Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou :-)
<< 1 ... 2916 . 2917 . 2918 . 2919 . 2920 . 2921 . 2922 . 2923 . 2924 . 2925 . 2926 ... 3430 . 3431 . >>
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2014 20:48
- Nahlásit

birma
Tohle fakt nechápu, chudák pes, chudáci všichni v okolí

taky ne. No pes již nežije, tak snad si dalšího takovýho nepoříděj, zas ale nejsou jediný, bohužel.

Vánoce sou dřív

no ty jsou tu za chvíli už, máš dárky?

jestli zas nudně játrovky...

můžes se hecnout a vyrobit obojí

Fifi
vzdyt z nich budou nebezpecny psiska, pujdou po lidech a krvi!"
jo , toje taky dobrá věc a myslivci se bojej, že jim pes pak bude načínat. Hm kdyby si uvědomili, že to co je pro tvora běžné, tak po tom tak neprahne...

to se musi proste delat, pani, tak hodne sil!
já jsem dnes zjistila, že u někoho to prostě nemá cenu.on to ví líp, všecko. Že já možu/mohla jsem chodit s jakýmkoliv ze svých psů navolno, že tak mohu činit i se psy, který hlídám, to není určující asi. Ví co je dominantní pes, co se musí dělat a co dělat prostě nejde, protože proto. Prostě někde to nepůjde a nepůjde.

birma
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2014 20:58
- Nahlásit

PetraK
Ví co je dominantní pes, co se musí dělat a co dělat prostě nejde, protože proto.
ech, holt k některejm lidem asi nikdy nedorazí fakt, že vztahy v přirozenejch vlčích smečkách nejsou lineární, v psích smečkách je to ještě komplikovanější a že člověk neni pes a pes chce převzít celý to starání se na svůj hrb asi tolik jako pětiletej harant

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2014 21:05
- Nahlásit

OD PÁTÝHO DUBNA DÁVAJ CO?? DÁVAJ DRUHOU ŘADU ČŮRLOKA DŽOUNSE!! birmice
birma

asi nikdy nedorazí fakt, že vztahy v přirozenejch vlčích smečkách nejsou lineární, v psích smečkách je to ještě komplikovanější a že člověk neni pes a pes chce převzít celý to starání se na svůj hrb asi tolik jako pětiletej harant
nedorazí. A víš proč? páč si něco přečtou a po dalším už nepátraj, prostě to platí a hotofson.

Janiii
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2014 21:20
- Nahlásit

OD PÁTÝHO DUBNA DÁVAJ CO?? DÁVAJ DRUHOU ŘADU ČŮRLOKA DŽOUNSE!!
PetraK
já čekám, jestli pak mrsknou už i u nás tu novou sérii!!

Janiii
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2014 21:23
- Nahlásit

juhuuuu, možná půjde třetí série stáhnout! asi to zítra zkusim, jestli je to odabovaný nebo s titulkama

grimmh
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2014 21:25
- Nahlásit

birma
Krásná fotka Adámka. Moc, moc

birma
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2014 21:29
- Nahlásit

PetraK
páč si něco přečtou a po dalším už nepátraj, prostě to platí a hotofson.
takže jediný řešení je zajistit, aby většina informací byla správná a tudíž byla velká šance, že si každej blb jako první přečte tu dobrou informaci
na druhou stranu, když lidijové věřej tomu, že musej chodit první do dveří a první jíst a já nevim co, tak to znamená, že jejich soužití se psem má nějaký mantinely, ten pes se je učí vnímat a tak. Zatimco když bude jediná info, co si odnesou, že dominance mezi člověkem a psem je kravina, tak nebudou mít důvod ho učit cokoliv a ve výsledku ten pes bude třeba spíš agresor než v prvnim případě právě kvůlivá chybějícímu režimu a mantinelům...

Vero
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2014 21:46
- Nahlásit

birma
na druhou stranu, když lidijové věřej tomu, že musej chodit první do dveří a první jíst a já nevim co, tak to znamená, že jejich soužití se psem má nějaký mantinely, ten pes se je učí vnímat a tak. Zatimco když bude jediná info, co si odnesou, že dominance mezi člověkem a psem je kravina, tak nebudou mít důvod ho učit cokoliv a ve výsledku ten pes bude třeba spíš agresor než v prvnim případě právě kvůlivá chybějícímu režimu a mantinelům...

jojo, vše je relativní.

nejlíp by bylo zařídit, aby psa neměl každej vůl.

Fifi
tak, místy učůrávání a místy vynechaný vyprazdňování i s projímadlem asi není úplně fajn fungování, já nevím no... a je to stejný.
ono hlavně když se teda jednou rozhodnem, už to znovu nerozvažujem...
a když člověk viděl ten ultrazvuk, co pejsek v sobě nosí, a ví, že to může taky jednou prasknout...
červík pochyby by se samozřejmě zahlodl, jakmile bych dovolila. stejně jako zas pak naopak, kdybychom to nechali "osudu".
nemám pražádnou radost z tohoto rozhodování. nevím, jestli je to dobře

Fifi
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2014 21:46
- Nahlásit

birma
takže jediný řešení je zajistit, aby většina informací byla správná a tudíž byla velká šance, že si každej blb jako první přečte tu dobrou informaci
Ty ja jsem rada, ze jsem vyrustala v dobe bez netu. Kdy si clovek musel shanet info nazivo, jet se podivat na vystavy, na cvicak, kde se pak mohl ucit sam a pozorovat a tak, krmeni - nebylo co resit, pekne s kyblem pro zbytky na jatka a pak to dotahnout domu. Dneska, bejt zacatecnik, tak mi asi praskne lebka ze vsech info, druhz granuli, diskusi, rad, teorii, postupu a stylu vychovy. Nemaj to dneska zacatecnici snadny, fakt ze ne, kor kdyz nekapnou na spravny lidi hned od zacatku.

Vero
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2014 21:49
- Nahlásit

PetraK
někoho to prostě nemá cenu.on to ví líp, všecko
jsou takoví lidi, co ví všecko už předem... aby mohlo vysvětlování zabrat, musí být dotyčný aspoń trochu ochotný svou pravdu zpochybit a znovu hledat...
my nedokážem ani přesvědčit čéka v rodině, že nemůže pouštět na volno psa z útulku, když nic neumí a utíká a že z vděčnosti utíkat nepřestane... né... v rodině ze všeho nejvíc se nedá nikoho poslouchat...

Fifi
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2014 21:49
- Nahlásit

Vero
místy učůrávání a místy vynechaný vyprazdňování i s projímadlem asi není úplně fajn fungování, já nevím no... a je to stejný.
Aha, ja myslela, ze se to nejak zlepsilo, jinak bych se tak tupe neptala.
ono hlavně když se teda jednou rozhodnem, už to znovu nerozvažujem...
Jasny, jasny, ja jsem nejak nestihala predtim cist, tak sem nevedela, co a jak.
nemám pražádnou radost z tohoto rozhodování. nevím, jestli je to dobře
Jak rikas, udelali jste to rozhodnuti a dej se vule bozi, kor jestli ma furt problemy. Taky bych nemela radost neco rozhodovat, stacilo mi to parkrat - tudiz na vas moc myslim a drzim palce!!!

Vero
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2014 21:51
- Nahlásit

Fifi
Kdy si clovek musel shanet info nazivo
ono to může dopadnout taky nehodnotně... já vyrůstala s knížkou, jak štěněti máčet čumák v louži a jak psa trefovat brokama do kožichu, když utíká do pryč... mnohé se mi nezdálo, ale mnohým kravinám jsem taky věřila.

Vero
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2014 21:52
- Nahlásit

Fifi
tudiz na vas moc myslim a drzim palce

díkujem.
uff, no.

Fifi
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2014 22:02
- Nahlásit

Vero
ono to může dopadnout taky nehodnotně... já vyrůstala s knížkou, jak štěněti máčet čumák v louži a jak psa trefovat brokama do kožichu, když utíká do pryč... mnohé se mi nezdálo, ale mnohým kravinám jsem taky věřila.
Ja nerikam, ze tenkrat to bylo lepsi, jen to bylo jiny a kdyz mel clovek trochu rozumu, tak si mohl vydobat info a postupy od lidi, u kterych se mu libilo treba, jak cvici. A ne jak v soucasnosti se probirat tunama webu a odhadovat si predem, co a jak udelam. Snad se vyjadruju spravne, bo jsem praktik a neumim moc vypsat, jak to myslim presne.

Maya
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2014 22:29
- Nahlásit

no s tou dominancí dveřma a jídlem, pralo se to do lidí desítky let ve veškerý populární kynologický literatuře až do doby tak cca 10 let zpátky, tak holt je to v nich zažitý a ještě dlouho bude
ale podel mejch zkušeností vono to není tak horký, oni se lidi sice rádi blejskou znalostma, jak maj načteno, ale když má člověk pak možnost pozorovoat jak fungujou se psem doma, tak skutek utek, psa klidně krmí od stolu a pes si lítá dveřma jak chce a možná jednou za uherský rok si páníček vzpomene,ž e by teda jako měl jít do dveří první, když už si to přečet
Vero
určitě ses rozhodla dobře, podle mě by po tý době už mělo být vidět nějaký zlepšení, kdyby ta kastrace fungovala

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2014 22:49
- Nahlásit

Ehm, člověk míní a ......... Blanice ta mrcha zrzavá mění. Šly jsme ven brzo, před desátou, že se dnes půjde brzo spát. Mmmmh, no. U sousedky se otevřely dveře a Blanice operativně změnila plán z plánu venčíciho na plán návštěvní a protože Danuška měla velkou radost, Blanice měla taky velkou radost....... no mohla jsem to rozpustit??? . Nemohla. Takže půjdu spát zas až zejtra

Vero

držíme hrozně nejvíc palce.

Maya
, oni se lidi sice rádi blejskou znalostma, jak maj načteno, ale když má člověk pak možnost pozorovoat jak fungujou se psem doma, tak skutek utek, psa klidně krmí od stolu a pes si lítá dveřma jak chce a možná jednou za uherský rok si páníček vzpomene,ž e by teda jako měl jít do dveří první, když už si to přečet

tak to bez pochyby, habakůk lidijů má tendenci se prsit znalostma a pak veškerej - i ten blbej -skutek utek. Ona ta pejskařina taky toho spoustu snese, je to jako s vojnou, všichni jsou ti nej a maj ty nej zážitky
já jen, když vidím, že tohle někdo říká někomu, kdo má se psem problém -a le ne problém velkej, jen ten pes je přerostlý štěně zpovykaný, bez nějakýho většího řádu a představa, že by něco takovýho mohl pak následně vzít za svý a psa si domršit jen kvůli pseudodominanci... tak mi to nedalo, ale vono to stejně bylo k ničemu asi.

Jdu volat máteři a pak do peří, tak dobrooou bez kobrou

grimmh
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2014 07:23
- Nahlásit

Zdravíčko všem

Vero
Já věřím, že jste se rozhodli správně. Všechno dobře dopadne a Buldozerkovi se uleví.

O výchově a výcviku psa se snažím shánět informace na netu a taky jsme se začetla do svých dvou prvních koupených knih. To o chození do dveřích jako první a podávání jídla jsem se taky někde dočetla. Přišlo mi to divné, ale jako naprostý laik vím úplné prd a nedokážu rozlišit co je správně a co ne. Takhle je na tom určitě hodně lidí začátečníků. A teď baby raďte, kde přijít k té správné literatuře pro začátečníky, která bude bez bludů a bez přežitků.
Já vím, že v mém případě je ještě spousta času, protože tím, že nemůžu přečtené hned uvést do praxe, spoustu věcí zapomenu a budu to stejně zjišťovat těsně před pořízením psa, ale já holt už jsem tak prdlá, no.....

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2014 07:31
- Nahlásit

vlk
šikovnou dcéru máš, to je dobře, že se nenechala

birma
fakt zazitek teda, valit proti me cokl stejna vahova kategorie tak to se mnou asi slehne

PetraK
kdybys byla zdatna, mas zkouknutou i treti radu z internetu ja se na ni chystam uz pul roku ale neni cas.

Blanice operativně změnila plán z plánu venčíciho na plán návštěvní
to je roztomily

Vero
budem drzet palce. a pristi stredu to vyada na sklenicky.

Maya
tohle vsechno pise i dostal ve svy knizce, kterou sem si koupila, nez sem si vubec poridila psa... a uprimne, ono je to i o tom, ze clovek si mysli, ze co je psano, to je dano a tak nejak predpoklada, ze tohle vsecko pisou odbornici na slovo vzati. Protoze je vycepovanej uz ze skoly, ze co si najde v odborne literature v knihovne do clanku je vzdy OK, pac je to odborna literatura a ono je tezky vlastne i to, ze ty chces to delat spravne, koupis si knizku a pak "to delas spravne"... páč když si vemu, tak soužiju s psama od mejch 12ti let, ale až před 5ti lety sem se dočetla tohle. Předtím sem jako dítě na to peníze neměla, tak to člověk bral pocitově, jak je to OK což na druhou stranu s šelmicí prostě šlo. A pak si jeden říká, že vlastně s takovým dominantním psem zkušenosti nemá a že co kdyby to fakt fungovalo... ale s rozvojem internetu bych čekala, že na tyhle blbosti lidi přijdou mnohem dřív...

grimmh
jako naprostý laik vím úplné prd a nedokážu rozlišit co je správně a co ne. Takhle je na tom určitě hodně lidí začátečníků
ano ano, to si presne myslim ja, ze to proste vznika tady, tou duverou, byt je slepa, clovek ne vzdy ma moznost si to fakt nejak overit, spekulovat, hledat...

Maya
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2014 08:16
- Nahlásit

cernej caj
ale s rozvojem internetu bych čekala, že na tyhle blbosti lidi přijdou mnohem dřív...
ono je to o tom, že většina běžnejch lidí tyhle informace ani nehledá s přesvědčením, že vychovat a vycvičit psa umí každej od narození, ti co si koupí alespoň jednu knihu jsou už vyšší level
PetraK
tak mi to nedalo, ale vono to stejně bylo k ničemu asi.
ale třeba ne, člověk nikdy neví, taky to melu lidem dokola a kdyby jedna věc jim utkvěla, tak dobře, třeba u souseda to bylo marný a pomohlo až když si nabrnknul ženskou se psem ale u známejch rozmluvit koupit fenky ke psovi, že by jako měli štěňátka, se mi podařilo jen dostatečným vylíčením soužití háravý feny a psa

já měla asi štěstí, že jako první se mi dostala do ruky kniha o výcviku od Hrušovského, si myslím, že na svojí dobu to byla supr kniha, ještě jí mám někde doma

Maya
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2014 08:19
- Nahlásit

ale já teda nejsem žádnej velkej kynológ ani výcvikář, mě stačí když mi psi fungujou doma i venku tak nějak víceméně jak si představuju a v podstatě jakmile se naučí co potřebuju, tak už tak nějak jenom blbnem

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2014 08:28
- Nahlásit

Maya
ti co si koupí alespoň jednu knihu jsou už vyšší level hm, to me nikdy nenapadlo...

ono asi si lidi rikaj, ze to nechcou vzit jen podle citu, ze by treba radi to delali spravne a uz to je...

treba kamaradka je hrozne proti mnozarnam, jeji mama si koupila psa z mnozarny a ted rika, jak je roztomila a jak po ni chce stenatka, ze si jedno necha - proste taky jen priklad naivity a to ji kamaradka husti asi furt neco o tech podminkach, mnozitelych atd... ty lidi si ale mysli, ze zrovna u nich to proste tak neni... takze pokud lidi sou hluchy i k tem zkusenostem, nedivim se uz asi, ze bez nich sou jeste i slepi...

Maya
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2014 09:11
- Nahlásit

tohle je božííí
http://www.novinky.cz/koktejl/331355-kouzelnik-si- vystrelil-ze-psu-reagovali-vtipne.html

Maya
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2014 09:13
- Nahlásit

cernej caj
ty lidi si ale mysli, ze zrovna u nich to proste tak neni..
jo, o tom to je, každý si myslí, že on je ten nej a dělá všechno správně a jen ti ostatní jsou blbci, kteří tomu nerozumí

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2014 09:16
- Nahlásit

Maya
tyjo, takovy tyrani psu

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2014 09:21
- Nahlásit

RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!!

Blanice je Bubišek obecný, dnes mi dělala do vobličeje ráno bubububu . A pak se rozčílila, že toho narozeninovýho dortika jako bylo málo. Seděla normálně na pelechu v kůchni a jakou dobu dělala huuuuhhhhhhhhhhhhrrrrrrrrrrrrrrrhuuuuuuuuuuuuu coby projef naprostýho nesouhlasu s velikostí dortika a významně se tvářila byla naprosto komická, přišla jsem kvůli ní pozdě, páč jsem se smála a musela jsem jí pomudlat, tím pádem jsem vyrazila pozdě

grimmh
A teď baby raďte, kde přijít k té správné literatuře pro začátečníky, která bude bez bludů a bez přežitků.

já kouknu doma na ty přesný názvy toho co mě zaujalo - jak jsme se bavily nepamatuju si huž nic, natož názvy.
Ono třeba to chození ze dveří - to je podávaný prapůvodně jako čiročirá buzerace v módu JÁ sem ten dominantní jedinec , aleeee, když se to dělá krapítek jinak, tak z toho může člověk krásně těžit ve výchově.Já jsem nic o dominanci nečetla, nicméně Ešátora jsem od mala učila, že z baráku se nevystřeluje jako špunt od šampáňa. A to z čistě bezpečnostních důvodů. Jeho i pro okolí. Nesnášim čokle, co vyrazej a ječej a děsej lidi, takže ven se chodilo vždy s disciplínou. Když jsem se pak dostala k dalším informacím, měla jsem základ toho, jak to dotáhnout ještě o stupeň dál, neboli se naučil "se mě ptát" - takže to nebylo jen o povelování smíš/nesmíš, ale o tom, že nečkal je tupě na povel, ale když mi věnoval pozornost., přišlo svolení. Naučil se tak "ptát" na spoustu jinejch situací, bylo to o konverzaci, ne o tupý poslušnosti, povelech a zákazech. Takže to je o dvou pohledech na stejnou věc. Stejně tak se dá pěkně a v klidu využít chvíle krmení a spousta dalších věcí, kdy máme věci pod kontrolou my. Naučíme tak psa, aby se na nás koncentroval, vnímal nás jinak, než jako krmiče, venčiče, cvičiče, drezéra a nebo dopravce za psíma kamarádama To je to co mě na práci s nima baví nejvíc.

Maya
ale třeba ne, člověk nikdy neví, taky to melu lidem dokola

mě už to nějak člověče neba. Když někdo vědět chce, tak jo, pobavím se ráda, ale přesvědčovat někoho, kdo si plamenně stojí za svým zastaralým postupem , asi momentálně už neba.To tu energii napnu radši někam jinam Třeba se to jednou zase vrátí.

Janiii
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2014 09:34 - Změnil/a: Janiii
- Nahlásit

Rumštájn
se nám rozšířil moribundus. Berni byla v pátek pod kudlou. Apolenka na veterině včera kvůli neustavajicimu kulháni. A ja mam rýmičku. Jo a posr... se mi auto.

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2014 09:39
- Nahlásit

Maya

božííí

mám to bez zvuku teda
No ještě, že tam neměl někoho jako Blanice, páč ta by mu vynadala tak, že by na něm nezbyla nit suchá /doslova, páč vona když se rozčílí, tak plive jak velbloud / a pak by ho zmlátila přední tlapkou . Pak by předvedla mrtvýho psa, sedla, lehla, votočila se , jestli aspoň takhle z něj nevypáčí náhradu a pak by začala usilovně hledat.

grimmh
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2014 09:42
- Nahlásit

Janiii
Tak to je na jednu famílii až dost. Doufám, že smůlu už jste si vybrali a teď už bude všechno jen a jen lepší.

PetraK
Jsi tyranka - dát Blance malý dort k takovýmu významnýmu výročí.
S dotazama na výchovu a výcvik vás zahrnu to si piště......za čas a bude (doufám) osvěta.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2014 09:51
- Nahlásit

Janiii
týjo, tak snad aspoň to už pak bude v pořádku, ať ti je líp a apolenka, ať se jí spraví noha. a berni snad už bude v pořádku...

PetraK
projef naprostýho nesouhlasu s velikostí dortika

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2014 09:58
- Nahlásit

Janiii

a jéje, teda
aco je s Berni?

grimmh

si tyranka - dát Blance malý dort k takovýmu významnýmu výročí.

jako moment!! ten dort byl velikej!! enemže vona je malá, tak jí ho nemůžu nechat sežrat naráz . Takhle ho má na několikrát, pěkně ráno a večer dostává. Nadotují jí tak v rámci oslav i klouby její staré, neb jest to poctivej šulc .

cernej caj
no měla bys jí vidět jak tam seděla a hučela a čuměla načuřeně

<< 1 ... 2916 . 2917 . 2918 . 2919 . 2920 . 2921 . 2922 . 2923 . 2924 . 2925 . 2926 ... 3430 . 3431 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání