Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou :-)
<< 1 ... 3276 . 3277 . 3278 . 3279 . 3280 . 3281 . 3282 . 3283 . 3284 . 3285 . 3286 ... 3430 . 3431 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2014 20:45
- Nahlásit

birma
že se tvoje zkušenost dá zobecnit do všeobecně platnýho pravidla - neříkám, že je to všeobecně platné, ale že většina psů, si svoje věci prostě umí vyřešit v klidu, i když jsem si i já předem myslela, že to dobře dopadnout nemůže..

birma
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2014 20:49
- Nahlásit

worick
já třeba znám bandočku, co žila ve městě, byla normálně socializovaná, ale fakt neměla ráda valnou většinu psů. Jednou se omylem střetly s argetinou, to místo jsem viděla asi půl hodiny poté a vypadalo to tam jak na popravišti, normálně tráva rudá od krve... Takže fakt se nedá zobecnit, že každej pes, kterej bude mít dostatek kontaktu se psy, bude mít v dospělosti psy rád.
Znám dvě holky, obě sem chodily/chodí obě mají víc psů než 2 a obě mají mezi nimi zvířata, která prostě cizí psy faaakt nemusí a další, která je mají fakt ráda. Prostě nějakou povahu má ten pes vrozenou, tu můžeš podpořit nebo utlumit, ale ztěží to překopeš od základů...

worick
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2014 20:52
- Nahlásit

Fifi
Tez nikoho nikdy neohrozujeme. - hele, ty se pořád snažíš u mne hledat rýpání, ale to já nedělám, snad nikdy... Vůbec by mne nenapadlo, že někoho ohrožujete, to jsem napsala, protože ten pocit máte všichni z mých psů, respective z mého chování. Sama píšeš, že mají smečkové chování a vystartili by, proto je třeba musíš víc hlídat a dávat pozor, dejme tomu na to, aby k vám nepřiběhnul nějaký otravný Woriček navolno Tam já právě vůbec problém nemám, kluci tohle zvládají úplně v klidu, nikdy neútočí, ať malý či velký, ani když on vyjede na ně. Začnou se i bránit až ve chvíli, kdy už je to opravdu vážné.

birma
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2014 20:57
- Nahlásit

worick
Vůbec by mne nenapadlo, že někoho ohrožujete, to jsem napsala, protože ten pocit máte všichni z mých psů, respective z mého chování. Sama píšeš, že mají smečkové chování a vystartili by, proto je třeba musíš víc hlídat a dávat pozor, dejme tomu na to, aby k vám nepřiběhnul nějaký otravný Woriček navolno. Tam já právě vůbec problém nemám
Teď jsi to totiž přesně vystihla - ty nemáš problém, ale my, kdybychom byly ve tvém okolí, bychom ho měly a to kvůli tvému psu...

worick
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2014 21:01
- Nahlásit

birma
já třeba znám bandočku, co žila ve městě, byla normálně socializovaná, ale fakt neměla ráda valnou většinu psů. Jednou se omylem střetly s argetinou - proto já bez mučení přiznávám, že tahle plemena, která byla záměrně šlechtěná na to, aby nesnášela ostatní psy ráda nemám. Protože tu šel člověk proti přírodě a jak jinak....nemohlo to dopadnout jinak, než že psy zmršil. Celé jejich fungování, vyloučil je z psího společenství a to jen proto, že si z nich udělal nástroj, ať už na práci či zvrhlou zábavu. Vyrušil základní pravidlo psů - to, že pes je smečkové zvíře a tudíž musí s ostatníma umět fungovat. Tady je možná i jádro pudla: to je skupina psů, co neumí fungovat a přidejme k nim křížence jako je Adam, který klidně může mít zděděné tyhle vlastnosti...a tedy polovina vořechů jakbysmet

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2014 21:04
- Nahlásit

worick
Je mi jasné, že i když za ním s klukama denně chodíme a dělíme se o kokinka, ten pes má tolik frustrací a tak debilní život, že by kluky sežral, kdyby jednou utekl
Pardon, ale tohle jsem ti uz kdysi psala. "Kokinkovat" my cuby za plotem, tak ti ruce urazim! Ale kdyz je to majiteli jedno, budiz.
to jsem napsala, protože ten pocit máte všichni z mých psů, respective z mého chování.
A tak, ja vas osobne neznam. Ja jen ctu, co pises. Proste to vnimas cely nejak jinak.
My (teda ja, at nekvokam za ostatni) se ti tu snazime jen nastinit, ze nejsou vsechny plemena stejny. A ze ted ty problem nemas, neznamena, ze je nemuze mit nekdo jinej s bernakem ci samojedem.
No nic, to jen, zes sem psala birme, aby se nad sebou zamyslela a neprenasela na adama naky svy pocity.
Musim rict, ze zrovna on, kdyz sem ho videla po roce na tabore, je takovej uz "hodnej" strejda.

worick
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2014 21:09
- Nahlásit

birma
Teď jsi to totiž přesně vystihla - ty nemáš problém, ale my, kdybychom byly ve tvém okolí, bychom ho měly a to kvůli tvému psu... - no a teď to právě dramatizuješ. Bála by jsi se teďka proč? Že Adam vystartí a pokouše Woricka?...tak to není tvůj problém, ale Worickův, respective můj. A nebo, že mu to Worick bude oplácet a vletí do něj? Ne, nikdy to neudělal, stáhne se pryč ví, že psy otravovat nemá. A jinak: od psa ho odvolám, i když je na volno. Za b) neútočí a nešel by do Adama, ani kdyby Adam vyletěl na něj...stáhnul by se sám. Vím, na co narážíš: že tohle ty ale u těch cizích psů nemůžeš vědět a poznat. Ale je to tak, že ty by jsi problém sice měla, ale on by fakticky nebyl, no

birma
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2014 21:13
- Nahlásit

worick
tahle plemena, která byla záměrně šlechtěná na to, aby nesnášela ostatní psy ráda nemám
Sestra týhle bandočky naopak se psy vycházela víc než dobře...
to je skupina psů, co neumí fungovat a přidejme k nim křížence jako je Adam, který klidně může mít zděděné tyhle vlastnosti...a tedy polovina vořechů jakbysmet
Ale Adam umí velice dobře vycházet se psy, jen musí být zdvořilí a nenarušovat jeho osobní bublinu, to je všechno. To, že většina psů zde není schopná pochopit normální psí komunikaci ve smyslu "nechoď ke mně" a místo odchodu se jde podívat, co divnýho to ten pes dělá (a o slušnym příchodu si můžem nechat asi jen zdát), neni vyblokování sociálního chování Adama, ale jejich demence...

Já prostě v tom, že pes neni nadšenej ze psa, co "je hodnej" a "chce se jenom podravit" nebo "si chce jenom hrát" nevidim problém onoho nenadšenýho psa, ale chybu (nezodpovědnost, neohleduplnost...) majitele, kterej svýho psa pustí k cizímu bez předchozí domluvy a ještě bez toho, aby komunikaci těch dvů psů uměl číst...

kachna_
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2014 21:14 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

worick
Adam vystartí a pokouše Woricka?...tak to není tvůj problém, ale Worickův, respective můj
co to je za hovadinu? To, že by můj pes někoho pokousal je ve slušný společnosti teda setsakra problém toho psa a jeho majitele.
A mimochodem, to, že pes snese přítomnost cizího psa vůbec ani náhodou neznamená, že by to pro něj třeba bylo příjemný a život zkvalitňující setkání a já fakt nechápu, proč bych svoje zvířata měla těmhle zážitkům vystavovat.

worick
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2014 21:16
- Nahlásit

Fifi
Musim rict, ze zrovna on, kdyz sem ho videla po roce na tabore, je takovej uz "hodnej" strejda - dyť říkám, že to Birma dramatizuje...
Pardon, ale tohle jsem ti uz kdysi psala. "Kokinkovat" my cuby za plotem, tak ti ruce urazim! Ale kdyz je to majiteli jedno, budiz. - ne nevadí, vadí to jen jednomu, ale to je známý tupý myslivec. Řekl mi, že si to nepřeje, tudíž to nedělám(ale je mi jich líto, když ostatní kolem mlsky dostanou) A teď mi ale vysvětli, co ti na tom vadí? To, že čuby nesmí od cizího vzít, aby je někdo neotrávil, či jsou přísně hlídací a nesmí být úplatné a nebo jsou třeba alergické a mohly by dostat něco, co nesmí?

birma
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2014 21:18
- Nahlásit

worick
no a teď to právě dramatizuješ. Bála by jsi se teďka proč? Že Adam vystartí a pokouše Woricka?...tak to není tvůj problém, ale Worickův, respective můj.
Ne, to je problém můj, protože já se snažim mýho psa naučit nějakýmu žádoucímu chování a kdejakej debil, co se přiletí "jenom pozdravit" mi to nabourává a přidělává mi práci. Zbytečně.
že tohle ty ale u těch cizích psů nemůžeš vědět a poznat
Ale to já to můžu poznat. Narážím stále na jedno a to samé - nemám ráda, když mi někdo narušuje mojí bublinu, můj osobní prostor. Nejsem zvědavá na cizí otravný psy, rušej mi mojí práci s mym psem, rušej mě a obtěžujou mě. Naprosto nechápu, proč bych měla být obtěžovaná jen proto, že jiný člověk se rozhodl, že chce mít psa. Já taky nenarušuju ničí osobní prostor (samozřejmě v MHD v ranní špičce není zbytí, ale to není úplně to o čem je teď řeč) a očekávám to samé i od ostatních, považuju to za slušnost.

worick
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2014 21:20
- Nahlásit

kachna_
Adam vystartí a pokouše Woricka?...tak to není tvůj problém, ale Worickův, respective můj
co to je za hovadinu? To, že by můj pes někoho pokousal je ve slušný společnosti teda setsakra problém toho psa a jeho majitele.
- když by šel Worick k adamovi, který to nesnáší a Adam ho kousnul, neřekla bych ani popel a ještě se hoooodně slušně omlouvala. Nebo nějak nechápu, čí by to měl být problém?

birma
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2014 21:21
- Nahlásit

worick
Musim rict, ze zrovna on, kdyz sem ho videla po roce na tabore, je takovej uz "hodnej" strejda - dyť říkám, že to Birma dramatizuje...
Ale já to nedramatizuju, celou dobu tu píšu, že Adam umí vycházet s většinou psů, co se chová slušně a korektně. A uměl by to už mnohem líp a dřív, kdyby k nám pravidelně nenalítlo nějaký hovádko a nechtělo se mermomocí seznamovat. Proto mi to fakt echt vadí.

birma
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2014 21:24
- Nahlásit

kachna_
To, že by můj pes někoho pokousal je ve slušný společnosti teda setsakra problém toho psa a jeho majitele.
Tak mě by to bylo dost šumák, když by si pro to ten pes přišel, pokud by to nemělo dopady na chování mýho psa v budoucnu a na zdraví onoho druhýho psa...

kachna_
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2014 21:26
- Nahlásit

worick
aby je někdo neotrávil
hmm, takový kosti z pečenýho kuřete, to je vážně lahůdka, nebo překrmená šeltie, když ty se jí snažíš zhubnout, radost nad radost.
birma
Narážím stále na jedno a to samé - nemám ráda, když mi někdo narušuje mojí bublinu, můj osobní prostor.
přesně, nic víc, nic míň.
Snažím se neobtěžovat svou přítomností nadmíru okolí a to samé čekám od okolí s tím, že chápu, že se něco nepovede.

birma
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2014 21:27
- Nahlásit

kachna_
Snažím se neobtěžovat svou přítomností nadmíru okolí a to samé čekám od okolí s tím, že chápu, že se něco nepovede.
ano, tak

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2014 21:28
- Nahlásit

worick
Celé jejich fungování, vyloučil je z psího společenství a to jen proto, že si z nich udělal nástroj, ať už na práci či zvrhlou zábavu. Vyrušil základní pravidlo psů - to, že pes je smečkové zvíře a tudíž musí s ostatníma umět fungovat. Tady je možná i jádro pudla: to je skupina psů, co neumí fungovat
Hele, ty me zacinas fakt bavit.
Proc pes vubec vzniknul? Nebylo to prave kvuli tomu, ze byl coby nastroj a praci pouzivan?
Ze vzniklo behem par stoleti x plemen, vcetne spolecenskych, bylo prave kvuli tomu, aby se rozlisily plemena na praci a plemena na mazleni. Pracovni plemena maji proste v genech vice ci mene neco v sobe zakodovany, vlohy, jako treba vizly vystavovani zvere, rtw hlidani pozemku, borderky paseni, samojed tahani.
Proc furt mas pocit, ze se kazdy pes musi snest s kazdym cizim psem? Pes NENI smeckovy zvire, pes je sobec a individualista, kterej se snazi ze vseho a z kazdy situace urvat co nejvetsi vyhodu (pamlsek, prohnat zver, pohlazeni, teplo, pozornost cloveka atp).
Neni pro psy ruznych plemen bezny vychazet s kazdym psem, neni bezny mit takovejhle nahled na svet, jako mas ty.
A je mi lito, ze to furt nemuzes pochopit, ze proste si lidi se svyma psama neprejou kontakt s cizima psama, ani aby se na ne chodili, byt z dalky, kouknout. A ze takovy lidi nemusi nutne mit psy vylouceny ze psiho spolecenstvi. Jen nejsou zvedavy na votravy cizi.

worick
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2014 21:30
- Nahlásit

birma
Ne, to je problém můj, protože já se snažim mýho psa naučit nějakýmu žádoucímu chování a kdejakej debil, co se přiletí "jenom pozdravit" mi to nabourává a přidělává mi práci. Zbytečně. - ale to by přece mělo patřit právě k tomu ,,učení žádoucího chování" ne? Že je přeci normální, že se pes přijde jenom pozdravit, že to se právě nic neděje a je to normální. Problém je si myslím to, že z toho děláš takový problém. Když jsi to převedla na lidi, nám slepým už se stává: půjdu a uvidím známou. Letím k ní zdravím a...jé pardon, já si vás spletla. a tvoje reakce bude, že na mne zrovna vyletíš a začneš řvát, ať ti dám pokoj a neobtěžuju a bla, bla? Jdu po lese a vidím slečnu trhat v roští houby: ,,dobrý den, jé vy jste našla hřiba, my už tu chodíme, hledáme hodinu a najdem akorát tak bedly..."Slečna nám radila, kde rostou, ale nám už se tedy nikam nechtělo. Předpokládám, že ty, by jsi mne asi poslala někam....dle toho, co píšeš

birma
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2014 21:36
- Nahlásit

worick
le to by přece mělo patřit právě k tomu ,,učení žádoucího chování" ne?
ne (a tuplem ne, když ten pes neumí reagovat na chování druhýho psa a ve správnou chvíli odejít - to by k nám totiž vůbec nedošel). Protože v tu chvíli už mám psa za prahem neschopnýho se čemukoliv naučit a jediný, co má s cizim psem (opět) spojený je nepříjemná zkušenost.
Ačkoliv bych to nepřála tomu psu, ani tvýmu okolí, tak tebe by fakt mohlo hodně naučit, kdyby se ti dostal do ruky nějakej od přírody řešič a asociál, protože bys zjistila, jak naivní některý tvý představy, co tu prezentuješ, jsou.

worick
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2014 21:37
- Nahlásit

Fifi
"Kokinkovat" my cuby za plotem, tak ti ruce urazim! Ale kdyz je to majiteli jedno, budiz. - ne nevadí, vadí to jen jednomu, ale to je známý tupý myslivec. Řekl mi, že si to nepřeje, tudíž to nedělám(ale je mi jich líto, když ostatní kolem mlsky dostanou) A teď mi ale vysvětli, co ti na tom vadí? To, že čuby nesmí od cizího vzít, aby je někdo neotrávil, či jsou přísně hlídací a nesmí být úplatné a nebo jsou třeba alergické a mohly by dostat něco, co nesmí? - tohle je odpověď?: ze proste si lidi se svyma psama neprejou kontakt s cizima psama, ani aby se na ne chodili, byt z dalky, kouknout. A ze takovy lidi nemusi nutne mit psy vylouceny ze psiho spolecenstvi. Jen nejsou zvedavy na votravy cizi.

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2014 21:38
- Nahlásit

kachna_
To je presne ale ten blog, jak si sem davala. Tak by to melo byt.
worick
ne nevadí, vadí to jen jednomu, ale to je známý tupý myslivec. Řekl mi, že si to nepřeje, tudíž to nedělám(ale je mi jich líto, když ostatní kolem mlsky dostanou) A teď mi ale vysvětli, co ti na tom vadí? To, že čuby nesmí od cizího vzít, aby je někdo neotrávil, či jsou přísně hlídací a nesmí být úplatné a nebo jsou třeba alergické a mohly by dostat něco, co nesmí?
Mne to vadi z principu! Jsem takhle naucena od mala, ze cizi psi se nekrmi, stejne, jak je v ZOO cedule NEKRMTE ZVIRATA!
Nevim, proc rvoucim a hlidajicim psum za plotem neco podstrkovat, jakej to ma pro tebe vyznam? Ze jim prilepsis, ze te budou mit radsi?
Nemam prisne hlidaci feny, nejsou neuplatne. A presne jak pises, vis kulovy, jestli ma ten pes za plotem nejakej zdravotni problem, zda to, co mu davas, mu neuskodi. Kdyz pamlsek, tak jen po s majitelem a jeste se optam predem. Ale u vas na vesnici to chodi jinak, ja vim, to asi napises.

birma
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2014 21:39
- Nahlásit

worick
Jdu po lese a vidím slečnu trhat v roští houby: ,,dobrý den, jé vy jste našla hřiba, my už tu chodíme, hledáme hodinu a najdem akorát tak bedly..."Slečna nám radila, kde rostou, ale nám už se tedy nikam nechtělo. Předpokládám, že ty, by jsi mne asi poslala někam....dle toho, co píšeš
Jenže psí očuchávání se je až několikátý krok celýho psího přibližování se a seznamování se. To, jak se tady psi setkávají, bys mohla přirovnat spíš k tomu, že na tebe někdo z houští vybafne, pak tě pořádně obejme, párkrát poplácá po rameni a pak halasně spustí "Tak kde sou ty houby paninko?" s tim, že se tě u toho bude pokoušet štípnout do zadku. A ano, takovej člověk by dostal ode mě po tlamě.

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2014 21:43
- Nahlásit

birma
někdo z houští vybafne, pak tě pořádně obejme, párkrát poplácá po rameni a pak halasně spustí "Tak kde sou ty houby paninko?" s tim, že se tě u toho bude pokoušet štípnout do zadku.
Hezky popsano

worick
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2014 21:48
- Nahlásit

birma
Ačkoliv bych to nepřála tomu psu, ani tvýmu okolí, tak tebe by fakt mohlo hodně naučit, kdyby se ti dostal do ruky nějakej od přírody řešič a asociál, protože bys zjistila, jak naivní některý tvý představy, co tu prezentuješ, jsou - tak jako já to pro změnu tobě nezávidím ani nepřeju, vlastně ani nevím, jestli jsi si Adama vzala už s tímto poznatkem a s tím, že se to pokusíš vyřešit a dát mu šanci na spokojený život, nebo jsi na to přišla až po tom? Já bych ho vědomě nevzala, nemohla bych právě mít psa, u kterého bych musela řešit tak zásadní problém, jako běžné fungování, ještě k tomu v Praze. To vidím, kolik práce si s ním udělala a že mu věnuješ všechen volný čas.

birma
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2014 21:52
- Nahlásit

worick
vlastně ani nevím, jestli jsi si Adama vzala už s tímto poznatkem a s tím, že se to pokusíš vyřešit a dát mu šanci na spokojený život, nebo jsi na to přišla až po tom?
ne začalo se to postupně projevovat až tady, jak opadala hladina stresu. Další pes bude ale taky magor (a dost možná větší než byl Adam, že Fifinko ), začalo mě to totiž hodně bavit

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2014 21:58
- Nahlásit

worick
tohle je odpověď?:
Nee, tu mas az niz.
birma
Další pes bude ale taky magor
Myslis Milusi?

birma
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2014 22:01
- Nahlásit

Fifi
Myslis Milusi?
jj myslím a kdyby nebyla magor Miluška, tak ta fenečka v ostravskym útulku co se mi líbí asi taky nebude zcela normální

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2014 22:02
- Nahlásit

birma
jj myslím
Tak tu jsme probraly dostatecne na tabore, to bude tezka, pretezka pisemna prace.

worick
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2014 22:05
- Nahlásit

Fifi
Nevim, proc rvoucim a hlidajicim psum za plotem neco podstrkovat, jakej to ma pro tebe vyznam? Ze jim prilepsis, ze te budou mit radsi? - budeš se divit, ale ano. Ten jeden řvocí boxer nevím s čím, taky jednou utekl páníčkovi a skočil na Worku. Ale nic vážného, Worickovi límec neprokousne. Zpočátku vztekle řval za plotem pokaždé, když jsme šli kolem. Jenže mají i jezevčíka, který má kluky rád, když šli oni kolem našeho, jelikož je malý, pod plotem zaběhnul za klukama...takže mi bylo líto, nějakou mlsku mu cestou kolem nedat. A když dám jezevčíkovi, tak dám i boxerovi. Klukům jsem to komentovala, že Bad je sice protiva, ale když dostane kokčo, bude taky rád. Po čase už mu nemusím házet frolíky jak tygrovi do klece, ale klidně si vezme z ruky. A všichni pejsani jsou nastoupení u plotů, někteří nedočkaví poštěkávají a nekecám, toužebně nás vyhlíží. A se svolením to je, jsou to vzdálení příbuzní(ano, ono to tak na vesnici bývá, že většina lidí jsou i ,,nějací" příbuzní a ví to o sobě ) Nevím, ale tu asi lidi opravdu myslí jinak, že chce někdo dát jeho psu něco dobrého, nikdo nepovažuje za zločin, ale pozornost.
Nemam prisne hlidaci feny, nejsou neuplatne. A presne jak pises, vis kulovy, jestli ma ten pes za plotem nejakej zdravotni problem, zda to, co mu davas, mu neuskodi. Kdyz pamlsek, tak jen po s majitelem a jeste se optam predem - většina páníčků, když pozná podle štěkotu psů, že jdeme, přijde k plotu pokecat(krom toho myslivce, který je mimochodem taky příbuzný bohužel ) takže ví, co psům dávám. Nejsou to psi, co by na nich majitelům nijak zvlášť záleželo, takže to, že by z toho mohli mít zdravotní problém rozhodně neřeší, to ještě tak já

birma
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2014 22:06
- Nahlásit

Fifi
to bude tezka, pretezka pisemna prace.
to bude ale mě fakt neskutečně baví sledovat, jak se z uzlíčku nervů a klubka problémů klube v podstatě normální a šťastnej pes I když slintám nad štěňatama, tak v tuhle chvíli mám pocit, že výchova psa od štěněte by mě takhle uspokojovat nemohla

<< 1 ... 3276 . 3277 . 3278 . 3279 . 3280 . 3281 . 3282 . 3283 . 3284 . 3285 . 3286 ... 3430 . 3431 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání