Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou :-)
<< 1 ... 2673 . 2674 . 2675 . 2676 . 2677 . 2678 . 2679 . 2680 . 2681 . 2682 . 2683 ... 3430 . 3431 . >>
Autor Zpráva
denyk
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2013 14:20
- Nahlásit

birma
tak jasný jo, já jsem asi divná, kdyby mě pejsek něčím zaujal,
neřeším odkud je...

Víš ale já pořád nevím, jak tuhle situaci s přemnoženými pejsky
řešit, hromadnou kastrací? Kdo by to platil?
Nebo opravdu utrácením?

birma
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2013 14:30
- Nahlásit

denyk
já jsem asi divná, kdyby mě pejsek něčím zaujal,
neřeším odkud je...

nj, jenže dalších xy, co by tě zaujali, najdeš i v našich útulcích, když je projedeš...
jak tuhle situaci s přemnoženými pejsky
řešit, hromadnou kastrací? Kdo by to platil?

z dlouhodobýho hlediska by to bylo levnější, než neustále živit ty plný útulky. Navíc když si vezmeš, kolik stojí dovoz takovýho psa ze zahraničí, tak za to máš zaplacenejch několik kastrací... to je právě další věc, co mi na tom vadí - že se pomůže jednomu psovi za stejnou cenu, za jakou by se dalo pomoct mnohem většímu množství zvířat u nás

denyk
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2013 14:32
- Nahlásit

birma
jasný to máš pravdu, bylo by to levnější než ořád cálovat jídlo.
Je to fakt hrozná situace
Až mi slza ukápla, když jsem je tam prďolky viděla....

Nezbývá mi, než vyhrát ve sportce, koupit barák a pořídit si
5 psůch

cernej caj
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2013 14:34
- Nahlásit

birma
já s tebou v tomto docela souhlasím, na druhou stranu není ještě chyba toho psa, že není z CZ a že ho někdo dovez...

denyk
tebe taky chápu, že to neřešíš, ale já se obecně třeba bojím spíš těch nemocí, třeba v chorvatsku nebo kde se řešili ti psí červi, nevím teď jak se to jmenuje a když se to pak dováží sem, tak hrozí nákazou desítek psů, který pak jejich majitelé dost obrečí, když se nakazí nemocí u nás prakticky neexistující a dovlečenou...

ono ani ta kastrace ani není samospasitelná, protože když pak nějaký vyšinutý lidi maj doma 5 psů, který se pomnožej na 20 psů a občas zdrhou a pomnožej se po vsi, nebo ty lidi co cíleně množej bezpapíráky kvůli penězům, tak jak chceš zařídit, aby byli kastrovaný... a zas kastrovat třeba každýho psa ze zákona, pokud není s PP je taky blbost, že... a i tak ti to nezaručí, že magoři si neseženou pár takových PP psů...

birma
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2013 14:41
- Nahlásit

cernej caj
na druhou stranu není ještě chyba toho psa, že není z CZ a že ho někdo dovez...
to určitě, ale je třeba to řešit systémově a ne že si někdo musí dělat dobře tim, jakej on je zachránce. Pokud chce fakt pomoct, tak může ve stejnym čase za stejný peníze pomoct víc zvířatům, jenže to by ho nebylo tolik vidět, že.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2013 14:46
- Nahlásit

birma
jasně, s tímhle souhlasím. Ale ono zas se to těžko škatulkuje, pokud budeš mít možnost zachránit psa, co je určen zbytečně k utracení tím, že ho převezeš, protože na to máš prostě tu možnost a víš o tom psu, co ho čeká, taky ho tam asi nenecháš... a zase předstírat, že problémy sou jen u nás a ne za hranicema taky nejde. Podle mě tohle je dost šedá zóna a nikdy to není jen černý nebo bílý

birma
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2013 14:49
- Nahlásit

cernej caj
Ale ono zas se to těžko škatulkuje, pokud budeš mít možnost zachránit psa, co je určen zbytečně k utracení tím, že ho převezeš, protože na to máš prostě tu možnost a víš o tom psu, co ho čeká, taky ho tam asi nenecháš...
Asi jsem hnusná, ale nechám. Když vidim, kolik psů u nás v útulku tráví dlouhý roky a nakonec tam umře, tak si myslim, že ten pes, kterýho na Slovensku utratěj, je na tom líp.

Maya
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2013 14:53
- Nahlásit

jediný co by asi pomohlo by bylo povinný čipování, ale to by se museli zmátořit politici a udělat to zákonem, což nehrozí, v Polsku roku funguje zákaz prodeje bezpapíráků, ale jak se jim to osvědčilo fakt netuším

denyk
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2013 14:54
- Nahlásit

Ja bych si asi pro psa dojela i na slovac, nechala prohlidnout vetem, ale u me je to asi tim ze jsem ze slovace....je to proste zachrana zvirete.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2013 14:56
- Nahlásit

birma
ale jsou lidi, který nenechaj, protože jim ho je tam stejně líto jako toho u nás.

Ale rozhodně souhlasím s tím, že fakt vozit sem psy ze zahraničí úplně nepodporuju, ale zas když sme zvažovali psa a chtěli šelmičku, tak jediná šelmičkav útulku byla právě na slovensku. no nakonec našla rychle původní majitele. Ono je asi důležitý najít tu hranici mezi soucitem a zdravým rozumem a pak taky ještě používat někdy ten mozek. Jak jsi psala, ž eněkterý lidi se tím zviditelňujou, to je taky nešvar, ale holt to už je o těch lidech. ne otěch psech

cernej caj
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2013 14:59
- Nahlásit

denyk
ty slovensky psy jeste beru, ale fakt ty psy s rizikem tech nebezpecnych nemoci nekde z chorvatska a cerny hory, tak to nepochopim vubec, to proste fakt casto je mimo realitu

birma
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2013 15:03
- Nahlásit

denyk
nechala prohlidnout vetem
tak třeba na vzteklinu ti prohlídka nepomůže, tam musíš nechat udělat test na protilátky a nějakou dobu to trvá.

je to proste zachrana zvirete.
to jo, ale taková záchrana může bejt i dost kontraproduktivní, bohužel
A třeba u [url=http://utulek-primetice.cz/03-nabidka/data/ma lipsi.html#JACK - JAGÍNEK]tohodle pejska[/url] (hned nahoře) by to taky byla záchrana
tu se můžeš podívat na Noru a Dášenku - obě jsou v útulku okolo tří let, pochybuju, že se z něj někdy dostanou, Baruška pod nima je tam pět let. To ti přijde jako malá záchrana? Čim dýl mám doma Adama, tim větší mám pocit, že určití psi by se po nějaké době utrácet měli, prostě proto že jejich držení v útulku je pro ně fakt týrání a utracení mi přijde humánnější ať je to vůči nim jakkoliv nefér

denyk
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2013 15:04
- Nahlásit

Bohuzel myslim ze extremisti by rekli, ze uz to ze sí clovek poridi psa z utulku neni v poradku protoze tim podporuje ten system, ktery porad bezi ten ktery se nezmeni dokud budou lidi ochotni sí ty pejsky brat. Hlavne to prosim neberte Jako MUJ nazor.

birma
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2013 15:04
- Nahlásit

cernej caj
ty slovensky psy jeste beru, ale fakt ty psy s rizikem tech nebezpecnych nemoci nekde z chorvatska a cerny hory, tak to nepochopim vubec, to proste fakt casto je mimo realitu
na Slovensku je vzteklina!

cernej caj
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2013 15:19
- Nahlásit

birma
tak psa u kteryho tavzteklinaneni. ale fury mensi riziko vzit psa co je pri hranicich s cz a tam asi to riziko je mensi nex psa z obladyi s prokaxsyelnuym vyskytem

Vero
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2013 16:54
- Nahlásit

rumštajn

tak máme zatím psolední oční kontrolu za sebou.
dr. mi řekla, že přeje, ať máme štěstí a chviličku to vydrží.
(no...)
má holt sklon se to opakovat... tak uvidíme.

určovat hranici přijatelné záchrany nebo přijatelné smrti lepší než života, to je sakra těžká věc a vlastně jsem ráda, že si můžu dovolit, neznat na to odpověď a nemít stoprocentně vyhraněnej názor...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2013 18:57
- Nahlásit

Vero
tak snad bude oko dobre a nevrati se to uz

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2013 19:19
- Nahlásit

Zzzzima, zzzatapim aspon drobatko...
Jak jste si dneska klouzali? Tady zadna ledovatice, jen sem malem prezvejkla vozidlem zajocha, vracejic se domu po tme. Nesnasim rizeni po tme!
A vydatny tema, utulkovy tady, koukam.
Vero
Tak ne, ze to vydrzi chvilicku, to vydrzi nafurt a basta fifi!
určovat hranici přijatelné záchrany nebo přijatelné smrti lepší než života, to je sakra těžká věc a vlastně jsem ráda, že si můžu dovolit, neznat na to odpověď a nemít stoprocentně vyhraněnej názor...
To mas recht, ze je to sakra tezka vec, nicmene se na to divam podobne jako birma. Ja bych i pochopila, kdyz si nekdo pretahne pres hranice psa (byt s notnyma rizikama zdravotnima) a necha si ho. Ze si ho vezme sam. A ne, ze se pak pes nabizi dal, este za prachy ne zrovna maly. Kdyz se nikdo nenajde, tak byly i pripady, ze se cokle proste vypustili a stejne skoncili v utulku, jen ceskym.

birma
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2013 19:29
- Nahlásit

Fifi
Ja bych i pochopila, kdyz si nekdo pretahne pres hranice psa (byt s notnyma rizikama zdravotnima) a necha si ho. Ze si ho vezme sam.
Jo to jo, láska hory přenáší, tak proč by nepřenesla psa přes hranice

kachna_
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2013 20:49
- Nahlásit

Brrr, to je diskuse
http://www.ifauna.cz/kralici/nemodforum/r/detail/1 628746/casopis-chovatel
všechno špatně, všechno horší, všichni ostatní jsou špatní a ti chudáčci nebozí nemohou to či ono . Tenhle poraženecký přístup je ubíjející.

birma
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2013 21:11
- Nahlásit

kachna_
Brrr, to je diskuse
ty jo ty konspirační teorie tam

Vero
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2013 00:17
- Nahlásit

Fifi
a bych i pochopila, kdyz si nekdo pretahne pres hranice psa (byt s notnyma rizikama zdravotnima) a necha si ho. Ze si ho vezme sam. A ne, ze se pak pes nabizi dal, este za prachy ne zrovna maly

jo, tak s tím se shoduju.

Tak ne, ze to vydrzi chvilicku, to vydrzi nafurt a basta fifi!

nic jinýho si vlastně nepřipouštím...... ale tak však víme, no.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2013 07:21
- Nahlásit

kachna_
Si to prectu doma, je to moc dlouhy nejak.

Fifi
. Ze si ho vezme sam. A ne, ze se pak pes nabizi dal, este za prachy ne zrovna maly. Kdyz se nikdo nenajde,
jojo, presne tak.

dneska je tam zase tepleji. Muz je dneska posledni den v praci, tak se dost tesi, az se vyspi odpoledne

cernej caj
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2013 07:45
- Nahlásit

dneska a zitra 40% sleva u klimatexu, heslo stotisic

Vero
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2013 08:19
- Nahlásit

cernej caj
u klimatexu
když jsem si vyprala klimatex v pračce na bavlnu 40 C a s aviváží. můžu se s funkcí asi rozloučit, co?
já debil hned tři trika, nevím jak mi tam spadly.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2013 08:21
- Nahlásit

Vero
no v avivazi by se to prat nemelo, at to nezacpe ty "pory", ale myslis, ze kdyz bys to proprala v cisty vode, ze by to uz neproslo? tohle cece nevim, protoze nepouzivam avivaz vubec

Vero
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2013 08:24
- Nahlásit

cernej caj
yslis, ze kdyz bys to proprala v cisty vode, ze by to uz neproslo?
já právě nevím. taky se asi neměly mačkat vlákna ždímáním...
ale tak zkusím to teda asi propláchnout, jestli se to vymyje.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2013 08:28
- Nahlásit

Vero
ždímáním nevím, já bych to normálně zkusila používat a uvidíš. Já teda normálně používám i ždímání a musím říct, že třeba merinu je to dle použitelnosti asi úplně jedno.

tam sem si objednala u klimatexu zimni bundu... su nestastna, ale tak co... ono zas asi o to dyl vydrzi kdyz pak budu mit dve... a navic muzu mit teda konecne jednu ven se psama a druhou cistou do prace

Vero
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2013 08:43
- Nahlásit

cernej caj
normálně používám i ždímání
tak to je dobrá zpráva, že toto by nemělo vadit. mám nějak zafixovaný, že se tím lámou vlákna.

kdyz pak budu mit dve
objednala sis dvě?

(mohlo by platit, že teď tu první najdeš, až zaplatíš druhou)

cernej caj
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2013 09:04
- Nahlásit

Vero
(mohlo by platit, že teď tu první najdeš, až zaplatíš druhou)

to se stopro stane mam objednanou jednu, ale prave se urcite objevi stara a pak aspon nebudu jak cune furt v praci se zabahnenejma rukavama a tak

s tim zdimanim - no nektery veci se urcite zdimat asi moc nemaj, ale to bych mozna videla treba na dutovlakna a tak? klasicky termopradlo by vadit nemelo.

<< 1 ... 2673 . 2674 . 2675 . 2676 . 2677 . 2678 . 2679 . 2680 . 2681 . 2682 . 2683 ... 3430 . 3431 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání