| Autor |
Zpráva |
Aknah
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 21:28
- Nahlásit
viveka
no smeje, protoze mam skodolibou radsot, ze nejsme psotizena jen ja, ten muj prcek se mi taky sape po klavesnici a musim byt porad ve strehu a rychlejsi
|
monka
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 21:55
- Nahlásit
Aknah, tak aj my pilujeme odvolanie od psa. Luky, ked mal 3-4 mesiace, tak sa mi tiez motal okolo nohy, ale ako zacala puberta, tak niekedy odbehne cca 20 m a tvari sa ako keby nikoho nepotreboval, jednoducho velky frajer Ale ked sa mu schovam, tak to by ste mali vidiet ako sa rozbehne a zacne ma hladat . Potom uz si ma strazi, a je z neho zase poslusny psicek. Aj psy to maju v puberte tazke-lepsie povedane majitelia A teraz v puberte ho napadaju take veci, ze sa nestacim divit Prave teraz manzel dal povel-lahni a on robi mrtveho psa, ked ho manzel postavi, tak zase urobi mrtveho psa a ma pritom vyplazeny jazyk. No robi si z nas prdel Tie povely uz vie davno, cvici ako drak, ked mam v ruke maso
|
monka
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 22:06 - Změnil/a: monka
- Nahlásit
Prave teraz som na netu citala, ze v Nemecku sa nakazila vtacou chripkov macka (kocka). A vtacia chripka je prenosna aj na psov. To som zvedava, co bude dalej nasledovat, ked sa u macky potvrdi nebezpecny virus. Uz sa zabilo miliony kurciat a co teraz, budeme zabijat macky, psov...? Vyjde prisny zakaz: psy musia byt len doma-v uzavretom priestore.
|
Darina
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 08:21
- Nahlásit
Teď jsi čtu vaše mejly,to co dělají vaší hafícy jsou jak jeden.Nejsou nahodou s jednoho vrhu.Naš dvoulety dělá to samé.Ta kočička je ukázkova.Mam naváz páru dotazu.Nevite o nějaké veřiškijádě,okolo Olomouce,Opavy,Ostravy.Mam pejska bezPP,chtela jsem snim něco vyskoušet.Na agilyty nemužem já nejsem fit.Jestly víte prosila bych i kontakt.Druhá otazka,nepochopila jsem princy davani smajliku.Proč to vkladate,noa za třetí jak mužu vložit sem fotku.Do galerije se mito podařilo vložit,ale sem jsem to nějak nepocho pila. Někto se tady ptal na to drbáni.Mužu jen řict,že to mame dbdoby taky za sebou.Každý týden jsme byly na veterině asi čtvrť roku,stejně nanic napřišly jen se zbytečně vyhodily penize muselo to přejít samo.Drbalse intenzivně na pusince a za ušima,někdy přibral celé tělo.Přitom byl uplně v pořadku.Snad to bylo granulema(K9,akana),teď krmime ProPlan a rok a pul se nedrbe.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 10:43 - Změnil/a: Aknah
- Nahlásit
monka
nestras s ptaci chripkou, snad neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee. jojo odvolani od pejsana, to je problem, to jsem mu pak ukradena, ale jinak bez nej nesmim na zachod, holomek jeden.
Darina
bohuzel, nejsme z toho kraje, tak vystavy vorisku neznam. Smajliky se vkladaji, jen tak z legrace, vyjadris s nima svuj pocit, jestli jsi prekvapena, nebo rozesmata. obrazky se vkladaji zkopirovat adresu fotky a ctvrta ikonka zleva nad oknem kde pises ti napise prikaz [imgs] [/imgs] a mezi tyto dva prikazy vlozis tu adresu fotky, cely prikaz bude vypadat [imgs] http://www.utrojice.cz/fredy_soubory/a_fredy_venku .jpg [/imgs] jen bez mezer a vysledek takhle
No a to drbani, jsem byla ja, nemyslim si, ze nas pan doktor nevi co dela, chce vyloucit parazity a pak je jedina moznost je alergik a proplanem krmim, stejne se drbe. Jsem sama alergik na skoro vsechny sprchove gely, takze vim jak eto je se drbat a drbat a drbat, to vas pak nic nebavi, jste otraveni, takze ho nechci nechat, aby se drbal anic s tim nedelat, kdyz budu muset varit, budu varit, neda se nic delat
|
Darina
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 10:56
- Nahlásit
Moc děkuji za radu.Otom drbaní,samozřejmě bych postupovala tak samo,určitě bych nedala na babské řeči a také bych hledala přičinu.Proto jsme běhaly čtvrť roku.Prý se muže i pejsek nakazit když si jen čuchne k infikovanemu ptačímu trusu.Tak nevím co budem dělat.Podivejtese na přispěvky o zelených kapičkach.Dobřejsemse pobavila i když to tema není pro zasmani.
|
monka
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 13:44
- Nahlásit
Aknah, ja si myslim, ze hned po zmene krmiva nezistis, ci je vhodne alebo nie pre psa alergika. Chce to este krmit aspon 3-4 tyzdne. Nie hned menit znacku. A ak je to rovnake alebo horsie, tak skusit znacku FirstMate. Ja som s nou nekrmila-nemozem poradit z vlastnej skusenosti, ale vela chovatelov, ktori maju psov alergikov na granule, si to pochvaluje. Ale skus este vydrzat na ProPlane. A niekedy nepomaha ani varene-surove krmivo.
Darina, ked bude v Olomouci voriskijada, tak dam hned vediet-Olomouc si beriem na starost ja . Diskusia na temu zelene kapicky je fakt zaujimava.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 14:02
- Nahlásit
monka
ja vim, ta zmena proplanky na mala plemena byla omylem, ale pes se vyrazne zhorsil, tak ted ma lososa univerzal a uvidime, je mi jasne, ze musim chvili vydrzet, al epokud zmena k horsimu byla patrna hned, proc ho tim krmit? pokud to neprejde bude se testama zjistovat na co je a na co neni alergicky a pak doktor zminoval Hills, ze je pry je klinicky testovan, tak uvidime. uz mas fotecku?? jsem zvedavaaaaaaaaaaa
|
monka
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 14:24
- Nahlásit
Aknah, fotku este nemam, na agility idem az cez vikend. Ale zajtra budem fotit oslavu-Luky ma zajtra rok! Asi mu urobim radost a kupim malu pastiku a ozdobim mu to keksami od ProPlanu. Bude to mat na veceru, granule uz vynecham. Alebo mas typ na tortu pre psa-maleho bisonka
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 18:03
- Nahlásit
monka
ty blaaaaaaaaaaaaaaaaaaho to se vas pesa bude mit, jak se vlastne jmenuje, porad piseme pesa, milacek, a tak. Moc gratuluji k prvnimu vyroci. vubec nevim co mu udelat jako dort, bud neco vyjimecneho, nebo neco co ma moc rad. ten vas ma rad pastiku, tak pastiku a nebo treba varene masicko, jak se na nej tvari?
|
monka
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 19:28
- Nahlásit
Aknah, moj pes sa vola Luky, a ma rad vsetko: maso surove aj varene,granulky, ovocie, mrkvu, mysi, zajacie bobky, pastiku-ale tu davam len na agility-aby mal motivaciu. Ale zajtra mu ju dam, vyberiem ju z obalu, drzi tvar a bude to vyzerat ako torta-aspon dufam Ozdobim to pamlskom. Zajtra tu vlozim fotky. A je tu fotka z dnesnej prechadzky. Aby sa nenudil, tak som mu hadzala rukavicu. Je to v nizsej kvalite, lebo je z mobilu. Ale zajtra oslavu odfotim s fotakom.
Luky a rukavica
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 21:27
- Nahlásit
monka
ten nas je taky vsezravec, od masa, pres granule a po vitaminove pilulky.
na dortove fotecky se moc tesim, zatim jsem to neresila, jeste mame do roku moooooooooooooooc daleko, ale ono to utece jak voda.
jak tak koukam na tu fotecku, tak Lukymu ta certovina kouka z ocicek
|
monka
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 20:26 - Změnil/a: monka
- Nahlásit
Tak dnes sa konala oslava,dopadla dobre, pes aj my sme spokojni. Tu su slubene fotky, myslim, ze nepotrebuju ziaden komentar. Luky ma prijemne prekvapil. Polozila som mu na zem pastiku, velmi ju chcel, ale dala som mu prikaz cakaj a on si ju nedovolil uchmatnut. No je to sikovny pes
Luky a jeho prva oslava
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 11:29
- Nahlásit
monka
To je krasny fotograficky serial o tom jak Luky dort zbastil. Smali jsme se tady u toho s pritelem oba. Moc se ti fotecky povedly, jsou nadherny a mas krasnyho psa. a jak pises i velmi sikovneho.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 13:52
- Nahlásit
Jak Vaši pejsci snášeli letošní krutou zimu? Zkrátili jste výrazně dobu procházek?
|
monka
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 14:08
- Nahlásit
Garfield, zima bola kruta, ale nie pre psa. Chodili sme na prechadzky rovnako-aj ked bol velky mraz (cca 6 km-pes urcite viac, lebo je navolno)+behanie na zahrade. Mne sa velmi nechcelo, ale obetovala som sa . Nevadi mu mraz (rychlo beha), len nesmie zmoknut. Potom by uz prechladol, lebo nema podsadu. Chodili sme aj na agility, a nebol problem. Vadi mu len cerstvo napadany sneh-robia sa mu na srsti snehove gulky a potom nemoze chodit. To som vyriesila oblecikom. A sneh zboznuje, pcha si hlavicku do snehu-asi skusa jeho kvalitu .
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 15:44
- Nahlásit
Garfield
my jsme si prcka privezli az v lednu a jelikoz byl opravdu malicky a neockovany, tak jsme se popelili jen u domu, ale pul hodka az hodka, snih se mu moooooooooooooooooooc libi
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 20:47 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit
GarfieldJá mám ještě mimčo, takže v těch krutých mrazech jsem jí moc dlouho nechtěla venčit, hlavně nebyla stopro přeočkovaná.... Ale jakmile bylo do těch -5 stupňů, tak jsme normálně chodili na delší procházky. A jak píše Monka, tak i naší malé se dělají koule na nohách a pak jen dřepí na zadku a ohryzuje se, místo aby si běhala. Teď už vím, že oblečky (kombinézy) nejsou jen na parádu, ale splňují svůj účel. Příští zimu si taky koupíme. Zastávala jsem názor, že když bude nosit kombinézu, tak nebude tolik odolná proti nachlazení a hned jsem to zamítla. Ale teď vím, že další zimu ji už koupíme. Třeba ne zateplenou, ale aby se mohla pořádně vyblbnout.
Monka
A jak to řešíte, když prší? Máš nějakou pláštěnku?
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 21:05
- Nahlásit
ach jooooooooooooooo, u nas uz zase napadlo deset cisel snehu, psisko je nadseny ja uz mene (((
Verca
to jsi byla ty, kdo psal, ze se mala vycurala do pritelovi postele? tak ten nas malej zmetek vcera taky, nevim co ho to napadlo, udelal to prvne, uz si umi i rict, ze chce ven, tak abych nemela moc velkou radost, tak udela tohle, zmetek jeden mrnavej.
muzete mi prosim poradt: prcek zatim dostava zradlo 4x denne, pritel vstava do prace kolem sesty, jde s nim ven a dava mu prvne zrat, jenze posledni dny nezere a leti za mnou do postele. co mam delat? mam mu prizpusobit krmeni az dobe kdy vstavam ja, to znamena, ze prvne dostane mezi osmou a pul devatou a pak mu to cele soupnout, nebo tu jednu davku rozdelit do tri a davat mu az jakoby v case druheho krmeni? neni brzo na to, aby dostaval uz jenom trikrat?????
|
monka
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2006 11:36 - Změnil/a: monka
- Nahlásit
Verca, ked prsalo, tak sme nechodili na prechadzky. To isiel len na zahradu (sam sa vyvencil a uz utekal domov). Ked prsi, ven nechce chodit. Vadi mu dazd. Aj ked sa prechadzame okolo vody, tak do potoka nejde. Asi to uz ma v krvi, ze ked zmokne bude mu zima. Plastenku kupovat nebudem.
Aknah, my sme tiez steniatku (cca do 12 tyzdnov) davali 4 krat malinke davky, ale nejak sam si ich prisposobil na 3 davky (samozrejme vacsie). Tak sme mu davali 3 krat za den. Ked mal okolo 6-7 mesiacov, tak si sam urcil uz len 2 davky. Ked som prisla z prace, tak uz si nevyzadoval svoju davku (samozrejme, keby som mu ju dala, tak to zozerie, on by jedol cely den).Bol ako hodinky, ked sa blizil cas obeda, tak prisiel ku mne a packou mi dal najavo, ze uz je cas. Ja som to ale tiez vedela, ale nemusela som sledovat hodinky Granulky som mu nikdy nenechavali v miske-do 5 minut ich uz mal v sebe.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2006 15:24
- Nahlásit
monka
dekuju za radu, ale prcek zatim vyzaduje snidani, kdyz vstavam ja, tak leti kontrolovat misku. ja taky nemam hlad hned po ranu,a le az pozdeji, tak je na tom pes stejne jaka panicka takovy pes. ale asi mu zacnu davat jen 3x a uvidime co to udela, proste rano, pak po velky prochazce, dneska se prekonal cca 3km a ani neotravoval, ze chce do naruci a pak vecer. kamoska ma taky bisonka a ta mu nechava granule pristupne kdykoliv, jenze to by se ten nas akorat tak prezral a bylo by mu zle
|
Darina
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2006 16:27
- Nahlásit
Zdař děvčata . Moc semi líby fotečky Lakyho , pěkná serie . Divala jsem se že nepohrdna a ní svičkou . Tak jak náš Bišo . Náš pes toleruje jeden odchot z domu bez něho , když musím do obchodu a bojím se ho přivazat . No a stalose , že jsem musela vicekrat k doktorce kde jsem se zdržela no a naš pesan zatím snědl dvě svičky ozdobné a oholil si ocas . Tuto zimu snašime super nahodima šusťáky a vyrazime.Jizdu autem snáši víborně , od malička semnou jezdí každý den , v autě jsem ho naučila co si smí dovolit a co né . Kdiž prší máme plaštěnku , je jedna pravda , že bišonci do kaluže nevlezou . Zitra dám do galerije souhrn fotek , tak se potom jukněte .
|
monka
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2006 18:20
- Nahlásit
Darina, vypada to ako sviecka, ale je to nejaka zvykacia tycinka na cistenie zubov. Bola ruzova. Normalne mu to nedavam, ale ked som to videla vo zverimexe, kde som kupovala tu pastiku, tak som ju hned kupila namiesto sviecky. Vyzera to ako nezapalena sviecka. Sviecky Luky nastastie nehryzie, a to mame doma plno sviecnov. Aj Luky sa v aute vozi rad, uz od malicka. Je to velky cestovatel. Teraz ideme na nakup, tak zase nas bude Luky ukecavat, stazovat sa nam, ze ho chceme opustit...
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2006 08:05
- Nahlásit
Ahojky všichni, musím Vám všem pochválit pejsánky, pro tyhle bílé kuličky mám prostě slabost. Taky mám fotky v galerii, tak můžete kouknout.
http://www.cz-pes.cz/gallery.php?akce=galeria&gall ery_id=435
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2006 11:20
- Nahlásit
Martina
taky mas krasnyho bolonacka a nektere ty fotky jsou fakt unikatni treba s dudlikem a ta fotka s tema plysakama, chvili jsme muslea hledat. jo jo taky mam slabost pro male plysove bile koule
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2006 08:52
- Nahlásit
Aknah
jj, to byla Phoebe, která se pochcala příteli do postele. a včera se pochcala mě do postele!!!!!!! Grrrr. Zrušili jsme totiž plínu. Nejdřív to vypadalo v pohodě, malá jen očuchávala místo, kde byla plína, ale nepočůrala se. Večer, asi hodinu a půl po nočním venčení se vyčůrala na koberec, ne tam, kde byla plína,ael tam, kde mi občas tu loužičku udělala. Ale fakt jen občas. NO a zkoušeli jsme, jak dlouho vydrží, ale já to po pěti hodinách nevydržela a raději jí vzala na čůrandu. No a včera to bylo tak po čtyřech hodinách od posledního venčení a ona byla na posteli a já odešla do koupelny a ona za mnou přišla a tak divně koukala. Pak jsem vyšla a ona zůstala u křesla a ležela a mě bylo jasné, že něco provedla. Ať mi nikdo nevykládá, že ten pes neví, co udělal, protože na ní bylo jasně vidět, že něco provedla. A nikdy jsem jí za počůrání netrestala. sice jsem asi třikrát na začátku jí nechala přičuchnout k jejímu načůranému a řekla fuj, ale upustila jsem od toho, bylo mi to proti srsti. No a na posteli mega louže. už to nejsou ty loužičky, co to byly.
Včera jsem Phoebe vystřihávala tu srst kolem očí a vypadá to mnohem líp. Opravdu to měla hodně zabarvené. Akorát kolem koutků a na nose to nejde vystřihat a vypadá tak trošku smutně, ale lepší, než aby to měla po celé délce.
U nás taky sněží a sněží. Je to sice lepší než břečka, ale už by to taky mohlo přestat.
Martina
Ahoooj! Co takhle přidat do galerie nějaké nové fotečky?
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2006 10:00
- Nahlásit
Verca
ty me desis, prckovi teda zatim hadr na curani nechavam, ale on na nej nechodi treba tyden a pak behem jednoho dne tam je fura louzicek i presto, ze jsme byli venku cca pul hodky pred tim a pak je zase klid. chodim s nim cca po dvou az trech hodinach. chci ho naucit tak po ctyrech, ale dele ne, nejsem zastance toho, ze pes ma vydrzet 10 hodin, ten kdo tohle tvrdi at si to vyzkousi sam na sobe, ani nas ani psi organismus na to neni prizpusoben, myslim, ze ty ctyri jsou tak akorat na hrane.
Veru a kdyz jsi ji to vystrihala, myslis, ze to bude lepsi, nebo je to jen kosmeticka zalezitost. Premyslim jak to vystrihat prckovi.
Vcera byl u nas na navsteve bisonek Ajnysek, tak prikladam par fotek
MONKA nemuzu se vynadivat na Tvuj psi serial, proste suber
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2006 11:09
- Nahlásit
No moje prďolka vydrží přes noc i 12 hod. a v pohodě, ale chodím do práce a přítel má na směny, takže se co dva týdny stane, že je těch 9 hodin sama doma. ale vím, že já jsem chodila co dvě hodiny, když měla 3-4 měsíce. Ale zase jsem si to možná pokazila tím, že jsem nelítala i častěji, protože čůrala několikrát do hodiny a teď máme takové problémy, že jí nepřipadá divné čůrat i doma. Ta moje je taky nevyzpytatelná. Jednou vydrží 5 hodin a pak už po hodině udělá louži,i když spala.
Já nevím, ale není ten bišonek nějak šedý anebo to dělá jen fotka a světlo?
Já jsem nejdřív nevěděla, jak to udělat, ale včera mě nějak asi osvítilo. Prostě jsem vzala nůžky a ty chlouky, které byli zabarvené jsem odstřihla. Těsně u koutků to úplně nešlo, tam je to zabarvené nejvíc, ale pak to šlo hezky. Jen jsem prostě nůžkama nabrala postupně srst a střihla. Má tam zuby, ale mě je to fuk. Vypadá ot líp. A jak to myslíš: "kosmetická záležitost"?
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2006 11:25
- Nahlásit
Verca
tak jo mam vyhodu, pracuju doma a kdyz potrebuju odjet, tak pokud je na kratsi cas a je to mozne, tak si psa beru s sebou a pokud to nejde, tak mi s nim dobehne sousedka ))))
bisonek sedy je, potreboval by ostrihat a rozcesat ty zplstnatele chuchvalce, ale do toho ja kamosce kecat nemuzu, jinak je prvotridne vychovany, jen ta srst, proste kdyz vidi hreben zajede pod gauc a neni s nim rozumna rec.
kosmetickou zalezitost jsem myslela tak, jestli jen vypada lip a nebo to Phoebe pomuze i v tom, ze ji z ocicek potece neme.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2006 14:19
- Nahlásit
Taky si z prochazky vedete kulicku spiny????
a po vykoupani mate doma krysu????
|