Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Bisonci - frise, havanak, bolonak, maltezak
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 398 . 399 . >>
Autor Zpráva
aren
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 07:46
- Nahlásit

Martina
Ti pejsci, o kterých mluvím, měli oči úplně zakryté. Na druhé straně na fotkách na zdejším fóru pejskům oči vidět jsou, a asi zánět spojivek nemají, jinak by to tak paničky jistě nenechaly.
Briardi fakt nevidí? Jako že mají slepé oči, nebo že se jim ty oči nemají stříhat?
Není to týrání? Mně připadá, že pes má vidět, když má oči.

Martina
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 07:51
- Nahlásit

Myslela jsem tím, že briard nevidí, protože má dlouhou ofinu přes oči. Ne že má slepé oči. třeba jako tenhle:
http://www.celysvet.cz/image.php?fotka=briard_1&dd =382
O týrání se nedá mluvit.

aren
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 07:57
- Nahlásit

Martina
Na obrázku "briard 2" briard vidí.
O týrání se nedá mluvit
No já nevím. Mně to připadá jako týrání, zakrýt někomu oči aby neviděl třeba celý život.
Hlavně jsem se ptala, jestli ti psi mají srst přes oči, aby nedostali zánět spojivek, anebo jestli je to proto, že to tak žádá lidský vkus, že je to efektní.
Třeba k tomu ještě někdo něco řekne.

Martina
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 09:39
- Nahlásit

Na druhým obrázku samozřejmě vidí, když má culík.
Našla jsem o slzení, řekla bych, vyčerpávající článek, tak si ho přečtěte. I další články o zánětech spojivek, ale nikde není napsáno, že by měl pes srst do očí z toho důvodu, aby nedostal zánět spojivek.
http://www.rtw.cz/www.rtw.cz/ruzne/zajimav/tisk/Pe s_pritel_cloveka/11_2000/nadmerne_slzeni.html

Verca
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 09:55
- Nahlásit

Tak já bych k tomu něco řekla.... Mám ještě nestříhänou fenku, má 6 měsíců a srst hodně dlouhou. Jelikož stříhat psy neumím, tak jí akorát občas přistřihnu "ofinu" (to co se kroutí do očí) a tím se ta srst nezkroutí a konce zůstanou rovné jak hřebíky a ostatní jí nechám padat přes oči, protože to prostě nejde ostříhat tak, aby to sedělo s ostatní srstí. Viděla jsem spoustu boloňáků (hlavně výstavních), kterým to padá přes oči. Ale nedráždí jim to oči, protože se většinou srst kolem očí vystřihává a ta ostatní je daleko od očí. ;) Já své fence proto občas dělám culíky (i když jsem byla zapřísáhlá odpůrkyně copků u psů). ale přes ty chlupy vidí a vidí přes to i ti briardi, takže o týrání nemůže být řeč.
Dávala jsem tu už fotky, kde Phoebe padá srst přes oči, tak se můžeš mrknout.
Třeba i coton de tuléar má srst přes oči. Myslím,že kdyby to vadilo, tak to hodně lidí nedělá. Chovatelka (od Phoebe) chová boloňáky 15 let a neupozorňovala mě na to, že bych si měla dávat pozor, aby jí srst nepadala přes oči. a ani vet, když jí viděl, že tu srst má takovou "spadlou".

Verca
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 10:00
- Nahlásit

Martina
díky za článek, ale asi si ho teď nestihnu dočíst, nějak se na to nesoustředím v práci. Ale dočetla jsem se, že to pak může způsobovat kožní problémy pod okem.
Nevím, ale jak třeba ty "ošetřuješ" to nadměrné slzení? Já se to snažím vysoušet a pak nanáším tu vodičku od Khary a pak v průběhu dne taky vysouším. Jina nic... Te'd nevím, jestli je lepší ty chloupky kolem očí vystřihávat nebo ne...

Martina
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 10:05
- Nahlásit

Verca
jasně, já už taky psala, že boloňák má být zarostlý, chlupatý prostě koule nebo spíš teda válec. Ale určitě Ti chovatelka ani vet neřekli, že máš nechávat srst přes oči, protože, když ji nenecháš, tak bude mít zánět spojivek. Podle mne dotaz aren zněl jako jestli je dlouhá srst prevencí proti zánětu spojivek?
Víš jak to myslím ne?

Verca
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 10:46
- Nahlásit

Martina
aha, no to teda neřekli. Je to blbost. Možná by to jedině mohlo působit jako "clona" proti prachu. Ale určitě to nebude prevence proti zánětu spojivek. Spíš by to v určitých případech (např. když se srst kroutí do očí) mohlo zánět způsobit.

Martina
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 11:23
- Nahlásit

Verca
Nevím, ale jak třeba ty "ošetřuješ" to nadměrné slzení?
Tak já už toho vyzkoušela taky dost. Nejdřív vodu Diamant od Barona, potom Stain free od Bio-groom (to je takový krém, který má překrýt tu zrzavou srst). Jako když ji to napatlám, tak z dálky nejsou ty cestičky tak vidět, protože je to vlastně zapatlaný bílým krémem, ale z blízka to moc dobře nevypadá. Takže to už bych taky nechtěla a hlavně to stálo taky skoro čtyři stovky a je to takovej malej hajzlík. Teď mám objednaný ten bělící gel od Bea natur, jak už jsem tu někde psala. Má mi přijít do konce týdne. Tak pak napíšu, jaké jsou výsledky. Ale nejvíc vysouším papírovým kapesníčkem, několikrát denně, protože přeci jenom, když je ta srst suchá, i když zabarvená, tak to není tak hrozné jako když je mokrá.
Ještě vyzkouším ten gel a pak už asi čubinku obarvím na černo. A bude po cestičkách.

Verca
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 11:27
- Nahlásit

Martina
Ještě vyzkouším ten gel a pak už asi čubinku obarvím na černo. A bude po cestičkách.
taky se na to psychicky připravuji... udělám z ní barevného boloňáka.

Martina
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 11:49
- Nahlásit

Verca
teď jsem našla jednoho barevného boloňáka, který vypadá, jako kdyby ho zrovna vytáhli z žumpy.
http://www.aneriko.cz/fotky/foto9.jpg
promiň pejsku, jinak seš kouzelnej.

Aknah
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 12:36
- Nahlásit

aren
s tim zanetem spojiek si myslim, ze je to asi takhle: dlouha srst pres oci chrani oci pred ruznymi necistotami a drobnym pracem a vubec pred mechanickym poskozenim. kdyz se ostriha, oci nejsou chranene a tak si myslim, ze tim muze vzniknout ten zanet. jinak sam o sobe asi ne,( nebo chrani oci pred prudkym svetlem, ja treba kdyz nenosim slunecni bryle, hlavne na jare, tak mam zanet spojivek zajisteny.) a treba chovatelka, od ktere mam stento, mela psa vystrihaneho strojkem a pres oci mela dlouhou prehazovacku, takze jim to asi opravdu nevadi, ja mam teda coklika ostrihaneho celeho, hlavne ty chloupky na nose a podstatne mene slzi a zanet spojivek zatim nema

Verca
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 12:50
- Nahlásit

Aknah
jj, taky jsem psala, že tam přes "ofinu" nenalítá tolik prachu...Nevšimla jsem si, že by to Phoebe nějak vadilo. někdy jí oči fakt nejdou vidět a je úplně v pohodě. Kdyby přeci neviděli, tak budou chodit krkolomně, ne?

Aknah
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 12:57
- Nahlásit

Verca
oni psi vseobecne vidi hur, ridi se sluchem a cichem, takze ty oci az zas tolik nepostradaj. a kdyz ty budes mit dlouhou ofinu pres oci, tak si taky na to zvyknes, vidim to na mych brylich, kdyz je mam na nose porad,tak mi to nevadi, pak je na chvili sundam, nandam a nic nevidim, protoze je mam silene zapatlane

jinak k tem psim ocim, chodime vecer naproti milackovi k autobusu a prcek ho nepoznava do te doby nez promluvi, steka na nej a vrci.

Verca
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 13:07
- Nahlásit

Aknah
týý jo, tak to jsem nevěděla, myslela jsem,že psi mají zrak skvělý...
vidim to na mych brylich, kdyz je mam na nose porad,tak mi to nevadi, pak je na chvili sundam, nandam a nic nevidim, protoze je mam silene zapatlane

Aknah
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 13:15
- Nahlásit

Verca
jj je to tak, obcas az prijde milacek a vycisti se slovy: "Jak pres to muzes videt?" no vidim pomerne dobre, nebo si to aspon myslim, do te doby nez je sundam

aren
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 16:08
- Nahlásit

No, já jen, že je spousta zvířat, třeba zajíci, kočky, medvědi, ba i krátkosrstá psí plemena, která přežívají i bez té dlouhé ofiny, a myslím, že je záněty spojivek až tak neničí, no a že oči jsou od toho, aby se jimi koukalo.

Verca
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 16:11
- Nahlásit

aren
No jenže ti malí psi jsou celkově na oči náchylnější, protože se jim práší do očí víc než velkým... A ta ofinka by mohla klidně sloužit trochu jako "filtr".

Verca
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 18:22
- Nahlásit

Mám nové fotky v galeriii!!!!!

Martina
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 18:39
- Nahlásit

Verca
Teď je zrovna prohlížím a jsou super.

Janik
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 19:29
- Nahlásit

Verca
Taky se dívám na fotečky.Jsou úžasné.

Martina
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 19:44
- Nahlásit

Manžel před chvílí ulovil tohle:

Aknah
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 19:46
- Nahlásit

Martina
jj, hura do posteleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Darina
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 08:10
- Nahlásit

Zdar děvčata .
Martina
divala jsem se na vaší galeriji a zjistila jsem , že na jiném chetu jste vyhrála první místo s fotkou jak váš pejsek cumlá dudlik BLAHOP5EJI .

Verunko
malá je užasná a copek jí moc sluší , dělej ji ho stála je kouzelná .

Janičko
kdybych měla fenku tak si namluvím tvécho pejska , máš ho opravdu moc hezkého .
Pac a pusu Bišo .

Martina
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 08:25 - Změnil/a: Martina
- Nahlásit

Darina
Fakt jo? Děkuji za info. Můžeš (promiň, že Ti tykám, tykám všem snad to nevadí) mi sem hodit odkaz na stránky s tou soutěží? Ani o tom nevím.
Viděla jsem taky někde psa s cumílkem, ale to nebyl náš. Tak nevím.

Janik
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 08:57
- Nahlásit

Darina
Díky moc. No včera mi zase psala nějaká paní, že má zájem o nakrytí své fenky Andoškem.Takže je to už 3., kterou teprve bude krýt.A s tou co kryl vlastně v lednu už má 2 štěňátka. No a asi před 4 lety kryl jednu z Ostravy a s tou měl 3 štěňátka.

Darina
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 11:19
- Nahlásit

Takže tykáni nava .
Martina
je to na vebu www.celysvet.cz a jeto hned na první straně a nebo pod kolonkou psejsci a pak foto soutěž , dále název foto soutěž z minulého měsice . Toť vše .

Janičko
ani se nedivím , že je o něho zájem je opravdu šikulka . My jsme ještě pnic jen čuchámé a oblizujeme se .
Pac a pusu Bišo .

Martina
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 11:57
- Nahlásit

Darina
Aha, tak to nejsme my.

Verca
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 14:16
- Nahlásit

Martina
Dessy je strašně krásná, ten krátký střih jí strašně sluší, je jak miminko.
Marti já na nějakém webu taky viděla Dessy, ale jsem si jistá, že to byla ona, protože to byla nějaká fotka, kterou máš i tady. Ale nevím kde, je to už docela dlouho.
Janik
Darina
Děkuji za pochvalu, vyřídím to Phoebe. Ale z toho culíku nebude moc nadšená. Sice už pomalu rezignuje, ale stejně....

Verca
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 14:18 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit

Mám to!!!!
http://www.celysvet.cz/bolonsky-psik.php
Marti a nevykládej mi, že to není Dessy!!!

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 398 . 399 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání