| Autor |
Zpráva |
Dasha
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2008 13:56
- Nahlásit
Venuše
to je fakt, předpokládáš správně!
že ona vážně bude ta tajná osoba na táboře!
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2008 14:17
- Nahlásit
hej ženský, děkujem za gratulejšn, ale nemusíte tady jako takhle veřejně pomlouvat!!!
navíc máme splněnou jen jednu zkoušku, ta druhá je sice na výborně a do třetího místa, ale byl tam ten dementní náběh na houpajdu, kde sem vytvořila jonášisku 5 trestnejch, takže smůla
jen si nemyslete, na trojky si zhruba ještě tak 20 let počkám, tak nes.rte!
tajná osoba na táboře sem já, v noci s kudlou budu obcházet stany prostějopřerováků, ale pššš
jdu udělat se sestrou úkol a pak psát výhružnej mejl vepřadorový!
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2008 14:20
- Nahlásit
eva od jondy
však se těš, taky se na tebe chystám
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2008 14:27
- Nahlásit
eva od jondy
cože, co jsem provedla???já nic, já vepřador!
hele Evi, veřejně je to nejlepší!
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2008 14:33
- Nahlásit
Venuše
je libo vřískot??
Dasha
žádný já nic, šak vy eště budete ve trojkách dříf než my, včetně venušofců, až začnete s vepřadorem závodit!
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2008 14:36
- Nahlásit
ale jo, kdyby to nebylo veřejně, ani by sem nemohla zakročit!
no ale popraudě, trochen pocit zadostiučinění mám, vzhledem k těm, co na nás koukaj vodjakživa jak na prošlej slepičí bujón!
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2008 14:36
- Nahlásit
eva od jondy
no, ono to až tak žhavý nebude...
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2008 14:38
- Nahlásit
eva od jondy
tak je to správné, trocha sebevědomí a zdravé pýchy nikdy neuškodí! Zvlášť když je to zasloužený!
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2008 14:52
- Nahlásit
Dasha
neblbni, zdržela vás jen ta porouchaná nožka, jinak ste váleli už vloni na táboře!
jj, šak my se s joníkem máme čím chlubit
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2008 17:45
- Nahlásit
Sportem k trvalé invaliditě a s igelity obzvlášť!!!
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2008 17:46
- Nahlásit
jak vypadá zbytek smečkoidních sportovců na www.nasesmecka.estranky.cz
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2008 22:50
- Nahlásit
Dasha
co ty tomu chudákovi furt děláš, dyk von je v jednom kuse raněnej... Srstku s Kubišovou na tebe
I když... Veverucha si dneska málem zlomila nohu ouplně vlastním přičiněním debílek
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2008 07:52
- Nahlásit
Eimy
nemám to říkat nahlas, ale Dasha vepřadora systematicky likviduje, aby si mohla pořídít tu kraťandu, a on se furt drží, zmetek jeden Nic buj, už mám na ni objednanou Novu
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2008 09:11
- Nahlásit
Venuše
Jinak Romišek v teplákách taky nemá chybu, ještě mu koupit triko a je to dokonalý
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2008 09:15
- Nahlásit
Eimy
to nebyly tepláčky, ale dětský punčošky , ale fakt v tom vypadal jak atlet brčko , ale už lítá dole bez, jako správnej pes
|
wami
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2008 09:29
- Nahlásit
all
cetla jsem o zonach kdeco, leccos jsem zacala preucovat... ALE!
vetsina zon se resi pro kladinu. Mam problem s nastupkou u acka - jde o to, ze kdyz psa zpomalim, je moc velky a tezky, takze se pak nahoru skrabe. Kdyz ho necham jit rychle, nezkratim mu krok a ma zonu 50:50, ze naskoci az za zonou.
Napady?
(Zatim se ho pokousim ucit jen dopad na zonu, s tim, ze dal nejde, mozna to bude fungovat, ale budu vdecna za vic nazoru... )
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2008 16:48
- Nahlásit
wami
prd tomu rozumím a při velikosti kluků ani neřeším, ale viděla sem jak to učej s takovým jako obloukem, nevim jak se to menuje, ale používá se to i na kladinu
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2008 16:58
- Nahlásit
Venuše
Dole bez punčošek nebo bez všeho?
wami
Se zonama asi moc neporadim, Veverucha s tím problém nemá... Ale možná bych i zvážila, jestli má vubec smysl mastodontika s tou nastupkou - jestli vubec je schopnej se tam nejakym zpusobem naskladat... Ale nevim no
|
wami
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2008 19:40 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
Venuše
oblouky pouzivam u kladiny, spolu s klikrem to prinasi vysledky... (teda u sestupek, po delsim premysleni jsem se nastupky rozhodla ucit trosku jinak)
problem s ackem a obloukem je v tom, ze to jednak neni myslim jak odbourat (kdyz mu budu posouvat oblouk jakoby "pred" kliknuti za zonu, tak mi to prijde jako nonsens), druhak oblouk zpusobi to, ze se tam dost divne proplazi a ten pohyb nahoru rozhodne nema nic spolecneho s plynulosti a prirozenosti, podle myho si takovej pohyb nema moc sanci zafixovat... zkratka jak oblouky pouzivam, tak u nastupky na acko je videt, ze je to silene krecovity a asi tudy cesta nepovede.
Jenom klikat nema vyznam, s jeho rozbehem tam castejc nestoupne, nez stoupne, a je to demotivujici...
momentalne jediny, co vypada, ze by mohlo fungat, je to, ze ho to ucim trosicku jak na flyballovy box - proste s rozbehem tapnout prednima na stredni prkno zony, pricemz sice klikam, ale spis zdrbavam za to, kdyz pred tim ackem poposkoci a tim padem se pak vyhoupne skokem skoro az nahoru bez zony... blbe se to popisuje, ale proste se mu snazim vysvetlit, ze vyzaduju plynuly nabeh (bez poposkoceni), pri kterem vcelku pravidelne ty tlapy na zonu nejak nacpe...
Eimy
vzdat to muzu vzdycky ale jeste jsem nevycerpala vsechny moznosti ho to nejak naucit...
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2008 20:43
- Nahlásit
Eimy
Dole bez punčošek a bez jedné koule
wami
eště mě napadlo, ale je to asi celkem neproveditelný, "nějak" mamutkovi vysvětlit a naučit, že před áčkem se musí klusat, čímž pádem by nemusel nutně ztratit rychlost. Ovšem netuším jestli je to možný naučit.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2008 20:54
- Nahlásit
Venuše
no, v podstate neco podobnyho se ho pokousim naucit, viz vyse...
ale praveze ta technika, jak tohle naucit, je cucana z prstu, metodiky jsem nikde nevidela, tak se ptam, ze to treba nekoho trkne a napovi...
BTW - v ramci zkouseni "jak na to" jsem zkusila i verzi Martiny Klimesovy, ktery vypousteli psa nahoru za ni (sice to bylo na kladine, ale co). Vysledkem je (zcela logicky ) oboulovana Wami a dva blatokulove (jak jsme s sebou an druhy strane svihli)...
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2008 21:01
- Nahlásit
wami
hele a to von se mamutík netrefí ani těma zadníma???? to jakože hupsne rovnou skoro nahóru? to je teda skokanec! ale zase tím, že ho učís jakože ťápnout se zastavením, tak aby si nezafixoval, že jako dole prostě zastavit, ťápnout a pak se pokračuje, to už by se tam nevyškrabal vůbec A jak teda učís nástupky na kladinu? to by aplikovat nešlo?
|
KaTachyon
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2008 21:18
- Nahlásit
wami
Njn, moc toho nevím. Jediné, co mně napadlo, je ten oblouk a dělat ho tak často, dokud se nezapojí svalová paměť a na povel "áčko" pes automaticky neupraví krkok. Taky by to musel být třeba dost vysoký oblouk, aby mu stačilo ohnout a hlavu a jinak se nemusel moc krčit.
Drhá metoda, kterou vlastně děláš, je šlapání na target, jako má Ali Roukas-Canova. Možná by to mohlo fungovat, i když by to samozřejmě asi vyžadovalo dost práce na nižším áčku.
Problémem při tomhle je podle mě hlavně zdraví, jestliže by pro něj takový výstup byl moc náročný, tak bych se na to asi vykašlala, nevím. Jestli ovšem dokáže občas vyměřit krok tak, aby se mu na áčko lezlo v pohodě a přitom trefil zónu, pak bych se ten krok snažila upevnit tím targetem a případně i obloukem. Možná i stride regulatorem?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2008 21:34 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
Venuše
zadni tam cilene nedostanu ani omylem, jinak je to 50:50 (takze bez zony)...
mno, skok to je,a le co chces, 62 cm v kohoutku a 38-40kg svalu...
to, co ho ucim ted, je, ze nema hopsat pred ackem, ale naklusat (nebo rozbehnout, ale bez hopsani, nicmene z rychleho pohybu, je tam uplne jina mechanika, nez u pomaleho pohybu), jak tam jsou ty predni tlapy, tak klik a pokracovani pres acko, domena za ackem... (sestupku tam ma mechanicky, ma tam lat, ktera mu nedava jinou moznost). Kdyz pohopsne a ty predni tam nejsou cilene, tak stopka, houk a jde zpet dolu, bez odmeny (nekdy stihnou houknout jeste, nez tam doskoci, takze an to acko ani nejde).
nastupky u kladiny ucim na variantu touchboardu, ale tam je ta nastupka plytci, s mensim sklonem, takze v pohybu dobry...
KaTachyon
ten zacatek - nizke acko neni acko (je to jak kladina), mam vyzkouseny, ze tam ma jinou mechaniku pohybu, takze to neni ono... nemuzu ho ucit takovy zpomaleni, jako ma diky oblouku (i kdyz ten nas je delany na nej, takze relativne vysokej je, ale stejne je v blbym uhlu vuci acku, at ho dam jak chci daleko, tak mu tam bud nevyjde krok, nebo se proste ze zastaveni skrabe nahoru)...
praveze ho nemuzu moc zpomalit, jinak se fakt nahoru doslova skrabe, je tezkej, takze tam musi jit opravdu z rychleho pohybu...
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2008 22:43
- Nahlásit
wami
a vůbec, ty musíš mít vždycky něco extra čeče tak si pořiď psa, a ne dinosaura Jinak jinou možnost, než ten cílenej nástup ať už v podobě poklusu nebo ťápnutí jako u flybalu teda nevidím, zatím.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2008 06:13
- Nahlásit
Venuše
tsss, pockej, az me za rok, dva uvidis s Meluzinou v akci... ale mastodontika kvuli tomu nedam, pravda, na zony to idealni neni, ale zas jinak kdyz chce (a on chce), tak je sakra rychlej...
jinou možnost, než ten cílenej nástup ať už v podobě poklusu nebo ťápnutí jako u flybalu teda nevidím, zatím
mno, ja zatim taky neee... a to jsme to na place zkouseli asi hodinu, ruzny zpusoby, a tohle bylo to jediny, kde jakztakz to tapnuti na zonu prinasi aspon nejaky vysledek... toz budeme zkouset a uvidime...
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2008 08:40
- Nahlásit
wami
tak to sem zvědavá co si zase vymyslíš s Meluzínkou, tam asi nešlápnutí zóny nehrozí, páč ta se na tu zónu musí trefit i kdyby nechtěla Už se těšíme
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2008 13:02
- Nahlásit
Ahoj lidičky,
6.4. na veterině v Brně pořádáme klubovky... tak mě napadlo hodit to sem, kdybyste byl někdo z okolí a měl zájem
propozice tutaj:
http://www.kkpedigreevfu.estranky.cz/clanky/akce/k lubovy-zavod-agility
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2008 13:08
- Nahlásit
zuska
Já už to nenápdně pár lidem nadhodila na ICQ Ale nevěděla jsem, jestli to můžu hodit přímo sem
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2008 13:10
- Nahlásit
Eimy
jo, rozhaž to klidně všude... šak čím víc lidí přijede, tím líp, ni? Ať si neměříme síly jenom v rámci klubu
|