| Autor |
Zpráva |
Verca
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2006 14:24
- Nahlásit
jj.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2006 14:35
- Nahlásit
Verca
taky hezkyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy, no jsou to zlaticka
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2006 14:36
- Nahlásit
Aknah
No je to spíš kosmetická záležitost. Někdo totiž říká, že se pak bude špinit jen ta srst krátká a někdo říká, že když se to ostříhá, tak se zabarví větší plocha apod. Takže já jsem to zkusila ostříhat, tak uvidíme, jak to dopadne.
Včera jsem zjistila při česání, že Phoebe má v takovém tom ohybu mezi packami a nožkou cucky!!! Úplně jsem se zhrozila, protože jí co 2-3dny češu a to místo jsem jaksi "zanedbala", protože i včera jsem po tom přejela hřebenem a nic mě "nezastavilo" a až, když jsem jí tu packu vzala do ruky, tak jsem si toho všimla, po hmatu. Takže teď si dávám bacha a každý ohyb řádně češu. Ale nevím, jestli je to nutné to vystříhat nebo pomůže nějaký rozčesávač... Poradíte někdo? Monko, ty s tím zkušenosti máš, ne? Poradíš mi?
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2006 14:43
- Nahlásit
Veru
jestli to neni veliky a kdyz to ustrihnes nebude to moc videt, tak to vystrihni a psa nemorduj cesanim a priste uz si to ohlidas
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2006 14:49
- Nahlásit
nene, já ji nemorduji. Snažila jsem se to rozplést prsty, hřeben bych jí zbytečně jen stresovala, nechci, aby si k tomu "vypěstovala" negativní vztah. Je to moje vina, tak proč jí stresovat. Jenže máme jít na výstavu a jestli tam to vystříhané půjde vidět, tak to nebude moc dobré.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2006 15:14
- Nahlásit
Verca
aha, to jsem nevedela, ze uz tak brzo na vystavu, tak to vystrihani asi opravdu neni na miste, ale zase, kdyz uz ma vystrihana ocicka. kdyz mne ty jejich zachumlaniny pripominaji dredy a ty taky nerozceses, tak nevim. pouzivam koncicioner od Hery a je v pohode a docela dobre se srst rozcesava, i kdyz prijdem z prochazky a jen ho oplachuju vodou, tak ze bych ti trosku poslala na vyzkouseni??
|
monka
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2006 19:55
- Nahlásit
Verca, tak ja uz Lukyho cesem kazdy den (je to uz nas ritual) a aj tak ma splsnatenu srst medzi bruskom a stehnom, na ohybe. Poradila by som Ti, na tie cucky nastriekat rozcesavac, pripadne kvalitny norkovy olej a nechat chvilocku posobit. A potom pomalinky, opatrne od koncekov rozcesavat. Ide to tazko, ale da sa to. Horsie je na tom ten bisonek na fotke. To si myslim, ze sa uz neda rozcesat bez velkeho trapenia psa a jedine ho ostrihat, mozno aj strojcekom. A poradim Ti, cesat psa kazdy den, ale poriadne, po jednotlivych pramienkoch a az ku kozi. Lebo ked sa zacuckuje srst az pri kozi, tak to je uz fakt trapenie psa.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2006 21:34
- Nahlásit
monka
Super, díky moc. A jakým kartáčem češeš? Češeš pak i hřebenem, jak se v nějaké chytré knížce píše? Já mám jen kartáč a takový ten s kuličkami na konci...
|
monka
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2006 07:04
- Nahlásit
Verca, ja pouzivam hreben s otocnymi hrotmi-mam aj bez, ale ten je vhodny, ked srst je bez cuckov. S otocnymi hrotmi je setrnejsi k rozcesavaniu splstnatenej srsti. A potom kartac, obycajny, s drobnymi a na konci zahnutymi hrotmi-nie s gulickami (myslim, ze ho volaju finisak). Kazdy stal tak max do 100 Kc. Oba su kovove, maju plastovu len rucku. Dnes budeme kupat Lukyho, zajtra sa ide strihat. Musim ho poriadne vyfenovat a zaroven vycesat, aby mala srst velky objem a dala sa pekne ostrihat. To bude fuska. Ale pes drzi, tak to mam uz polovicu uspechu.
|
Darina
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2006 08:40
- Nahlásit
Čus bus děvčata . Po dlouhé době jsem si prohlidla vaše krásne hafiky , jsou prostě užasní i ten boloňáček . Hodně se my líby vaše příběhy pište víc ! CHtěla jsem se zeptat jestly máte k pejsankovy ještě další jakekoliv zviřa . Já pořidiba bišovy napřed morče jako že si budou hrat . Ono to tak bylo ježe jak jsme ho daly ostřihat tak pání nám řebla že má na levém boku o polovinu ukouslé chloupky na více místech . On když si lehl tak morče poněm chodilo a okusovalo . Takže morče šlo k synovy . Před pul rokem jsem mu pořídila andulku . Tá kněmu líta a bišo doní strká . Já mam ráda když jsou zvířatka po dvou . paneček nám nech ce dovolit ještě fenečku . Náš bišo se bojí jedne věci a to jsou malé deti . jak ho to odnaučit , vživotě mu dítě neubližilo . Psala jsem že dám fotečky do galerije , ale játo neumím a náš paneček bude mít čas až ve čtvrtek , vydržať .
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2006 10:59
- Nahlásit
Včera jsem se tak rozčilovala na mojí Phoebe!
Šly jsme po hřišti a tak jsem si řekla, že jí pustím ¨z vodítka. Nikde žádný pes, tak proč ne, že? Šla se vyčůrat a najednou se zpoza rohu vynořil takový černý velký pes, moc krásný. Tak jsem dala povel Nesmíš! a šla jsem k ní, že jí připnu a ona mezitím už byla u psa a začala po něm skákat. Naštěstí to byl hodný pes, takže v pohodě, ale kdyby to byl nevrlý pes, jakého jsme potkali nedávno, tak by to asi nedopadlo dobře. Tak jsem Phoebe sundala a nechala psa jít a pak jí zase pustila. Pes byl už daleko, tak proč ne, že? Tak si čuchala po zemmi a najednou jí prdlo v bedně a začala šíleně utíkat za tím psem. Byl už dost daleko. Tak jsem na ní začala řvát, pak už jsem spíš ječela.... Jenže výsledkem byla jenom hopsající bílá prdel, která mi mizela v dáli. Tak jsem se za ní rozeběhla a samozřejmě děcka, co si hrála na hřišti, měli pěkné divadlo a smáli se. Ten pán s tím psem počkal, až doběhnu a jak mě Phoebe slyšela, jak jsem naštvaná, tak začala nenápadně utíkat(jak kdybych jí někdy mlátila, fakt! grrr) a já se vzmohla jen na to, že jsem po ní skočila a chytla jí za kůži na prdeli. Tak začala pištět a kousat mě do ruky (ne moc). Připla jsem jí na vodítko a už jí nepustila.
Ona si prostě poslouchá, jak se jí zachce. Vím, že je to mimino, ale jednou si poslechne a jednou ne a já ji nechci mít pořád na vodítku. Tak se ani pořádně nevyvenčí a nevyběhá. Rozhodla jsem se proto, že koupím stopovačku a budeme učit přivolání na ní.Takhle se krásně vyběhá a já nebudu furt na nervy, jestli přijde nebo ne. Prostě se o ní bojím. Jde mi jen o to, aby jí nějaký pes nerafnul. Zastávám názor, že pes, který je navolno asi nebude agresivní a ke psu na vodítku jí ¨pouštím, jen když je i ona na vodítku.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2006 11:01
- Nahlásit
Darina
Já mám morče, ale nějak Phoebe moc nemusí. Občas to vypadá, že si budou hrát, ale pak se morče (Terezka) stáhne a začne cvakat zubama. Ale proč jste to morčátko dávali pryč? Tak si přeci nemuseli spolu hrát, ne? Jen by to byl váš další mazlíček.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2006 16:18
- Nahlásit
Verca
tak koukam, ze mas doma jiz pekneho pubertaka, zadny miminko ale docela me desis, to co prcka naucim jako by mavnutim proutku zase zapomnel
mozna by se chtelo domluvit s nejakym znamym, ktery ma taky pesana, aby Phoebe naucil, ze si nesmi dovolit uplne vsechno a ze nesmi skalat na kazdeho psa, ktery jde okolo, my mame podobny problem, taky si chce hrat s kazdym a je jedno jestli je to clovek ci pes, dneska jsme byli na prochazce a pes byl vzorny az jsem zasla, kdyz dostane povel NESMIS a opradu zustane u mne, nebo nezvedne ten kapesnicek ci jiny bordel a nebo neskace na lidi, je mooooooooooooc pochvalen a dostane bonbonek. dneska se mi ho dokonce podarilo prvne odvolat od psa, ale napred jsem ho musela donutit, aby me vnimal, cehoz jsem dosahla tlesknutim, necekany zvuk, podival se odkud zvuk jde a tim padem na me a uz se mi ho podarilo privolat.
Spis nez na "ke mne" reaguje na gesto, musim si sednout na bobek a prstem ukazat k zemi prede mne, to velmi casto staci, ani nemusim rikat povel.
psala jsi, ze pritele posloucha, nedela nejake gesto, ktere si ani neuvedomuje a pes na nej reaguje? taky tady nekdo radil, na pripoutani pozornosti hodit po psovi kaminek, klice ci cokoliv jineho. zkus juknout na tema Pistalka, wami tam moc pekne popisuje jak psa na ni naucit, to by mozna mohlo vyresit tvuj problem, pisknutim prinutis psa, aby ti venoval pozornost.
teorie rika, cim vice za psem budes behat, tim vice bude utikat a bude to brat jako prima hru, proto se se psem ZASADNE nehodim anikdyz utece, ani o micek, ani o klacek, proste NEHONIM, chces behat, ok, prines mi ten micek a ja Ti ho budu hazet.
taky jsem pesana naucila na frazi, "tak cau, ja jdu" a po teto frazi se otacim a odchazim a klidne zajdu i za roh, to mas videt ty mety a kotrmelce jak za mnou uhani.
nekdo to tady jiz psal, pes se musi bat o tebe, nikoli ty o nej, takze kdyz vidi, ze odchazis, musi bezet za tebou a ne cekat, ze se rozbehnes ty za nim
jejda to jsem se rozepsala, teorie je to krasna, ale taky se bojim aby jsme se nepotkali se psem zroutem psu.
ale dneska ho fakt musim pochvalit, byl celou vychazku na volno i v mistech kde se pohybuji lide a auta, kdyz to nezkusim, tak ho to nenaucim
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2006 16:44
- Nahlásit
hmmmmmmmmm tak jsem toho hajzlika mrnavyho pechvalila, byli jsme venku, kluci tam hrali fotbal, prcek si chtel hrat s nima a byl neodvolatelny. Mic pomalu vetsi nez pes, ale to mu nevadilo
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2006 21:44
- Nahlásit
No já právě taky přemýšlím, jestli to už není puberta,ale tak brzy?
Právě, že ona poslouchala přesně tak, jak popisuješ...(nechci tě strašit, to ne!)Stačilo si čupnout a ona už utíkala. Když je klid a nikdo kolem, tak stačí už říct ke mně! a ani nemusím před sebe ukazovat prstem a přijde. Ale jakmile je někdo nablízku, tak ... na mě kašle.
Jenže jak ji mám nechat být, když uteče strašně daleko? Přece jí nenechám, ať se tam zasebevraždí? Když uteče někde blízko, tak používám taky metodu, že řeknu "Tak, Phoebe, ahoj!" a ona někdy slyší a někdy ne.
Přítel je spíš pro ní asi větší autorita, i když cvičím, mazlím, krmím já a přítel se jen mazlí a zajde s ní ven. Jenže ho poslouchá skoro na 100%. A říkal mi, že jestli to nebude tím, že on jí chválí, mazlí, jen když udělá povel. Anebo je to holka zamilovaná. Prostě fenka tíhne k chlapovi. Potvora jedna.
S klíčema jsem to nezkoušela. A ani se mi do toho moc nechce. Ale ví, že když přijde, tak si budeme hrát...
Předtím perfektně ovládala nesmíš! Stačilo to říct a ona stála a pak na povel ke mně hned přiběhla. Ale teď, jako by to všechno zapomněla. Anebo se už prostě o mě nebojí, není to mimčo a vystačí si sama. to snad néééé!
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2006 23:10
- Nahlásit
Verca
no jo Veru, mas doma pubose. jak rika kamoska i psi maji dve puberty, stejne jako deti a fura chlapu ma sice jednu, ale za to pernamentni. Tak nezbyva jen poprat furu trpelivosti a s tim utikanim to asi opravdu vyresi stopovacka.
to me cekaj perne chvilky
|
monka
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2006 07:29
- Nahlásit
Verca, tak vitaj medzi nami, majitelmi pubertakov U mojho psa to zacalo tiez okolo 6 mesiacov. A mal vsetky priznaky ako opisujes, tak myslim, ze diagnoza je spravna-puberta. A tiez som zvedava, kedy skonci. Ta moja mala potvorka je v jednu chvilu najrozumnejsi pes na svete a za chvilocku sa zmeni na nepoznanie-neposlucha, vystekava, tvari sa, ze nepozna ziaden povel-hluchota najtazsieho stupna... Myslim si, ze nema zmysel sa velmi stresovat. A ked vystraja, ked je navolno, tak ho dat na voditko-pre jeho bezpecnost, lebo zdravie je najdolezitejsie, a nielen u psa. A pockat si na obdobie, ked pes pojde navolno kludnym tempom vedla mojej nohy a ziaden pes, zajac ho nevyvedie z miery.
|
Darina
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2006 18:16
- Nahlásit
Paní Verčo já mam takovou představu , že zvířatka si hrajou meyz sebou . Nemam rada když je nemužu pustit k sobě a už vubec aby byla zavřená někde v klecy . Proto morče jsem dala do dobrych rukou ať si muže běhat . Já bych zrušila i ZOO a hlavně klece . Proto nechodím doZOO . Jednou zajdu a vidím klece a upaluju . Pac a pusu Bišo .
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2006 18:43
- Nahlásit
Darina
Hm, jenže já jsem zase typ, že když už si nějaké zvířátko pořídím, tak ho nikdy nedám pryč. Nemám ho v kleci, je v lavoru a někdy si běhá po zemi, v omezeném prostoru.
monka
Kurnik, to jsem nečekala, že to přijde tak brzy. No každopádně jí teď nepouštím z vodítka. Příští týden je výplata, tak koupím tu stopovačku.
|
monka
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 17:35 - Změnil/a: monka
- Nahlásit
Ahojte dievcata, tak dnes bol Luky na ockovani. Bol velmi statocny a ani neknucal-a to mu cistili aj analne zlazky, ale pani doktorka bola velmi jemna. Dostal aj pochvalu, ze ma nadhernu srst, je v dobrej kondicii, jednoducho je to fesak (ani sa nedivim, ked je cerstvo ostrihany). Tak som sa vam musela pochvalit Zajtra sa chystame na agility, dufam, ze nebude snezit ako dnes. To by bol Luky velka snehova gula. A co sa tyka upravenia srsti, tak pan strihac nam poradil ako mam cesat mojho psa. Ja som to robila opacne Najskor vycesat v smere srsti a potom roznymi smermi kartacom-bez guliciek!!! a az nakoniec kovovym hrebenom problemove miesta, aby bol rozcesany az ku kozi. A kupat sa ma podla potreby alebo raz za mesiac-ak sa nikde nevyvalal. Ze nastal cas kupania poznam aj ja podla toho, ze srst sa sa zacne velmi cuckovat aj ked ho cesem, a je matna bez lesku. Poradil mi, za je dobra danska kozmetika KW. A po kupani oplachnut srst citronovou alebo octovou vodou na vyrovnanie pH pokozky. Najdolezitejsie je cesat, cesat a cesat!!! Aby sa neurobili cucky, potom to psa boli, ked sa rozcesava-mozem potvrdit. Ale konecne uz je bez cuckov. A teraz mi trva cesanie fakt len chvilocku, tak ako to hovorila Mucholabka.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2006 12:13
- Nahlásit
monka
Týý jo a poradkyně chovu zase tvrdí, že s kuličkami se jí osvědčil nejvíc... Ale už mi radila i paní,která chová maltézáky, že s kuličkami nééé! Že prý to ničí srst.Jenže já nemám tisíce navíc, abych vyhazovala za drahé hřebeny (i přes tisícovku) a kartáče. já slyšela, že prý KW je naprostý propadák a pak mi ji doporučila chovatelka. Vidíš, co člověk, to názor. Ale díky moc za rady. ;)
|
monka
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2006 17:07
- Nahlásit
Verca, ja mam obycajne kartace, normalne zo zverimexu cca 100 Kc za jeden. Pan mi povedal, ze kartace musia mat mekke stetinky a tie moje ich maju. Ja si nebudem kupovat kartace od KW. Kupim si mozno len sampon. Aj v knihach pisu, ze kartace na cesanie bisonkov nemaju mat na konci gulicky.
|
Darina
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2006 07:04
- Nahlásit
Zdar sluněčnice . Tak koněčně mame fotky na galeriji , tak jestly máte čas a náladu tak jukněte název Daja . Nemam je seřaděné chronologicky , ale to snad neva . Já jsem tam taky , pul tváře . Paní Verčo , já bych žádne zviře nedávala prič , ale morče bylo tak stahané za Bišem , že jak bylo venku tak ho stále pronasledoval a obraceně . Takže kontaktu se nedalo zabrá nit a už byli chloupky osekane . Kdyby si ho nevzal syn tak ho i tak nedám prič . Takže teď máme andulku a rybičky , no a dobucouná nevím co si ještě pořídim . Asi jeto tím že se mi syn oženil a vilítnul z hnízda a já se nemám o koho starat a v nučku mám malou , mám asi moc času . Pac a pusu posíla všem pejskum Bišo .
|
monka
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2006 09:25
- Nahlásit
Pani Darina, fotky v galerii su super. Biso je fesak! Aj ja sa pokusim zalozit galeriu a vlozit tam par zaujimavych Lukyho momentiek.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2006 20:29
- Nahlásit
Ahojky holky
monka
tak jsem koukala na Tveho Lukyho, ta fotka z agility je uzasna a ostrihany biso je nadherny, nemam slov chvaly.
S tim cesanim, nemam na prcka kartac, mam jen hreben kovovy, pomerne ridky se zakulacenymy spickama, rozcesanava se mi s nim prcek bezvadne. Kosmetiku pouzivam od Hery, jsem spokojena a prcek se mi po ni uzasne rozcesava.
Pani Darina, taky mate nadhernyho Biska, proste chlupata kulicka: o)))))
Verca, povedly se rozcesat ty chuchvalce? Budes chtit na vyzkouseni poslat ten kondicioner od hery?
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 12:26
- Nahlásit
Aknah
děkuji Hanko, ale myslím, že ten kondicionér nebudu potřebovat, jsi hodná... Nakonec jsem to vystříhala, není to vidět.
V dubnu se taky půjdeme stříhat. Teď na tu výstavu nejdeme. Nastali jakési komplikace
Darina
Tááákže: neříkejte mi paní Verčo, ale jen Verčo, prosím. Tak tuším, že jste asi starší než já (já mám 21let), ale byla bych ráda, kdybyste mi tykala, jo?
Neberte to tak, že bych do Vás nějak "rýpala", že jste "zlá", že dáváte pryč morčátko. Já to psala jen tak, že prostě jsem taková citlivka, že hned beru každého jako člena rodiny a nedokázala bych se s ním rozloučit( samozřejmě netvrdím, že vy to tak taky necítíte). Vy jste mi to vysvětlila, já to beru. Morčátko není upnuté na jednoho člověka, dokáže být i s jiným. Takže v tom nevidím problém.
Tak a teď se jdu podívat na Vašeho Biša.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 12:32
- Nahlásit
JO a mám ještě jeden problém. Používám obojek a zjistila jsem, že Phoebe to má v okolí obojku "oškubané". Prostě srst je zkrácená asi na 2cm. Co používáte vy? Postroj (nebo jak se to nazývá) anebo obojek? Mám strach, aby ten postroj zase neoškubal srst na těle.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 20:37
- Nahlásit
Verca
mam podobny problem, taky mi prijde ze se prckovi zamotava srst do obojku, ale mame hladky kozeny. a bojim, ze se bude zacuchavat kazdy: o((((
|
Darina
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 08:37
- Nahlásit
Těpic devčata . Verunko jsem opravdu starší je my 46 let , tak že stárá škola funguje . Ohledně morčátka jsem to mejlováni nebrala zas tak vážně , beruto jako fajn pokec . Bišovy dávame postroj už od narození , ale je pravda že má jen ten přez nohy a né přez i hlavu . No a nesmím moc utahovat jinak jsou žmolky . Tím že jsme dávali postroj od mala nemužem mu dád obojek . Vet 5íkala , že když neměl obojek tak se mu nevi vy nul krk na obojek a už ho némuže mít . Pac a pusu Bišo .
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 08:48 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit
Tak přináším také pár fotek:
Chudáka jsem jí navlíkla do trička a musela mi pózovat i se svým plyšákem (ten rozcuch je úmyslný )
Chodíme na pole, kde má i svého kamaráda Danečka.
I boloňák umí aporotovat!
Se svou kamarádkou Terkou, kterou strašně rádá plácá tlapkou po hlavě...
Takhle spinká na posteli:
A takhle vypadá těsně po probuzení.
|