Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro agiliťáky :-)
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 77 . 78 . >>
Autor Zpráva
KaTachyon
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2006 19:33
- Nahlásit

Fík

Můžete se třeba podívat na www.klubagility.cz, kde mají odkazy na cvičiště po republice.

Venuše (strany)

Myslím, že takhle to učit bez problémů jde, pokud si pamatuješ, který povel je po a proti směru hodinových ručiček. Dělám něco podobného (ve fázi, kdy pes strany umí). Jak psala Biluška, souvisí to samozřejmě s body language, ale pokud budeš ze začátku házet do strany míčky, za kterými může běžet, tak si to zapamatuje.

Tenhle prvek se dá použít často, například při přivolávání na přes několik překážek, po kterém se pak musí točit. Pes navíc většinou zpomalí, takže se tím i zkrátí oblouk. Ale není to pravidlo, třeba můj Tachyon to nedělá, protože jsem ho učila jít do mě vždycky plnou rychlostí, já totiž false turn dělám většinou na čelo a u toho potřebuji, aby byl rychlý. Jinak to je bezvadná věc například při vlásence.

Fík
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2006 08:11
- Nahlásit

Jsme z Prahy 1

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2006 09:18
- Nahlásit

Fík
Já jsem taky z Prahy, chodíme cvičit do KK Komořany k Evě Bukričové a jsme s tréninkem naprosto spokojení. http://www.zkouzelnepohadky.cz/
Dále se v Praze cvičí v ambře http://www.psiskola.cz/,
v helppsu http://www.agilityhelppespraha.wz.cz/
v hloubětíně, kde teď bohužel nějak nejde web
v narya Praha http://www.naryapraha.cz/
a v OSA Panda http://www.agility-kate.wz.cz/OSA_Panda_Praha.htm
Vypisuju to takhle proto, že na klubu agility nejsou na nějaká cvičiště dané odkazy na www.
Tak přeju šťastnou ruku při výběru

Lesanka
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2006 09:33
- Nahlásit

eva od jondy
jééé a kdy chodíte do Komořan? Tam je to jen ve všední den, že?

Altcha
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2006 09:34 - Změnil/a: Altcha
- Nahlásit

Lesanka
Taky chodím k Evě do Komořan Možná jsem Evu od Jondy předběhla
Je to naprosto super Cvičíme čtvrtek odpoledne (což často nestíhám) a neděli dopoledne.

Lesanka
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2006 09:40
- Nahlásit

V neděli dopoledne? A mohla bych se přijít podívat? Třeba tuhle neděli? Ve všední den to také nestíhám.

Altcha
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2006 10:01
- Nahlásit

Lesanka
Jenom podívat? :-D
No tréninky jsou cca od 9:30 do 13:00 ... spíš i déle... Rozděleno podle úrovně cvičících. Nejlepší je, ozvat se Evě, kontakty jsou na výše uvedené webové stránce.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2006 10:07
- Nahlásit

Lesanka
My chodíme ve čtvrtek i v neděli, ale ten čtvrtek "pracující" stíhají až když je světlo, to se pak cvičí třeba od 5..Určitě se přijít podívat není problém, my tam budeme s jondou a s Altchou od 12:30(Altcha i o hodinu dřív, abych nekecala ), jinak se cvičí už od rána, jde o to na kterou hodinu se člověk chce jít podívat-štěňátka a začátečníci, pokročilí, závodící

Lesanka
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2006 10:09
- Nahlásit

Altcha
..šla bych i zatrénovat Fěňuli je půl roku a ze začátku jsem byla moc hrr, pak jsem se uklidnila a začala s ní nejdříve dělat poslušnost. Našla jsem na webu tel, tak Evě brnknu. Děkuji.

Altcha
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2006 10:10
- Nahlásit

eva od jondy
Asi budu muset se Širou na veterinu. Má něco s packou.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2006 10:10
- Nahlásit

Lesanka
jéé, tak se mi to zaseklo a odeslalo, až když tady byl příspěvek Altchy..Nejlepší je se fakt asi domluvit s evou, to je pravda, je lepší si rovnou zkusit i zaskákat.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2006 10:11
- Nahlásit

Altcha
fakt???kulhá??chudák..a ty jí nadáváš, že nechce chodit...snad to bude ok

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2006 10:14
- Nahlásit

Altcha
tak možná ještě že ten říp nevyšel...a nemá do tlapky něci bodlýho??

Altcha
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2006 10:28 - Změnil/a: Altcha
- Nahlásit

eva od jondy
To nevypadá... spíš něco s drápy. Na to, jak je jinak "tvrdá", tak stačí, abych jí přejela po tom, co s ním nenašlapuje na zem (první nebo pátý prst - všude je to jinak) - a ječí. Je fakt, že jsem jí ho nezastřihovala, ani nepamatuju, ale nepřijde mi, že by s ním měla nějaký problém - že by se jí někam zarýval, nebo tak.

Venuše
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2006 12:59
- Nahlásit

KaTachyon
Jejdanánky to je zase nových výrazů, já jsem fakt amatér
body language to chápu - řeč těla, ale jít do mě vždycky plnou rychlostí, nebo já totiž false turn dělám většinou na čelo a v neposlední řadě při vlásence.
Božínku vysvětli mi co to všechno znamená?

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2006 13:53
- Nahlásit

Altcha
a nezatrhla si ho???to většinou není nic vidět... ale to se stává spíš u paspárků..no hlavně že se to týká drápů a ne třeba kloubu!!!!-se mi ulevilo..sem zvědavá, co vám nakonec najdou..

Altcha
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2006 14:16
- Nahlásit

eva od jondy
Nakonec jsem se rozhodla, že počkám do zítřka a kdyžtak zajdu na veterinární pohotovost. Ona jinak blbne, jak může... Akorát jí na to nesmím šáhnout. O nohu se normálně opírá, opravdu to vypadá, že se jedná o lokální problém.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2006 14:31 - Změnil/a: eva od jondy
- Nahlásit

Altcha
tak to bude mít zatrhlý..když jí to nevadí při chůzi, tak bych to zatim taky neřešila. se to samo zklidní...Jsem ráda, že jí neni nic vážnýho
jo a byla jsem v tom zveráči, frisbee neměli, asi budu muset počkat, až dojde do toho netovýho obchodu..ale jinak je to tam super!!koupila jsem tam k vánocum takovej super míček na šňůrce pro malý hafy, kterej sem zatim nikde neviděla, tak doufám, že se bude jondovi líbit..a samo pamlsky..tak sem odjela spokojená

Venuše
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2006 14:44
- Nahlásit

eva od jondy
Hele mě taky nemůžou vpustit do zveráče, to je fakt mazec, co tam nechám peňazí Ale té radosti, co pak kluci mají, a těch dobrot, mňam
Tryskomyš pořád pajdá, tak sem se zájmeme sledovala vaši diskuzi, třeba to bude taky něco s drábkama, no uvidíme.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2006 15:05
- Nahlásit

Venuše
no člověk si prostě nemůže pomoct...a těch hraček co mám doma pro jondu...a kupuju další a další..tohle už je asi 3. míček na šňůrce ale prostě sem takovej nikde zatim neviděla, je z takový měkký gumy, fakt vypadá na hraní super!!a to sem si myslela, že už tak rok mu hračky kupovat nebudu..stejně má nejraději klacky v lese..no ale ty dobroty, ty fakt omezit nemůžu!!!to se prostě nedá
tryskomyš si teda vymýšlí...když jestli je to ta natažená šlacha, tak chvíli i při jeho "klidovém" režimu potrvá, než to přebolí..

Altcha
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2006 16:04 - Změnil/a: Altcha
- Nahlásit

eva od jondy
Venuše
No mně raději nepouštějte do zveráče... To není průvan v peněžence, to je přímo uragán... Ale ta moje zlatíčka mi za to stojí.
Jinak - máme nalomený drápek, takže pacinka v obvaze... v neděli kontrola. Jsem ráda, že jsem se nakonec rozhodla jít na veterinu okamžitě, antibiotika zatím nebyla potřeba, tak snad to bude brzy v pohodě. Obvaz máme tentorkáte červený (na jaře - když měla něco zabodlýho v tlapce, měla napřed žlutý a pak modrý...)

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2006 16:46
- Nahlásit

Altcha
co blbla, ta tvoje dračice bláznivá, no ale diagnostikovali sme to dobře..to by mělo býtza chvíli ok, pokud si s tim sama neudělá nějaký domácí ošetření..jako jondovi když se něco takhle stane, tak si toho většinou všimne až když to vydezinfikuju, do tý doby ho nějaký lízání vůbec nenapadne...zveráče všechny zavřít!!
Venuše
takže honem zkontrolovat všechny drápy na ťapce!! no ale fakt to neni od věci

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2006 16:51
- Nahlásit

Venuše

jít do mě vždycky plnou rychlostí - spousta psů nerada běhá přímo do člověka a to tě pak na parkuru samozřejmě stojí časovou ztrátu. Takže psa učím, aby, když běží do mě (například při přivolání přes překážky)

já totiž false turn dělám většinou na čelo - false turn je pohyb psovoda proti směru běhu psa, používá se například pri tight turnech (těsná otočka okolo bočnice), aby se strhl pes

vlásenka - označení pro tři (nebo více) skokových překážek, které stojí na jedné přímce

Uf, strašně špatně se to ukazuje, nejlépe, kdyby ti to někdo předvedl. Ale snad dá ségra o víkendu na web svoje stránky o agility, kde popisuje různé techniky na parkuru a tohle tam má všechno vysvětlené i s obrázky. Jinak je to vysvětlené i na stránkách Alice Drábkové: http://sweb.cz/aldra/agility.html

Káča Lerlová

Venuše
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2006 17:52
- Nahlásit

eva od jondy
To mi povídej, moje vlastní dítě nemělo tolik hraček co ti dva rarášci
Předevčírem sme potkali na prochajdě kamaráda ČV, jeho panička je pohoda holka, tak sme se dali do řeči.Aspoň si můžu párkrát za život pohladit pravýho československýho vlčáka Oproti těm našim prckům je to kus psa
Ještě se k nám přidala paní s Akitainou 5měs štěndo, ale i tak byl samozřejmě 100x větší než pirańa a tryskomyš dohromady. A jak tam tak kolem sebe kroužili, tak tryskomyš dělal ramena na toho ČV, a ten si to nechal v poho líbit, vždycky jen tak mrknul po paničce, jako co se to na něj věší za plyšáka
Ale nedej bože, když si na něj dovolil ten Akita, to ho srovnal do latě hned

Venuše
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2006 17:58
- Nahlásit

KaTachyon
Teda je to fakt věda to agi. Já si to představovala jak veselé skákání přes překážky, za které dostanu ve finále diplom
To už je "snadnější" poslušnost
Hele, ale takový fígle a vychytávky a pomůcky a jiná kouzla, to dá spoustu námahy ne? Přece nemůžeš honit pesu furt dokola po parkuru, dyť to je docela záhul.
Škoda, že u nás na to nikdo není, mám co dohánět

Fík
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2006 18:13
- Nahlásit

Moc vám všem děkuji za kontakty,zatím"lítáme" v helppesu a u nás na cvičáku trénujeme co jsme se tam naučili.

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2006 09:31
- Nahlásit

Venuše

Samozřejmě, že to je těžší než poslušnost. Ne nadarmo je agiliťácké rčení: "If Agility had been easy they would have called it Obedinece."

Právě že to moc námahy nedá, když máš jednotné vedení, které psa postupně naučíš, tak se pro tebe i pro něk spousta situací na parkuru stane automatických a nebusíte řešit každou past, protože jí už máte třeba natrénovanou.

Biluška
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2006 09:37
- Nahlásit

KaTachyon
Katko, nevím jak ty, ale zatím pořád žiju v ČESKÉ REPUBLICE a naším úředním jazykem je ČEŠTINA. Takže v žádném případě nedělám false turn tight turny a dokonce ani nevodím pomocí body language. Dokud budu žít tady tak budu dál vodit tělem, dělat falešné otočky a otočky na čelo. Budu běhat v družstvu jako první, druhá, nebo poslední. A psovi na parkuru budu říkat "hop" . A když chci lidem (ať už na cvičáku,nebo tady na foru) něco vysvětlit tak s nimi mluvím česky (no, někdy to tak možná nevypadá, ale vždycky to CHCI psát česky). Když kecám o agi na německých forech tak německy a když na anglickém tak anglicky. Ale v Čechách se mluví česky, to ti ve škole neříkali?

Altcha
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2006 10:44
- Nahlásit

eva od jondy
Tak to vypadá, že zítra propásnu agi i s Fátimou, jsem sama doma a prcka nemá, kdo hlídat Raději nechci riskovat, navíc sice samotu bez lidí zvládá v pohodě, ale jen s Fáťulí...

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2006 10:51
- Nahlásit

Biluška

Omlouvám se, pro mě je angličtina víc universálnější, česky to vysvětlit moc nezvládám.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 77 . 78 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání