Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro agiliťáky :-)
<< 1 ... 72 . 73 . 74 . 75 . 76 . 77 . 78 . >>
Autor Zpráva
eva od jondy
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2008 22:20 - Změnil/a: eva od jondy
- Nahlásit

Eimy
chudinka, když ona nevíí

náš takhle
http://www.jonas-seltie.estranky.cz/fotoalbum/akce /mcr-agility-mlada-boleslav-6_--7_9_08/original/37 0
nebo takhle
http://www.jonas-seltie.estranky.cz/fotoalbum/jona s/agility/original/141
ale občas i takhle...zachytili jondu při činu..
http://www.jonas-seltie.estranky.cz/fotoalbum/akce /kyje-iii-07/original/214

a tady vtipnej tréninkovej
http://www.jonas-seltie.estranky.cz/fotoalbum/jona s/agility/original/259

http://www.jonas-seltie.estranky.cz/fotoalbum/jona s/agility/original/258

Eimy
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2008 22:44 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit

eva od jondy
neví no, ale když jsem jí řekla ať zkusí zapnout mozek, tak jí to pak šlo takhle :

ale napřed mi samo musela pořádně vynadat

a treninkovej takhle:

ale tak hezky fotky jako vy nemáme

Jinak mě mrzí, že z dneška nemám fotky, bo psici se podařilo vrazit hlavou do jedný tyčky ve slalomu byla z toho celá špatná

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2008 22:59
- Nahlásit

Eimy
krásný!!!
je děsně roztomilá, jak se skvěle zubí, fakt dokonalá!!
škoda, že nemaj ten mozek zapnutej častěji, co?? teda aspoň jonda, nechci urazit veverušku
ale tak hezky fotky jako vy nemáme
on je pan jonášek totiž tak trochu úchyl
Jinak mě mrzí, že z dneška nemám fotky, bo psici se podařilo vrazit hlavou do jedný tyčky ve slalomu byla z toho celá špatná
chudák!! ale pravda, škoda
měla bys vidět jondu minulej týden na koberci.. v každý druhý díře se rozplácl, jak nechápal, že na koberci fakt musí brzdit .. a už předem před slalomem ječel vzteky

Eimy
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2008 23:06 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit

eva od jondy
ona má vůbec šílený xichty na fotkách, asi po mně Veverucha má zaplej mozek jednou az uherskej rok A když ho zapne, vypnu ho většinou já a taky to běhání podle toho vypadá asi budem věčně v jedničkách
My ani jedna nedokážeme vypadat pěkně, když se na něco soustředíme

tady sice coursingová, ale taky oblíbená :

Jinak my jsme na koberci ještě neběhaly, ale Veverucha je celkem pomalá, takže by to snad nějak ustála

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2008 23:12 - Změnil/a: eva od jondy
- Nahlásit

Eimy
jonášek je na fotkách hora chlupů s retardovanym výrazem a na živo to neni o moc lepší
o mně nemluvě
asi budem věčně v jedničkách
i kdyby, tak co.., ale já si to nemyslim.ste šikulky náhodou! všechno je to o tréninku a vyběhanosti na závodech. a někdy ani to nepomůže, viď jondo, slalooom
coursingová je nej
Jinak my jsme na koberci ještě neběhaly, ale Veverucha je celkem pomalá, takže by to snad nějak ustála
my loni právě docela dost na můj vkus, ale jonda opět dělal krávoviny, jako by na něm byl poprvý
on neni moc inteligentní

Eimy
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2008 23:14
- Nahlásit

eva od jondy
uvidime no, už mi taky potfora starne a ja teď nejak nemám finance ani pořádně čas na ty závody
Někdy bych udělala soutěž o nejvíc retardovanej výraz Klidně v kombinaci pán x pes

wami
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2008 21:46
- Nahlásit

Eimy
Někdy bych udělala soutěž o nejvíc retardovanej výraz
jednoznačně vyhráváme... většího dementa na fotce nikdo nemá, Lump po útěku z Jedličkova ústavu...

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2008 00:24
- Nahlásit

wami
PROBOHA
vyhráváte

Alinka
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2008 10:30
- Nahlásit

Tak jsem se jen tak náhodně mrkla na stránkách klubu agility do návštěvní knihy a probíhá tam celkem zajímavá a živá diskuze Tohle někdo prosadit, tak už si neškrtnem

Eimy
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2008 09:50
- Nahlásit

Alinka
My si neškrtnem ani teď, takže to moc neřeším, největší rychlost, co jsem zatím z psice dostala (je fakt, že moc měřenejch parkuru za sebou nemáme ), je 4m/s, ale já beru agi jako zábavu, když se zadaří nějak zaběhnout, jsem ráda, ale většinou mám radost, když se nedisknem...
Prostě vím, že superrychlá ta moje obluda nebude...

wami
Tak to je taky dobrý

wami
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2008 10:17 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

já nad tím furt přemejšlím, asi si nějak neumím dost dobře představit, co to konkrétně bude znamenat... na jednu stranu to, že prostě pomalej pes zaběhne naplno a čistě, ale holt to nebude "špičkový plemeno", tak dostane trest, kterej v takovým případě přece jen považuju trochu za rasistickej (v psím slova smyslu)... na druhou stranu v tom, kdo bude vyhrávat, se myslím toho zas tak moc nezmění, pořád na bednách budou rychlí a přesní psi... (a některá plemena budou mít smůlu pořád stejně tak jako teď )

ale to jsou akorát moje úvahy, jinak myslím, že se ani nemám s kým do A3 dostat, Lump je prostě troubelínek a Melzí sice subjektivně běhá jak vítr, ale zatím si netroufám odhadnout, zda svůj velikostní handicap má šanci dohnat, na prvních závodech měla ty časy hodně pomalejší proti ostatním, ale taky nešla ani jednou ideální drahou...

wami
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2008 10:23
- Nahlásit

BTW
když jsme u toho, na Lumpa se na závodech taky nedá koukat... a když jsme na tom agiliťáckým foře

máte nápady, jak psa srovnat a namotivovat na závodech? v tréninku mi běhá suprově, je rychlej, relativně přesnej, no klasicky bojujem se zónama, ale jinak fakt spokojenost... a přijdem na závody a ten trouba kouká, kde co lítá, po parkuru předvádí krásný vysoký chod (asi jako kočárový kůň ), předvádí se a sleduje, jestli ho všichni patřičně obdivujou... díky čemuž samozřejmě naprosto ztrácí koncentraci a nejenže není rychlej, ale kolikrát vypne natolik, že ho prostě nejsem schopná parkurem provlíct ani natolik, aby došel...

maxim
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2008 12:11
- Nahlásit

wami
Ahoj
Třeba by mu pomohlo, kdybyste jezdili trénovat i na cizí cvičáky, aby viděl, že běhat se musí všude a ne jen na domácí půdě

wami
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2008 12:22
- Nahlásit

maxim
Třeba by mu pomohlo, kdybyste jezdili trénovat i na cizí cvičáky
zkoušíme tam funguje jako na tréninku doma - v pohodě... vyloženě je průšvih v atmosféře závodů (to stačí i ty klubové na domácím cvičáku )...
možná je to někde ve mně, je mi jasný, že nervozitu ze mě musí cítit, ale proč vypne? a jak ho přesvědčit, aby ne?

Alinka
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2008 14:55
- Nahlásit

wami
Tak to já mám úplně stejnej problém, kdyby nás někdo viděl běhat u nás na cvičáku a na závodech, tak dá protest, že sem přivezla jinýho psa Ale já myslim, že je to všechno ve mně, prostě to chci nějak doběhnout, nechci se disknout a tak to asi tak nějak jistim, bo co.... Taky nad tim pořád přemejšlim a nevim, jak na to.

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2008 20:46
- Nahlásit

wami
A není diskriminace velkých psů, když dostanou pět trestných bodů za překročenou zónu?

Je nějaký rozdíl v tom, jak se chováš n tréninku a jak na závodech? Já jsem vždycky byla hrozná trémistka (pořád jsem), takže rozhýbat psa na závodech pro mě bylo mnohem těžší, než na tréninku, vzhledem k tomu, že jsem se nedokázala pořádně hýbat ani já sama. Už jsi ho zkoušela před startem i mimo parkur pořádně vyhecovat s párkem v ruce, třeba i na samotné běžení? Zkoušela jsi restrained recalls nebo 3-2-1-teď? Zkusila bych nejdříve zvykat na atmosféru a práci v ní (t.j. jezdit po závodech jako divák a trénovat dogdancing nebo obíhání stromů nebo na tréninkové překážce). Pokud by byl schopný pracovat jako na tréninku, jezdila bych po neoficiálních závodech s tím, že bych si vybrala co nejkratší dráhu, psa pořádně vyhecovala, držela bych ho třeba z hrudník a vybíhala letmým startem (jako to dělá s Bárou Martina Klimešová), prolétla bych překážkami vícemíně rovně bez točení a podobných zdržovaček, na druhém konci vyběhla za pásku a psa odměnila (svému psovi jsem dělala to, že jakmil jsme nasbírali víc jak pět trestných bodů, vzala jsem to zkratkou do cíle a hecovala a hecovala, ať ho běhání baví). Jak se říká "Bad dog trainers tend to have very motivated dogs" (http://cz.youtube.com/watch?v=yzqs54qMgQA)

wami
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2008 22:05
- Nahlásit

KaTachyon
A není diskriminace velkých psů, když dostanou pět trestných bodů za překročenou zónu?
čoveče to mi přijde jiný, protože tady jde o zdraví psa... když na tu zónu budem kašlat, pes to začne skákat seshora, my to budem tolerovat, a jednou si díky tomu v tom trysku zláme vaz...

jinak ad ty penalizace - jak říkám, je to pro mě zatím neprobádaná půda a jen povrchní úvahy, asi tak nějak chápu zastánce i odpůrce toho nápadu, chápu argumenty pro i proti, a tak bych se radši zdržela hlasování...

Je nějaký rozdíl v tom, jak se chováš n tréninku a jak na závodech?
jo, na závodech pomáhá, když obejdem parkur, takže už ví, co je za páskou a nemá tendence to tam pak chodit očumovat... jestli je změna v mém chování, to nedovedu posoudit, určitě ano díky jiné "organizaci" běhů na závodech a na trénincích... Pes není blbej a prostě pozná, že jde o závod, i když jsou to třeba jenom sranda klubovky... a v ten moment vypne...

Už jsi ho zkoušela před startem i mimo parkur pořádně vyhecovat
on je heclej až moc, taky starty vypálí a maká naplno, vypne až v průběhu parkuru... můžu ho namotivovat víc, ale po zkušenostech pak vím, že vypíná mnohem dřívě, než když ho naopak před během malinko zklidním - něco, jako jsi psala to trénování s dogdancingem, děláme poslušnosti, má to několik výhod, jako třeba že jsem za tu dobu psa perfektně naučila odložení ve stoje a že mi na parkur dojde sice natěšenej, ale ovladatelnej do tý míry, že mi nezdeří od nohy a nezačne tam hopsat radostí jen tak... na tréninkových překážkách před parkurem taky naprosto ok, předvede bezchybně všechny typy stahovaček i obratů...

držela bych ho třeba z hrudník a vybíhala letmým startem
nevím, tohle jsem nezkoušela a je fakt, že parkurem rovně bez stahovaček by proletěl jako vítr naprosto bez problémů... vypne právě při některé stahovačce...

jinak bych ho konkrétně tohle asi učila nerada (kdyby nebyla jiná možnost, tak jo, ale jinak jsem ho celkem dlouho učila, aby vybíhal až na povel)...

"Bad dog trainers tend to have very motivated dogs" (http://cz.youtube.com/watch?v=yzqs54qMgQA)
ale jo, tohle máme a umíme s balíškem...

tam fakt někde ten problém vzniká v průběhu závodního parkuru, on je natěšenej, nedočkavej, vyběhne, mastí, prvních pár 3-6 překážek OK, a pak najednou mu někdo cvakne vypínačem v hlavě a on se zakouká na lidi za páskou, začne se předvíádět, kouká, jestli ho všichni pozorujou, jak se tam nadnáší... a jsme v pytli...

Biluška
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2008 07:01
- Nahlásit

wami
nevím, tohle jsem nezkoušela a je fakt, že parkurem rovně bez stahovaček by proletěl jako vítr naprosto bez problémů... vypne právě při některé stahovačce...
Tak nestahuj . Dělej prohlídky tak, abys ho nikde nestahovala, ale vytláčela

wami
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2008 08:17
- Nahlásit

Biluška
Dělej prohlídky tak, abys ho nikde nestahovala, ale vytláčela
tyvado, to je zajímavá teorie, ale nějak si to neumím představit v praxi... jako fakt ne, nad tím dumám, a vůbec si neumím představit, že bych zrušila polovinu toho, co ho na parkuru učím...

Biluška
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2008 08:30
- Nahlásit

wami
Nezrušila. Jenom ho na závodech povedeš jinak. Tam kde je stahovačka si to vyřešíš tak, abys byla na druhé ruce a tudíž nestahovala, ale vytláčela. Nepůjde to vždycky, někdy se prostě na tu druhou ruku nedostaneš, ale většinou jo. Sice to vypadá dost krkolomně a možná díky tomu nepovedeš psa ideální drahou, ale pořád lepší než když ti takhle zpomalí.

wami
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2008 08:42
- Nahlásit

Biluška
já ti rozumím, jak to myslíš, ale tak docela si to neumím představit, když půlku trati plivu plíce za psem, tak holt mimo to, že ho vysílám, tak ho taky občas potřebuju dostat k sobě... nevím, musela bych to vyzkoušet, ale nejsem si jistá, jestli tím tak úplně vyřeším to jeho vypnutí mozečku...

že to dělává po stahovačkách je bych řekla spíš souhra okolností, než pravidlo...

Biluška
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2008 08:47
- Nahlásit

wami
Znáš Marušku z Boskovic co běhá s kokrama? Mě teďka vypadlo její příjmení. Má zlatou kokřici Megi (ve veteránech) a černou Blejzu. Ta to dělá prakticky celý život. Megi nesnáší stahovačky, takže Maruška vždycky na prohlídce pečlivě hledá jak jít, aby ji mohla vytlačovat. Jde to, je to jenom o zvyku. Já se zase vyhýbám vytlačování, protože Pumici prostě nevytlačím. Pokaždé řeším jak jít tak, abych stahovala

když půlku trati plivu plíce za psem,
Mě o tom něco povídej

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2008 13:58
- Nahlásit

wami
Tak jestli tomu rozumím dobře, tak sice běhá rád a rychle vyběhne, ale v okamžiku, kdy by měl kvůli točení zpomalit, dojde k názoru, že by se mohl taky rovnou začít natřásat před obecenstvem?

wami
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2008 08:20
- Nahlásit

KaTachyon
okamžiku, kdy by měl kvůli točení zpomalit, dojde k názoru, že by se mohl taky rovnou začít natřásat před obecenstvem
víceméně je přesně tohle ten problém...

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2008 13:39 - Změnil/a: KaTachyon
- Nahlásit

wami

No tak to platí leccos z toho, co jsem už psala. Máš několik možností - připodobnit závody tréninku nebo trénink závodům.
- jet na neoficiálky a jakmile se někde zpomalí nebo zasekne, tak vytáhnout pamlsky/míček a vzít to nejkratší cestou do cíle; popřípadě se na parkuru zaseknout, psa rozdovádit na sebe, honit se s ním, srtkat do něj a pak vyběhnout, opět třeba s restrained release.
- připodobnit trénink co nejvíce závodům - jezdit na cizí cvičáky (třeba při příležitosti intenzivek), poprosit spolucvičící, aby tleskali každém běhu, stopovat čas, aby se zvýšil "tlak" na psovoda, poprosit ostatní, aby stáli blízko překážek...

Jestli bys chtěla slyšet jednodušší řešení, tak bohužel nemůžu sloužit. Pokud zjistíš, že mu například nějaký styl vedení vyhovuje více, jak psala Biluška, tak toho využij. Když se člověk snaží, tak jde vymyslet trasu tak, aby mohl být na důležitých místech před psem (neříkám všech, to s rychlým psem nejde, ale ta rychlost naopak slouží k tomu, že je možné psa vyslat samostatněněco provést a hnát se jinam) a řešit pak kritické situace přímo na místě. Podívej se třeba na Silase Boogka - má rychlého psa, dělá v-sety a přesto si dokáže naběhnout, aby mohl udělat blindcross nebo frontcross. (http://www.youtube.com/watch?v=9khxIBBI2x8 , http://www.youtube.com/watch?v=JMbZ_mqM-Ac&feature =related).

Je dost pravděpodoné, že i když nebudeš dělat nic, časem se to zlepší samo. Znala jsem psa, který rok se diskal v každém běhu, protože si buď u slalomu nebo u látky usmyslel, že tuhle překážku v životě neviděl a dělat ji prostě nebude, a taky ho to časem přešlo a běhal v pohodě i rychle. Důležité je mít jednoznačný a spolehlivý systém vedení, o který se pes bude moci opřít.

Jinak se mi nedaří představit si, jak se pes v klusu natřásá před diváky a zároveň visíš za ním bez plic Ale myslím, že ta druhá varianta je lepší, běhat má pes, ne psovod. Jak říká moje sestra: "Míň se řítit a víc řídit."

A to že tréma čase přejde... Závodím devět let a zatím nic. Ale člověk se s ní může naučit žít.

wami
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2008 14:56
- Nahlásit

KaTachyon
nehledám jednoduché řešení, hledám přijatelné řešení - tedy takové, které povede k výsledkům, ale zároveň bude schopné akceptovat individuální specifika konkrétního jedince...

trpělivosti mám myslím dost, některé věci jsem učila leta po tak malých krůčcích, že by to asi jiní vzdali, ale fungovalo to. V tomhle případě jde spíš o to, že mám nedostatek nápadů, a není mi jasná příčina toho jednání, abych se na ni mohla zaměřit...

Hodně z toho, cos psala, by myslím pomoct pomohlo, zejména intenzivky u jiných trenérů, napodobení atmosféry závodů ap. I ty neoficiálky, je fakt, že na těch většinou běhá líp, i když nerovozní jsem stejně - ale něco je tam fakt jinak. Prostě z těch nápadů se nad některými zamyslím a po přizpůsobení je určitě použiju...

Styl vedení se pokouším mít stejný na závodech, ale když se nad tím pečlivě zamyslím, asi není stejný úplně - v trénincích běhám hodně moc na psí samostatnost a vysílačky a na závodech se to naopak pokouším jistit, možná i tohle mu vadí...

a s těma plícema... on když tammá rovinku, tak ji prostě napere a fakt ty plíce plivu... jo, když se pak začne natřásat, tak je zase naberu, ne že ne, ale to už je mi plad prtné... (a že to mám stíhat do mě hučí trenérka často a důkladně. Prostě nestíhám, no )

Eimy
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2008 16:14 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit

Tak tady je další fotka do soutěže o největšího retarda (tu přepálenou oblohu kolem mi ten její výraz docela vynahradil )

wami
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2008 16:30
- Nahlásit

Eimy
na přepal kašli ten ksichtík je boží

brezen2008
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2008 09:56
- Nahlásit

http://www.youtube.com/watch?v=I9ENSA2abm4&feature =related

tak tohle je smutné,ale zároven se mě to líbí

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2008 20:42
- Nahlásit

brezen2008

Není to smutné, naopak je dobré si všimnout, že psi se většinou diskají v rychlosti, je jim to úplně šumák a jediní zoufající jsou občas jejich psovodi. Vždycky si přeji, aby moje diskvalifikace vypadaly takhle - pes zareaguje na povel, který jsem já dala špatně, ale on ho správně splní. Nikdy to není pes, kdo udělá chybu.

<< 1 ... 72 . 73 . 74 . 75 . 76 . 77 . 78 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání