| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2014 19:18
- Nahlásit
cernej caj
tak si vyber, vzadu je filc a je to celý na plastový látce, takže tvrdý a ohebný, takže předpoklad, aby ti to vydrželo léta
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2014 19:34
- Nahlásit
Maya
jak ma v tlamicce tu kytku
kim konecne vypada zasrstenej jak ferinka
hezka je ta s tygrem nebo kocka s knizkou
grimmh
vypada to dobre, to asi neni 100% prirodni, co? slozeni tam nepisou, jen ty aktivni latky
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2014 19:40
- Nahlásit
cernej caj
jak ma v tlamicce tu kytku
je tvoje, jestli teda čteš víc knížek a využiješ jich víc, tak si klidně řekni, leží mi tu v šuplíku
kim konecne vypada zasrstenej jak ferinka
vypadá spíš ja ovce, i takhle krátký to má huňatý vatovitý a vlnitý, jako děs, ale alespoň se to dá učesat a určitě je mu takhle líp, kdybys viděla, co měl za houně na předních nohách, to ani nešlo ustřihnout, škoda že jsem to nevyfotila zblízka
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2014 22:06
- Nahlásit
Tescoma je pěknej šunt. Právě jsem si zapekla obracečku na 200st a vona to nepřežila
Ale možná bych ten plech se zapečenou obracečkou mohla vydávat za moderní umění. Vypadá vskutku originálně
|
birma
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2014 23:41
- Nahlásit
jsem zavostalá, ale až teď jsem zjistila, že je plemeno psa, co se jmenuje ogar a ještě bych v životě na ulici neřekla, že to neni vořech
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2014 06:38
- Nahlásit
birma
Ogar je krásnej pes. Hlavu má trochu jako vižla
cernej caj
jestli je to 100%přírodní - nevím, ale výrobky vypadají dobře. Už jsem tam odtud měla jeden - trochu dražší kém a byla jsem fakt spokojená. Tenhe jsem chtěla vyzkoušet na doporučení kosmetičky, která používá 100% přírodní kosmetiku.
Maya
jj, opice zadarmo
Sestřih jsi mohla udělat ještě větší. Já jsem před 14 dny stříhala berňačku, když sem jí před tím 14 dní každý den vyčesávala. Té sse muselo ulevit. Jo a zuby jsem měla daleko výraznější než ty, ale už to aninení vidět . Mladým se po návratu z dovolené líbila ...........bodjť by ne..........
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2014 06:41
- Nahlásit
http://images.cokl.cz/tn/data/0/0/2010/01/25/3262/ /3262.2-80-351x470.jpg
vypadá mohutně a přitom neváží moc. Je to pěknej pes.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2014 06:55 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit
Polský brakýř neboli polský ogar... Lovečák, to bych nechtěla Na to nemám nervy
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2014 07:27
- Nahlásit
Maya
ja myslela na gratulanta, s kytkou, ze je skvelej ta kocka s kytkou se me moc nelibi zalozkova
a staci mi jedna, ctu hodne ale zalozky moc nepouzivam, spis by se mi hodili tam, kde se k tomu vracim po delsim case a to mi jedna bude stacit, diky
kachna_
a jinak s tim vyrokem souhlasim
birma
taky su zavostala
grimmh
a nemohla by ses pak podivat na slozeni az ho budes mit doma? na tom webu pisou jen aktivni latky ale ne slozeni.
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2014 08:13
- Nahlásit
cernej caj
podivat na slozeni az ho budes mit doma
podívám se.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2014 08:14
- Nahlásit
grimmh
dekuju.
me se totalne nechce dneska pracovat.
normalne sem se domluvila s kolegou, ze mu dam na byt par taliru a hrnicky na kafe a kdyz sem chtela vybrat par hrnicku z krabice, co sem dostala na vanoce od kamaradky na pouziti "na rozbiti" nez bude ofiko kuchyn, tak i presto, ze to prislo v krabici, obaleny lepenkou a tak, tak vsechny hrnicky normalne popraskany ucho, takze vsech 6slo do popelnice
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2014 09:12
- Nahlásit
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!
Majne líbr Kindri, vy to ještě nevíte, ale budu mít brzo bezzubého pejska. UŽ MU VYPADNUL PRVNÍ ŽUB. Je děsně malilinkatej. Krom toho, že mu vypadnul žub sebral při večerním venčení cosi, to cosi jsem mu vypáčila, abych následně zjistila, že co? že to je houno ,drhla sem se jak chirurg před zákrokem asi dvě hodiny, na ruce nezbyl ani jeden kožní derivát a šla jsem do sebe kopnout panáka. A to jsem si říkala, že včerejšek bude alcoholfrei.Ráno bylo velký divení, páč jako Bubice neměla náladu se s ním řezat . A Bubitka je močikovná psová, protože včera Brtnikoj krásně aportovala klacek z rybníka až ze čtyřech metrůch. Doplula, popadla, připlula, odevzdala. Je to kynologicko lovecký péf profesijounál . A jestli nezapomenu pošlu do soutěže v PPČ článek o Bubitce do rubriky Ščastný útulkáč. Jen se obávám, že mi to nevezmou, páč mě zas vzal ďas a je to skorem na tři stránky a to jaksi nepůjde. A to sem to už seškrtala. Jenže jsem tam potřebovala zakomponovat i vyprávění o Skřivanech, páč ty by pak taky mohli vyhrát něco. Kde léčej grafomanství?
Xerxová
Polský brakýř
jojo, braka! to je fakt jen k myslivcům
birma
sem zavostalá,
hele, když jsem byla malá bylo to jasný, byl vofčák, dobrman, józefpšík, knírač, pudl, kokr a vořeši . dneska je tolik plemen, že se už po špatných zkušenostech neptám tak blbě jako dřív, neboli, čeho je to kříženec, ale copak je to za rasu
kachna_
na 200st a vona to nepřežila
Ale možná bych ten plech se zapečenou obracečkou mohla vydávat za moderní umění. Vypadá vskutku originálně
mělas to vohulit na dvěstěpáďo, měla bys tam aji škvarky
cernej caj
hrnicky normalne popraskany ucho, takze vsech 6slo do popelnice
mělas je hodit na plot jako dekoraci -pokud byly vzhledný a vhodný
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2014 09:39
- Nahlásit
PetraK
no takovou dekoraci fakt nepotrebuju
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2014 10:47
- Nahlásit
cernej caj
bys měla takovej ten venkovskej nádech ale , já si tam dávám starý plecháčky.
a taky si ťukám při vstupu do vlastní kanceláře
|
birma
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2014 11:52
- Nahlásit
grimmh
Hlavu má trochu jako vižla
Fakt? mi nejvíc připomína bloodhounda, hlavně jako štěně tedy
PetraK
neska je tolik plemen, že se už po špatných zkušenostech neptám tak blbě jako dřív, neboli, čeho je to kříženec, ale copak je to za rasu
člověče já na ulici poznám i vendézskýho hrubosrstýho baseta (panička byla řádně v šoku ), takže tohle mě vážně překvapilo, že jsem tak nevzdělaná
jojo, braka! to je fakt jen k myslivcům
Co jsem o něm včera četla, tak snad ani ne. Prej nemá v dosplosti rád srnčí, tak ji nehoní vůbec a jinak je při práci pomalej a stále si kontroluje, aby se nevzdálil od svýho člověka. Článek byl psanej myslivcem a i tak to vypadalo, že je to ideální rodinnej pes
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2014 12:12
- Nahlásit
birma
Fakt? mi nejvíc připomína bloodhounda, hlavně jako štěně tedy
No, mě můžeš věřit, já jsem přece odborník na slovo vzatý
jo a půjdu se podívat jak vypadá bloodhound
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2014 12:12
- Nahlásit
pes Svatého Huberta má mnohem víc kůže na hubě a hlavně děsně dlouhý ušiska. Flusá stejně dobře, jako doguša. Toho v něm nevidím (když tedy pominu barvu - ta je stejná).
Vendézana znám osobně, takže tam se nespletu, ale ve všech těch lovečácích, kde každý stát má své (a francouzi mocmoc)... plavu hodně.
Pak jsou "stejní psi" s různými názvy - ondá mi někdo říkal, že některého českého fouska a německého drsnosrstého ohaře pozná jen podle PP... Akity od sebe nepoznám (znám i takové, které byli půlku výstavního života inu a půlku americké)...
No a pak americké a kontinentální verze... Myslím že poznám hodně posů, ale někdy si ani neškrtnu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2014 12:20
- Nahlásit
PetraK
venkovnskej nadech ve vnitrni zahrade, kdeje navic zelena plachta na plote?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2014 12:32 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
birma
i vendézskýho hrubosrstýho baseta
tak jako jo, toho taky poznám, ale některý specifický plemena různý ostrovní třeba, nebo sever Evropy.... no a nebo potkal třeba holandskýho špice??? Hm? případně holandskýho pinče? Nepoznáš
a i tak to vypadalo, že je to ideální rodinnej pes
já nevím, no. Braka je podle mě ze všech psů loveckejch, vždycky ta nejlovečovatější . Vím, že to plemeno existuje, leč detaily neznám a potkat ho na ulici, taky mě nenapadne, že to je on.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2014 12:42
- Nahlásit
Xerxová
pes Svatého Huberta má mnohem víc kůže na hubě a hlavně děsně dlouhý ušiska
tak jasně, kdyby vypadali stejně, tak to nejsou dvě plemena
rozdíl u štěňat:
starý typ bloodhounda
a dnešní ogar
|
birma
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2014 12:47
- Nahlásit
PetraK
Braka je podle mě ze všech psů loveckejch, vždycky ta nejlovečovatější
myslíš, že to jde takhle zobecnit? Mi to přijde strašně individuální. Fakt je, že v brakýřích se nevyznám, ale už jenom když vezmeš rozdíly v zapálenosti mezi různejma plemenama třeba teriérů, tak mi přijde prostě zvláštní, že by šlo říct, že i "nejmíň lovecký" plemeno brakýře bude furt víc lovecký než nejvíc lovecký plemeno z jinýho odvětví... Chápeš jak to myslim?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2014 12:49
- Nahlásit
birma
tjo foto dnešního ogara je dosti jiné, než ta původní fotka. To je zase buřtózní výstavní linie? Takhel vypadá Bubice, když se přežere!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2014 12:51
- Nahlásit
birma
Chápeš jak to myslim?
chápu, ale prostě podle mě - to je jen můj názor, je prostě braka lovec tělem a duší, stejně jako jaogš. A pro oba dva je těžké žít v dnešním světě - pokud nejsou v rukou myslivce. Ještě těžší, než pro honiče.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2014 13:04
- Nahlásit
PetraK
tjo foto dnešního ogara je dosti jiné, než ta původní fotka
netuchám, je to prostě jen jiná fotka strýčka gůgla
to je jen můj názor, je prostě braka lovec tělem a duší, stejně jako jaogš. A pro oba dva je těžké žít v dnešním světě - pokud nejsou v rukou myslivce. Ještě těžší, než pro honiče.
jakej je rozdíl mezi brakýřem a honičem? Jsem měla za to, že je to to samý Se asi ztrácim, ale ogar podle FCI patří mezi honiče
jinak samozřejmě souhlasim, že pro psa je nejlepší jeho původní využití, o tom nejsme ve při
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2014 13:58 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
birma
braka je mezi honiči, ale ... ta skupina jsou honiči, barváři atd. braka je barvář.
že pro psa je nejlepší jeho původní využití, o tom nejsme ve při
jen u nich - stejně jako u jagoušů - jsou podle mě ty vlohy a schopnosti tak silný, že to opravdu je jen pro myslivecký využití. Proč je tolik jagoušů v současnosti v útulcích? /braka moc naštěstí, ne, protože to není populární plémě/
|
birma
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2014 14:09
- Nahlásit
PetraK
ta skupina jsou honiči, barváři atd. braka je barvář.
ok, ale polský ogar podle standardu:
Klasifikace FCI: Skupina 6 honiči, barváři a plemena příbuzná
Sekce 1.2 střední honiči
S pracovní zkouškou;
a ne pod barváře, takže teď v tom mám bordel tuplem
že to opravdu je jen pro myslivecký využití. Proč je tolik jagoušů v současnosti v útulcích?
to je mi jasný!
Spíš mi šlo původně o to, že když někde myslivec napíše o loveckym plemeni, že to může bejt dobrej rodinnej pes, tak tomu mám tendence věřit (rozhodně spíš než když to napíše nemyslivec). A fakt si nedovedu představit, že by to někdo napsal o jagovi.
Jo a vycházela jsem původně z tohodle článku
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2014 14:34
- Nahlásit
prostě jsou to ušouni. Jasně - dneska je (tak jako u všech plemen) zvýrazněny typické znaky - ta jejich volná kůže a prodloužené uši
Článek zajímavý - ale na stranu druhou - autor popisuje zkušenost s jedním jediným importem. Může to být klika na kus. A u málopočetných národních plemen se skoro vždy ukazuje hlavně na výhody a na to, že se může použít i jako pes rodinný. Je to šance na záchranu plemene... Takže může to být fakt skvělý i rodinný pes - a nebo taky "reklama" na málopočetné plémě...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2014 15:12 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
letím háskej víkend.
ad ta braka- mám za to že alpská braka je barvář, nejni? a pak tedy jsem vycházela z toho, že když tuto je brakýř taky, tak to bude mít nastejno? otázka je, jestli ten název brakýř k tomu ogarovi patří? nevím.
Xerxová
právě mám potvrzený termit do Bedříška. Jizerky třeste se, přivalí se Devastátor
|
birma
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2014 15:58
- Nahlásit
Xerxová
A u málopočetných národních plemen se skoro vždy ukazuje hlavně na výhody a na to, že se může použít i jako pes rodinný. Je to šance na záchranu plemene... Takže může to být fakt skvělý i rodinný pes - a nebo taky "reklama" na málopočetné plémě...
to máš taky pravdu
PetraK
mám za to že alpská braka je barvář, nejni?
dohledala jsem a je.
Ale co jsem na to teď koukala, tak honiči se používaj i jako barváři a barváři jako honiči. Asi ta hranice bude hóóóódně mlhavá
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2014 18:51
- Nahlásit
cernej caj
ja myslela na gratulanta, s kytkou, ze je skvelej
ahaa, tak to jsem nepochopila
tak ti dám stranou tu s tygrem třeba
|