Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro agiliťáky :-)
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 77 . 78 . >>
Autor Zpráva
Biluška
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2006 07:20
- Nahlásit

Holky klid, pět šest let a ono se to vyběhá

Eimy
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2006 08:09
- Nahlásit

Biluška
Jenže to už Veverka bude jezdit na kryplkáře

Ale nahodou minulou středu se mi povedla jedna otočka... Jen do teď nechápu, jak se mi to povedlo a jaktože se to tak dalo udělat Ale udělala jsem ji správně

Orry
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2006 08:52
- Nahlásit

Eimy
a kolik je veverce?? a jak dlouho uz behate??

ja zatim zadne otocky delat nemusim prekazky mame za sebou

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2006 09:42 - Změnil/a: Lucie od Arta
- Nahlásit

Biluška
Za pět šest let?Ach jooo,to bude Art pořád ještě pako,jen mě se možná budou ty skočky skákat hůř a hůř(co rok,to pár kil nahoru,znám se)...
Co máte za psy?Vlastně?Orry a Altcha vím

Eimy
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2006 09:46
- Nahlásit

Orry
Veverce budou za chvilku 4 roky a "navážno" běháme asi rok Před tím už jsme ji naučila nějaký překážky na psím výběhu, ale to bylo jen tak pro srandu a když jsem viděla, že ji to fakt baví, začla jsem se shánět po cvičáku... Nicméně hlavním porblémem jsem u nás já

Biluška
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2006 09:49
- Nahlásit

Lucie od Arta
Mám dvě šeltie a pumi - A3Ch Hessit Gold Moravia Classic, Qwinky Winky Moravia Classic ( miminko, má čtyři měsíce. Je šíleně talentovaná, mám s ní velké plány ) a pumice je Komlokerty Vagany Kontess - agiliťáci ji znají pod jménem Šílená Bell. Běhá v MA2 a taky s ní mám velké plány, jen co se mi ji podaří trošku domestikovat

Eimy
Neboj, Veverka vydrží hodně

Eimy
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2006 09:54
- Nahlásit

Lucie od Arta
Jinak já mám "veverku" - feňuli křížence, pod členem mám odkaz na její stránky, kdyžtak se koukni Běhá v MA... hm.. teda možná bude běhat, až se naučím běhat já

Biluška
No nevim... víš, jak jsem si četla, jakým stylem běhá Puma houpačku, podobně to zkusila i Veverucha Normálně vždycky sama na houpačce zastavila a pak ji běžela po dlouhý době a prolítla se

Biluška
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2006 10:07
- Nahlásit

Eimy
Buď ráda, že Veverce konečně došlo, že houpačka je maskovaný tajný agent a má zcela jiný účel než být překážkou na agility. Ona je vlastně rafinovaně ukrytá odletová rampa pro rakety středního doletu. Bela a Veverka to dobře vědí.

P.S. Ačko má tutéž funkci, ale slouží raketám vysokého doletu

Venuše
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2006 10:14
- Nahlásit

Dovolím se sem vsunout, ač teda zatím závodně neběháme nic, leda tak pro srandu králíkům. Jsme totiž malí, teda já ne, náš šeltičí 10ti m kluk. Ale chtěla bych docílit toho, že budu stát uprostřed parkuru a jen hulajdat povely a prcek bude poletovat. Dobrá představa ne
No ale zatím mi bude stačit, když mi poradíte jak na to, abych prcka naučila strany? Jaký je nejlepší povel a jak na to?

Biluška
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2006 10:24
- Nahlásit

Venuše
Kdysi se mi to taky líbilo, ale upřímně řečeno, je to nuda. Běžet to se psem je mnohem zábavnější.

K těm stranám, používám "levá", na zatáčení vpravo povel nemáme. Hlavně proto, že musím dlouho přemýšlet kde je vpravo a kde vlevo a jak je to z pohledu psa... No prostě mu tam radši ukážu. Pokud to opravdu chceš učit tak si hlavně vyber odlišné povely - např. "pravá" "levá" zní dost podobně. Stejně tak je nepoužitelné "vpravo" a "vlevo" . Když už tak použij třeba "levá" "rajt".
Já jsem "levá" naučila velice jednoduše. Obě starší psice vyrůstali zároveň s dětma, takže se jezdilo s kočárkem. Chodily na vodítku vedle kočáru (klasicky u levé nohy), když jsem zatáčela doleva dala jsem povel "levá". Psice buď zatočily, nebo jsem je přejela. Velice rychle se naučily zatáčet
Pokud nemáš k dispozici kočár doporučuju naučit pomocí "šnečků" a vedení psa na ruku.

Venuše
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2006 10:32
- Nahlásit

Biluška
pomocí "šnečků"????

Biluška
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2006 11:09
- Nahlásit

Venuše
to je taková metoda jak vodit psa po parkuru. Mám teď moc práce, ale zkusím se sem během dne dostat a trošku ti to přiblížit

Venuše
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2006 11:16
- Nahlásit

Biluška
Jojo, díky.Taky pracovám a nestíhám

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2006 12:51
- Nahlásit

Takhle hezky skáče kokr,když mu to¨zrovna nemožná panička nekazí.Arta moc baví kladina,tunel,áčko...ale ty skokovky,to je horší.A moc se těším na nácvik slalomu

Venuše
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2006 13:06
- Nahlásit

http://www.cz-pes.cz/gallery/t1162296251-dsc_3050. jpg
Pokud je to vidět, tak takhle zase skáče nás prcek.

Venuše
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2006 13:08
- Nahlásit

http://www.cz-pes.cz/gallery/obr_1162296251-dsc_30 50.jpg

Venuše
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2006 13:09
- Nahlásit

Hmm, tak nic.A to se mi to už párkrát povedlo, sem něco vložit.

Eimy
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2006 13:21
- Nahlásit

Biluška
Nene, Ačko je v pohodě, protože to je ta nejlepší rozhledna na světě Z té lítat přece nebude, když je od tam tak prímovej rozhled...

Venuše
Šnečky mi Bilu už vysvětlovala, jen nevim, jak to vysvětlit Prostě.. .Máš psa u levé nohy dáš nějakej povel a začneš se otáčet doprava (tušim, strany nejsou moje silna strnka ) tak, aby pes obíhal kolem tebe ten vnější kruh

Jinak my nemáme fotečky z agility cvičáku od nás, jen dvě videa na stránkách a pak nějaký z výběhu, zkusím je pohledat a ukázat, jak skáčou Veverky

Eimy
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2006 13:24
- Nahlásit

Tak takhle hopsá Veverka

Biluška
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2006 18:16
- Nahlásit

Tak jsem na chvilinku tady, tož zkusím vysvětlit jak se učí šnečci.

1. Vezmete pamlsek, co nejvoňavější.
2. Vezmete psa
3. Psa k levé noze, pamlsek do levé ruky. Je DŮLEŽITÉ mít pamlsek ve stejné ruce u které stojí pes. Nikdy ne v té druhé.
4. Pamlsek nabídnout psovi, tak aby ho viděl
5. Nenechat ho skákat na pamlsek
6. Začít se otáčet DOPRAVA. V praxi to vypadá tak, že vy děláte malinké kolečko, pes kolem vás opisuje větší kolečko. Takové dvě kružnice v sobě.
7. Při tom otáčení pes běží za pamlskem
8. Po chvilince psa odměnit, stačí třičtvrtě až jedno kolečko.
9. Totéž na druhou stranu, čili tak, že pes stojí u pravé nohy, v pravé ruce mám pamlsek a točím se doleva.

Pes se tak bezvadně naučí chodit za rukou a z toho se vychází při učení světových stran. Až to zvládnete přidáme další lekci, tak fofrem salámky a mazejte trénovat

wami
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2006 18:46 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Hele, tak ja nevim,jestli sem vlastne muzu, kdyz na agi pujdu s mladochem v podstate po ctvrte v zivote...?

No, a pac nas zatim fakt nikdo nevyfotil, posilam aspon prekazky z vycviku, ty nam taky jdou...

Venuše
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2006 18:48
- Nahlásit

Biluška
Tak sem zase tady.Hele a nenaučí se akorát tak sledovat ruku a ne parkur? Na druhou stranu, mohlo by to vést k odnaučení toho "radostného" pokusování při skákání či jiné bohulibé činnosti. Přece nebude okusovat ruku co mu dává piškot

Biluška
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2006 18:53
- Nahlásit

Venuše
Jasně, že se naučí sledovat ruku a ne parkur. To je taky cílem. Jak chceš běžet se psem, který ti kouká někde po vejrech a ne na tebe? Hlavně se tím naučí fantasticky zatáčet (to uplatníš když je najednou zatáčka a pes hodlá běžet rovně).

Orry
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2006 18:57
- Nahlásit

wami
no ja tohle tema zalozila a za sebou mame asi taky tak 4hodiny takze sem ZASLOUZENE muzes

pridavam taky jednu fotecku jak delame "hop"

jinak ostatni fotky najdete u nas na webu www.rocky.wbs.cz

janules
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 11:39
- Nahlásit

Jé, tak já se taky hlásím do řad megazačátečníků - máme za sebou pouze 2 hodiny Hlavně ze zdravotních důvodů - jsme po kastraci, tak na to vlítnem po novém roce.
Teď by mě zajímalo spíš co učit "na suchu" - sledování ruky kvůli stranám, zóny...je nějaká dobrá knížka, kde je to vše popsané?

Orry
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 12:20
- Nahlásit

knizka by me taky zajimala

Biluška
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 12:31
- Nahlásit

knížka je, jmenuje se agility krok za krokem. Upřímně řečeno, kdykoliv mi přijde na trénink někdo s načtenýma vědomostma tak mám chuť ho uškrtit, rozšlapat a nechat rozemlít do granulí.
Vykašlete se na knížku a najděte si dobrého trenéra, uděláte stokrát líp.

P.S. Tu knížku napsala Podešťová, Mašek a Divišová a pokud ji neseženete v knihkupectví tak to zkuste přes klub agility, dají vám na ně kontakty.

Orry
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 12:46
- Nahlásit

Biluška
tak pokud ji nedoporucujes tak si ji kupovat nebudu ja uz trenerku mam, jen jsem si chtela i treba dobre pocist.
Jinak doma mam knizku zamestnejme sveho psa

Biluška
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 12:49
- Nahlásit

Orry
Fakt nedoporučuju. Ne, že by ta knížka byla špatná, ale každý trenér učí trošičku jinak a mě teda vytáčí do běla když někomu řeknu, aby ukazoval takhle a on začne argumetovat, že v knížce psali, aby neukazoval vůbec, nebo jinak... Většinou ho pak posílám trénovat za autorem té knížky (nebo jinam, začíná to na p ) . Navíc málokterý začátečník pochopí psané instrukce správně. Je to, jako kdyby ses učila řídit a chtěla to zvládnout jenom podle učebnice autoškoly.

Orry
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 14:29
- Nahlásit

Biluška
jj toho jsem si taky vsimla, ze kazdy trener ma tak trochu jinou metodu tak diky za upozorneni!!

jsem si vzpomnela jak jsem takhle rozcilovala trenera od koni, kdyz jsem mela nastudovanou ucebnici jezdevctvi

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 77 . 78 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání