Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou :-)
<< 1 ... 2673 . 2674 . 2675 . 2676 . 2677 . 2678 . 2679 . 2680 . 2681 . 2682 . 2683 ... 3430 . 3431 . >>
Autor Zpráva
Maya
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2013 12:28
- Nahlásit

tak pro velký úspěch tady máte ještě jedno videjko s několika filmečkama, zvuk nemám, tož netuchám jestli tam nějaký je
http://www.youtube.com/watch?v=yltlJEdSAHw

cernej caj
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2013 12:32
- Nahlásit

Maya
nestríhat jí drápy? vzít ji k veterináři ať to udělá on? koška si je neodírá o škrabadlo?

jojo, nechám si to někde asi natisknout, tak uvidíme, jestli to bude vypadat tak, jak v pc, protoze ty carovany tlapky sou hodne drobny, tak uvidim. a pozadala sem birmu o tlapkonausnice, tak uvidime

cernej caj
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2013 12:34
- Nahlásit

Maya
jestli to ma zvuk ted nevim, ale smala sem se tak, az se sel kolega podivat a smal se taky az se smeje celej kancl

Maya
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2013 13:06
- Nahlásit

cernej caj
se smeje celej kancl
no to mě těší že rozveseluju celý avg
koška si je neodírá o škrabadlo?
jakože fakt bez srandy je to starej kocour, už hůř chodí, tak se obávám, že si je ani nebrousí a právě jak míń chodí, tak si je neobrousí ani chůzí a už jsem si všimla, že doma s nima chytá za koberec, budu to muset nějak řešit, vet to bez narkozy taky nevyřeší a uspávat starého kocoura by se mi teda nechtělo
no asi budu muset zabrousit někam na nějaký kočičí forum nebo co

cernej caj
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2013 13:16
- Nahlásit

Maya
no a oddelat koberec?

Maya
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2013 13:19
- Nahlásit

cernej caj
už jsem myslela, že napíšeš oddělat tlapičky nebo tak něco

cernej caj
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2013 13:20
- Nahlásit

Maya

Vero
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2013 13:28
- Nahlásit

Maya
delší cesta, můžeš mu klikat,nebo použít ten princip. když se dá naklikat hyena, aby si dala vzít krev, proč ne starej kocour.
rychlá násilná cesta, prostě ho zabalíš do pevnýho ručníku nebo něčeho podobnýho a jde to taky dobře.
rychlá nenásilná cesta, dáš si na zem lino
narkozu bych krz drápy nedala nikdy...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2013 13:32
- Nahlásit

Vero
rychlá násilná cesta,

no nas ceka kastrace tak za 14dni asi, tak su zvedava... a musim rict, ze starej zigul byl o neco mensi nez novej, tenhle je fakt na prvni pohled takovej vetsi, ale tezko rict, jak na kila

Maya
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2013 13:52
- Nahlásit

Vero
no to zabalení mě taky napadlo, ale to furt bude muset mít jednu packu volnou a zuby taky a kousnout on umí, když se mu dává prášek, tak ho právě balím a stejně si vobčas rafne a většinou se mu stejně povede nějakou tu nohu vytáhnout
a to už ani nevím jak na zatáhlý drápky že jo, ještě že pes to neumí
cernej caj
no tenhle můj je právě taky větší má obvykle 6 nebo 7 kilo, je skoro jako Dorin takže udržet ho nějak násilím člověk fakt nemá šanci, 3kilovou kočku zvládnu líp, ted ´jak to lidi dělaj s těma 10kilovejma mainkama, to si nedovedu přestavit

Maya
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2013 13:55
- Nahlásit

Vero
jo s klikrem já moc neumím a taky si myslím, že nemám na to tu trpělivost, navíc netuchám čím jako odměńovat kočku, však ta si vezme za den tak jednou dvakrát a na žádný mlsky je neužije, alespoň ty moje, maj radši asi chycený myši

Janiii
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2013 14:00
- Nahlásit

Maya

1.Nenápadně vemte do pravé ruky kleštičky na drápky a kočku si položte na klín. Držte ji levou rukou obě packy a zmáčkněte jí packu, aby drápky vylezly ven.
2.Umyjte si zakrvácený obličej. Zapoměli jsme vám říct, že kočka má zadní nohy s drápy a může vás pokopat jako kůň.
3.Opakujte bod 1, ale nakloňte se nad kočku a JEMNĚ přimáčkněte kočku hrudí ke klínu.
4.Vytáhněte kočku zpod botníku a kleštičky z ruky. Ránu si vydezinfikujte. Zavolejte si na pomoc děti.
5.Opakujte bod 1 s tím, že vaše dítě drží kočku a vy stříháte drápky.
6.Vytáhněte kočku z pračky a na nákupní lístek si připište novou vázu, obraz a tričko pro dítě.
7.Zkuste kočku "zdrogovat" rybími bonbónky. Vezměte si zahradní nůžky a opatrně vytáhněte podle bodu 1 kočce drápky.
8.Sesbírejte z koberce bonbónky a ošetřete si šrámy. Dejte kočku do přepravky a jděte s ní k veterináři.
9.Omluvte se veterináři a vyndejte z kabelky dezinfekci. Pokud nebude chtít, schovejte ji.
10.Co nejrychleji opusťte ordinaci se zakrváceným zvěrolékařem. Kočku, která mezitím utekla, nehledejte.
11.Otevřte dveře vaší kočce a nechte ji vyspat. Přistavte k jejímu pelíšku prkno na obrušování drápků a na něj přidělejte na provázku myšičky.

Maya
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2013 14:06
- Nahlásit

Janiii
hlavně ten bod 2
ano to jsem si taky vygúglila a v podstatě nic jiného, se mi zdá, že ostříhat kočce drápy zaživa fakt nejde

Vero
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2013 14:17 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

Janiii

a jak se máš? jak ti dopad problém?

Maya
pravdou je, že s 6-7 kilogramy je to už celkem nátřesk
zatažený drápky prstem vysuneš, to problém není, ale udržet, to jo.
zabalíš kočku celou i s hlavou... a asi si přivoláš pomocníka..

(... na sundání toho koberce.)

maj radši asi chycený myši

naklikat na myší kousky? ale tak tu trpělivost by to chtělo určitě, to jo.
my jsme usoudili, že si zatím drápy dostatečně mouři brousí sami, byť domácí, o strom v pokoji.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2013 14:20
- Nahlásit

Maya
tak žigul má možná 3, max 4kg si myslím, starej měl tak 2 a kousek...

Janiii

Vero
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2013 14:20 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

Maya
já jsem mladšímu kocůrovi kapala do vočíčka celkem bez problémů. ani se moc nerval. nemusela jsem ho ani balit, ani si brát dlouhý gatě. občas mě napadlo, co by bylo, kdybych musela kapat staršímu, a polil mě ledový pot
prášky jsou u nás bez problémů, v konkurenci je zhltnou i s rybičkama...

ještě mě napadá, esi neexistuje teda pro kočky nějaký sedativum jenom, na spaní?

edit- hele třeba ti poradí birma, až dojde.
jenže vona je čarodejnice a kočky jí předou i na operačním stole...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2013 15:07
- Nahlásit

pomoooc javidela 2 vlocky

no birma ma ty kocky vubwc zvlastni;)

birma
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2013 15:09
- Nahlásit

Maya
ta liška je boží!!

birma
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2013 15:12
- Nahlásit

Vero
jste velicí bourci
kujem

cernej caj
povedený oznámení

Maya
nevíte někdo, jak ostříhat kočce dráápy aniž by člověk dostál úhony?
no já si vezmu kočku na klín, posadim si jí bříškem nahoru a ostříhám jí drápy Ale já mám divný kočky, daj se jim v jednom člověku i píchat injekce a jenom dvě z nich se rvou při odčervení nebo když se stříkaj antiparazitikem, jinak snesou všechny všechno

birma
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2013 15:13
- Nahlásit

cernej caj
koška si je neodírá o škrabadlo?
oni si je odíraj o škrabadlo proto, aby je měli dlouhý a ostrý, ne krátký a tupý

Maya
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2013 15:36
- Nahlásit

Vero
kdybych musela kapat staršímu, a polil mě ledový pot
no tenhle kocour je nejhodnější z mejch koček, ale když zrovna nemá náladu nebo se mu něco nelíbí, tak se nežinýruje
nějaký sedativum jenom, na spaní
to nevim, ale spíš ne, protože když jsem chtěla po vetovi něco na bolest na tu jeho artrozu, tak mi bylo řečeno, že pro kočky nic není
birma
, posadim si jí bříškem nahoru a ostříhám jí drápy
tak to jo, čarodějnice to zrovna u tohohle kocoura nepřichází v úvahu, on nesnáší ukazovat břicho a když mu na něj někdo šáhne, je náležitě potrestán

jakože mě je jedno, že chytá drápama za koberec, jen se bojím, aby se mu blbě nechodilo, když vezmu morče, tak tomu jak přerostou, tak se zahnou pod packy a morče přestává chodit, tak kocour chudák už je vomezenej artrozou a ještě totok

birma
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2013 15:46
- Nahlásit

Maya
když jsem chtěla po vetovi něco na bolest na tu jeho artrozu, tak mi bylo řečeno, že pro kočky nic není
to mi přijde jako blbost, co to máš za veta?
tak to jo, čarodějnice
jsem ti to teď v rychlosti nahrála, abys viděla postup. Jestli nemá rád sahání na pupek, tak mu na něj nesahej a jenom ho ostříhej
Si dělám srandu, ale je to blbá situace, fakt se mu bude blbě chodit a navíc mu můžou i zarůst do polštářků na tlapkách

Maya
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2013 15:59
- Nahlásit

birma
mi přijde jako blbost, co to máš za veta?
no mám dva, starého praktika na očkování a mladého na klinice, kde jsem byli dělat rtg na tu atrozu, řekli mi oba to samý, jakože na pár dní ano, ale na dlouhodobý podávání jako je u psů třeba Rimadyl nebo Trocoxil prej u koček nic není, tož tomu věřím
ono zase stejně stresovat kocoura denním podáváním prášků by taky moc nešlo, koupila jsem mu gel Colafit a dávala jsem mu ho jen chvíli, protože samo po pár tejdech už mizel jen mě viděl
video super, no nevim, asi to budu muset zkusit, ale tobě to jde rychle, já než najdu jeden dráp, to bude dooobaa a kocour se naštve
takhle jako ti tvoji by asi šel můj nejmladší kocour, to je takový kliďas, ale ten to nepotřebuje

birma
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2013 16:07
- Nahlásit

Maya
řekli mi oba to samý, jakože na pár dní ano, ale na dlouhodobý podávání jako je u psů třeba Rimadyl nebo Trocoxil prej u koček nic není
jo tak to jo, já pochopila jakože vůbec na bolest pro ně nic není
já než najdu jeden dráp, to bude dooobaa a kocour se naštve
abys je nenašla rychlejc, než se ti bude líbit Ono je to střešně snadný - dáš prst mezi ten velkej polštářek na tlapce a ty polštářky na prstech a shora mu tu tlapku trochu zmáčkneš a máš drápky venku

birma
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2013 16:08
- Nahlásit

u nás se stříhaj všechny kočky relativně pravidelně, protože nesnášim, když mě začnou masírovat a maj dlouhý ostrý drápy

Vero
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2013 16:09
- Nahlásit

Maya
já si s kobercem dělám samozřejmě srandu.... to je nám jasný, že jde o to,že se mu bude blbě chodit.
ale asi to nepude jinak, než buď násilím, nebo desenzibilizovat. pokud se nedá přispat...

náš starší kocourek, hysterka celkově nekonečná, se nežinýroval pokousat, jakmile mu někdo sáhl na bříško. postupně jsme ho navykli tak, že nejen že nechytá paniku, ale je mu to dneska dokonce příjemný. s drápkama mužík občas veme ty kleštičky a přisřihne mu jeden nebo dva a za čas další jeden nebo dva... i když teď dlouho fakt nic, přijde nám, že to kupodivu není potřeba.
my to teda máme snadnější tím, že jsou oba kocouři strašlivě na žrádlo... ale zfleku asi stříhat všecky drápy by teď teda nedali, myslím.

birma

čarodejnice, dyť to říkám, nebo je ta kočka plyšová?

birma
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2013 16:12
- Nahlásit

Vero
nebo je ta kočka plyšová?
odhalila jsi mě Mám je na ovládání, proto taky přišli oba na zavolání Ale fakt je, že tohle byli retardí bratři, ostatní se sice stříhaj úplně stejně, ale většinou nepřiběhnou nadšeně, když jim to člověk slíbí

Maya
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2013 16:15
- Nahlásit

birma
Vero
no díky za rady, budu to muset nějak vyzkoušet, asi o víkendu, až už o mě neuslyšíte, tak mě rozsápal kocour
teda jestli to půjde kleštičkama na morče, jinak bych musela objednat větší

birma
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2013 16:16
- Nahlásit

ještě jsem teď vzala třetího, protože chvíle, kdy vim o kleštičkách, se musí využít a ten mi z vděku olízal gezicht Tak nevim, fakt mám divný kočky asi

Vero
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2013 16:19
- Nahlásit

birma
ten mi z vděku olízal gezicht

lízání je taky na ovládání?

<< 1 ... 2673 . 2674 . 2675 . 2676 . 2677 . 2678 . 2679 . 2680 . 2681 . 2682 . 2683 ... 3430 . 3431 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání