| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2014 19:02
- Nahlásit
cernej caj
samolepka na auto http://www.showdog.cz/Keeshond-d932.htm
mají tam i další plemena, tak ostatní si dohledají sami
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2014 19:07
- Nahlásit
ad honiči a barváči, podle mejch skromnejch znalostí se honiči používají ke štvaní ve smečce a barváči samostantně do dohledání postřelené zvěře na vodítku a od toho se dost odvíjí jejich povaha, každopádně barváři jsou psi s nejlepší nosem a dost pochybuju o tom, že by nešli po každý stopě, kterou ucejtí
navíc jejich soužití s jinými psy asi tak nic moc, vím o špičce, kterou doslova roztrhal barvář po několikaletém soužití
no a vhodný rodinný pes, to se uvádí u všech loveckých plemen, protože obvykle bývají hodně milí k lidem i k dětem, to že se s nima nemůže za plot bez vodítka už nikdo neřekne, ostatně bígl je dost zářným příkladem a ještě že ten jejich boom už pominul
|
birma
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2014 19:23
- Nahlásit
Maya
podle mejch skromnejch znalostí se honiči používají ke štvaní ve smečce a barváči samostantně do dohledání postřelené zvěře na vodítku a od toho se dost odvíjí jejich povaha
měla jsem stejnej dojem, ale co jsem teď koukala do standardů, takl to tak asi leckdy není - třeba baseta mám za typickýho barváře a ejhle, on je to malý honič
třeba tohle je výňatek ze standardu alpského brakýře (který je řazený mezi barváře): "Použití: tento silný a proti veškeré nepřízni odolný pes je používán horskými lovci jako barvář k dosledům spárkaté zvěře, nebo jako honič na stopě zajíce a lišky."
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2014 19:45
- Nahlásit
birma
no že je baset honič to vím od tý doby, co ho měla kolegyně v práci
tak asi jsou někteří barváři víc univerzální, ale jestli se používají ve smečce jako bíglové, to teda netuším, ono na dohledávky se taky používají i jiná plemena než jen barváři
každopádně chování v lese budou mít oba podobný, prostě velký zájem o stopy a tudíž chození na volno jen v řídkavých případech
co jsem četla, někde se u policie používají bloodhoundi na pachové práce, u nás prej ne, protože k ničemu jinýmu nejsou použitelní
|
birma
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2014 19:49
- Nahlásit
Maya
co jsem četla, někde se u policie používají bloodhoundi na pachové práce
jj to jsem četla kdysi taky, že hledali v Americe uprchlíky a jsou schopní jít po stopě několik dní staré. U nás se pomalu rozmáhá mantrailing a tam asi najdou nejlepší využití
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2014 21:27
- Nahlásit
Tuhoštajn
Po dopoledním posuzování jsem byla nucená uklidit barák a teď se po mně chce, abych se šla kolektivnit s Michalovo rodičema
|
birma
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2014 21:38
- Nahlásit
kachna_
Po dopoledním posuzování jsem byla nucená uklidit barák a teď se po mně chce, abych se šla kolektivnit s Michalovo rodičema
teda ty máš aktivit tak to ve zdraví přežij a o víkendu si hoď kopyta na stůl a nic nedělej
|
birma
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2014 23:26
- Nahlásit
přihlásila jsem se na seminář a jsem na něj hooodně zvědavá Původní motivace je teda ta, že se nám dneska opět objevila strachovka "bez spouštěče" a to po víc než roce a slečna přednášející se zabývá i bachovkama, ale i základní téma vypadá hodně zajímavě
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2014 01:04
- Nahlásit
Fujtajbl ve spolek,
já sem tak nějak na pest mezi oči poslední dobou, asi bych potřála ránu z milosti.... možná přece jen prubnu ten svůj paralyzer...
já mám v hlavě zakódováno:
bígl = apsolutní zdrhač
honiči a brakýři = zdrhači na entou
Do toho bych nešla teda nikdá, leda dybych chtěla spáchat samovraždu.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2014 07:57
- Nahlásit
tak jsme ráno vyrazili na "psí socializační" procházku. Aby chlapec s náma jen nelítal po kopcích, ale udržoval si i vztahy s ostatními chlupatci. Kousíček od domu máme obří lesopark (rybník, potok, řeku, louku, skály, les... fakt paráda) a protože je to jednak v sousedství velesídliště a jednak je to oficiální městská zóna volného pobíhání psů, tak tam bývá fakt přepsíno.
První pes - černý nadšeně vrtichvostící mladý labík na flexině. Najtík ho vidět dřív a měla jsem velkou radost, že se nechal přivolat (chvílí váhal, ale poslechl). Těšila jsem se, že ho odměním hrou s psiskem, ale panička na nás křičela - "nepouštějte ho, je ten váš moc veliký. Já vím, že je to štěně, ale už je velký. A budete mít určitě starosti, ho jednou zvládnout..." Asi má problém ona...
Druhý pes - stařičký čespík. Za mlada nezvladatelný, neposlušný - dnes těžce se ploužící dědeček. Tam jsem věděla, že Najt má smůlu, honička nebude.
Třetí pes - mladý německý ovčoun. Panička zavelela "k noze", pes se jí přilepil vzorně ke stehnu a odběhli v dál... Zase nic na kamarádění.
No a poslední čtvrtý byl agresivní uječený vořech (asi 20 kilo), který za sebou táhnul paničku, aby nás mohl sežrat. Panička měla co dělat, aby se zastavila... To i Njatík neměl snahu se jít kamarádit...
No - měli jsme jít na houby
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2014 08:44
- Nahlásit
Tak jsem se na to kolektivnění vybodla a šla jsem si hrát s mamči počítačem. (Ubuntu na první seznámení super, ale brutálně odlišný od windousů)
Xerxová
"psí socializační"
ale tak taky dobrej trénink
birma
strachovka "bez spouštěče" a to po víc než roce
je to troubelín
Fajka
Do toho bych nešla teda nikdá, leda dybych chtěla spáchat samovraždu.
od majitele akity a australskýho ovčáka to zní děsivě.
Já bych možná (k vlastnímu velkému překvapení) brala ohaře. Páč jestli to chápu dobře, tak se Májátko hodně chová jako ohařisko - ta spolupráce, učenlivost, ochota a potřeba komunikovat s pánem, jo to se mi líbí moc.
(Ale 1. to naštěstí snad bude tak za 10 let a rozhodně nejdřív prubneme tu lapinu . Druhýho psa bude vybírat Michal, takže stafbulík nebo něco veselýho útulkovýho ala Mája)
|
birma
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2014 09:11 - Změnil/a: birma
- Nahlásit
Xerxová
tak jsme ráno vyrazili na "psí socializační" procházku
ach jo, to se tak někdy povede
Já vím, že je to štěně, ale už je velký. A budete mít určitě starosti, ho jednou zvládnout..."
to by mě zajímalo, jakou má velikost souvislost se zvladatelností psa? Znamená to podle pani, že jagoš je zvladatelnější než NO, protože je menší?
kachna_
je to troubelín
je! V háji je, že nemám jak to natrénovat, protože bych řekla, že mu to spouští nějaký pach a já ho samozřejmě necítim... Jsem hodně zvědavá na ten seminář, pořádá ho Pavla Klučková (si nepamatuju, jak se jmenuje po svatbě ) a prej řešila se svojí fenou něco podobnýho, tak mi pak povypráví, co jim pomohlo...
rozhodně nejdřív prubneme tu lapinu
Druhýho psa bude vybírat Michal, takže stafbulík
to jako abyste ve vedrech zase nikam nemohli?
nebo něco veselýho útulkovýho ala Mája
Adámeeeek
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2014 09:22
- Nahlásit
kachna_
od majitele akity a australskýho ovčáka to zní děsivě.
no já to myslela v tom smyslu, že dyž je to honič že by mě jako uhnal ač sem celkem sportovní typ
Xerxová
měli jsme jít na houby.
nerostou ted aspoň tady u nás
jinak u nás je to s kamaráděním stejný... bud je pes zavřenej a nebo na špagátě a nikdo k němu nesmí ..těžko u nás socializovat štěně ale my jsme prdelákov, u vás by to mohlo bejt jednoduší na někoho natrefit..ale asi taky moc nee
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2014 09:24
- Nahlásit
Maya
ta je pekna ta samolepka ale dost draha, tu co sem koupila na fiatku stala snad pade...
ok, s tygrem, dekuji
ps: ctu toho martana tak uz sem si poridila 2 dalsi knizky ktery tma zminuje, jednu sem si teda koupila a jednu sem nasla na netu, tak sem si ji stahla. Akorat mela pevne oddentrovany konce radku a nebyli vetsinou na konci, tak sem ztravila asi hodinu tim to odmazavat a zkratila sem to asi o 6 stran tim, jak radky byli dlouhy na radek
kachna_
doufam, ze ste prezili to kolektivneni. My se budem asi taky kolektivnit s mejma
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2014 09:33
- Nahlásit
birma
Adámeeeek
tak jako Michalovi se moooc líbil...
to jako abyste ve vedrech zase nikam nemohli?
to by mě zajímalo, jakou má velikost souvislost se zvladatelností psa?
já třeba fakt chápu, že se někdo bojí, že mu dogátko těžké a veselé přišlápne blbě psa (páč se nám to možná stalo. Vzhledem k úrovni tehdejší diagnostiky nejsme bohužel schopní určit, jestli to byl projev problémů s klouby, nebo něco úplně jinýho, jenže tu obavu už pak člověk má nafurt), ale tyhle myšlenkový pochody vážně ne a bohužel má většinou problém ten člověk.
prej řešila se svojí fenou něco podobnýho
My jsme s Májou zažili strašnej zlom k lepšímu tak po třech letech (jestli prostě plně dospěla? Nevím, zrovna v té době se nestalo vůbec nic, co bych považovala za důležitý). Teda nepočítám to, že jak dospěla, přestala si sedět s Besinkou (ale tam byl myslím důvod v tom, že se Bes odmítla podřídit)
|
birma
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2014 09:33
- Nahlásit
a zajímavej článek v Aj o náhodnym chování
|
birma
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2014 09:39 - Změnil/a: birma
- Nahlásit
kachna_
tak jako Michalovi se moooc líbil...
vím o několika psech, kteří jsou mu neskutečně podobní, stačí říct, znovu je dohledám a hned můžete mít jednoho doma
já třeba fakt chápu, že se někdo bojí, že mu dogátko těžké a veselé přišlápne blbě psa
tak to já chápu naprosto! Spíš občas nechápu, že se lidi o některý prcky víc nebojej
My jsme s Májou zažili strašnej zlom k lepšímu tak po třech letech (jestli prostě plně dospěla?
Tak to je možný, že jí přestaly bouřit hormony a tak se srovnala
Mě to včera hodně překvapilo, protože jinak se Adam už chová jako skoro normální, jen nevychovanej pééééf a pak předvede opět "plížením plazením vzad"
Pavla o řešila u feny, co měla od štěněte, takže žádní bubáci z minulosti. Jsem zvědavá, co mi poví
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2014 09:43
- Nahlásit
cernej caj
doufam, ze ste prezili to kolektivneni. My se budem asi taky kolektivnit s mejma
Odjížděj až zejtra, i s neteří.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2014 10:28
- Nahlásit
kachna_
aha, takovy mnohem narocnejsi kolektivneni
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2014 16:36
- Nahlásit
ahoj blázni, co máte novýho?
já nemám sil vás dočíst....
jsem přestěhovaná a absolutně vyšťávená.
psák je tč zas ok. kocouři už shodili stres, tzn už se zas hádají.
konec zpráv.
jdem se odplazit vyčůrat.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2014 16:45
- Nahlásit
Vero
jsem přestěhovaná a absolutně vyšťávená.
To je skvělý, že to máte za sebou!
Tady nic - je vedro, tak nikam nechodíme, nic neděláme a to i přestože jsem holomkovi koupila chladící obleček, abychom něco dělat mohli Snad se příští týden na táboře nějak nakopnu
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2014 17:03
- Nahlásit
birma
nic neděláme
to ti upřímně závidím
i když chápu, žes myslela, že nic neděláte s holomkem, nikoliv globálně....
tady je taky hic, chlapeček chrní, tak jsme ještě nešli, ale už bysme měli.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2014 17:12
- Nahlásit
Vero
že nic neděláte s holomkem, nikoliv globálně....
bohužel máš pravdu, kdybych nemusela dělat vůbec nic, tak by to bylo naprosto úžasný (a třeba bych se dokopala a něco dělala s Adamem )
i když abych nám nekřivdila - před chvílí jsme si zopákli po delší době target na zadní a stále si to krásně pamatuje, asi budeme moct brzo zařadit kladinu do sekvencí
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2014 17:33
- Nahlásit
Vero
nemám sil vás dočíst....
jsem přestěhovaná a absolutně vyšťávená
tak to naprosto chápu!
stěhování je strašný! já to dělala jednou a to ješt ěné domov ale firmu a myslela sem že umřu...strašný..
psák je tč zas ok. kocouři už shodili stres, tzn už se zas hádají.
konec zpráv.
tož too je dobrá zpráva !
U nás je hic na padnutí, ploužím se z jednoho stínu do druhýho
na pořádnou prochajdu půjdu dneska asi až v noci
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2014 18:56
- Nahlásit
cernej caj
ctu toho martana tak uz sem si poridila 2 dalsi knizky
já další nečetla, ale takhle byla fakt zajímavá, spíš teda ta první půlka, tak až budu něco objednávat, tak si možná další koupím
kachna_
rozhodně nejdřív prubneme tu lapinu
můžu ti důvěrně a zcela v tajnosti říct, že tady pravděpodobně za pár let budou k mání pěkný a ze špičkový chovky a popravdě asi by to dost zviklalo moje rozhodnutí nepořizovat už takhle velkýho psa
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2014 19:00
- Nahlásit
Vero
tak super že jste už přestěhovaný, stěhování je děs a hrůza
Fajka
nás je hic na padnutí, ploužím se z jednoho stínu do druhýho
tady taky, my se odpolko vypravili na místní slavnosti, musela jsem si po letech vzpomenout, jak se nabíjí vzduchovka ale po hodině už jsme zdrhli domů, to se fakt nedalo
objevitelka noci, no nevím, co tím chtěl autor říct
|
birma
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2014 19:49
- Nahlásit
Maya
maj to zcela evidentně o den posunutý, protože mi vyšlo učitelka magorů a bejt to o den dřív, tak jsem učitelka zvířat i když když nad tim tak přemejšlim...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2014 19:54
- Nahlásit
A denšní stav na EO agility po kvalifikačkách - ze 6 kategorií 4 vyhráli Češi! Kdyby to takhle bylo i ve finále, bylo by to fakt neskutečný
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2014 20:18 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
Maya
noci, no nevím, co tím chtěl autor říct
mě že jsme tu tři učitelky matematiky s čímž teda ve svém případě zásadně nesouhlasím bo nesnáším matematiku
birma
- ze 6 kategorií 4 vyhráli Češi
já to dycky říkala že u nás je spousta moc šikovných lidí a aj psů
Jako DPHáčko co se mělo odevzdat už včera ještě pořád nemám, ale zase sem si hezky pohrála ...
Tutaj jeden komiks od Fajfka and company
pokračování
tu: http://fajka.rajce.idnes.cz/Letni_komiks
ještě dodám:
Hlavní role: tři vepřové hlavy a dvě nohy
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2014 20:43
- Nahlásit
Fajka
moc krásný psiska a vzorně spolupracující s režisérkou
Jinak k tomu ránu - ona většina těch psisek lesoparkových je zvyklá na ostatní psy, jsou běhací a bezproblémoví. A pak se staří známí znají - a prostor je tam velký, vyšlapaných cestiček spousta... takže se dá prožít procházka bezpsí i procházka "davová". Dneska to byla výjimka - že se ani jeden běhací a hrací kámoš nenašel. Socializace tady jde dobře, hodně lidí (i psů) je normálních - ve všech velikostních verzích (psů) i věků (psů i páníků)
|