| Autor |
Zpráva |
Betka
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2006 21:11
- Nahlásit
Romaine
Nádherné fotky, Robby je jako manekýn. Moc mu to sluší, i v tom oblečku. Na všech fotkách se krásně usmívá, to je na bišonech kouzelné, jak se pořád usmívají a mají pořád dobrou náladu, až je to nakažlivý. Těch lumpáren, co Betynka dovede vymyslet, někdy se fakt válíme smíchy.
|
Ferdule
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2006 22:41
- Nahlásit
Jéééé, to tady přibylo povídání.
Ahoj, po dlouhé době zase na diskuzním foru. Vrátili jsme se včera z dovolený, kluci jdou o týden později do školy, ale stálo to za to. Sárinka byla poprvé za hranicemi a moc se jí cestování líbilo. Byla úžasná, moc jsme si to s ní užili. To se nedá popsat, jak tam blbla a užívala si to. Teď se ji tu bojím pustit, v Praze je na ni trochu rušno. Samozřejmě, že tam začala hárat, tak jsme si to užívali se vším.
Koukám, co je tu nových lidí a dokonce i s bišonkama frise! To je prima.
emikami
Jak to nakonec dopadlo s Eisinkou jsem si přečetla na tvých stránkách a mám radost, jakou skvělou má rodinku. Kluci, skoro jako moji.
Betka
Ahoj, ty máš taky frizáčka a skoro stejně starou holčičku, jako já. To si můžeme vyměňovat zkušennosti. Betynka ještě nehárala, že? Sárinka začala skoro v 7 měsících, tak to čekej každým dnem. Dívala jsem se na tvoje stránky a je to krásná holka, moc mi připomíná Sárinu.
Pokoušela jsem se taky o stránky, ale jsme s manželem antitalenti, ale kluci říkali, že mi s tím pomůžou, tak uvidíme.l
|
Ferdule
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2006 22:47 - Změnil/a: Ferdule
- Nahlásit
Romaine
Bezva fotky, moc se mi Robby líbí, koukla jsem i na tvoje stránky, jenom lituju, že nejste odněkud poblíž. Až budeme chtít štěňátka, (a to budeme chtít určitě), tak by se nám Robby moc a moc líbil. Pravda, není to zase tak strašně daleko, Časká republika je malá, tak se ti přihlásíme, jo?
|
Ferdule
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2006 22:55
- Nahlásit
Zerynka
Ještě musím pozdravit tebe, cotonek tady myslím ještě nebyl. Holky, to je bezva, že jsme všechny skoro příbuzné přes pejsky. Zní to blbě, ale mě to tak připadá.
Tak už končím a dobrou, zítra se musí brzy vstávat, tak ahoj, koukám, že tu píšu jenom sama.
To je ale z radosti, že jsem zase doma a mohla jsem sem nakouknout.
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2006 23:01
- Nahlásit
Ferdule
Moc děkuji za pochvalu. Robby je opravdu fešák
A odkud jsi? No, my si pro něj jeli 4 hodiny, tak nás žádná vzdálenost neděsí
|
Ferdule
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2006 23:05
- Nahlásit
Romaine
Jsme z Prahy, ale Česko je tak malé, že není žádný problém.
Opravdu uvažujeme o štěňátkách a až bude Sárinka příště hárat, nebo ještě jednou, tak budeme štěňata chtít. Necháme si miminko od ní a budeme mít ty vytoužené 2 fenečky. jestli to ovšem vydržím a nepořídím si ještě jednu!!!
Jsou tak rozkošní a prima parťáci!
|
Betka
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2006 23:16
- Nahlásit
Ferdule
Ahoj,
teď jsem si četla příspěvky zpátky a opravdu máš Sárinku skoro stejně starou, jako já Betynku. A jsi taky z Prahy, sice z opačného konce, ale to nevadí. Škoda, že nemáš stránky, nebo aspoň fotky, abychom ji mohli vidět.
Betynka zatím nehárala, ale čekáme to každým dnem. Bude jí příští týden 7 měsíců, tak uvidíme, kdy to přijde.
Pohlaď Sárinku a dobrou, už jdeme taky spinkat!
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2006 23:16
- Nahlásit
emikami
toto používáme na čištění očí. Dřív každý den a teď tak jednou za týden i víc. A má to čistý.
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2006 23:19
- Nahlásit
Je to čistič očního okolí!
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2006 23:21
- Nahlásit
Ferdule
Tak to není tak hrozný. V blízké době ho chceme bonitovat, ale vy ji myslím nemáte s PP, takže to není nutný aby už byl uchovněn, ale měl by stejně do té doby být.. Chtěla bych, abych věděla, že štěnda jsou v dobrých rukou a myslím, že to u tebe budou.
Taky bych chtěla 2 pejsky..
|
Betka
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2006 23:25
- Nahlásit
Romaine
Prima, to se určitě potom domluvíme, až to bude aktuální. Sárinkia hárala teď, tak je na půl roku klid. Potom se uvidí! Robby je fakt miláček.
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2006 23:27
- Nahlásit
Teď to nechápu... Píše to Bětka nebo Ferdule?
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2006 23:30
- Nahlásit
Asi se to sem blbě napsalo. Každopádně Robby se bude těšit na štěňátka
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2006 23:32
- Nahlásit
Tak už asi všeci spí, tak jdu taky. Jen mi je líto, že vzbudím Robbyho, protože mi spí na noze. Tak dobrou a zítra zase přijdu.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2006 00:39
- Nahlásit
Romaine
Tak nyní vám holky asi vůbec nerozumím.Pokud je Robby s pp, a Ferdule má Sárinku bez pp, a pokud si Romano někde v klubu a budeš bonitovat Robbyho nemůžeš přece nakrývat fenku bez PP. Nevím zda je Sárinka bez PP, výšejsem se ptala kdo tady má vlastně pejska bez pp a kdo s pp, zatím se nikdo nepřidal, jen jsem si chtěla udělat představu, kdo asi chodí na výstavy. Samozřejmně že kdyby to nikdo nevěděl, tak ono se dělá vše, že, i to co se nesmí, ale kdyby ti na to někdo přišel, vyloučili by tě jistě z klubu, a už bys neměla Robbyho vedeného jako krycího psa.Snad jsem nepopletla jména. Nyní hledala jedna paní která má havanského psíka bez pp, pejska ke krytí, a obvolávala chovat. stanice, fenka ji již hárala a ona si moc přála štěňátka, takže neměla moc času, každý chovatel kdo chová krycí pejsky s PP, ji hned odbyl, ani neporadil, ani nevěděl o někom bez pp, nakonec jednu paní sehnala, nevím kdo to byl, říkala že to byl pejsek bez pp, ale po rodičích s pp, bohužel ho fenečka nechtěla, pak jsem si vzpomněla na jedno mé štěně, které vlastně nebude nikdy zbonitované, ač je to krásný pejsek, tudíž nebude nikdy veden jako chovný pes, tak jsem ji dala kontakt a bohužel ho také nechtěla, takže se asi nic nepodařilo, no moc mně děkovala , že jsem ji neodbyla jako ostatní, ale na druhou stranu zas je chápu, nemůžou si dovolit nakrývaf fenku bez pp, ale mohli s ní aspoň slušně jednat, říkala že to bylo opravdu docela děsné.
Byla bych ráda kdybych měla přehled kdo je tu s PP nebo bez PP. Vím že Betynka od betky je bez pp, tudíž se tam ani asi nedá určit zda to je frizák, či něco jiného. No koukala jsem na detektivku a jdu také do hajan. Zítra mně čeká očkování, Denisky a možná ještě jedné holky, no uvidím zda jim přišla ta vakcína. Moc se na to netěším, už aby to očkování bylo za námi. Dobrou noc, a také dobré jitro.
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2006 07:58
- Nahlásit
emikami
Četla jsem pravidla klubu a nic o tom, že by chovný pes nemohl nakrýt fenku bez PP tam není. Ani nechápu, proč ne. Jeho štěňata pak stále budou bez PP. Jsi si tímto jistá? V pravidlech (řádu) klubu chovatelů bišonků o tom opravdu nic není. A zdá se mi to divné. Možná jen nechtěli, aby jejich pes kryl fenku bez PP a proto takhle jednali, což je teda hnusný, ať je to jakkoli, protože lidi se maj k sobě chovat slušně.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2006 08:24
- Nahlásit
Romaine
emikami má pravdu. Podívej se ČMKU. Opravdu by se nemělo. Hodně lidí to dělá co jsem slyšela,ale pokud by tě někdu udal mohli by tě nějak postihnout.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2006 08:27
- Nahlásit
emikami
Takže já Mám 2pejsky Bišonky.
Starší má 2,9 měsíců a nemá PP.
Mladší má 9 měsíců a má PP.
Doufám, že vás hodně pojede na Olomouckou výstavu, ať vás můžu poznat.
Pac a pusu Bišo a Damišek.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2006 08:34
- Nahlásit
http://www.cmku.cz/ Najdeš pod "Řády" - mezinárodní chovatelský řád FCI
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2006 08:35
- Nahlásit
Darina1
Obávám se že my se tam neuvidíme,protže by měla Belinka hárat.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2006 08:51
- Nahlásit
Zdá se že vás tam pojede víc. Asi se tam pojedu aspoň podívat.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2006 08:58
- Nahlásit
LenkaK
Doufám, že aspoň na tu čumendu. Lenko já vím, že jsou takové injekce pro zastavení háraní. Já sem je kdysi dávala mojí fenečce NO a to jí zastavilo háraní jen to jedno a pak zase hárala. Hlavně to bylo skrz výstav a soutěží.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2006 09:17
- Nahlásit
Darina1
To bych asi nedávala. Mooožná,že bychom nechali tentokrát Belinku připustit. Ale ještě to nevím jistě. Pokud mi do toho nic nevleze tak se přijedu podívat.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2006 09:21
- Nahlásit
Každý den se dívám jestli už není na itercanis obszení kruhů. Jsem zvědavá kolik havaňáků kromě Claudi od Martiny a naší Belinky tam bude.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2006 10:29
- Nahlásit
Romaine
Já jsem to zatím nikde nečetla, ale je to když to tak vemeš logické, ty si uchovníš psa, budeš v klubu a on tam bude veden jako chovný pes pro feny s PP, samozřejmně si můžeš nakrýt kde koho, třeba jezevčici, ale když tě někdo udá, jak psala LenkaK, nebo se to prostě nějak zjistí, určitě by ho vyloučili jako chovného krycího psa. Když mně volala ta paní, tak jsem mluvila i s poradkyní, zda třeba nezná nějaké havaňáky bez pp, přece jen se v tom pohybuje již hodně dlouho, a určitě si myslím, že třeba také její potomky po jejím psovi všichni neuchovnili a tudíž nemůžou být vedení jako chovní psi.ale neznala, a ptala jsem se jí, zda to dělá nebo zda se to fakt nesmí, na rovinu řekla, no ani náhodou, že se to nesmí, že když by se na to přišla už by asi její pes nebyl chovný. A určitě si myslím, že krycí chovný pes si vydělá daleko více peněz než když kryješ fenu bez pp, tam by si člověk mohl říci, třeba 200kč za štěně, nebo celkově 1000kč, nevím, nepohybuji se v tom, ale tak nějak si to představuji, kdežto chovný krycí pes má daleko vyšší cenu a ta se samozřejmně zvyšuje dle jeho výstavních úspěchů.Takže pokud pejska z bonituješ a uchovníš ho a bude veden ve vašem klubu jako krycí pes, rozhodně ti doporučuji toto neriskovat, ale tohle je vždy na každém, no já bych to ani nedělala ani neriskovala.
LenkaK
Lenko prosímmmmmm, asi ses nevšimla , výše jsem překopírovala, na něco si mně odpovídala, něco jako - jo kvůli havaňákovi, a já nevím na co to bylo - lámu si tím tady hlavu
Romaine
Dík za ten obrázek za ty kapičky, ale zatím jsem je na netu nezahlídla, mohla bys mně napsat přesný název, nebo kde si je koupila a kolik přibližně stojí, děkuji.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2006 10:36
- Nahlásit
Darina1
Celý víkend na Tebe myslím.
Ty jak se všude podepisuješ "Bišo a Damiš", tak já se vždycky musím smát tomu podpisu, protože ta dvě slova znějí tak, že aniž bych znala souvislost, představila bych si buď dvě pohádkové postavičky pro děti, nebo dvě dětské plyšové hračky od MATELA a nebo právě duo zástupců takových psích plemen. Bišo a Damiš prostě už v ústech zní tak roztomile, jak vypadá.
No a mně to nějak zůstalo v hlavě a celý víkend jsem chodila a za každou třetí větou jsem opakovala: "A tak to je, protože Bišo a Damiš." a okolí už mi chtělo volat záchranku, protože čím víc jim to lezlo na nervy, tím častěji jsem to říkala....
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2006 10:41
- Nahlásit
emikami
Promiň zapomněla jsem ti odepsat. Dělám teď pět věcí najednou. Bylas zvědavá proč se ptám Candy na kontakt majitele pejska. Jestli kvůli nějakému havaňákovi....
Tu fotku si na web dej.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2006 10:46
- Nahlásit
Romaine
Na poslední výstavě jsem mluvila s jednou paní co má pejska s PP a ta říkala že, aby vyzkoušela jestli je její pejsek plodný nechala ho nakrýt,i když se to nesmí, fenu bez PP. Má s chovem různých plemen s PP zkušenosti a tuhle informaci mi šeptala.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2006 11:42
- Nahlásit
Tak jsem před pár dny vážila Bellu. Ještě před několika měsíci jsme potřebovali aby trochu přibrala a teď jí musíme krotit. Váží 4,110kg.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2006 12:09
- Nahlásit
LenkaK
No jo, aha, tak to mně úplně vypadlo z hlavy, dík za odpověď, no a myslíš že bych to nevěděla? Moc jich neznám, ale určitě by to věděli ty mé známé chovatelky, ta jedna ví úplně všechno
Bellinka má dobrou váhu, myslím že fenka má mít v dospělosti a to ona teprve je tak asi 4-5kg. pokud ji budeš nakrývat, bude se ti váha pohybovat, nemyslím tím že kdyby byla březí, to je jasné že by něco nabrala, ale pak, po porodu, u nás to tak aspoň je, po porodu pohubne, pak se docela zakulatí až na skoro 5kg, a pak má zase vždy tak mezi 4-5kg, ale nyní to mám tady těžké, holky jsou zvyklé mít granule pořád v mističce a vzaly si kdy chtějí, nyní to tak kvůli Denisce nemohu nechat, protože ta se na to hned vrhne, a to i když je najedená, takže nyní tu mají puppy, a berou si všichni, a když nechci aby to jedly / k sakru jaké i-y se píše když mluvím jen o holkách, tvrdé ne. ale vypadá to divně, takže se omlouvám./ tak nakrmím malou a namočím granule adult velkým holkám, dám jim do toho tu super konzervičku a oni to zdlábnou raz dva. Emi je teda fakt pěkná, také bych ji chtěla nechat zvážit na očkování, ale nevím zda tam mají vůbec váhu.
Pro Verču - Deniska má 2kg. ani na to nevypadá, a jak tu myslím někdo psal, je to taková zlodějka, to je hrůza, co se ji namane, to prostě ukradne, ponožky od nás všech, hlavně mně stále nosí boty z botníku, prostě si je vytáhne, a také se jí líbí ty šnůrky od koberce které se samozřejmně pářou, ona za ni chytne a už to jede. Bojím se jen aby kousek nespolkla, je to takové drsné. Jinak je to zatím miláček, jakmile vidím, že se jí chce kakat tak volám a honem na plínku, a ona za mnou běží a pak se hodinu uvelebuje na té plínce a konečně udělá bobek.Je to šikulka, umí sedni a ke mně, a trochu pac.papa
Jo a s tím krytím, pokud bys pejska neměla uchovněného tak by se to asi nepočítalo, protože i to se může stát že by nečekaně na někoho vlítnul. Ale pak už né. No jak psala Lenka, to je dobrý nápad, že tak zjistí že je pejsek plodný, když jsem šla za Enjim byl to panic a tak jsme také nevěděli jak to dopadne, ale jak potom té osobě vysvětlíš že je určitě plodný.
|