Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou :-)
<< 1 ... 2916 . 2917 . 2918 . 2919 . 2920 . 2921 . 2922 . 2923 . 2924 . 2925 . 2926 ... 3430 . 3431 . >>
Autor Zpráva
Janiii
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2014 10:04
- Nahlásit

Berni neprestala harat, porad krvacela. Takze kastrace + ji paní doktorka vyrizla i tu bulku co mela u ceciku uz x let ale nijak se to neměnilo. Při operaci dost krvacela ale hojí se pry dobre a je vzorný marudek. A panicek neodolal a vpustil ji i do nové kuchyně mooooc jsem se v pátek bála. Vzhledem k te bulce a hlavně dlouhe narkoze v jejim veku ale snad bude vse ok.
A apolenka ma snad jen natažený sval. Mudra nařídila klidový a odděleny režim a venceni na vodítku protože je to prdloň kterej se nechá strhnout Terezou a litá s ni v oranici

No a na auto mam zaplaceny novy letní pneu. Který momentálně nemám na co obout. Ale zas mi neupadnou žeáno

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2014 10:10
- Nahlásit

Janiii
tak hlavně, že se dobře hojí, a je vzorný marůdek. To je důležitý. Kolik že jí vlastně je? Držím palce, ať je v pořádku.
No a nataženej sval snad bude brzo taky OK, když měla feri, taky se jí to hojilo pomaleji, že byla divoch ale zahojí se to určitě brzo i apolence.

Tak aspoň je neopotřebuješ

muž dneska jede do servisu po kurzu vyměnit okno na fiatku, pavouk je tam pres pulku skla, tak doufam, ze mu nedaj botu a neodstavi mu auto po ceste do toho servisu, to by jinak taky bylo dost na palici...

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2014 10:59
- Nahlásit

Janiii

super, že se to dobře hojí a Berni neblbne. Huf, dovedu si představit ty nervy.
tak taky to není marný mít trvanlivý letní gumy, ne?

cernej caj
ze mu nedaj botu a neodstavi mu auto po ceste do toho servisu, to by jinak taky bylo dost na palici...

tak pokud je objednanej, mohl by tím případně argumentovat ne?

Janiii
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2014 11:09
- Nahlásit

Hlavně je olímcovaná tak jí nezbejvá prej moc jiných možností než bejt vzorná

Cernej caj
Bude jí 9,5

birma
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2014 11:17
- Nahlásit

je tam tak šeredně, že se ven nechtělo ani Adamovi

Janiii
se nám rozšířil moribundus.
to snad ne tak tfuj tfuj, ať jste všichni brzo zdraví!

PetraK
Nadotují jí tak v rámci oslav i klouby její staré, neb jest to poctivej šulc .
maj s Adamem k výročí stejnýho dorta

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2014 11:37
- Nahlásit

PetraK
ja doufam, ze jo

Janiii
tak to je supr, ze i v zhledem k veku se to hoji a nejsou komlikace

birma
u nas vykukuje slunicku

a v praci doooost spatny, asi se budu muset naucit vic setrit, pro jistotu

grimmh
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2014 11:45 - Změnil/a: grimmh
- Nahlásit

V Plzni chumelí o 106. A pár kilometrů - u nás doma prý svítí sluníčko No, neraduju se, ono to tam taky dorazí........
A než dojdu tady na vlak a z vlaku pak domů, budu asi totálně promočená. Vzala jsem si "šikovný" oblečení. Krátký flaušový utíkáček

birma
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2014 11:46
- Nahlásit

cernej caj
u nas vykukuje slunicku
u nás už pomaličku taky
v praci doooost spatny, asi se budu muset naucit vic setrit, pro jistotu
coto?

Maya
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2014 11:53
- Nahlásit

nějak vás nestíhám ani dočítat
cernej caj
v praci doooost spatny
neříkej, že takový prosperující firma má v tomhle směru nějaký problémy, i když pravda v dnešní době neví nikdo dne a hodiny
doufám, že to nakonec nebude tak horký
grimmh
V Plzni chumelí o 106.
fak? tady svítí sluníčko o 106, ale se obávám, že to do večera nevydrží

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2014 11:53
- Nahlásit

grimmh
no tak se ti aspoň bude dobře utíkat nosím pro jistotu deštník vždycky s sebou, doufám aspoň, že to nemáš domů moc daleko, aby ses nenachladila

birma
tak ono to bylo takovy "uvidi se" jenze zacina dochazet na lamani chleba a moji stare prace je potreba malo a te nove, co neumim a nechapu je hrozne moc a ja do toho vubec nevidim, bez toho informatickyho vzdelani nerozumim ani tem grafum a vysvetlivkam, coz pro ostatni kolegy levou zadni... takze zkusim vic setrit, pro jistotu. Ono stejne su moc rozhazovacna, pac penize moc neberu jako nejakou hodnotu v zivote cloveka

birma
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2014 11:58
- Nahlásit

cernej caj
ja do toho vubec nevidim, bez toho informatickyho vzdelani nerozumim ani tem grafum a vysvetlivkam, coz pro ostatni kolegy levou zadni...
aha, tak to je blbý. Ale tak ty by ses uchytila kdykoliv, o to bych neměla strach.

grimmh
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2014 11:59
- Nahlásit

cernej caj
Čajíčku, tedy to je šok s tou prací. Doufám, že se to nějak vyvrbí dobře a zůstaneš. Nešlo by se nějak dovzdělat? Jestli je to stabilní firma a dobře platí, určitě by to stálo za zvážení. Práce se schání kurevsky blbě. I když ty máš výhodu, bo jsi ešče mladá.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2014 12:01 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit

Maya
to víš, v prosperující firmě je třeba výkonný šikovný vzdělaný lidi, bohužel vzdělaný v oboru, ve kterým já žádný vzdělání nemám. to je ten problém. Na moje místo, který zvládám z 50% čeká hladově 40vystudovaných inženýrů, kteří to budou zvládat všechno levou zadní

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2014 12:09
- Nahlásit

birma

maj s Adamem k výročí stejnýho dorta

podle Blanice prej nejlepčejší forma dorta

grimmh
ý utíkáček

tak aspoň víš, proč se mu říká utikáček páč v něm musíš furt utikat jinak si promočená

nás doma prý svítí sluníčko No,

tu taky vykukuje, jsem zvědavá jeslti vydrží do odpoledne, odpadlo mi cvičení, tak vyrazím ven s Blanimůrkou obecnou.
cernej caj
a v praci doooost spatny, asi se budu muset naucit vic setrit, pro jistotu

cos e děje?

aha, huž to čtu
držím palce jo?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2014 12:10
- Nahlásit

grimmh
takže moje diagnoza - čerstvě vdaná, letos 30, zatím bezdětná. co si asi řekne většina zaměstnavatelů v této situaci?

jinak jo, nebojím se, že bych práci nesehnala. Spíš si myslím, že ne práci, která by mě takhle bavila (ten poměr tý práce, co umím). Holt to je tou velkou reorganizací, která přišla loni, kdy nám zrušili naše starý pozice. Ale nad kurzem sem taky přemýšlela, ale ty jsou hodně drahý, třeba 16 000 za víkendovej kurz... ale nějakou knížku asi zkusím, už jsem si domů koupila jednu ale nebyl teď moc čas. Člověk na to musí být naladěn

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2014 12:12
- Nahlásit

PetraK
musíš furt utikat jinak si promočená
se obavam, ze v tomto je clovek teda asi promocen i kdyz utika

no hlavně bod číslo 1: potřebuju se naučit šetřit, jak na to?

birma
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2014 12:24
- Nahlásit

PetraK
odpadlo mi cvičení, tak vyrazím ven s Blanimůrkou obecnou.
a já mám zrovna pohovor, jinak bych popadla holomka a dojela, aby Bláňu prohnal

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2014 12:25
- Nahlásit

birma
držím palce

Maya
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2014 12:27
- Nahlásit

cernej caj
potřebuju se naučit šetřit, jak na to?
na mě funguje jediný, ihned odlifrovat nějaký peníze pryč z účtu, z kterýho běžně utrácím
pak už s těma prachama ani nepočítám když je tam ani nevidím

Maya
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2014 12:27
- Nahlásit

birma
taky držím palce

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2014 12:31
- Nahlásit

Maya
a neříkáš si, že stejně o těch penězích víš, akorát sou na druhým ůčtu, že by tě to lákalo? to by mohlo být řešení to vyzkoušet

grimmh
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2014 12:40
- Nahlásit

birma
Taky držím pěsti.

cernej caj
Zkus to ještě si načíst potřebnou literaturu v zájmu zachování stávající práce. Snad to pomůže. Možná i někdo z kolegů by byl ochoten udělat nějaké školeníčko.
Já si myslím, že šetřit umím, ale neumím to předat, protože nevím, jak hospodaříš.
Já jsem zvyklá dost vařit - navařím třeba na 2 dny a to doma uvařené je samozřejmě lepší a taky podstatně lacinější než jídlo v jídelně nebo restaurantu.
Zkus si jeden měsíc nebo 2 po sobě zapisovat výdaje a možná až uvidíš černé na bílém za co jsi platila, uděláš si obrázek co bylo zbytečné nebo co zařídit jinak. Tohle jsem udělala asi před 30 lety, když jsme měli hloubš do kapsy a trochu mě to nakoplo. Teď samozřejmě nemá cenu něco takového děla, když máte před sebou mimořádné výdaje spojené se svatbou, ale až se to zestabilizuje, zkus to - za to nic nedáš.

Maya
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2014 12:45
- Nahlásit

cernej caj
neříkáš si, že stejně o těch penězích víš, akorát sou na druhým ůčtu
no proto u druhýho účtu nemám net bankovnictví a kartu mám schovanou doma a tím, že jí nepoužívám, si ani nepamatuju pin, takže když nááhodou postřbuju vybrat prachy, musím si vzpomenou vzít kartu sebou a i našprtat pin, takže je to dost komplikovaný a fakt za blbosti z toho neutrácím

jinak jako samo taky takový záchvěv byl, že si domů koupím trezorek a vždycky po vejplatě si do něj dám práchy, no trezorek mám a hádej co v něm

birma
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2014 12:47
- Nahlásit

Maya
no proto u druhýho účtu nemám net bankovnictví a kartu mám schovanou doma a tím, že jí nepoužívám, si ani nepamatuju pin, takže když nááhodou postřbuju vybrat prachy, musím si vzpomenou vzít kartu sebou a i našprtat pin
mám opačnej systém - mám k tomu účtu net bankovnictví, ale ne kartu, takže když něco chci, tak si musim prachy prve převést

grimmh
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2014 12:49
- Nahlásit

cernej caj
Ještě k tomu šetření.
My to máme zavedené tak, že oběma nám chodí peníze na účet. Po výplatě vyzvedneme částku, která má pokrýt naší měsíční spotřebu. Z 99% se do toho vejdeme. Mimořádné nákupy platíme kartou.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2014 12:53
- Nahlásit

grimmh
já nehospodařím vůbec nijak, to je asi ten problém... S tím vařením bez tý kuchyně, to do budoucna plánuju, a ještě k tomu naučit muže, že to, že je to dobrý ho neopravňuje k tomu sežrat jídlo na dnešní a zítřejší oběd pro nás dva k obědu sám

a asi to zkusím, máš pravdu. Třeba zjistím, že neprokouřím litr, jako si myslím ale i dva... a hned bych asi měla důvod to aspoň omezit.

Maya
tak to je dobry, nemit netovy bankovnictvi a bez pinu
su ted bez karty uz mesic a je to hrozny teda, jak si nevemu doma penize, nemam ani na chleba

hádej co v něm
cokoladku zamknutou pred detma?

birma
mam to u sporaku stejne jak ty - taky na nem nic nemam

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2014 12:54
- Nahlásit

grimmh
my sme kdysi, když sme spolu začali bydlet udělali asi dvouměsíční test na výdaje za jídlo, a zjistili sme, že sme asi na 5000 a to bez obědů v práci za stravenky... je fakt, že asi fakt hodně projíme.

birma
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2014 12:56
- Nahlásit

cernej caj
taky na nem nic nemam
já taky ne ale já se svejma příjmama ani nemám takový ambice, většinou mi stačí, když na konci měsíce nemám dluhy větší než na začátku

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2014 12:59
- Nahlásit

birma
to je fakt, to je minimalne dobrej cil pro zacatek
ono ale u me by asi bylo dobry zvyknout si nemit vse, co by se mi libilo a byt trochu skromnejsi v tom, co vsechno "potrebuju" ale nejak mi to prijde psychicky jako krok zpet a je asi tezky se toho vzdat... na druhou stranu, vybavu vandovaci mam snad uz ted vymazlenou a par let bych do ni nic nemela potrebovat

Maya
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2014 13:01
- Nahlásit

cernej caj
nebo si můžeš sjednat spořící účet, kde na ty prachy máš nějakou výpovědní dobu, ale to mě přijde blbý, protože nikdy nevíš, kdy je budeš potřebovat
jako mě to takhle funguje už dlouho, to opačný jak píše birma taky není špatný, ale u mě by to nefungovalo, protože hodně nakupuju na netu a tam se dá platit převodem z takového účtu hned
musíš se asi zamyslet jakým způsobem nejvíc utratíš a to pak eliminovat, já nejvíc utratím hotově a převodem, tudíž eliminace tohoto mě nutí spořit

<< 1 ... 2916 . 2917 . 2918 . 2919 . 2920 . 2921 . 2922 . 2923 . 2924 . 2925 . 2926 ... 3430 . 3431 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání