| Autor |
Zpráva |
Eimy
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 15:20
- Nahlásit
Biluška
(nebo jinam, začíná to na p )
Do Prahy? Nebo do Pelhřimova?
Jinak já si pročítala pár článků ohledně agility i třeba ve SP (ohledně učení slalomu), psali tam, že by se neměl učit slalom na pamlsky, protože pes pak sleduje jen ruku a nepochopí slalom samotnej... No, Veverka zas ukázala, že je vyjímka potvrzující pravdilo Sice jí to trvalo asi trošku dýl, ale slalom umí už i sama Je fakt, že jsem ji to učila sama, ale jiný způsoby učení by byly v jejím připadě hodně komplikovaný, spíš by se to ani nenaučila...
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 15:33
- Nahlásit
Eimy
tak ja jsem se uz setkala se dvojim ucenim...
na uplne prvni hodine nas ucili na pamlsek..a tam co chodim ted ucime bez nej a pejska si vlastne predavame z jedne strany sem a tam a rikame pritom šup sem šup sem
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 15:51
- Nahlásit
Eimy
Ani jedna z těch metod není špatná, na každýho psa holt platí něco jiného. Já taky učila Hesinu na žrádlo, Belinu na balonek a Winky trénuje slalom na přetahovací háďátko. Každému co jeho jest .
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 16:17
- Nahlásit
Já teda nemůžu ničehož radit, páč začínáme, ale nám funguje na některé prvky (slalom, kruh) pamlsek a na některé jen balonek + k obojímu abnormální radostné povzbuzování
Jo a slalom pochopil až po té, co jsem ho učila na "šup šup" chození mezi nohama, takovýto kličkování.A to bylo taky na pamlsek. Za piškot udělá cokoliv.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 18:05
- Nahlásit
Biluška
No právě nevim, jestli to s tou hračkou pak ve finale nevyjde stejně jako s tim pamlskem? V tom SP měli ukazanou takovou speciální uličku, kterou pes prochází napřed jen mezi dvema řadama tyček a pak se to dava blíž a blíž až je z toho jedna řada a ještě cosi... Jinak samo vím, že na každýho hafa platí něco jinýho, jen mě zarazilo, že učení na pamlsek tam označili jako úplně nevhodný...
Jinak jsem se vrátila teď z treninku a uklidňuje mě jen to, že horší už to být prostě nemůže Jsem lemra a lemrou zůstanu
|
wami
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 18:08
- Nahlásit
hele, ted me napadlo...
kdyz pes umi slalom mezi nohama (vcelku spolehlive) nemohla bych jenom natahnout kroky a preucit ho to na klasickej slalom? zkousel to nekdo...?
|
Saita
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 18:31
- Nahlásit
Ahoj. Hlásím se taky mezi agiliťáky i když tak mezi mírně pokročilé. Mám tři psouny, jedna cvičí už přes rok a má za sebou první závody, druhý je takový rekreační agiliťák(neobíhá překážky, ale travnatý plácek, který je mezi překážkami) a jedno štěndo začínajícího agiliťáka. Slalom Hany(ta nejdéle cvičící) dělal taky dost problémy. Teď už jej umí(i když na závodech předváděla že ne). Hodně nám pomohl jeden týden kdy jsme cvičili každý den a často trénovali slalom. Tam konečně Hany pochopila a pak už jsme jen dopilovávali. Pokusím se sem poslat nějakou fotku. Dělám to poprvé, tak doufám že se podaří.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 18:37
- Nahlásit
Eimy
to je absolutní nesmysl. Je jedno jestli pes kličkuje za pamlskem, nebo za hračkou. Podstatné je, že pochopí princip - kličkuj mezi tyčkama. Já naopak nemám ráda metodu - dej psa na vodítko a protáhni ho mezi tyčkama.
Tu popisovanou, jak má slalom udělat uličku znám, ale nikdy jsem ji nepoužívala. Připadne mi jednodušší manipulovat se psem pomocí toho pamlsku
Saita
Vítej mezi námi Vzhledem k posunu času budou tréninky už jenom v sobotu )
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 18:45
- Nahlásit
Biluška
No oni tam právě psali, že se naučí sledovat jen pamlsek a nepochopí to kličkování mezi tyčkama... Já si o tom myslela svoje, protože v té době mi už Veverucha běhala slalom spolehlivě a učená byla jen na pamlsek
No důležitý pro mě je, že běhá a že ji to baví... I když bych byla radši, kdybych jí to nekazila a mohly bychom vylezt už někam ven
|
Saita
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 18:49
- Nahlásit
Biliška
Ok
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 19:59
- Nahlásit
Chcete li vyhrávat, poperte se o kříženku border kolie,
která je odstrčená trvale sama na balkoně, z něhož nevidí ven, je venčena krátce na vodíku atd. Já se snažím sehnat jí novej domov, o což mě její majitelé požádali. Venčívám ji, ale nemůžu stále. Je jí 1,5 roku, je zdravá, očkovaná, přátelská ke všem. Nevím jak sem vložit fotku. Poradí li někdo jak, ráda ji hned přidám.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 20:10
- Nahlásit
Sylva
jestli máš fotky někde na webu, tak je to úplně jednoduchý. Stiskneš nad rámečkem, do kterýho píšeš takový to tlačítko s těmi barevnými tvary a do toho zkopíruješ adresu, kterou zjistíš kliknutím myší na příslušný obrázek, tam vlastnosti a tam najdeš tu adresu.
Jestli je na webu nemáš, tak je dej do nějaký fotogalerie, třeba tady na cz-pes a pak už je postup stejný.
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 22:23
- Nahlásit
suesie
Jo díky, už jsi to někde někomu radila. Narazila jsem na to a hned chtěla vkládat foto, jenže je mám v blbém formátu, takže úprava právě probíhá.
Hafec
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2006 11:40
- Nahlásit
Ahoooj, tak se taky musim konečně zapojit do super diskuze!Agility děláme s jonášem-šeltie 18měs, od června a teď před zimou jsme zkusili první závody...já říkala, že to bude DISK a taky že jo ale haf za to skoro nemohl, moc se snažil..no ze mě nikdy závodnice nebude, ale to tady, nevadí, že ne?? zdravim všechny tady i jejich superhafany
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2006 11:43 - Změnil/a: Lucie od Arta
- Nahlásit
eva od jondy
Zdravím,asi se známe z Komořan,ne?Já mám toho flekatého kokra,co se Jonášovi tak líbí
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2006 11:44
- Nahlásit
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2006 11:46
- Nahlásit
eva od jondy
jasně
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2006 11:48
- Nahlásit
eva od jondy
krasnej pejsek
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2006 12:23
- Nahlásit
Lucie od Arta já se chtěla zeptat na to samý!!!!!!!!!je to tak, známe se z Komořan. artík je moc šikovnej!!
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2006 12:26
- Nahlásit
Orry
dík, ty máš taky nádhernýho pejska, koukala jsem na stránky!!!
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2006 12:29
- Nahlásit
koukám, že posíláte pejsky v kruhu, tak se přidám
http://www.cz-pes.cz/gallery/obr_1162461630-imgfot o_2394.jpg
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2006 12:31
- Nahlásit
eva od jondy
diky!!
my kruh jeste necvicili...
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2006 12:47
- Nahlásit
Orry
tak až budete, tak musíte hned nafotit, jak vám to šlo
|
Altcha
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2006 21:58
- Nahlásit
Ahojky, tady je ta, co většinou poletuje po parkuru s foťákem v ruce a své psy má v 99,99% jen rozmazané...
Ať žije přivolání přes kruh... www.lide.cz/alve (ve fotogalerii)
Zdravím další kolegyni z agi
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 01:16
- Nahlásit
Já mám šeltiáčka MA2 , ale už nezávodí a začínajíciho čínánka, ten mi teda dává zabrat.
Biluško, dáváš na ty šneky nějaký povel?
Já jsem se zase učila na táboře toto: pes sleduje třeba balonek u nohy v kruhu s povelem ke mně a pak ho obrátím do protisměru s povelem jdi.Bohužel jsme to už v praxi nevyužili,ale moc ho to baví.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 06:45
- Nahlásit
Zany
Když ho učím tak ho většinou povzbuzuju povelem "šnekůůůůůj", ale to je spíš tak, aby se upoutala pozornost toho psa. Potom k tomu přidávám povel "tadýýýýýý" když se třeba šnekuje víc koleček, nebo když měním směr šneka. A to "Tadýýýý" pak využívám i na parkuru když potřebuju aby pes zatáčel dlouhým obloukem. Když chci krátký oblouk tak musím zvolit krátký povel. Např. "Ke mně".
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 12:19
- Nahlásit
Biluška
Kruciš to sou vychytávky , malej velkej oblouk, ach jo. Tak to se hned tak na závody nedostanem. A ono to vypadá tak jednoduše, když na to člověk kuká
Hele a jak nejlíp pesu zpomalit? Ten náš pošuk potřebuje hecovat a povzbuzovat, ale na druhou stranu lítá jak střela, když už skáčem. My teda "skáčem" jako. Samí mini věci, tunel, slalomy a tak.Přece jen je eště malej, tak ať ho zdravotně nezkazím.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 14:26
- Nahlásit
Venuše
zpomalit nepotřebujete, potřebujete aby tě sledoval a běžel přesně. Podle mě to nejlíp půjde právě těma šnečkama. Těžko radit takhle po netu, musela bych vás vidět běžet. Nechcete se stavit někdy na trénink?
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 14:58
- Nahlásit
Biluška
To je tam u vás v Bruntále? Od Prostějova coby kamenem dohodil a zbytek dojdu? A kdy máte tréninky? To je tak na celodenní výlet
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 20:21
- Nahlásit
Venuše
Jo, v Bruntále. Pořád říkám, že to máš z Prostějova kousek . Trénujeme v sobotu dopoledne (ale tento týden bude vyjímka, bude trénink v neděli, protože zítra jedu do Nitry na výstavu )
|