| Autor |
Zpráva |
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2008 16:45
- Nahlásit
wami
tak příště
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2008 19:30
- Nahlásit
Venuše
já už u vás prošvihla určitě uzávěrku placení, co? Nebo neee? a kdy kdyžtak ty závody jsou? já nějak nestíhám...
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2008 13:20
- Nahlásit
Eimy
Nejen že si prošvihla uzávěrku, ale i samotný závody, ty byly totiž 7.9
Shelticka
odjela si zbytečně brzo, mohla si stát na bedně za Open nebo za co to bylo, my vyhlašovali jeničky zvlášť
wami
nás si taky jaksi prošvihla
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2008 16:10
- Nahlásit
Venuše
ty vole... nějak nestíhám... :-/ napřed moje vlastní svatba, pak svatba ségry manžela a vůbec nevim, která bije
Každopádně se pekly svatební koláče zrovna, takže jsem stejně neměla čas, ale říkala jsem si, že bych Veverku někam vytáhla a vono ani prd zlatá rybko
|
wami
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2008 00:33
- Nahlásit
Venuše
ha, koukám, že tu jsem s křížkem po funuse...
ale já toho na podzim prošvihla víc, nějak to nevychází...
all
jestli někdo byl v Třebovicích... třeba si tu najde fotku - ale byla jsem jen v sobotu na zkouškách, pak jsem musela mazat pryč...
OŠRA 2008
|
wami
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2008 14:18
- Nahlásit
all
mám dotaz, vděčná budu za jakýkoliv nápad...
blokla se mi Meluzínka na houpačce... chodila ji hezky i na ruku, skoro i samostatně... vždycky s podporou a s opatrným spouštěním houpačky, pokud mi ji někdo neukradl bez mého vědomí a nepraštil ji tou houpačkou, tak nemá žádnou špatnou zkušenost...
přesto se najednou (z mého pohledu opravdu bezdůvodně) totálně blokla a jak ji vidí, začne fungovat jak opačný pól magnetu a odmítá na houpačku vložit byť jen drápek... s vypětím všech sil a za pomoci rukou á la chobotnice jsem ji 2x přesvědčila, že s čumákem v kelímku s paštikou to teda nějak přelezla, ale nějak se mi celá ta situace nepozdává...
bohužel ani na domácí malé houpačce to nějak nefunguje, ani na klikr a ani za zlatý sele na to prostě nevleze...
no, tak budu vděčná za jakýkoliv nápad...
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2008 14:45
- Nahlásit
wami
já osobně bych jí nijak extra nelákala apod., to působí na mnoho psů jako pravej opak, že sou někam manipulováni.
jako dobrej vynález mi přijde prkno nebo čtverec ze dřeva, kterej má zespoda nalepenej míček a učit psisko s pomocí klikru na něm balancovat.
pokuď pracovat přímo s houpačkou, tak v týhle fázi bych houpačce složila nožku a nechala jí meluzínku přebíhat na obr radost.
pokuď děláte s klikrem, klidně bych to upevňovala jen bez povelu, mít složenou houpačku na zemi a aby na to sama přišla, že jí chce vlastně přebíhat.
některym pesanum jednoduše pomůže je dát na vodítko a převést a blok se tím odbourá sám, ale to chce opravdu psychicky silného jedince.
když začneš s opět s fází překlápění, taky bych to praktikovala na vodítku zezačátku, než získá jistotu. držení za obojek nebo tělo není ideální.
v zahraničí existují houpačky, kterým se dá postupně měnit výška sklonu, to mi na podobný případy přijde vůbec nej, ale to chce být asi hodně kutil
no to asi vše, co mě napadlo.
jinak co kladina, áčko?? nepracujete třeba víc na zónách??
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2008 14:59 - Změnil/a: eva od jondy
- Nahlásit
hlavně se mi líbí, že s upravitelnym sklonem by se mohla učit houpačka bez rizika už od mladého věku bez korigování psofodem a pes by si mohl vše regulovat odzačátku podle sebe
pro inspiraci
třeba takováhle základna pro houpačku, kdy by se to dalo libovolně upravovat až na minimální sklon by se možná vyrobit dala,sou to děsný vynálezci
http://www.himmlisch.com/dvoraks/agility/seesaw.ht m
nebo
http://www.affordableagility.com/seesawsteel.htm
nebo
http://www.weave-poles.com/teeter%20seesaw.htm
nebo
http://www.agility-equipment.com/seesaw.shtml
|
wami
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2008 15:22
- Nahlásit
eva od jondy
to prkno s míčkem je varianta tý "mini houpačky" (prkno s polenem ), co mám doma, a to je ten případ "ani za zlatý sele".
prkno po zemi dává, kladinu i áčko taky. jakmile ale zjistí disbalanci toho, co má pod tlapama, tak průšvih...
zóny na kladině děláme prokrmený z prkna, zóny na áčku klikr + oblouk... v podstatě obojí probíhá bez nějakýho velkýho řešení...
na sílu jí tím neprovláčím, na kšírkách nebo obojku se dost cuká, vyloženě ji to stresuje...
v zahraničí existují houpačky, kterým se dá postupně měnit výška sklonu
jo, jenže i kdyby se to mělo zhoupnout 2 cenťáky, tak cítí tu disbalanci a je průšvih...
prostě je tam nějakej blok, marně přemejšlím, z čeho by mohl vzniknout (možná jí jenom poprvý docvaklo, že se to s ní hýbe...?) a potřebuju nějak začít, jenže mi selhávají i ty neilnější motivace... i u nás na place nad její reakcí lidi kroutí hlavou, fakt je to divný...
ale zkusím jí to prokrmit, kladinu dlouho taky moc nechtěla a pak se na to jednoho dne koukla a začla ji běhat sebejistě jak vítr, tak třeba má akorát zas potřebu hrát si na princeznu...
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2008 15:36
- Nahlásit
wami
ahaa,takže je blok vyloženě z toho pohybu houpajdy,co. a přišlo to říkáš z ničeho nic? no já bych se na to asi chvíli vykašlala a spíš bych teda upevňovala tu houpajdu položenou na zemi, ikdyž jí dělá na zemi vpoho, tím spíš.
kdybys měla možnost nějakýho prkna, co se ti sklopí třeba o ty dva cenťáky, nechávala bych ho doma cíleně, když bude možnost aby do toho nezasahovaly ostatní hafové, prostě položený na zemi a na něj poházet něco mooc dobrýho. a absolutně dělat, že nic, vůbec jí neovlivňovat. myslim, že za čas by to zkusit sežrat měla. pak bych postupně to zkoušela dávat třeba do mističky a na prkno, aby si tam pro dobrotu musela vylízt.
jinak už fakt nevim, možná to jen chce čas, citliví psi si občas vymyslí blbost a za čas na ní zas zapomenou, jakoby nic
každopádně držíme palce
|
wami
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2008 15:56
- Nahlásit
eva od jondy
já na to teď kašlala 3 týdny, páč Melzí stejně nic nemohla...
spíš jsem přemýšlela, jak využít ten čas v zimní okurkové sezóně na vykucení houpajdy... bude na to pár měsíců...
prostě položený na zemi a na něj poházet něco mooc dobrýho. a absolutně dělat, že nic, vůbec jí neovlivňovat. myslim, že za čas by to zkusit sežrat měla. pak bych postupně to zkoušela dávat třeba do mističky a na prkno, aby si tam pro dobrotu musela vylízt.
no, tohle je nějaká ta úvaha, co se mi vrtala vzadu v mozku... já teda u toho přemejšlela i o shapingu (jakože využít klikr), ale to by bylo už ovlivňování, myslíš, že radši ne?
citliví psi si občas vymyslí blbost a za čas na ní zas zapomenou, jakoby nic
odkud tu našu héééérečku znáš?
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2008 16:39
- Nahlásit
wami
tak to joo. no myslim že pokuď je možnost vykutit houpajdu na takovéto domácí žvýkání , tak bych s náplní do zimních měsíců neváhala. se bude určo beztak hodit, i kdyby blok pominul sám od sebe ..
no, tohle je nějaká ta úvaha, co se mi vrtala vzadu v mozku... já teda u toho přemejšlela i o shapingu (jakože využít klikr), ale to by bylo už ovlivňování, myslíš, že radši ne?
já bych v počátcích- nejlíp v době večeře , pokladla prkno žrádlem, popřála dobrou chuť a nechala jí se s tím poprat po svym. až bych viděla, že jako to není pro ní takovej problém, podpořila bych jí klidně tim shapingem.
si myslim totiž-dle svýho psa, že i klikr v případě blokace může z psova pohledu klást určitej nátlak, takže nejdřív bych testla, jak je schopná reagovat bez zájmu z tvý strany.
odkud tu našu héééérečku znáš?
jo kdyby měl někdo spásnej nápad ohledně mýho trojkovýho psa, kterej mi začal dělat vyložený přeskoky se slalomem na závodech, ale nelze to zvrátit,neboť mimo závody je to kdekoliv na jakýchkoliv překážkách ok,tak sem s nim
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2008 23:00
- Nahlásit
eva od jondy
hele prde a zkoušela si ostnáč a elektriku jako dycky? anebo pro změnu ho těma tyčkama od slalomu bacit? za pokus to stojí ne? my teda nemáme absolutly problém, naše tryskomyš a piraňka valijó jak pile
PS: sorry za zlehčení problému, jen prolítávám, tak aby jste se nenudily
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2008 09:56
- Nahlásit
Venuše
si myslíš, že sem ouplně blbá, bo co!!!!!!!!
píšu na závodech a tam sou ty chloupí rozhodčí, co nemaj pro tuhle pozitivní motivaci pražádný pochopení, tyrani
tímto zadávám tobě a dalším vývojářům z prostějova úkol- vynález podkožní elektronické motivaci se zvukovým spínačem, třebas na fuuuuj.
abych si to pojistila předem, budu na závodech používat povel fuj slalom ..když se naschvál netrefí,bude to fuj,fuj,fuj,fuj
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2008 11:20
- Nahlásit
eva od jondy
Já ti ten slalom objasním. Jonda to chytil od Hesinky. Jak jsme kecali na republice Je to určitě virový Heská na veledůležitých závodech zásadně vynechávála poslední dvě tyčky ve slalomu. Prostě jich dala deset a to muselo stačit, přece jde o čas, ne? Nikdy to neudělala na tréninku, ani na nějakých méně důležitých závodech. Nechávala si to na finále důležitých běhů, pokud možno zásadně na případy kdy jsme útočili na nejvyšší pozice
Pokud náhodou nevyšel slalom, protože jsem s tím počítala, stála jsem u desáté tyčky a dobře mířeným (před rozhodčím pochopitelně ukrytým ) kopancem jsem ji donutila udělat i ty poslední dvě tak zkazila tunel V tom případě jsem se mohla spolehnout, že naběhne do správné díry tunelu, chvíli bude vevnitř, pak vykoukne z téže díry a zeptá se "myslela jsi tenhle tunel, jo? Se jenom ptám, aby to náhodou nebylo špatně.." a zapluje zase dovnitř
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2008 11:25
- Nahlásit
eva od jondy
Ok, beru na vjedomí a začnem delaborát na toto téma. My to taky využijem, zřejmě na Alfonse, bo zjistil, že největší bžunda na světě je hoňka s Dagmař, kdy on má mrtvou myš v tlamě a Dagmař je šílená vzteky a nemůže ho odchytit
Biluška
ono to pani bude asi celorepublikově nakažlivý, a ani se nemusíme nikde potkat, bo tento virus s tunelem postihl i našeho vepříka Lenyho
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2008 20:15
- Nahlásit
Že vás ta moje obluda četla? Přiznejte se... Dneska jsem šla na cvičák, aby se psice srovnala s náběhama do slalomu a s jeho začátkem a výsledek? Psice mi relativně spolehlivě do slalomu nabíhá, ALE vynechává poslední tyčku nebo dvě... achjo
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2008 20:39
- Nahlásit
Biluška
Hesinka je holt chytrá holka a vždycky věděla, že vytáhnout trumf v rukávu v tu pravou chvíli vynikne
Venuše
tak to vyvíjejte, ale rychle, než se z arnošta stane krysoid, ze mě škrtič a z jondy moje kořist!!
Eimy
na tréninku to ještě de, tam bych ho aspoň mohla ztraverzovat..
jako já bych toho svýho imbecila zabila...slalom děláme na trénincích plus tak jednou týdně samostatně poblíž domova..
on ho miluje odjakživa, což je na tom nejhorší..umí ho z různejch úhlů, na přivolání přes celou dýlku slalomu,můžu křížit, dělat za nim točky, můžu bejt pozadu, můžu ho předběhnout, stojky na hlavě, ničeho si nevšímá a valí..
a po přestupu do trojek na závodech?? no imbecil!! slalom, co to je proboha??
a dnešní statistika?? jedna trojková zkouška s megatěžkym náběhem-náběh ok!!ale vyběhl z předposlední a následně dis
no a další slalom i vše ostatní ok, já ho fakt zabijůůůůůůůůů
|
wami
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2008 20:54
- Nahlásit
eva od jondy
jako já bych toho svýho imbecila zabila...
jééé, ty taky?
my máme tréninkový běhy, že nám málem tleskaj, a jakmile na závodech o něco jde, tak mastodontík čučí po divácích, předvádí se, jak je krásný, a neudělá ani jednu z těch pečlivě nacvičených stahovaček, nástupek ap.
Jo, a slalom, kterej taky mastí, až se tyčky ohýbaj, na závodech prostě nevidí a vybíhá z něho,... atd.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2008 21:04
- Nahlásit
eva od jondy
Mno jo pani, ale myslite, že je to psi genius a na zavodech ho behá dobře? Slalom je (krom nemehla paničky a rychlosti) další slabinou a to ho uměla dobře i s křížením...
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2008 21:08
- Nahlásit
wami
zabít je málo, člověk se tak snaží je zviditelnit, udělat jim kariéru a voni takhle!!
jako kdyby aspoň tohle vytasil už ve dvojkách, tak bych se hned do trojek nehrnula, vypadá to bubě
navíc hned po přestupu kurvil vše krom zkoušek,takže má sice hned obhájeno na další rok, ale k čemu jako nám to je, když běhá leda pro ostudu!!
asi Lump ani Jonda ještě nepochopili, co říkám furt, že opakovanej vtip neni vtipem
|
wami
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2008 21:11
- Nahlásit
eva od jondy
ale já mu na kariéru kašlu, pani! já se akorát snažím, aby měl trochu toho pohybu a aby u toho ze mě nedělal bubce! (jj, a taky jsem já hňup lezla do dvojek... )
opakovanej vtip neni vtipem
se spíš obávám, že se řídí heslem "opakování matka moudrosti"
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2008 21:12
- Nahlásit
Eimy
Mno jo pani, ale myslite, že je to psi genius a na zavodech ho behá dobře?
v to sem ve vašem zájmu právě doufala
no jako jenže si představ, že všem vyprávim, jak zas retard se slalomem vyváděl na závodech a on pak celej trénink slalomy s náběhy tasí najedničku div ne i pozadu, nikdo mi to nevěří
važ si toho, že máš důkaz a můžeš si říkat, že to dotrénujete a bude to vpoho i na těch závodech
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2008 21:19
- Nahlásit
wami
však joooo, já to mám stejně, ale když už do toho investuju toliko svejch prachů, času a nervů, tak moje ego nesnese, aby ten malej trotl dělal bubce z nás obou
a jeho životní kariéra se tímto jeho přístupem krátí velmi
(jj, a taky jsem já hňup lezla do dvojek... )
v tom případě doporučuju co nejdřív hurá do trojek, ať nás tam dělá víc podobných čest svému jménu..ehm, ehm..
se spíš obávám, že se řídí heslem "opakování matka moudrosti"
taky se obávám ikdyž určo rádi přihoděj i nějakou inovaci
|
wami
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2008 21:23
- Nahlásit
eva od jondy
tak moje ego nesnese, aby ten malej trotl dělal bubce z nás obou
mno... já mám velkýho...trotla... (jinak jsem na tom stejně )
jeho životní kariéra se tímto jeho přístupem krátí velmi
u nás se tím podstatně zkrátila kariéra sportovní, neb jsem naznala, že s takovým lemplem nemá smysl jezdit po závodech, takže teď vyrážíme tak cca po 4 měsících...
ikdyž určo rádi přihoděj i nějakou inovaci
ano, nejlépe tehdy, když to vůbec nebudem čekat a když nás vůbec nenapadne, že by něco takového mohlo nastat... (já si třeba živě dovedu představit, jak mi najednou na závodech předvede stahovačku PŘED překážkou, místo až kilometr za ní... )
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2008 21:34
- Nahlásit
wami
mno... já mám velkýho...trotla... (jinak jsem na tom stejně )
to se máme,co
takže teď vyrážíme tak cca po 4 měsících...
my bohužel furt.. když on mě zásobuje střídavě rychlýma přesnýma čistýma běhama "na bednu" a totálníma hlavně slalomovýma propadákama
ví jak na to, abych ho všade vozila a zobala mu z pracky a pak mě svrhne na dno
co je darovat do dobrejch rukou?? takovej psí život..hmm..
|
wami
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2008 21:46
- Nahlásit
eva od jondy
co je darovat do dobrejch rukou??takovej psí život..hmm..
dyk já to říkám furt...
dědka pryč, s ním už nic, je starej.
Lumpa pryč, je to rozmazlenej lempl.
Banušku pryč, má nohy v háji, co já s ní.
Meluzínku pryč, má problém s houpačkou.
a budu hrát šachy! TAK!
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2008 21:52
- Nahlásit
eva od jondy
uvidime uvidime vona si zas vymysli neco jinačího
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2008 21:54
- Nahlásit
wami
správně a třikrát hurráááááá!!
příležitostí měli dost, teď se zas budem realizovat my!!
sme fakt truBky,takovýho ztracenýho času s nima
ale důležitý je, že sme se poučily
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2008 22:04
- Nahlásit
eva od jondy
jinak takhle vypadá náš slalom na závodech:
"Cože? To jako mam prolízat mezi těma tyčkama, fakt jo?"
|