| Autor |
Zpráva |
Aknah
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2006 16:29 - Změnil/a: Aknah
- Nahlásit
Martina
marti a jak se takove jehnatko projevuje??
dneska jsme byli ve steneci skolicce a jak byl prcek naramne spokojeny, vylital se s jinyma coklikama, jazyk na veste, unaveny, ale radil porad.ted je mrtvej, je se mnou na houpacce a chrupka, pocitam, ze bude spinkat az do rana
taky jsme se prihlasili na letni psi tabor, pojali jmse s panickem jako nasi letni dovolenou a uz ted se mooooooooooooooooc tesim
URL
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2006 18:01 - Změnil/a: Aknah
- Nahlásit
Veru tady je slibena fotka Fredy s panickou
na dalsi fotece je Fredy a jeho laska Ally a dalsi fotka je ze steneci skolicky
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2006 20:14
- Nahlásit
Aknah
marti a jak se takove jehnatko projevuje??
Úplně stejně jako boloňačka, jenom má trošku kratší srst (teda dost kratší, protože tentokrát jsme mašinkou). Tvůj pejsánek je proti naší ještě móóóóc chlupatej.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2006 20:47
- Nahlásit
Martina
no mne taky pani povidala, ze to veme masinkou, ale nechtela jsem, prece jenom je to chlupatej pejsek, tak at je chlupatej. aspon trosku
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2006 22:19
- Nahlásit
Aknah
To jo, mně se taky líbí víc chlupáči, ale teď je všude pořád takovej bordel, je to pro mě to koupání a sušení praktičtější.
A až bude všude sucho, zelená travička tak už budeme zase chlupáči.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2006 15:39 - Změnil/a: Martina
- Nahlásit
Naše slečna po stříhání. Jinak: to slíbené jehňátko.
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2006 17:34
- Nahlásit
Tak tady posílám fotečku dnes ostříhaného Andoška
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2006 17:36
- Nahlásit
Hani, díky moc za fotku!!!!
Marti, Dessy je opravdu krásná! Pamatuji si, jak jsem se rozhodovala o plemeni a pak si vyhledávala na internetu obrázky a tak a když jsem viděla Dessy, tak jsem byla nadšená a věděla jsem, že podobnou bílou kuličku musím mít taky.
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2006 17:38
- Nahlásit
No a ještě jednu.....večer se ho ještě pokusím nafotit
Martina
jehňátko je nádherné !!
|
monka
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 08:29
- Nahlásit
Ahojte, mate velmi pekne male gulicky a jahniatka My sme tiez dali ostrihat psa na kratko, ale nikdy nie strojkom. Chovatelia mi radili, nech ho nedavam strojkom, pretoze by mu uz nemusala narast nadherne husta a dlha srst. Ale neviem, ci je to pravda, ale zase len nejaka mylna informacia.
Dnes sa vam musim trosku postazovat. Chodili sme na prechadzky, aj ked bola velka voda v potoku. Ja som si bola ista, ze pes do potoka nevbehne. Hovorim si, ze vodu nemusi a chodi okolo potoka kazdy den na prechadzku a nikdy tam nevbehol, aj ked bola vody len zabe po kolena. Tak som ho pustila navolno, kochala sa jarnou prirodou a co myslite? Ako som psa pustila, tak hned pribehol k vode, skakal od radosti-asi ze je velka, snazil si namocit packy a chytit plavajuce konare.Viete si predstavit ako mi bolo:mala biela chlpata skakajuca gulicka pri velkej kalnej prudkej vode. Musela som ho dat na voditko a prekazit mu jeho velku radost.
Vcera sme boli na agility, hovorim si, akeho mam sikovneho psa, prvy pokus cez prekazky ukazkovy. Ale bol to prvy a zaroven aj posledny, pretoze tam boli same fenky a este k tomu aj nejake nove, tak Luky mal len oci pre ne. A samozrejme privolanie 0 bodov. Dokonca si odbehol aj zahrat futbal na vedlasie ihrisko, a aby to nebolo malo, tak ked docvicil, tak sa vybral na skusenosti ku kolegom-psy cviciace obrany. No poviem vam, ze jar s nim poriadne zameta. Poradili by ste mi, ako ho naucit privolanie na prvy povel aj ked je v jeho blizkosti iny pes,alebo nieco zaujimave? Ked je sam, tak poslucha na slovo. Privolanie je jediny povel, ktore musi zvladat bezchybne, lebo ide o jeho bezpecnost. Ostatne povely-sadni, lahni.. su uz len povely pre moju radost akeho mam sikovneho psa. Citala som aj rady pana Desenskeho, ale neviem si predstavit pouzivat na mojho psa stopovacku, alebo nejake 20-30 m voditko. To by sme sa daleko na prechadzke nedostali, lebo by sa zamotal. Budem rada, ak mi poradite.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 08:48
- Nahlásit
Já myslím, že ho na stopovačce můžeš mít, třeba 10 metrové. Jinak já ti moc neporadím, ale když se podíváš do jiného tématu, tak tam odpověd najdeš, ale bude to podle mě stejné jako od Rudy D. Prostě stopovačka. Prý je důležité ho na něco rychle upozornit, aby se na tebe podíval a pak mu dát povel. někdo hází do blízkosti psa klíče, někdo řetízkový obojek...
Raději bych se podívala ale do jiných témat. Mrknu se ti a kdyžtak ti dám linky.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 09:24
- Nahlásit
Monko, když si dáš do "Hledat" tady na diskuzi slovo "privolani", tak ti vyjede spousta odkazu, kde se o privolani psalo. Jen teď nemám moc času na to vyhledávání a pročítání...
Např.
http://www.cz-pes.cz/diskuse/index.php?action=vthr ead&forum=1&topic=3090
http://www.cz-pes.cz/diskuse/index.php?action=vthr ead&forum=1&topic=2871
http://www.cz-pes.cz/diskuse/index.php?action=vthr ead&forum=1&topic=454&page=0#3
Něco o stopovačce
http://www.cz-pes.cz/diskuse/index.php?action=vthr ead&forum=7&topic=3253&page=1#4
|
monka
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 09:51
- Nahlásit
Verca, dik za rychlu odpoved. Ty si si kupila stopovacku? Myslim, ze si to mala v plane.
Luky na prechadzke poslucha, je vzdialeny max-10m, ked ho zavolam, hned pribehne, pocuva aj na pistalku. Hlida si ma, vzdy ked odbehne odo mna,tak sa podiva kde som a pocka na mna, alebo pribehne. Ak ideme so psom, ktoreho pozna, tak odvolanie je v pohode. Horsie je to, ked zbada cudzieho psa, macku-kocku, alebo ine zviera. Za ludmi neuteka, ani za cyklistami. Samozrejme som precitala vsetky mozne diskusie, aj na inych diskusnych forach+rady Desenskeho... Hadzanie klucami neplati na vsetky psy. Luky ani okom nemrkne, nehladiac na to, ze on je velmi rychly a za okamih zmizne. Tak ja ani kluce nestihnem hodit. Kluce som pouzivala na to, ked jedol fujtajble, ked bol malinky. Aby si mala uplnu predstavu, Luky je velmi dobry pes, neni neposlusny, hyperaktivny, len to odvolanie od psov neni 100% a to znamena, ze ziadne. Vsade pisu rady na vacsie plemena, ale nikde som necitala radu, ako naucit privolanie alebo chodzu u nohy na voditku pre male plemena. Lebo je rozdiel ucit chodzu pri nohe na voditku u velkeho plemena ako u maleho-myslim z hladiska techniky. Asi sa este skusim opytat pana Desenskeho, aj ked je zaneprazdneny inymi vaznymi problemami. Dufam,ze mi odpovie.
|
monka
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 10:12
- Nahlásit
Verca, asi este skusim stopovacku. Ale potom budem musiet vyhladavat krizove situacie, lebo inac by namala zmysel, ked poslucha kym neuvidi psa
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 10:43
- Nahlásit
monka
ahojky, ja byt Tebou, tak zatim nevesim hlavu, mas mladyho psika a da se rici, ze je jeste castecne v puberte a ZADNY pes neposloucha na 100% vzdy a odvolani od psa ci harave fenky je to nejtezzi, diskuze jak psala Verca urcite procti, ale spis si myslim, ze k tomu Luky musi dozrat.
Jen musis byt dusledna, jak nam klade pan cvicitel ve skolce na srdce a duslena ve VSEM i sedni, lehni a kdyz povel neudela, tak mu pomoci, v Tvem pripade, skubnout stopovackou a taky co pan cvicitel povidal, bylo, ze povel opakovat maximalne 2x, aby si pejsacek nemyslel, ze si ho muze udelat kdy chce.
Co se tyce stopovacky, rikal, ze lidi delaji velmi casto tu chybu, ze si psa na stopovacce PRITAHUJI a to se pry nesmi, jen skubnout, aby jste upoutali jeho pozornost
popisu presne jak to predvadel. Dal povel "Ke mne" pes nic, skubnul voditkem a poposel do zadu dva kroky, kdyz pes prisel moooooooooooooooooc chvalil a daval pamlsek.
kdyz nesel, znova skubnul, nikoliv tahnul, voditko bylo stale provesene.
K tomu privolani, taky radil, ze kdyz pes uz bezi k nam, tak v zadnem pripade mu nejit naproti, ba naopak, jeste krok ustoupit, aby opravdu ten pes musel prijit.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 10:47
- Nahlásit
Martina
vase jehnatko je krasny, porste bilym klickam to slusi, i kdyz jsou ostrihane, na leto taky zvazuju strojek, protoze vcera bylo krasne pocasi, sviticlo slunilo a mne prislo, ze psovi je strasne vedro, tak aby se v lete neuvaril
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 11:31
- Nahlásit
Díky všem za pochvalu čubinky.
Aknah
sviticlo slunilo a mne prislo, ze psovi je strasne vedro, tak aby se v lete neuvaril
Tak tady pozor je to přesně naopak. I když logicé by to bylo.
Jenomže zrovna tak jak chrání psa srst před mrazem tak ho chrání i před horkem a sluncem. Takže vedro mu bude spíš když bude nakrátko.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 12:18
- Nahlásit
Martina
asi mas pravdu, ale coklik lezl do stinu a rozvaloval se briskem na dlazebnich kostkach, nastesti je to vodomil, tak pocitam, ze bude mit v lete na zahrade svoji vanicku, aby se mohl taky vykoupat. V patek mi vlezl do jeste napul zamrzle zahradni tunky, proste vodomil. jedinou kaluz nevynecha a kdyz ho od ni odvolam, tak na me kouka vycitave po cely zbytek dne.
|
monka
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 13:32
- Nahlásit
Aknah, asi mas pravdu s tou pubertou. Hovoria mi to aj na agility, ze je to maly pubertak a je cely stastny, ze je medzi psami. Uplne mu to ziari z ociciek. A dosledna som, alebo sa aspon snazim Teraz pilujeme odlozenie a privolanie. Sadni, lahni, stekej, pac, mrtvy pes a ine blbostky uz davno vie, ale to dolezite pre jeho bezpecnost este nie. Ale dufam, ze sa to podda.
A Martina ma pravdu, ze srst je pre psa ochrana pred mrazom ale aj pred slnkom. Pozor na to, ze ked ho nakratko ostrihate, tak sa rychlejsie zahreje. Mam to vyskusane aj na mojom psovi-bol nakratko strihany v lete.
Velmi pekne Ti dakujem za rady a za povzbudenie, ze bude lepsie
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 14:00
- Nahlásit
monka
Jak jsi ho naučila štěkat?
|
monka
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 15:30 - Změnil/a: monka
- Nahlásit
Verca, stekat na povel ho naucil manzel a to pomocou hracky, ktora piska. Ked hrackou dlhsie piskal, tak Luky zacal stekat a manzel mu povedal "stekej" a ked zastekal, tak dostal pamlsok. Opakoval to viackrat a pes to pochopil a uz steka na povel a aj ked sa mu ukaze rukou. Vsetky povely ucime aj na povely len pomocou ruky, bez hlasu. On je potvorka, uci sa velmi rychlo-niekedy az velmi rychlo-veci, ktore nemusi, napr. hladat mysky v diere-isli sme raz na prechadzku a manzel hovori "Luky, myska" a ukazoval na dieru v poli. No samozrejme si to Luky hned zapamatal a na kazdej prechadzke cumi do diery a aj na zahrade uz chytil mys-pod snehom.A s velkou chutou ju zozral. A ja mu zhanam najlepsie granule!
Len s tym stekanim pozor, zaroven ho musis naucit povel "ticho". Aby Ti nestekal cely den, len aby dostal pamlsok. Psy su prefikane potvorky. Najlepsie je, ked som doma so psom sama-manzel je v praci, a pes steka na zahrade na macky-kocky. Manzel pride z prace a povie"Luky, stekej" a pes samozrejme posluchne a zasteka. A ja uz mam stekania dost za cely den
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 23:16
- Nahlásit
holky, hele co jsme vcera ulovili
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 07:46
- Nahlásit
Ten je sladký!!! (a to do slova)
U nás včera byla scéna jak blázen. Přítel si šel zakouřit na chodbu a já šla s ním, že se trochu protáhnu (v garsonce plné nábytku to moc nejde ) a nechali jsme Phoebe doma. Asi po pěti minutách se ozvalo strašné naříkání. Nechápali jsme, co se děje! Je zvyklá sama doma a teď najednou takový povyk. Neštěkala, ale fakt "brečela". Přitom nás nemohla cítit, protože před byty je místnustka, pak jsou dveře, za nimi chodbička, pak výtahy a my byli až na mezipatře. Takže fakt daleko. A to, že si přítel šel zakouřit na chodbu, bylo poprvé za dobu, co tam bydlíme, jinak kouří jen v restauracích atp., takže že by to dělala proto, že by věděla, že v tu dobu jsme někde pryč a do pěti minut se vrátíme, není možné. Přítel tam na ní "vlítnul", že co to má znamenat a ona se počůrala... Přitom na ní jen zvýšil hlas, jak když jí káráme. Navíc bylo po desáte večer, tak jsme se báli, aby na nás nevyletěli sousedé, takže ani nehulákal, ale spíš "vrčel".
Bojím se, že si zvykla, že byl teď pořád s ní někdo doma , protože přítel měl jeden týden noční a teď má druhý týden nemocenskou, takže s ní byl dva týdny i o víkendech, ale příští týden máme oba ranní a jsem zvědavá, jak to tam vydrží. Ptali jsme se sousedů a prý doma neštěkávala, dkyž byla sama, tak teď mám fakt bobky...
Vím, že jediná možnost je, jí učit znovu být sama, ale ted přes týden to jaksi není možné, protože přítel nesmí ven.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 10:51
- Nahlásit
Verca
veru nemyslim si, ze by to bylo neco tragickeho.
1, odesli jste v neobvyklou dobu
2, urcite jste neudelali ritual, ktery delate, kdyz odchazite do prace, ja se treba s prckem loucim a predpokladam, ze ty taky, no a kdyz jste sli "jen" na chodbu, tak jste se nerozloucili.
musim se loucit i kdyz jdu do sprchy a nebo si ho vzit sebou, jinak lita po byte, hleda me a breci.
3, nemyslim, ze by to bylo tak daleko, urcite vas slysela, dole ve vchode bouchnou dvere a prcek pozna kdo to je, jestli sousedka, kvuli ktere ma smysl slezt ze sedacky a nebo jen sousedka ze shora a to bydlime v druhem patre.
nasi maji RR, kdyz rano odjizdeji do prace pes ani nezvedbe hlavu ci nevyleze z boudy, proste nezajem. kdyz jdou vecer treba na pivko, "jen" pres naves, tak pes sedi na studni a breci, nebo kdyz jde tatka k sousedum, pes sedi na schodech pred domem a celou dobu uprene kouka smerem k sousedum a poknikava.
A jenda vec, se kterou nesouhlasim je, ze partner na Phoebe "vlitnul" to si myslim, ze to chce spis vlidne ji vysvetlit, ze se vubec nic nedeje a ze se k ni vzdy vratite, ze ji mate moc radi. A ne ji "nadavat". Protoze si myslim, ze chyba byla na vasi strane, pes pouze na ni reagoval po svem.
dej pozor, aby jsi si nevypestovala neurotickeho psa, ktery se bude bat prihodu partnera domu. Brecela jsem - prijde domu, vynada mi - pocuram se.
taky obcas na prcka houknu, jasne, ze jo, ale neni to casto a to mi staci opravdu jen zvednou hlas a rict "Ale" nebo "hned" a je klid. Obcas mu vyhrozuju, ze bude bit, ale nikdy bit nebyl, tak vubec nevi o cem mluvim.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 11:13
- Nahlásit
monka
jooooooooooo taky jsem si myslela, ze jsem dusledna, ha ha pan cvicitel me vyvedl z omylu chtela jsem si pripnout psa na voditko, dostal povel sedni a on si lehl, pro mne to bylo pohodlne, prote zustal v klidu a ja mu mohla pripnout voditko, neresila jsem to, pan cvicitel mi vynadal, ze kdyz dostal povel sedni, tak si ma sednout, nikoliv lehnout a muj pocit duslednosti byl ta tam
a s cim mam problem a nejen ja i partner, je to opakovani prikazu pouze 2x
privolani taky nemame 100% a co je horsi bude hur, uz prezubuje a za chvili je tu puberta. ale ucim ho povel "silnice" a "ke mne, jede auto" to jsou dva povely, na kterych trvam, aby byly 100% tu silnici ho "tyram" i tak, ze ja prejdu a jeho nechavam sedet na miste a nesmi se hnout, pokud se hne tak bez varovani vzdy dostane vytahano za kuzi, aby vedel, ze kdyz neposlechne, vzdy se mu muze neco stat.
dneska jdu pro pistalku, tak ho budu ucit, ze kdyz se ozve zvuk pistalky, dostane uzeny moravsky ci jinou lahudku, aby to pro nej bylo lakavejsi nez cokoli jineho
vyuziju Pavlovuv reflex slintajicich psu
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 12:14 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit
Aknah
Jenže mi jsme občas v deset večer šli do hospůdky a Phoebe nechali doma a ona nic, v pohodě, jenže to byl u nás kolotoč ba ranní, další týden přítel noční. A teď je s ní pořád doma... Takže mám obavy, že si na to zvykla. Jinak kam můžem, tak tam jí bereme sebou (tím myslím restaurace, jinak návštěvy a výlety jsou samozřejmostí).
víš, nemyslím si, že jsem jí měla utěšovat, že se nic neděje, že se vrátím. To co udělala dělat nesmí a proto jí nebudu utěšovat. Připadá mi to podobné jako když psala Syska, že když stříhali drápky jejich pejskovi, tak ona jí musela utěšovat a ostatní jí řekli, že to bylo špatně. A já si myslím, že když pes dělá něco, co nemá, tak utěšování ho v tom jen podpoří, že to bylo správně, že když si zaštěká, tak panička přijde a pohladí ho... Vlítnul jsem napsala v uvozovkách schválně, protože to bylo tak, že otevřel dveře a "zavrčel" na ní "co to je? " Nemohl dělat stejně moc povyku (a ani by asi nedělal), protože byl noční klid.
Navíc, já se snažím s Phoebe moc neloučit, když odcházím. Prostě jí řeknu čekej a odejdu. A to samé jsem udělala předtím.
Teď mě napadá, že jsme vlastně nechali rozsvícena světla, takže jí to možná mohlo mást, protože když jí večer necháváme doma, tak zhasneme. Ale že by pes uvažoval až tak dalece...
JInak co se týče trestů, tak jí nebijeme, ale vytaháme za kůži a to fakt vyjímečně, většinou používáme tón hlasu, ale je pravda, že se na ní musí někdy "zavrčet", ale to bere prostě v pohodě.
Teď mi Syska psala a trklo mě do hlavy, že my se vlastně ani neoblíkali, necinkali klíčema .... a vyletěli "jen tak", takže to prostě tušila.
Ale opravdu nesouhlasím s tím, aby se pes utěšoval, když začne "brečet". Buď ho ignorovat nebo jak mi psala fromeli, posmívat se.Utěšováním jen utvrdíš to, že to, co dělal, bylo správné. ;)
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 13:29
- Nahlásit
povel opakovat maximalne 2x, aby si pejsacek nemyslel, ze si ho muze udelat kdy chce.
Hani, tohle mě docela zaujalo. Už někde jinde jsem četla, že by povel se měl vyslovit jednou a pokud ho nesplní, tak mu mechanicky pomoci (ve zkratce). Jenže se mi stává, že povel "sedni" zopakuji i třikrát. Teď už se snažím to říct jen jednou a počkat tak 2-3 sekundy, jestli ho splní a pak jí případně pomůžu. Jenže co dělat s přivoláním, když řeknu Ke mně! a ona si běží dál? Jsem pakoš a řvu ten povel na ní klidně 5x.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 15:50
- Nahlásit
Verca
ahojky, no to taky nevim, asi by se tady mela pouzit stopovacka a kdyz neposlechne, tak skubnout, ale zrovna u tohodle povelu to taky nezvladam. ale snazim to mit rozdele, povel "ke mne" dostane jen kdyz opravdu potrebuju, aby prisel ke mne, na to aby se priblizil a byl v dosahu, pouzivam "pocem", "jdeme", "pobez" a kdyz nezabere ani jedno, tak "hele co mam" a s necim si hraju a kdyz je nejhur tak "bonbonek", vzdy kdyz poslechne povel "Ke mne" dostane odmenu. tak to obcas zvlada uzasne, obcas vubec.
Veru, ja se snazim Fredyho napred upoutat, aby se na me podival a az pak dostane prikaz "ke mne".
Veru, ja si nemyslim, ze by jsi Phoebe bila. ja jsme nemyslela utesovat jako chlacholit, ale vlidne vysvetlit, taky ho neutesuju, kdyz ho pokousal ten jezevcik, tak se klepal v naruci, chvili jsem ho uklidnovala, pohlazenim po tvari a kdyz to k nicemu nebylo, tak dostal razny prikaz "dost, neklepej se", slovum asi nerozumel, ale tonu hlasu ano a byl klid. je mozny, ze si opravdu zvykla na spolecnost a ted ji vadi, ze je sama, ale ten RR je zvykly byt sam, nevadi mu to a kdyz si odpoledne dovoleji jit bez nej, tak breci. Ja jsem taky s prckem 99% procent casu doma a odchazim naprosto nepravidelne a zvlada to dobre. tak nevim, pak Ti asi neporadim
|
aren
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2006 07:06
- Nahlásit
Dobrý den, chlupaťáčci. Já bych se vás ráda zeptala na jednu věc, co mi vrtá hlavou. Potkávám páníčky s bílými kuličkami, které mají ofinu až k čumáku a vůbec není vidět, že by měli oči. Nemluvě o tom, že by snad sami mohli něco vidět. Několikrát jsem zkusila takovým lidem říct, jestli s tím něco neudělají, že pejsek přece nevidí a může ho to taky škrábat do očí. Odpověď byla, že mu tu srst přes oči ostříhat nemůžou, že by dostal zánět spojivek. Prý jim to řekl vet.
To se mi nestalo jednou, ale asi pětkrát.
Prosím, napište mi někdo, jestli to může být pravda, nebo jestli je to zase jedna z blbých pověr.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2006 07:40
- Nahlásit
aren
Ahoj, tak co já vím, tak srst nad očima (teda spíš řasy) se opravdu nemá stříhat na krátko. Chrání se tím oči proti vniknutí nečistot. Ale že by musela být srst přes oči, to nemusí. Dlouhá srst nevadí tomu, že pes nevidí (je spousta plemen, která nevidí, např. briard), ale vadí tomu, že srst dráždí oči a pak nadměrně slzí. A těmto bílým chlupáčům slzí už takhle dost. Každý z nás se tady potýká s cestičkami od slz. I když zase na druhou stranu správný boloňák je nestříhaný, zarostlý, chlupatý, ne jak mám boloňačku ostříhanou já. Ale jelikož nejezdím ne výstavy, tak to nikomu a ničemu nevadí.
|