli, že máme přistupovat pomalu a s klidem. Dokonce bych řekla, že se snad dali trochu ochočit a nás a psy už poznali i to, že od nás nic nehrozí. Bydlí i pod oplechováním nad kuchyní a jídelnou. Jsou absolutně neotravní, jen jednou vletěl otevřeným oknem do ložnice, všechno prošmejdil(asi jestli tam není vhodné místo na nové hnízdo ) a zase tahaje ty dlouhé nožky za sebou, vybzučel vklidu ven. Nám připadají roztomilí No a vosy sem nepustí.

birma
Tak Worka právě, že zvěř cíleně vyhledává. Je na flexině, takže nemá tolik prostoru, aby ukázal v plné šíři jak moc, ale prostě jo. Nepřipadne mi, ani že by ji chtěl lovit, spíš jen vyhnat a prohnat mu stačí. Když jdeme tady po té naší cestě do vedlejší vesnice, kde má 700m možnost lítat a cca 150m na šířku louky po potůček, který nepřebíhá, tak tam lítá prostě sem a tam jak pošuk. Letí těch 150m k potůčku - tam jsou keře a stromy kolem, Poštěká tam a když vyžene srnku či zajdu, zažene je přes potůček a je spokojený. Letí kousek podél, pak to zalomí zase za mnou na cestu, tam si něco ocvrká a udělá jen tak kolečko po poli, ale ani k potůčku nedoběhne. Pak vletí do takového částečně oploceného sadu, tam vyžene taky co objeví a spokojeně zase přiběhne za mnou na cestu. Já ho ani nevolám, ať si lítá, je to jediné místo, kde mu to toleruju. Zatím za zvěří neutekl odsud dál, tak ho nechávám. Kdyby porušil pravidla, má smolíka a už by chodil jen na flexině
Čéče, já z lidí taky nejsem zrovna nadšená, málokdo se chová dle mých představ ale ty už s tím něco dělej Vážně, mám pocit, že jsi to právě přenesla na Adama. Že by možná sám neměl s psiskama až takový problém Já jsem to právě sledovala i u Kristýny(cernej caj ) že Kristýn?!?
že taky pořád dělala problém z toho, co není. Ferinka se po psech ohání, no a co? Tak když nechce, aby ji otravovali, je to normální reakce. Pokud ten pes není úplný dement asociální (myslím, ten druhý pes) tak tohle pochopí a začne se chovat jinak a nebo má smolíka a kousanec. Tohle za psy řešit nebudu, nejsem pes, ať si to vykomunikujou sami
Předvedu na příkladu, co jsem onehdá dávala na berňáky, kopíruju:
Worka to zalomil zrovna na koupák, kde pán jezdil po svém pozemku na sekačce a jen jsem si říkala, že snad nebude frflat, že mu tudy proběhne. Ve chvíli, kdy jsem přes keře uviděla na cestu dál za koupákem, jsem se trochu zklidnila, protože vidím, jestli tam nejede auto, nebo třeba jen kola...aby jim tam Worka nevypálil od keřů nebo za plotem....přímo pod kola(vzhledem k tomu, že lítá 100m ode mne já vím nezodpovědné, Tom z toho taky šílí) No a uvidím berňáka. V prvé chvíli jsem myslela, že jsou to Gogoši, ale pak jsem postřehla, že je vysoký, nohatý...berňák Max. Minule na vodítkách se do sebe málem pustili a kdysi, už tak dva roky zpátky, na něj skočil Tomovi Worka, ale to byl Max ještě dorostenec. Teď je snad o 10cm vyšší než Woriček. Berry, když zjistil taky, že je to Max, vyrazil dopředu...to byl Max od nás tak 50m. Jen jsem na něj houkla, kam jako letí a zklidnil se, zastavil a počkal na mně. To už jsem viděla, že panička jde kousek za ním s kočárem s vnoučetem. Jak nás zmerčila, otočila kočár a chtěla jet od nás. Jenže to už k nim podél té zahrady, co má plot, pelášil Woriček. No...celkem napjatě jsem sledovala, co bude. Ale byla jsem ještě tak 30m, tak jsem radši držela hubu, nemělo cenu na něj něco hulákat. Naštěstí se na sebe jen zaprsili a Worka pokorně odťapinkal od něj. Byla jsem moc pyšná, že se umí chovat. Když jsme se přiblížili na 10m Max vyrazil k Berrynovi, při šlapání kolem mně jsem mu řekla jen :,,ahoj Maxíku" a s ledovým klidem jsem prohodila přes rameno:,,Berry v klidu!", ale byla ve mně malá dušička, neměla jsem ani odvahu kouknout co bude a jen jsem čekala kdy začne mela. Abych klidnila paní, tak jsem začala mluvit na ni s tím, že ,,přinejhorším si dají do držky" a ona mi říkala, že si právě zprvu myslela, že my jsme Gogo a Max se s Gogem nesnáší... A najednou už proběhne Berry kolem mne a pokračujem dál, paní říkala Maxovi, že oni jdou tím druhým směrem, ještě dál, k našemu. A s tím jsme se rozešli, v naprostém klidu. Jak to probíhalo mezi psiskama ani nevím, celou dobu jsem se neměla odvahu koukat ani na jednoho a nemluvit do toho, abych je nevyprovokovala tím, že mají paničku za zadkem. Bylo výborné, že i Max to zvládnul ošéfovat, i když hlídal paničku s miminem

cernej caj
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2014 18:33
- Nahlásit

grafomani!

dočíst vás je tak náročný, že nemám sílu ani reagovat na nic

birma
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2014 18:43
- Nahlásit

worick
mám pocit, že jsi to právě přenesla na Adama
Ano, dozajista jsem to byla já. Hlavně v těch začátcích, kdy jsem Adama pustila v klidu za psem, protože se do té doby (týden) choval nekonfliktně a v tu chvíli se nijak nešponoval, on se s ním očuchal a ihned zaútočil, to byla rozhodně moje vina Když se mi to stalo potřetí, tak jsem nějak došla k tomu, že to nebude náhoda.
Ale teda, jak čtu tvoje příspěvky, za sousedku bych tě fakt mít nechtěla.

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2014 18:54
- Nahlásit

Rrumstajn,
nakej dobrej, rychlej recept na cuketu? Dostala jsem darem.
kachna_
hezkej blog. Ale smutnej
Moc pekny, ze zivota. Kez by se nejeden majitel psa nad tim zamyslel.
worick
Pokud ten pes není úplný dement asociální (myslím, ten druhý pes) tak tohle pochopí a začne se chovat jinak a nebo má smolíka a kousanec. Tohle za psy řešit nebudu, nejsem pes, ať si to vykomunikujou sami
Mno, tak ty to neres, jiny lidi to prave za psy resej. Neb pejskove se kousou. A taky bych te asi nechtela potkavat, s tvyma dvema psama nekde v okoli, promin.
Poštěká tam a když vyžene srnku či zajdu, zažene je přes potůček a je spokojený.
Zajda i srnka jiste taky.
Ne, ja te na jednu stranu obdivuju, ten tvuj bohorovny klid, ze nechas psa takhle litat. Za zveri, i do ciziho sadu, zahrad, k cizim psum.. Ja tohle proste neumim. A ani se to ucit nechci.

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2014 19:19
- Nahlásit

tak já si nemyslím, že srnce nějak zásadně vadí když jí pár set metrů prožene pes jako samojed, kterej asi stejně jako velkej špic rychlostní rekordy trhat nebude a srnka je mnohonásobně rychlejší, ale já bych na to teda neměla nervy, abych to psa nechala dělat
třeba Dorin, ač malej, by už na to měl srnku fakt štvát a proto taky kde se pohybuje to naše vesnický srnčí stádečko chodí taky na flexině, protože vím, že bych ho neodvolala, ale u Kima jsem se tak nebála, ten prohnal srnku jednou, tak po dvěstě metrech se zastavil a asi dumal co tam dělá, protože srnka za tu dobu než to uběh, už byla dávno v lese asi o kilometr dál

birma
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2014 19:26
- Nahlásit

Maya
tak já si nemyslím, že srnce nějak zásadně vadí když jí pár set metrů prožene pes jako samojed, kterej asi stejně jako velkej špic rychlostní rekordy trhat nebude
asi taky dost záleží kdy - pokud je to v zimě a není to první pes, tak jí to taky může zabít... Ale mě by to tedy jako majiteli onoho psa vadilo hodně, že to má jako zábavu, že ho já nedovedu přivolat, když potřebuju, že to může už někoho vážně naštvat a psa mi odpraví....

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2014 19:30
- Nahlásit

Maya
tak já si nemyslím, že srnce nějak zásadně vadí když jí pár set metrů prožene pes jako samojed,
No, ciste hypoteticky, kdyz ji takhle prozene vicero psu z vesnice...
ten prohnal srnku jednou, tak po dvěstě metrech se zastavil a asi dumal co tam dělá,
Mne v poli prohnala stado srn jednou Skritkova. Naprosto necekane, sla jsem paberkoval mrkev, tam traktory, technika, lidi - tak byla navolno, ryla si myse. Zver sem tam fakt necekala. A ejhle, z vedlejsi repy se zvedlo nahle stado vysoky zvere a davaj. Hnala za nima, ani sem se nestacila nadechnout na privolani, az za obzor. Tam to asi otocila a metelila zpatky, pryc byla asi 3 minuty? Vychechtana, happy.

worick
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2014 19:44 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

birma
Fifi
není to tak daleko ode mne a nežene srnku pár set metrů, ale tak maximálně 100 a vidím ho. Kdyby milé srnce vadilo, že ji prožene pes, neleze dva kilometry od lesa a k cestě Do cizích zahrad to ne, to nesmí, tady ten sad je takový s polorozbořeným plotem a že tudy proběhne pes, se snad tolik nestane. Majitel už u toho, že tam Worka probíhá i byl, kdyby na mne křiknul, že si to nepřeje, tak to respektuju.
Po vesnici má převážná většina psy na vodítkách, ale tady na tom našem konci, v polích a lukách, je právě může pouštět, tak se to tu dělá a všichni pejskaři sem s tím i chodí. Moji psi opravdu nejsou nijak extrémně obtěžující okolí, snad to i Kristýna potvrdí. Ačkoliv na vesnici potkáváme i velké množství různých pidi psů, snad všichni majitelé kluky už znají a nikdo není hysterický, nikdo mi nikdy nevynadal, nanejvíš řekl, ať je přidržím, že se bojí a to jediná, majitelka bišonka, dle ostatních lidí extrémě nevychovaného. Ale to jen na vysvětlení, máme každá prostě jiný přístup, jinou rasu a asi i jiné prostředí.
birma
Jasně, že nevím, jak se Adam choval od začátku, nějak jsem to nezachytila, jen ve svém okolí neznám až takhle ,,postiženého" psa. Ale vzhledem k tomu, co všechno zvládáte, mi to nepřipadne až tak hrozné, jak to asi připadá tobě...myslím Adamovo chování. Že vystartil na psa znamená, že udělal bububu s nějakým ňafáním kolem sebe, nebo prostě zrovna vlítnul na psa, do tvrdé rvačky? I do psa, který si ho chtěl prostě jen prohlédnout, očichat?

worick
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2014 19:51
- Nahlásit

Fifi
Hnala za nima, ani sem se nestacila nadechnout na privolani, az za obzor. Tam to asi otocila a metelila zpatky, pryc byla asi 3 minuty? Vychechtana, happy - Skřítková je taky rotvajlerka?Promiň, ale vidíš, taky ti zdrhnula, měla jsi ji mít na vodítku a bla, bla. Tam, kde by opravdu takhle mohl zdrhnout z vodítka nejde nikdy, to bych neriskla, asi by zdrhnul dál.

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2014 19:51
- Nahlásit

Fifi
no jo, já kdysi viděla NO štvát srnku a to bylo jiný kafe, fakt jako štvaní, špic na tohle nemá a myslím, že samojed je stejnej, jsou to vytrvalci, vydrží dlouho v klusu, ale z trysku odpadnou po chvilce, ten by nedal 3 minuty ani omylem, oni se spíš valej jako tank, holt to jiný úhlení zadních nohou
birma
e to může už někoho vážně naštvat a psa mi odpraví....
jo, tak jasně, proto jsem psala, že já bych na to neměla nervy taky, úplně mi stačí ty zřídkavé případy kdy se to přihodí nečekaně

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2014 19:58
- Nahlásit

worick
Skřítková je taky rotvajlerka?
Ne, perdelka. Lovec kazdym coulem.
Promiň, ale vidíš, taky ti zdrhnula, měla jsi ji mít na vodítku a bla, bla.
Ano, vsak proto jsem to psala. Zdrhla mi, jednou. Od ty doby v polich proste chodi na snure. Nenechavam ji opakovane litat a slidit po zveri. V lese to je jina situace, tam jsou navolno, v pripade vyskytu zvere to na nich poznam a privolam.

worick
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2014 20:00
- Nahlásit

Fifi
jo a k tomuhle: jiny lidi to prave za psy resej. Neb pejskove se kousou. - ne, nemyslím si. Potkáváme právě plno, plno psů a incident jsme měli jen s jedním kavkazákem šíleným, co pokousal půl vesnice. Jinak pár bubu bylo, ale vždycky si to psi vyjasnili sami, bez úrazů. Oni mezi sebou mluvit umí, instinkty ještě úplně neztratili, jen je k tomu člověk musí pustit. Ale to odmala ne, že za psy léta budeš všechno řešit a pak by jsi je tedy na zkoušku pustila, jak to zvládnou sami. To asi už těžko...Ale vždyť co tu kecám, většina z vás psy má doma minimálně po dvou, takže vidíte, že to umí. Proč by to neměli umět i venku, s ostatníma? Nejlíp to vždycky písne Drakopesová, jak se v psím parku ukáže nějaký výrypek, ostatní psi ho tam brzy zpracujou tak, že je to zase bez problémů...A to je Praha, psů natěsno na malém prostoru a fůra plemen.

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2014 20:05
- Nahlásit

worick
tak to možná funguje ve větší smečce, kde převažujou ty pohodoví psi, ale pokud se ti potkají tvoji dva s jedním nebo dvěma asociály, tak máš bitku na krev hned, tohle jak píšeš funguje s pár psama jen pokud ty cizí psy znáš a víš, že jsou na tom podobně jako ti tvoji a ne nějací rváči, bohužel dneska těch asosiálních rváčů je taky všude plno

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2014 20:08
- Nahlásit

worick
Oni mezi sebou mluvit umí, instinkty ještě úplně neztratili, jen je k tomu člověk musí pustit.
Tak jiste, ze spolu psiska komunikujou. Ja nemam problem potkavat cizi psiska, jit vencit s cizima psiskama, ale jen s tema vychovanyma, ktery maji zodpovedny majitele. A prave nejaky vrkani, bruceni poresi lidi a nenechaji to resit psy.
Proč by to neměli umět i venku, s ostatníma?
Umi to, ne, ze ne. Ale viz vyse. Kdyz se k nam pririti cosi neznamyho, kor kdyz mas tri feny na voditku, zareaguji coby smecka. Stejne tak by tomu bylo, i kdyby byly navolno.
jak se v psím parku ukáže nějaký výrypek, ostatní psi ho tam brzy zpracujou tak, že je to zase bez problémů..
Toz ja nemam "parkovy" plemena.
A to je Praha, psů natěsno na malém prostoru a fůra plemen.
Ano, proto birma tak casto skripe zubama z podobnych setkani.

worick
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2014 20:10
- Nahlásit

Fifi
V lese to je jina situace, tam jsou navolno - nechápu, to mi vysvětli Proč na poli nesmí a v lese ano? V tom případě ti ale v lese jde u nohy, nebo nevím, třeba do 20m? To Worka neumí právě, on má prostě větší akční rádius a zalítával by mi dál. Pak už bych ho neuřvala, to je jasné. V poli ho nechám neb říkám, že to tam má omezené na všechny strany a celou dobu ho vidím(teď počítám, že jsem to zakřiknula a při nejbližší prochajdě mi zdrhne ) Byli jsme o víkendu v lese a při sběru hub, jsem sem tam nevydržela a hodila flexinu na zem, aby tahal šňůru. Ano, tak trochu naivně jsem si říkala, že kdyby opravdu za něčím vypálil, zadrhnul by se v nejbližším křoví. Tom šílel. Ale i když jsem viděla, že něco sleduje, popošel 10m, ale nevyběhnul. Myslím si ovšem, že dobře ví, že za sebou táhne tu flexinu. Kdyby ji neměl, už by tam nejspíš nebyl

birma
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2014 20:11
- Nahlásit

worick
Ale vzhledem k tomu, co všechno zvládáte, mi to nepřipadne až tak hrozné, jak to asi připadá tobě...myslím Adamovo chování.
Ale mně nepřipadá hrozné Adamovo chování. Mně připadá hrozné chování ostatních lidí, kteří mají pocit, že musím být nadšená z toho, že k nám letí cizí pes a že mám povinnost se seznamovat s oním psem a můj pes taky.
Že vystartil na psa znamená, že udělal bububu s nějakým ňafáním kolem sebe, nebo prostě zrovna vlítnul na psa, do tvrdé rvačky? I do psa, který si ho chtěl prostě jen prohlédnout, očichat?
Ano i do hodného milého psa, nebyla to tvrdá rvačka, ale cupovat chlupy z cizího zvířete ho nenechám.
jen je k tomu člověk musí pustit. Ale to odmala ne, že za psy léta budeš všechno řešit
Promiň, ale nechávat štěně, ať si řeší svoje problémy samo a nechat ho šikanovat ostatníma s tím, že se tak socializuje, je podle mě právě nejsnazší cesta, jak ho odnaučit pořádně komunikovat a udělat z něj asociála...
Proč by to neměli umět i venku, s ostatníma?
Protože to málokdy umí ti ostatní. Třeba tady fakt chodí naprosté minimum psů, co se k cizímu psu umí slušně přiblížit. S těmi, kteří to umí nemíváme moc problémy, ale těch tu bude tak 5 - 10 %. Někteří psi jsou schopni to tolerovat, jiní ne. To, že pes startuje nemusí vždycky znamenat, že je asociál on, může to taky jen znamenat, že vyžaduje od svého protějšku slošnější chování. Což se třeba tady u nás nemá štěně kde naučit a to i přes t, že psů je tu jako maku (nebo možná právě proto).

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2014 20:18
- Nahlásit

worick
V lese to je jina situace, tam jsou navolno - nechápu, to mi vysvětli Proč na poli nesmí a v lese ano?
Protoze na poli reagujou predevsim zrakem, co se kde mihne, vyleti. A vidi na x km, vcetne prchajici zvere.
V lese maji od mala nauceny akcni radius, nechodi u nohy, litaji si po pesinach klidne daleko prede mnou, zaboci si z pesiny slidit, ale to je uz privolavam. Poznam na nich, kdyz zaciti zver, privolam, prejdeme kritickej usek, zase si jdou smejdit. A pokud by jim v lese vylitnula zver tesne pred rypakem, vybehnou fakt jen na par desitek metru. Nebudou nasledovat cerstvou stopu a stvat zver.

worick
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2014 20:19
- Nahlásit

Fifi
kor kdyz mas tri feny na voditku, zareaguji coby smecka. Stejne tak by tomu bylo, i kdyby byly navolno. - ti nevim, ale co mám vyzkoušeno a to i mamka, které Mandy je právě taková ,,ostřejší" a všechno řeší...prostě když jsou na vodítkách, jak oni, tak ten druhý pes, je to vždycky na prd. S tím berňákem Maxem onehdá: Worka byl na flexině vpředu, Berry za náma, Max na volno se hnal k nám. Já drapla kluky za obojky, Max stál jak solný sloup metr a půl od nás a bylo třítlamové vrčení. Čekala jsem, až si ho páníček odloví, připravená ale kluky pustit, kdyby vyrazil proti nám. A co jsem sem kopírovala, tak tak dopadlo setkání navolno, cca měsíc po tomto incidentu. No a mamčina Mandyna, to je případ sám pro sebe: jakmile je ona či ten druhý pes na vodítku, hned na něj začne vrčet. Pokud jsou na volno, očichá a jde si po svých.

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2014 20:27
- Nahlásit

worick
ti nevim, ale co mám vyzkoušeno
Ja ti rikam, co mam ozkouseno ja. Asi ti psiska nefungaji coby smecka. My tri feny ano. Takze ja mluvim o necem, co si asi v praxi nevidela. Ty si jedes furt svy, ze pejsvidkove navolno si nejak poradi. A mne cuby na voditkach nejeci, pri setkani s cizakama. Proste je mineme.
Koneckoncu, byla jsem vencit s par lidma nejen tady z fory, tak sami muzou napsat, nakolik placam a prehanim. Nejen tim smeckovym chovanim, ale i vencenim v lese...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2014 20:30
- Nahlásit

tvl kdo to ma jako cist? si to necham az do prace dobrou noc

ps: batuzek na julky vazi aktualne 7.5kg se vsim oblecenim, sandalema, litrem vody. sice sem se chtela dostat pod 10kg, ale 10kg s vodou a jidlem je taky ok

birma
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2014 20:34
- Nahlásit

Fifi
Asi ti psiska nefungaji coby smecka.
ono to asi taky bude tim, že samojed s berňákem mají trochu jinou povahu, vztah k cizákům a temperament než rtw s perdelema.
worick
třeba Adam s kym vyjde na volno s tim vyjde i na vodítku, nedělá v tom rozdíl.
Podle mě ti fakt chybí trochu náhled do jinejch povah psů. Vážně nejsou všichni sluníčkoví a nadšení z cizích. A je v tom úplně jedno, jak moc umí komunikovat, nebo jak moc jsou socializovaní, protože oni třeba nemají o cizáky vůbec zájem a nesnáší narušení osobního prostoru nebo neodpouští drobné nezdvořilosti. A je prostě rozdíl, jestli máš na vodítku roztomilého medvídka nebo bednu dynamitu...

worick
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2014 20:34
- Nahlásit

birma
Promiň, ale nechávat štěně, ať si řeší svoje problémy samo a nechat ho šikanovat ostatníma s tím, že se tak socializuje, je podle mě právě nejsnazší cesta, jak ho odnaučit pořádně komunikovat a udělat z něj asociála.. - já ale měla kluky od štěněte Samozřejmě jsem usměrňovala, ale ne vyloženě zasahovala, abych psy nervila, že je to něco strašného...

Protože to málokdy umí ti ostatní. Třeba tady fakt chodí naprosté minimum psů, co se k cizímu psu umí slušně přiblížit. S těmi, kteří to umí nemíváme moc problémy, ale těch tu bude tak 5 - 10 % - to si právě úplně neumím představit...chování ,,pejskařů" třeba u vás v Praze. Tady se všichni známe, známe víceméně svoje psy i jejich chování a reakce na sebe, víme už, kteří se nemusí...a konfliktům se tím pádem vyhnem. Když utekla brazilská fila a rovnou mi skočila na Woricka, byla jsem vyklepaná a na páníčky nasratá, ne že utekl, to se prostě stát může, ale za to, že se ani neomluvili a nezeptali, jestli nejsme někdo pokousaný. Navíc to je pes jak hovado, málem jsem se posr...Tento pes je taky jen zavřený v humně a hlídá husy, tudíž to, že by se uměl chovat...to jsem ani nečekala, to jsem ani neřešila
Fifi
A pokud by jim v lese vylitnula zver tesne pred rypakem, vybehnou fakt jen na par desitek metru. Nebudou nasledovat cerstvou stopu a stvat zver. - tak to právě já už nezjistím, protože ho ze strachu nepustím, prostě. Nevím, jak daleko by běžel, jestli by celou dobu letěl po stopě. Jako mlaďoch to opravdu udělal, běžel tak 3km za srnou, ke konci nejspíš už jen po stopě, bylo to nad náma na kopec, přes pastviny k lesu, takže jsme ho dalekohledem celou dobu viděli a jen se modlili, aby tam nebyl myslivec. Od té doby jen na flexině.

worick
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2014 20:39
- Nahlásit

Fifi
Koneckoncu, byla jsem vencit s par lidma nejen tady z fory, tak sami muzou napsat, nakolik placam a prehanim. Nejen tim smeckovym chovanim, ale i vencenim v lese... - ježíš dyť neříkám, že plácáš a přeháníš...jen to, že máme nějak každá jiné psy a jiné zkušenosti. Tvoje feny jsou ostré a mají prostě výcvik, moji psi spíš jen výchovu, aby uměli fungovat mezi lidma a psama, na nějaké superposlušnosti netrvám, protože opravdu nikoho nikdy neohrožujou, ani lidi ani psy.

birma
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2014 20:41
- Nahlásit

worick
já ale měla kluky od štěněte Samozřejmě jsem usměrňovala, ale ne vyloženě zasahovala, abych psy nervila, že je to něco strašného...
pořád musíš myslet na to, že co ustojí jedno zvíře tak, že skoro nepostřehne, že se něco děje, může na druhym zanechat následky do konce života. Stejně jako dvě děcka choděj do jedný třídy k jednomu učiteli, jedno nemá problém a druhý tu třídu postřílí... Prostě to, že ty máš štěstí a tví kluci nejsou startovací neznamená, že se tvoje zkušenost dá zobecnit do všeobecně platnýho pravidla

worick
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2014 20:43
- Nahlásit

birma
Podle mě ti fakt chybí trochu náhled do jinejch povah psů. - ale jo, jsou tu také různí problémoví, ale tam bych řekla, že za jejich problémy můžou vyloženě páníčci. Viz bandog, kterého ráno kokinkujeme. Je v pohodě, ale svoji zahradu nikdy neopustil a třeba Dáša ho za brankou dokáže vyprovokovat k nepříčetnosti(kluci to nedělají) Je mi jasné, že i když za ním s klukama denně chodíme a dělíme se o kokinka, ten pes má tolik frustrací a tak debilní život, že by kluky sežral, kdyby jednou utekl

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2014 20:44
- Nahlásit

worick
Tvoje feny jsou ostré a mají prostě výcvik, moji psi spíš jen výchovu, aby uměli fungovat mezi lidma a psama, na nějaké superposlušnosti netrvám, protože opravdu nikoho nikdy neohrožujou, ani lidi ani psy.
Ne, me feny nejsou ostre. To jen ty tomu tak rikas, protoze mas jiny plemena. Nemaji superposlusnost. Maji jen vychovu, kterou ja povazuju za zaklad. Tez nikoho nikdy neohrozujeme.

<< 1 ... 3276 . 3277 . 3278 . 3279 . 3280 . 3281 . 3282 . 3283 . 3284 . 3285 . 3286 ... 3430 . 3431 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání