| Autor |
Zpráva |
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 07:42
- Nahlásit
MartinaClaudi
Nechce papat vůbec? To se mi zdá divné.A říkala jsi to veterinářovi? Nemůže být nemocná? Raději se poraď s doktorem, to není sranda,když ti nechce papat.
Marti snaž se Claudi zvykat na fén. Pokud ji chceš nechat delší srst budeš ji muset fénovat. Hlavně v zimě,protože pejskům,když jsou dlouho mokří je jim zima. Mohla by ti prochladnout. Vyzkoušej občas jen na malou chilku zapnout fén,aby ho slyšela. Taky když přijdete z venku a budeš ji sprchovat nohy,tak ji je potom trochu vyfénuj. Neboj, ona si zvykne.Je ještě mladá a může se naučit plno věcí.
Claudinka je asi plachá,že? Naše Belinka plachá je a taky nedůvěřivá.
emikami
Tím jsem nemyslela,že jí nemá dávat Glukopur. Nic takového jsem tam nenapsala. Myslela jsem tím, že jí má hlídat kolik přibírá. Jestli vůbec něco přibírá a nebo jestli ne moc rychle. Vím že Glukopur podporuje chuť k jídlu.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 08:37
- Nahlásit
Romaine
Odkud víš,že to bude venku? Vrtá mě to pořád hlavou. Snad nebude pršet.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 09:00
- Nahlásit
Candy
Díky za radu. Průšvih je,že když tam zadám heslo tak to nefunguje. Asi jsem to chce jiné heslo než takové,kterým se přihlašuji na diskuzi. Ale jaké.... Už nevím co jsem tam původně zadávala.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 09:35
- Nahlásit
EMIKAMI máš nádherné jak pejsky tak fotečky. Jen přidávej moc ráda se podívám ( tajně i s dcerou je fotogenicka ).
Verunko dík za radu, to víš já než nato přijdu.
Pac a pusu Biško a Damišek.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 10:23
- Nahlásit
MARTINKO já taky musela řešit, že Bišo byl nežravec, ale co jsme měly na talíři to by jed. Když jsem mu chtěla dát granule no to byl pohled pro bohy, tak jsem mu to zkoušela po granulce, lezl my na nervy. Rady jako typu nedej mu on pak sní vše, někdy pomohly a někdy ne. Nejvíc co mu pomohlo aby se naučil pořádně žrát bylo když jsme si pořídily Damiška on totiž od přírody je velký jedlík no a Bišo má strach, že mu už nic nezbude tak taky baští, ale stále je vidět že Bišo když mu něco dám z ruky tak jako jo, ale zato Damišek je vidět že má sto ho větší radost. Je to vidět i u ních na váze Bišo má v kohoutku 26cm a váha je 4,80-5,00kg a je stár 2,9měsícu. Damišek má v kohoutku 26cm a váha je 4,90-5,10kg a je stár 9měsícu. Takže moje rada je DRUHÝ PEJSEK.
Jo a k tomu fenování za každou cenu jí musíš naučit aby se nebála, nesmíš povolit. Krásný pejsek který jde na výstavu musí být upravený od profesionála ( jinak tě můžou i vyloučit ).
Zaleží na jakého rozhodčího kapneš. Věřím, že si jí dokážeš upravit i sama, ale na výstavu asi ne.
|
janča
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 11:19
- Nahlásit
Tak holky koukněte, jak by šla Gweny klidně do školy. Dcerka si připravovala batoh, ona jí do něj vlezla a ven se jí moc nechtělo!
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 11:44
- Nahlásit
LenkaK
Ahoj. Já to pochopila tak, aby jen zvýšila dávku krmení, ale to neva, ale že Claudí nechce žrát skoro vůbec jsem se od ní dozvěděla až včera po skype, to je špatný sežrat 20granulek za den a pak už nic, u veterináře byla, s tímto problémem sice ne, ale snad když ji prohlíží tak by snad něco zjistil, no mně když takto přestali žrát, musela jsem zmněnit granule.Takového vyhladovění, ona si pak veme, to u nás nějak nefungovalo a také nemám takovou výdrž je nechat bez jídla.
Když jsem byla s holkama na očkování, tak jsem se zeptala veterináře jak to je s tím vápníkem. Koupila jsem holkám velkou pixlu Biocal plus, je tam i želatina, atd. on to tam také prodává, což jsem předtím nevěděla, no a prý v každém případě nedávat, opravdu jen třeba při březosti, nebo kojení, ale jinak ne, tak jsem se ptala zda mohu dát třeba jednu za týden, a to prý že ano. Tak snad to aspoň nějak spotřebuji. A štěňatům už vůbec prý nedávat, oni prý si z toho vemou hrozně moc a zatěžuje to játra a já nevím co vše ještě říkal. Také jsem koupila malé balení Canvit Chondro,je to přípravek k regeneraci kloubních chrupavek a vaziv a obnovením těchto tkání dochází k odstranění bolesti kloubů.atd. já to nekoupila kvůli těm bolestem, i když mně tu jeden den Emi začla kulhat a šetřila jednu nohu, tak jsem si říkala, zda to nemá po štěňatech, když kojila ve stoje a pověsilo se na ni 6 kilových štěňat, tak to vyžaduje určitě nějakou sílu aby se udržela ve stoje a mohla si ty vazy, či šlachy nebo co nějak zatížit. Je tam toho ještě více napsáno, spíš jako prevenci na ty klouby a chrupavky, a to říkal že dávat mohu, že to je něco jiného. Pak jsem chtěla zda mohu dávat štěněti nějaké vitamíny, na srst, atd. no a na Biotin který mám doma jsem se zapoměla zeptat, tam vůbec není napsáno od kdy se to může dávat, ale ukazoval mně napřiklad vitaminy Fitmin a ještě něco a to je asi podobné tomu Biotinu, já tam měla všechny psi, a tak se radši tam zastavím někdy sama na radu v klidu.
Takže pokud vet. poradil Martince aby dávala Claudí vápník, tak to nevím teda zda to bylo dobře. ale je to těžké každý říká něco jiného a komu vlastně sakra věřit.
Darina1
Děkuji za pochvalu. Jak tu někdo psal o jménech tvých psů, také když to čtu, tak se nad tím zamyslím, nechápu jak si na ta jméno přišla. Nikdy jsem je neslyšela a určitě by mně nikdy nenapadlo. Jak to že jste je takto roztomile pojmenovali, někde jste to vyčetli?
janča
Pěkné, tak to budeš muset dceři koupit nový batoh, když se Gwen tak líbí
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 12:00
- Nahlásit
MartinaClaudi
Darina má pravdu. Nejlépe ti ji upraví ten kdo s tím má zkušenosti. I když, musím říct že Candy byl taky moc pěkně upravený na výstavě. Ale to měla panička k ruce pomocnici,která držela fén.
Tak Belinka právě dostala svojí oblíbenou mrkvičku z polívky a kousek kuř,masíčka. Olizuje se až za ušima, dala by si ještě.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 12:03
- Nahlásit
Tak s tou úpravou na výstavu...Já si Phoebe chystám sama a vždycky dostala nejlepší hodnocení,ale je pravda, že ta úprava je trošku jiná jak u havaňáka. Jen u boloňáků je problém, že se neví, jak chce rozhodčí mít boloňáka upraveného. Někdo ho má rád rozčesaného (to jsou ti, kteří posuzují i bišony, ale ne všichni) a někdo chce, aby měl ty pramínky. Takže buď se trefíš do vkusu anebo ne. Vždycky Phoebe jen tak prosuším a nechám jí doschnout na vzduchu, aby měla ty pramínky a pak den před výstavou jí jen tak pročísnu. Ale to je úprava boloňáka.... Koupu ty dva dny před výstavou a když si ušpiní nohy, tak ty potom těsně před.
Nevím, neslyšela jsem, že by někdo byl vyloučen z kruhu kvůli úpravě, spíš vím, že ti, co se nestříhají (boloňák,havaňák, coton...) se vylučují kvůli tomu, že to mají zastřižené apod...prostě to nemají přirozené, rozvrkočené. Když jsem poprvé nechávala PHoebe stříhat, tak za dva měsíce jsme jeli na tu mezinárodku a 3 dny předtím jsme jeli za psí kadeřnicí, aby jí ten střih doupravila a ona vzala uši a hlavičku efilovacíma nůžkama, aby to vypadalo takové rozvrkočené, přirozené.
Phoebe taky nebyla moc žravál, spíš vůbec a jak máme Eli, tak se rozpapala a hlavně teď krmíme Royalem a ten jí asi více chutná. Ale je to stejný důvod jako má Darinka.
Martinko
Phoebe a Eli taky nemají rády fén, ale prostě musí to odtrpět. To máš jak s česáním. Jasně, že kdybych je nečesala, tak budou super šťastné, ale prostě je to potřeba, tak to dělám. A hlavně,jak říkala Lenka, je to důležité v zimě, aby ti neprochladla. Já Eli zvykám už teď na fén. Když jí myju bříško anebo hodně nožičky, tak jí je prosuším fénem. a i když se brání jako čert vodě, tak jí držím a důrazným hlasem jí říkám "Vydrž, Eli, nic to není!". Phoebe při fénování je celá nahrbená, taky se jí to nelíbí, ale prostě musí, no. Takže postupně jí zkoušej na to učit, tak jak to radila i Lenka. Usnadníš si spoustu problémů do budoucna. Po fénování jí vždycky dej pamlsek.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 12:09
- Nahlásit
emikami
Mě radila chovatelka, že přidává biotin od 6 měsíců. Tak jak někdo radí že do 6 měsíců nekoupat, někdo ani nečeše, tak prý ani nějaké vitamíny raději ne. Je to prý zbytečné. Já dávám ten Fitmin srst, ale jen Phoebe. Na Elinku mi to připadá moc brzy. Fitmin dělá ale i přímo pro štěňata vitamíny, tak možná ty. Ale já bych štěně spíš nezatěžovala do těch 6 měsíců, není to obří plemeno, které by trpělo na klouby.
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 15:15
- Nahlásit
LenkaK
Ona papala, ale strašně málo. Teď když spapala glukopur toho papá víc, skoro čtvrt misky.
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 15:18
- Nahlásit
Verca
S tí m pamlskem nevím zda je to dobrý nápad, totiž aby mi pořád nestrkala při fénování čumáček do kapsy.
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 15:20
- Nahlásit
LenkaK
Já bych ji ráda nechala někde upravit, ale bez auta se nikam nedostanu. Leda pěšky ale to by se stejně hned zamazala a rozcuchala.
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 15:21
- Nahlásit
Darina1
Druhý pejsek by byl podle mě také super nápad, ale dalšího bafáčka my doma nedovolí.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 15:32
- Nahlásit
emikami
Bišonkovi jméno vymyslel vlastně manžel. Když jsme si pro něho jely tak se ptám no a jak mu budem říkat a manžel na to je to rasa bišonek tak Bišo. U Damiška je to zase tak, že v papírech má jméno Damian, ale mě se nelíbí dávat pejskům lidské jméno tak jsem ho překřtila na Damiška, no a tak vzniklo spojení dvou rošťáku.
Pac a pusu Bišo a Damiš.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 15:42
- Nahlásit
MartinaClaudi
Tak to je super, že konečně baští.
Máš kleštičky na drápky? Jestli si ji budeš muset upravovat doma,tak si aspoň přizvi kamarádku nebo mamku na pomoc,aby ti držela Claudinku při fénování. Ten pamlsek si nedávej do kapsy,ale třeba někam na poličku. Je mi jasné,že to nemáš jednoduché. Tak ti přeji, ať to dobře zvládneš.
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 15:46
- Nahlásit
LenkaK
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 16:11
- Nahlásit
MartinaClaudi
Marti máš ty kleštičky?
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 16:28
- Nahlásit
Holky, na každé stránce je vždy 30 příspěvků. Můj je teď myslím 19. Tak se čiňte
Ona ta výstava není na výstvišti, ale na okruhu a tam je to prý jen venku. Ale v Boleslavi to taky bylo na louce a tihle psíci byli v hangáru, ale pokud by bylo horko, tak tam padnem...
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 16:48
- Nahlásit
Romaine
Ty dokážeš potěšit
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 16:57
- Nahlásit
LenkaK
Promiň.. Nevím jak to tam vypadá, ale takto jsem o tom byla informována... A po té Boleslavi by mě nic nepřekvapilo...
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 17:11
- Nahlásit
Romaine
Ahoj, proč jsi psala, že již nikdy výstava mimo Brno? To máš nějaké špatné zkušenosti?
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 17:16
- Nahlásit
janča
tvoje fotka mě tak rozesmála. Vidím v tom výrazu svého Candíka. Krásně se směje a jakoby říkala "co se divíš - do školy jsu přeci taky"
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 17:38
- Nahlásit
MartinaClaudi
Na výstavu do Brna bych příští rok chtěla, takže jsetli tam také budeš tak můžem ty naše psiska spolu vyfotit
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 17:56
- Nahlásit
Holky tak koukám, že tu jsem asi sama. Přidejte se někdo, ať přeskočíme tu 100-ku.
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 17:58
- Nahlásit
LenkaK
mě tam ty Preference jdou měnit /přidávat pod tím stejným heslem, tak nevím.
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 18:28
- Nahlásit
Candy
No, když jedeš na výstavu tři hodiny a pak vidíš, že to posuzující dává ze známosti a podle chovatelských stanic, tak tě přejde chu´t takovou dálku jezdit...
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 19:01
- Nahlásit
Teď mě napadlo, že bychom mohli Martince napsat pár rad, jak by měla postupovat při úpravě Claudinky na výstavu.
Tak za sebe doporučuji tento postup:
Než ji začneš koupat, tak ji celou pořádně rozčesej, pak ji namočíš a našamponuješ, šampon můžeš nechat chvilku působit. Potom pořádně srst opláchneš, abys ji zbavila veškerého šamponu. Pokud nebyla moc špinavá nemusíš opakovat šamponování podruhé. Pak si namícháš roztok kondicionéru, kterým celou Claudi přeliješ a vmasíruješ do srsti.
Necháš také chvíli působit, ale kondicioner už celý neoplachuj.
Vymačkáš ze srsti vodu a vysušíš ručníkem. No a pak budeš rozčesávat a současně fénovat postupně celou Claudinku až bude úplně suchá. Srst musí být pak vyfoukaná do hladka a učesaná na pěšinku. Chce to trpělivost a určitě pomoc od někoho druhého, kdo ti pomůže s tím foukáním.
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 19:10
- Nahlásit
Romaine
Já vím, někdy to tak bývá, ale věřím, že ne vždy. Podle mě záleží na rozhodčím, každý takový není. Seznam rozhodčích vždycky najdeš v propozicích, tak si pak můžeš vybrat jestli na takovou výstavu ano či ne. Já bych příští rok chtěla zkusit i Slovensko.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 19:27
- Nahlásit
Candy
Píšeš, roztok kondicioneru kterým se pejsek přeleje a vmasíruje se do srsti, nechá se působit, pak píšeš - ale kondicioner už celý neoplachuj, to znamená, že kond. vůbec nesplachuješ i když tam je napsáno, důkladně opláchnout, nebo jen propláchneš ale ne zcela. A takto to děláš pouze před výstavou nebo kondicioner zcela neoplachuješ nikdy.
|