| Autor |
Zpráva |
papillon_girl
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2007 19:47
- Nahlásit
Hej ale to, že bow už umí couvat ani není možný!!! Docela mu to ale došlo rychle..snad na ty zkoušky máme....
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2007 12:06
- Nahlásit
papillon_girl
Kdy se na ně chystáte?
|
Rikiovámammam
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2007 18:43
- Nahlásit
huráááááááááááááááá dnes jsme byly na závodch a byly jsme čtvrtí clekově a 1. v kategorii ZZO paráda huráá byhráli jsme balíčky huráááhuráááááááááá huráááááááááááá a příští týden ještě jedu na vořechiádu tak taky drtžte palce
|
papillon_girl
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2007 19:32
- Nahlásit
Lidííí!!!!!!!!! Já su tak happy!!!!! Za necelej týden jsem bowa naučila choreografii tak, že už rto dělá fakt spolehlivě skvěle!!!!!!! já mám z toho takovou radost!!!!!!!!!!!!! Bych na ty zkouškyrazila rovnou, ale ještě by to chtělo zkusit to někde před lidma....jenže fakt nevím, kde!!!!! ale to je jedno!!!!!! Biluš, to budeš čumět, jak to tomu gyndovi jde!!!!!!!!!!!!!!!!!
rendik
No právě ještě nevím...původně jsem chtěla až někdy v lednu, ale řekla bych, že to je hrozně oppozdě...to by se mu do tý doby omrzelo.....jedny jsem našla teďka na konci zářá, myslím kolem 28, ale nevím, jestli to zas není moc brzo!!!!!!
BILUŠKA
biluš prosím, napsala bys mi kontakt naBorise nebo na někoho, kdo jede na cvičák z Bruntálu, jestli by mě hodili! Tata se totiž rozhod, že zrovna v tu dobu musí je t do Znojima.......Ale tak jsem i ráda, žer bude chvilůu klid od něho,.......... . Hej čučla bny ses pak někdy na tu naši sestavu, třeba na cvičáku ...... alspoň se dozvím, co si o tom myslíš a kdyžtak pak něco zlepšíme, ať to fakt máme za výbornou!!!!!!
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2007 19:38
- Nahlásit
Rikiovámammam
Gratulujeme Mámmám i Rikovi. Šňap Šňap Šňap, jó jó Šňap
papillon_girl
Jasně, kouknu. Čísla ti pošlu na mobil, ať je tady nepíšu veřejně.
|
papillon_girl
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2007 19:43
- Nahlásit
Tak už vím, kdy ty zkoušky budou! 27.řijna v Nymburku...... Jsem teda zvědavá! ještě musíme poslat přihlášku.......ale asi zas nemám odvoz....... naši se mnou totiž po zkouškách jezdít nehodlají......URL tady je odkaz, tak se čučněte, jestli chcete......
|
papillon_girl
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2007 19:45
- Nahlásit
Biluška
díky, supeeeeeeeeeer
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2007 20:29
- Nahlásit
papillon_girl
Jj, příští týden v neděli jsou v Praze, v sobotu je závod. Jestli tvůj hafík všechny cviky umí, tak se přihlaš, za týden tu sestavu v pohodě sescvičíš
|
Rikiovámammam
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2007 13:06
- Nahlásit
Biluška
šňap šňap co mimi? rposte roste? mjako to šeťátko
|
Bíšovááá
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2007 14:34
- Nahlásit
papillon_girl
Ty děláš dogdancing??
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2007 18:22
- Nahlásit
jooooooooo lidi máme s Končetinkou složenou ZZO já to pořád nechápu, jsme to složily se strátou jen 6 bodů a to je podle mě úspěch na to, že jsme to cvičili jen prá dní před zkouškama
Biluška
můžu s ZZO na výstavě do pracovky? Já to nikde nemůžu najít...
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2007 19:49
- Nahlásit
Shelticka
No néé, že gratulujem!!! Ztratit jen 6 bodů, to jste machři...Jste byly lepší než německý ovčáci ne?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2007 20:02
- Nahlásit
Shelticka
Gratulujem Šňap Šňap Šňap, jó jó Šňap.
můžu s ZZO na výstavě do pracovky? Já to nikde nemůžu najít...
Nemůžeš
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2007 20:02
- Nahlásit
rendik
to asi ne já nevím. Tak vím akorát, že nejméně bodů bylo 52 a my jsme měli 54 (ze šedesáti celkem). Takže nejhorší jsme nebyli
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2007 20:04
- Nahlásit
Biluška
jé dík
kurňa, tak proč jsem to dělala? no nevadí a co je potřeba abysme mohli do pracovní? Asi jsem antitalent, ale ty požadavky nikde nenacházím...asi neumím hledat
|
Rikiovámammam
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2007 09:17
- Nahlásit
Shelticka
tak to jo jsme měli víc bodů než my a za cos si ztratila? já měla všcehno na 7 bodů a pak odložení dlouhodobé za teset a jinak všcehno na PV ale na závodech jsme to měla lepčí než na zkouškách tak jsme měla 48 biodů a na zkouškách sme byla těsně - 42 bodů
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2007 09:56
- Nahlásit
Shelticka
Bylo to někde na stránkách některého klubu. Jenže už taky nevím kde. Ale vím, že se tam psalo, že se neuznávají zkoušky agility, ZOP a ještě jedna, už nevím která, tuším ZMMP. Zůstali tam jednom ty těžší zkoušky co už na nich jsou stopy, obrany a tak podobně. Jelikož obrany se šeltií jsou skoro nemyslitelné tak se do pracovky asi hned tak nějaká šeltka nedostane. Leda se záchranářskou zkouškou, to by snad šlo
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2007 15:36 - Změnil/a: Shelticka
- Nahlásit
Rikiovámammam
vždyť jsi mi psala, žes to měla na plnej počet ne? Mě ztrhl 1 bod, že nešla prej uplně těsně u nohy, 1bod za to, že nepřiběhla při přivolání rychle (přitom cválala, jako nevim co ještě chce ona když běží rychleji, tak to u mě neubrzdí ) a 4 body při aportu - začátek byl krásnej, seděla, na povel vyběhla, vzala, jenže když se vrátila, tak předemnou udělala kličku a začala s tím kolem mě pobíhat takže tak, jinak měla taky všude u spec. cviků PV.
Biluška
aha, tak my jdem ještě 3.11. na BH, tak zjistím, jestli to bude platit a na jaře budou asi ZOP (který teda neplatí no ). Uvidíme podle toho co se u nás na cvičáku bude pořádat za zkoušky, jako jinak to nějak honit nebudu Ještě ty stopařský by šly, ona celkem stopuje, ale nebyly jsme asi 3 měsíce na stopě
|
papillon_girl
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2007 15:44
- Nahlásit
Bíšovááá
no.............pokoušíme se o to, tak jsem zvědavá
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2007 17:30
- Nahlásit
Biluška
Počkej, ZMMP neplatí? Já myslela, že jo, vždyť tak už jsou stopy a pachové speciálky, tak co by teda chtěli? Na obranářskou zkoušku musí mít pes tuším alespoň 45 cm v kohoutku a takovou šeltičku by z výstavy asi hnali...
|
Rikiovámammam
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2007 18:44
- Nahlásit
Shelticka
haha možná tak ve snu jsme měla plnej počet sme měla minimální počet
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2007 18:52
- Nahlásit
rendik
Shelticka
P ČMKU ve věci třídy pracovní pro tzv. nepracovní plemena psů (dle nomenklatury FCI u kterých není požadována zkouška z výkonu) rozhodlo takto:
Od 01. 01. 2006 P ČMKU zastavuje vydávání tzv. "malého certifikátu" - certifikátu opravňujícího zařazení výše uvedených plemen psů do třídy pracovní na výstavách všech typů mimo výstav mezinárodních na tyto typy zkoušek:
ZPU 1, ZOP, ZVOP - dle řádů KJ CR Brno,
SchH - BH (dle německého zkušebního řádu),
VZ1, 2, 3 dle Zkušebního řádu SZBK ČR,
ZZO dle Národního zkušebního řádu ČR,
IPO-V po schválení FCI
Dosud vystavené certifikáty zůstávají v platnosti.
Od 01. 01. 2006 se upravují ".Závazné pokyny ČMKU k zařazování psů neloveckých plemen do pracovních tříd na výstavách v ČR".
Odůvodnění: Zrušené zkoušky slouží k prověření vloh psů, vytrvalosti, základní ovladatelnosti či ověření přesnosti a ochoty k práci. Nemohou být tedy hodnocením vlastní pracovní výkonnosti psa, kterou je účast psa v pracovní třídě nepracovních plemen psů podmíněna.
Skupina/Sekce/
Číslo standardu Název plemene Povolené zkoušky a gestoři
1/1/8(88) sheltie - ZMMP, ZMP 1 (ČKS MSKS)
- ZPOP 1 (KJ Brno)
- ZZP 1 (SZBK ČR)
1/1/8(156)
1/1/8(296) kolie dlouhosrstá
kolie krátkosrstá - ZM, ZVV1, (ČKS MSKS)
- ZPOP 1 (KJ Brno)
- ZZZ, ZZP 1, ZVP 1, ZLP 1, všechny záchranářské zkoušky dle MZŘ IPOR (SZBK ČR)
*) zkráceno pro použítí jen našich klubových plemen
Tak ZMMP jo , ale z těch "jednoduchých" nic
|
papillon_girl
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2007 19:12
- Nahlásit
Biluška
A jak je to u papouchů???? to bude asi stejný, co.....
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2007 19:25
- Nahlásit
Biluška
Díky,ty jo sice trochu nepobírám, proč neberou ZPU1, ale budiž...
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2007 20:39 - Změnil/a: Shelticka
- Nahlásit
Biluška
dííík, zrovna jsem to četla, ale nějak to stejně nepochápávám jsem z toho pochopila (nevím jestli dobře), že na národních a mezinárodních se do pracovní třídy nemůžou nepracovní plemena přihlásit, jedině na menších (klubové, krajské...), ale šeltie do pracovních patří ne? Už jsem z toho zase zmatená jak lesní včelka
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2007 20:51
- Nahlásit
Shelticka
Pracovní plemena jsou ta, která pro uchovnění potřebují zkoušku z výkonu. Třeba lovečáci, němečtí ovčáci a tak. Šeltie ji nepotřebují, tudíž pracovní nejsou . Do pracovní třídy se šeltie může přihlásit na jakékoliv výstavě krom mezinárodní (tak jsem to teda pochopila já a taky nechápu proč to tak je),ale musí mít složenou nějakou tu výše uvedenou zkoušku. Vzhledem k tomu, že co jsem tak koukala u všech jsou obrany tak je to pro šeltky prakticky nemyslitelné.
|
papillon_girl
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2007 15:36
- Nahlásit
Biluška
Ten cvičák bude v sobotu normal od devíti nebo se čeká na Borise a bude až v 11 nebo tak nják????,
|
Pentas
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2007 15:59
- Nahlásit
Biluška
zlatíčko už nepij
ZPOP 1 - zkouška ovčáckého psa u stáda
ZZP1 záchranářská vyhledávání v sutinách.Kde tam proboha vidíš obrany?
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2007 16:21
- Nahlásit
Pentas
to je v poho, já vím, že u všech nejsou obrany
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2007 16:53
- Nahlásit
Pentas
To víš, blondýna .
papillon_girl
Cvičí se od devíti a na nikoho se nečeká. Kdo přijede pozdě má smůlu, jelikož na odpoledne mám jiný program.
|