| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2014 12:14
- Nahlásit
Vero
ale pokud jde o různý vodovody ve veřejných prostorách, lidi natolik plýtvají, že nějaký udělátko mi nepřipadá špatný....
ano ano, přesně tak. vidím to stejně.
víš coby se ušetřilo, kdyby voda z koupelny třeba splachovala wécka?
vím. Takhle to děláme na chalupě, že se při sprchování zachytně voda, naleje se do kýblu a tím se pak spláchne, ušetří se voda, ušetří se místo v žumpě (by se měli naučit i jinde , pardon! )
Jenže to by musel mít někdo zájem nad něčím takovým bádat. Domy by musely mít zásobníky na vodu ze sprchy, z umyvadla. A další rozvod odtud do wc.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2014 12:15
- Nahlásit
Vero
No a pak máme v baráku paní, která se taky dala na šetření vodou........
meje se odhadujem tak 1 týdně v neděli ... (a nosí si na to vodu v kýblu ze společných domovních prostor, takže ta motivace asi nebude úpa ekologick
taky jsme takovýho nějakýho měli v baráku, chodil si s kýblem do sklepa
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2014 12:21
- Nahlásit
Necákající perlátor je do rodiny s malejma dětma k nezaplacení
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2014 12:21
- Nahlásit
Staajn, vy ste drasalice!
Co se vody tyka, taky jsem sporivec, nesnasim plejtvani - takze treba voda nedopita po cubkach jde bud do wc nebo na kytky atd. Jo a taky je dobra vec na hajzliku splachovani, ktery davkuje mnozstvi vody - netreba po obycejnym curani splachnout celou nadrzi, zeano.
Domy by musely mít zásobníky na vodu ze sprchy, z umyvadla. A další rozvod odtud do wc.
To by byl ideal.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2014 12:22 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
Vero
mam tevy sandaly, ale nejakej starsi model, a ten je luxusni, koupila sem loni novejsi model tech mejch a na pate maj takvou antishock vec co me tlacila, tak sem je prodala kamosce a ta je s nima spokojena jenze v sandalech proste nerada chodim na vandry, jinak co mam ty tevy tak nastesti me nedrou...
no a co zkusit nejakou vlozku? nektery ty gelovy a sportovni byvaj celkem tlustci, treba by to vyresilo tvuj problem.
s tema zachodama je i problem, ze lidi casto maj to jedno splachovadlo bez toho, aby meli malo/vic vody a pouzivaj hodne vody na vse...
a do rodin s fakanama taky dobry. dospelej clovek, kterej setrit chce, setrit bude. ten co nechce nebo je mu to sumak, tam je takova pomucka skvela, pac ho hlida za tebe.
hele a vzpomela sem si na myho byvalyho, jak sem vam tu o nem vypravela historky, ze se nesmelo moc topit a vetrat a tak, tak razil heslo splachnout az tak pri druhym curani at se setri
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2014 12:27
- Nahlásit
Domy by musely mít zásobníky na vodu ze sprchy, z umyvadla. A další rozvod odtud do wc
no podle asi neproveditelný kvůli tomu, že voda z koupelny obsahuje šampony a další přísady a nelze jí někde skladovat k dalšímu použití bez čištění
jediný řešení by asi byly pararelní rozvody vody a kanalizace na pitnou a užitkovou, ale tam už by asi náklady na údržbu byly astronomický
jo a taky nezapomeńte, že čím víc budete vodou šetřit, tím bude dražší
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2014 12:29
- Nahlásit
cernej caj
tak razil heslo splachnout az tak pri druhym curani at se setri
fuj, tak to bych nemohla, navíc si tak odděláš záchod a musíš koupit brzo novej a to něco stojí
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2014 12:33
- Nahlásit
Maya
jo a taky nezapomeńte, že čím víc budete vodou šetřit, tím bude dražší
no, jistě, bohužel oni "hybatelé" nemají zájem na tom, aby se fakt tou vodou šetřilo... a to je celý.
cernej caj
no a co zkusit nejakou vlozku? nektery ty gelovy a sportovni byvaj celkem tlustci, treba by to vyresilo tvuj problem.
já už jsem tam vrazila dvě, orto a normální - to už se skoro nevejdu pak nártem, ale z paty to pořád sklouzává
tak razil heslo splachnout az tak pri druhym curani
tak já bych řekla, s tím spořením taky vocaď pocaď......
ale vím, že lidi na venkově to třeba dělají (a děcka pak mají problémy na návštěvách, školních akcích atd, že se na ně všici dívaj, že nesplachují)
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2014 12:34
- Nahlásit
cernej caj
mozna zkusim koupit polovlozky jestli mi to nepomuze na ty otlaky u prstu...
zkus, ale taky bych se bála, že už se tam s nima nevejdeš a na bolavý celý ťapky ti to asi úplně nepomůže (pokud to neprodávaj na celou nohu)
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2014 12:40
- Nahlásit
Nemáte někdo úplně čirou náhodou referenci na kvalitní stavební firmu (Praha a okolí), která je schopná opravit barák?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2014 13:05
- Nahlásit
kachna_
tak to bohužel neporadím, tohle znáš? http://www.nejremeslnici.cz/
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2014 13:11
- Nahlásit
Maya
tohle znáš?
dík, znám, mně se líp osvědčila e-poptávka a stejně pak ještě tu firmu lustruju na Internetu.
Doporučila jsem mamče firmu a šéf si to totálně podělal, když nejdřív nechal mamču čekat a potom poslal rozpočet úplně o ničem, tak hledáme dál.
Každej, kdo aspoň někoho zná, mi doporučuje když už, tak jednotlivce. Jenže tohle je docela velká zakázka
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2014 13:13
- Nahlásit
Aha, teď koukám, že tam můžu vložit i poptávku
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2014 13:17
- Nahlásit
kachna_
nám taky všechno dělali jednotlivci z okolí a nebo místní ukrajinec
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2014 13:25
- Nahlásit
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2014 13:26
- Nahlásit
Vero
sou jeste takovy gelovy pulmesicky na paty - takto taky jeste prubnout?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2014 13:34
- Nahlásit
Maya
nám taky všechno dělali jednotlivci z okolí
nj, ale mamča chce vytápěnou podlahu, což znamená, že prostě novej kotel, trubky a tu podlahu musí nějak zkoordinovat, což je při jedný firmě prostě snazší.
Maya
to je hezký
Právě mi Kačenka říká "já jsem hrooozně" velká. A zase odešla... Včera mi říkala, že jsem bagr ve vlaku. Trochu mě to urazilo.
A padla na mě děsná únava právě. Šla jsem spát v jednu, blbec, v půl druhý mě probudila Lucinka, šla si lehnout k nám do postele. Ve dvě si šla lehnout zpátky, že si mám lehnout k ní. V půl třetí mi teda konečně řekla, že jí bolí kotník, tak jsem jí namazala kotník a lehla si k ní. Ve čtyři jsem se odplazila zlámaná do postele a v půl šestý jsem se vykopala, abych jí šla dát léky
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2014 13:39
- Nahlásit
kachna_
nj, ale mamča chce vytápěnou podlahu, což znamená, že prostě novej kotel, trubky a tu podlahu musí nějak zkoordinovat
tak to je jasný, no to nezávidím takovou rekonstrukci, mě stačilo co jsme dělali loni, ještě potřebuju závěs v koupelně, ale se obávám, že na ten letos nedojde
bagr ve vlaku? koukám jedno dítko přísně logický a druhý z bohatou fantazií
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2014 13:40
- Nahlásit
kachna_
Necákající perlátor je do rodiny s malejma dětma k nezaplacení
zvlášť když jsou to kachní děti
Fifi
o a taky je dobra vec na hajzliku splachovani, ktery davkuje mnozstvi vody - netreba po obycejnym curani splachnout celou nadrzi, zeano.
přéésně a my máme na chalupě hajzlík, kterej má v sobě zabudovaný nějaký vychytaný splachování, že i v tý míse to nejde tak jako proudem, ale krz dírky, tím je větší proud a nepotřebuje se tolik vody šikovná věcička
cernej caj
az tak pri druhym curani at se setri
jako nic se nemá zas přehánět
Maya
no podle asi neproveditelný kvůli tomu, že voda z koupelny obsahuje šampony a další přísady a nelze jí někde skladovat k dalšímu použití bez čištění
zas na druhou stranu, jak se furt chodí na záchod, možná kdyby si dal někdo práci, že by i tý vody bylo málo, nebo by se prostě vypočetl obsah zásobníku a když by se vyčerpal, muselo by se jet halt z čistýho.
že čím víc budete vodou šetřit, tím bude dražší
jo další hovadina v našem světě, prachy hejbou vším
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2014 13:42
- Nahlásit
kachna_
Nemáte někdo úplně čirou náhodou referenci
tak to bohužel všecko sami.
Včera mi říkala, že jsem bagr ve vlaku. Trochu mě to urazilo.
sim Tě taky nic nevydržíš! co máš proti bagrům ve vlaku jako?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2014 13:43
- Nahlásit
kachna_
v půl šestý jsem se vykopala, abych jí šla dát léky
ty vado, jsi na tom hůř jak já se Štajnidlem.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2014 13:43
- Nahlásit
PetraK
ale on teda nesetril vodou kvuli vode, ale kvuli penezum
kachna_
no deti sou nekdy husty kamoska mela na festaku velkou plysovou kravu a nejaky maly dite ji zastavilo a rika - pani, vy ste taky krava kdyz mate tu kravu!
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2014 13:45
- Nahlásit
cernej caj
birma
http://www.novinky.cz/cestovani/asie/340730-obujte -sandaly-a-vzhuru-na-everest.html
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2014 13:48
- Nahlásit
cernej caj
pani, vy ste taky krava kdyz mate tu kravu!
no jo, děti jsou upřímný a logický
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2014 13:49
- Nahlásit
Maya
ale tak jasny, co sem tu psala o tom pacific crest trailu, tak borec mel bezecky boty a jeho holka prave sandaly, ale me proste vadi, ze se furt zastavujes a vysypavas, coz treba jeste se psem, kterej ti pokazdy skace na hlavu nebo se te snazi sthnout je taky jeste bonus k tomu, ze jo...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2014 13:53
- Nahlásit
kachna_
Včera mi říkala, že jsem bagr ve vlaku. Trochu mě to urazilo.
Maya
zatim mě dálnej výcho nezačal lákat a pokud k tomu někdy dojde, tak s cestovkou tam nepojedu (pro trek vidím jako ideál maximálně 5 lidí a žádný hotel )
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2014 13:54
- Nahlásit
cernej caj
kamoska mela na festaku velkou plysovou kravu
Neměla jsem velkej plyšovej bagr
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2014 13:57
- Nahlásit
slejvák jak kráva
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2014 13:59
- Nahlásit
cernej caj
ou jeste takovy gelovy pulmesicky na paty - takto taky jeste prubnou
a nevíš jak se to jmenuje? nebo co mám chtít v obchodě? půlměsíčky na paty to mě asi pošlou do pryč?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2014 14:01
- Nahlásit
Vero
to sou proste gelovy vlozky na paty - podle me to budou mit i v bezny drogerce ala dm, ja si to koupila kdysi na svatbu segre
protiskluzovy do spicky
a ty patni na tech obrazcich je dobre videt, kam se ta vlozka lepi
|