| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2014 12:37
- Nahlásit
grimmh
ohle snad umí jen vižly
přesně
birma
že obleček byl dost znát,
takže do auta super? Se přiznám, že na venčení bych to asi nedávala,tam má pes možnost volné cirkulace, ale v tom autě mi to přijde jako dobrý.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2014 12:37
- Nahlásit
PetraK
birma
ted sem nepobrala proc ma adamek oblecek? jako kvuli slunku nebo ma nejaky problemy
|
birma
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2014 12:43
- Nahlásit
musim se podělit (a doufám, že to uviděj i ti, co nejsou na FB), páč je to děsnej doják a taky je ten pejsek hooodně podobnej Arnoštkovi
grimmh
Co Adam, když jsi ho oblíkla?
jemu je tohle dost šumák naštěstí
PetraK
svůj k svému
to bych neřekla, Adam je o hodně míň šílenej a navíc se Karči pořád tak trochu bojí
|
birma
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2014 12:46
- Nahlásit
PetraK
takže do auta super? Se přiznám, že na venčení bych to asi nedávala,tam má pes možnost volné cirkulace, ale v tom autě mi to přijde jako dobrý.
řekla bych, že jo. Já to na venčení (pokud bude aspoň trochu rozumně) taky dávat nechci, ale chtěla jsem to otestovat Hlavně mi šlo o tábory a tréninky, aby mezi aktivitou neakumuloval teplo a dobře se mu fungovalo
A když je venku 40, tak podle mě žádná cirkulace nepomůže a prostě dostane šušivej hacafráček
cernej caj
ted sem nepobrala proc ma adamek oblecek? jako kvuli slunku nebo ma nejaky problemy
to je chladící - namočí se to, vyždímá a pak se z toho odpařuje voda, takže pes má pod tim pořád svojí tělesnou teplotu
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2014 12:46
- Nahlásit
cernej caj
proc ma adamek oblecek?
no je mu zima přece
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2014 12:48
- Nahlásit
birma
jj tak sem to myslela s tim slunkem - jakoze aby mu nebyl hic
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2014 12:49
- Nahlásit
birma
správnou reakci na kecy některých
a co: "no ona je mu zima"?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2014 13:05
- Nahlásit
Fajka
no je mu zima přece
seš rychlejší
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2014 13:13
- Nahlásit
birma
to video - jsem z něj nahniličko. A pejsek je fakt celej Arnoštek.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2014 13:15
- Nahlásit
kachna_
a co: "no ona je mu zima"?
bych chtěla zachovat tu funkci oblečku v odpovědi. Zatím mi asi nejlíp vychází "snad byste nechtěl/a, abych mu ho dávala v zimě "
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2014 13:52
- Nahlásit
birma
musim se podělit
kachna_
"no ona je mu zima"?
dva dojmy
*šílenej vztek na šmejdy, co tohle způsobili
*a obdiv pro "Arnoštka" a lidi, který se do toho pustili. Smekám.
se Karči pořád tak trochu bojí
ftipálek.
aby mezi aktivitou neakumuloval teplo a dobře se mu fungovalo
hele a nebojíš se, ale že ty přechody budou jako u klimačky??
nevím teda jak to fungá
kachna_
"no ona je mu zima"?
ste s Fajfkou vobě nány! myslím, že birmice vás zahluší
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2014 14:00
- Nahlásit
PetraK
s Fajfkou vobě nány! myslím, že birmice vás zahluší
Fifijová nám vodjela no tak si mušíme s Kachnou poradit jináč...
mužeš hladit Kachno...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2014 14:05
- Nahlásit
PetraK
ftipálek.
když ona, když ho vidí, tak se děsně rozradostní, začne vydávat ty stafbulí skřeky a kouše ho a taky na něj ječí ze břehu, když Adam plave, protože Karča vodu nerada a na Adamovi je vidět: Pomoooooc, ona na mě ječíííííííííí! Ona mě koušeeeeeeeeee! Ona na mě běžííííííííííííííííí! Ona mě nepustí na břeeeeeeeeeeeeeh!
hele a nebojíš se, ale že ty přechody budou jako u klimačky??
ne jak to fungá jsem popisovala o kus vejš kafi. Ten obleček nechladí, jen je plnej vody (pes pod nim je suchej) a vedro odpařuje tu vodu místo aby sužovalo psa, ten má pořád svoji normální tělesnou teplotu
myslím, že birmice vás zahluší
birmici je vedro a bolí jí hlava, chce spát, místo toho už fakt musí začít pracovat a to se jí jako teda nechce
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2014 14:33
- Nahlásit
S chladícím oblečkem nevím nevím - můj názor je, že pes je poměrně přizpůsobivý tvor a pokud je zdravý, tak ho nechávám, ať si jeho organismus poradí. Já taky nepoužívám žádné chlazení, i když teplo nemám ráda. Jasně - v extrémních vedrech (či mrazech) ho nikam na dlouho netahám, ale když je to potřeba, tak to přežije.
První dvě dogy fungovaly ve vedrech i v mrazech bezchybně, Betka taky - jen poslední zimu chodila ve slabém fleesu (doma šitém), neb měla potíže se zády.
Ale berte to tak, že je to můj názor (možná špatný) a že chápu, že to má někdo nastavené jinak
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2014 14:35
- Nahlásit
Fajka
ta je skvela
|
birma
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2014 14:44
- Nahlásit
Xerxová
já třeba vedro nesnáším, ne že nemám ráda, ale nejsem schopná nic, jsem zpomalená, neustále mi třeští hlava a je mi fyzicky neskutečně zle, kdybych si něco takového mohla pořídit, tak do toho jdu hned.
Jsou lidi a psi, kterým to nevadí, ale mně fakt jo a vidím i na Adamovi, že mu to nedělá nejlíp. Procházky v hicech omezuju taky, to samozřejmě je cesta (pokud není třeba jako loni, kdy tu nešla teplota pod 30 ani ve 4 ráno), ale pokud mám domluvený tréninky, intenzivky, zaplacený tábory a podobně, tak to fakt nebudu rušit a přicházet o prachy z toho důvodu, že je vedro a stejně tak tam nebudu vláčet psa, kterej stojí akorát tak o klid někde ve stínu a rozhodně neni schopnej si z toho tréninku něco odnést, když tomu můžu jednoduše předejít a udržet ho v komfortní teplotě a fyzický i psychický pohodě jen tím, že mu vrazím obleček
Navíc tedy jsem už párkrát slyšela o psovi, kterej to, že páníček neodhadnul, co snese, odskákal životem (a nešlo o JPP), stejně tak jsem viděla křísit třeba psy po kolapsu z vedra na výstavě... Děkuju, ale nechci.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2014 14:54
- Nahlásit
birma
vis jak tu vlk psala ze ma tu flasku s vodou namrazenou z mrazaku? to muzes zkusit
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2014 14:56
- Nahlásit
Fajka
mužeš hladit Kachno.
kretýno, kretýno!
každopádně stračenka je boží!
birma
ak se děsně rozradostní, začne vydávat ty stafbulí skřeky a kouše ho
jo to znám! Ešova dobrá kámoška Máňa stafbulice taky uměla. Což mi připomíná, že huž jsem jí dlouho neviděla, což je škoda, moc milej péf to je. Kořila se Bubici a ta dělala důležitou. Až moc.
a vedro odpařuje tu vodu místo aby sužovalo psa, ten má pořád svoji normální tělesnou teplotu
áha.
Se ale přiznám, že to vnímám stejně jako Xerxová. Pokud jde o mladýho zdravýhopsa, ne o staříka. bych se bála, že zchoulostivý. Já taky fungám bez ničeho. To auto beru jako něco jinýho teda, páč tam to dokáže bejt bez klimačky brutus. (brut promine )
|
birma
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2014 15:01
- Nahlásit
cernej caj
vis jak tu vlk psala ze ma tu flasku s vodou namrazenou z mrazaku? to muzes zkusit
já si většinou natáhnu mokrý triko, ale i to pomáhá jenom na chvíli...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2014 15:05
- Nahlásit
PetraK
Pokud jde o mladýho zdravýhopsa, ne o staříka. bych se bála, že zchoulostivý.
jenže zchoulostiví už třeba dobrym krmenim - zdravej pes by měl dobře žít i z odpadků, zchoulostiví tim, že se mu věnuješ - však by měl bejt vděčnej za každou špetku pozornosti, kterou mu pán tvorstva věnuje, zchoulostiví životem v bytě (do nezateplený boudy s nim)... prostě nevidim důvod, proč dělat psovi něco, co mu nedělá dobře, když mu od toho můžu snadno odpomoct ale jak jsem psala, nemít před sebou teď dva tábory, tak to asi taky neřešim.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2014 18:59 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit
teda vás dočítat, to je děs
já teda s tím oblečkem zase souhlasím, si myslím, že ten názor PetryK a Xerxový je tím, že nemají chlupatý psy s podsadou a to Adam je, v zimě se ten pes i bez chlupů zahřeje pohybem, ale v létě ten chlupatý prostě nemůže dělat nic, jen maximálně ležet jak lemra ve stínu, já vytáhnout psy v tomhle počasí na procházku na sluníčko, tak mi zkolabujou a je i dost rozdíl mezi Dorinem, kterej kompletně na léto vylíná podsadu a má jen krycí chlupy a takový běžný pohyb dává i teď a Kimem, kterýmu část podsady zůstává, ten i po zahradě maximálně přebíhá ze stínu do stínu a na sluníčko dobrovolně nejde ani omylem
a to jsem včera Kima ostříhala na krátko, měla bych ho vyfotit a musím říct, že i to trochu pomohl a celkem ožil
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2014 19:02 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit
teda v podstatě jsem chtěla v krátkosti říct, že mít chlupatého psa na sluníčko v pohybu je úplně to stejný jako položit v -20 vižlu bez hnutí na hodinu na sníh, nedá to pak ani jeden, holt každý plemeno má svoje
|
birma
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2014 19:13
- Nahlásit
Maya
si myslím, že ten názor PetryK a Xerxový je tím, že nemají chlupatý psy s podsadou
i to je možný fakt je, že u černýho Altara jsem to taky neřešila, ten si lehnul ještě na největší slunce, hodinu akumuloval, pak zas do stínu a furt dokolečka Pravda taky je, že jsem po něm ve vedru málokdy chtěla nějaký výkony
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2014 06:34
- Nahlásit
Zdravíčko všem
Dnes nás čeká další prádelnový den. Už teď je v kanclu 28°C. Kdo má dovolenou, ten to vyhrál - viď Mayo
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2014 07:52
- Nahlásit
grimmh
tak to nezavidim
ja si hovim v kanclu s klimou a je tu prijemne. A rano me prekvapil kolega zakuskem, musim rict, ze fakt moc mile tak sem byla hodna a rozdelila sem se s nim
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2014 08:25
- Nahlásit
cernej caj
sem byla hodna a rozdelila sem se s nim esli von to nebude nějakej tajnej ctitel
Já jsem hřešila 2 dny po sobě fest. V městě je vyhlášená cukrárna se zákusky s pořádnou šlehačkou. Tak předevčírem byl obrovskej pohár šlehačka-jahody + velkej zákusek s tunou šlehačky. Včera obří řez se šlehačkovým krémem a jahodama.
Běduju, že se mi od června udělala nějaká pneu okolo pasu a pořád plánuju, že upravím jídelníček a ve výsledku prd - žeru jak prokopnutá.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2014 08:35
- Nahlásit
grimmh
to je muj spoluzak ze stredni dela vedle v kanclu a mam dneska svatek
to je hresila taky vcera, pac rano jinej kolega rozdaval zbytky babovky a k obedu sem si dala jeste luxusni cheescake s boruvkama
že upravím jídelníček a ve výsledku prd jojo, to znam. ja si zas rikam, ze budu vic cvicit a ve vysledku prd. Chtela sem vcera vyzkouset ty novy kilovy cinky (takovy zatezovy pasy na ruce/nohy), jestli je zvladnu pri cviceni unest pac me nekdy boli ruce i tak, ze bych pomalu pridala level a vubec sem se k tomu nedostala. Ale koupili sme suplikovou skrinku do koupelny v te tmave hnede (pac svetlou nemeli skladem). Ale tak si myslim, ze to taky nebude vypadat tak blbe a budeme mit kde davat talire a pribory a tak, kdyz sme konecne udali ten slapaci sici stroj
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2014 08:45 - Změnil/a: grimmh
- Nahlásit
jejda, tak všecičko nejlepší !!!!!!
Chtěla jsem vložit obrázek s kyticí, ale nějak jsem to nezvládla, tak holt přání bez kytice
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2014 08:51
- Nahlásit
cernej caj
Úložnýho prostoru není nikdy dost
My jedeme první týden v září na dovolenou a tak jsem si říkala, že do plavek by to chtělo tu duši z pasu sundat. U mě funguje docela dobře, když jím často a v menších dávkách. Jenže to bych nesměla chodit na obědy. Teď je v práci takový blázinec a nerváky, že vypadnout z kanclu někam ven - na oběd, je vysvobození a cesta k tomu se tady z toho nezvencnout.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2014 08:55
- Nahlásit
grimmh
tak to by asi u me chtelo taky, ale tim ze su hruska, tak tu dusi mam od pasu az ke kolenum a navic ja mam spis opacnej problem, ze celkove jim spis malo asi na to, co bych potrebovala. no + dortiky na nervy
|