| Autor |
Zpráva |
Martina
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 14:24
- Nahlásit
Verca
Tohle jo. To je naše prďolka.
Ale tohle ne: http://www.celysvet.cz/fotosoutez_minula_kola.php
Jinak díky za pochvalu, je teď fakt jak štěňátko, hrozně omládla, škoda, že to neplatí o mně, když se ostříhám.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 14:26
- Nahlásit
Já mám s cumílkem tuhle:
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 14:29
- Nahlásit
Martina
Ježíš, ta je krásná! Hned bych ji umačkala!!! A jsi pyšná na tvou fenečku, že je jako ukázkový boloňský psík, že jí dokonce dávají za vzor, aby se vědělo, jak má správný boloňský psík vypadat?!
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 14:46
- Nahlásit
Verca
To víš, že mě to potěšilo. Jen tak jsem jednou brouzdala po netu, dala jsem si do vyhledávače boloňský psík a prohlížela. Pak jsem četla ten článek o boloňácích na tom webu celý svět a těch fotek jsem si moc nevšímala, pak jsem je prohlížela odspoda nahoru a najednou hlásím manželovi: "Ty vole tady je Dessyna !" A to ho jako běžně takhle neoslovuju, tohle mi nějak ujelo. Takže jsem měla velkou radost, to je jasný.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 18:24
- Nahlásit
Martina
jj, já taky někdy dělám, že si do vyhledávače dám boloňský psík a pak se kochám krásnými pejsky.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 19:50
- Nahlásit
Holky já tak strašně toužím po další bílé kuličce, hlavně,když se dívám na fotky mimi Phoebe. Ach jo. Jenže je teď v pubertě, tak by asi pochytalo moresy od ní, i když je hodná a tak... Nesvádí vás to taky?
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 20:37
- Nahlásit
Mě se vždycky líbili velcí psi. Nejradši takovej výmarskej ohař nebo irskej setr. I když z těch velkých plemen se mi jich líbí víc. Boxer, salašňák atd. Jenomže tu bylo moc proti, tak jsme vybírali z malých plemen. A tam to jednoznačně vyhrál boloňák. A jestli dalšího? No to ani ne, spíš mě teď chytají nějaký mateřšký pudy (teď nemyslím psí). Myslela jsem si, že moje biologické hodiny dávno odtikaly a ono nic.
Kdybys do toho šla, tak bych Ti rozhodně doporučovala o něco dýl, až Phoebe trochu dozraje a uklidní se. Dessy budou v srpnu dva roky a řekla bych, že se začíná uklidňovat. Někdy docela i poslechne. Ale nikdy jsem dva psy nikdy neměla takže určitě poradí někdo zkušenější.
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 20:55
- Nahlásit
Verca
Tak to jsme asi na tom stejně. Taky mooc toužím ještě po jedné bílé kuličce(fenečce) k mýmu Andoškovi. Ted jak jsme ho byli stříhat u p.Havlínové v Brně,tak má zrovna 5 štěňátek k odběru a úplně jsem si zamilovala jednu fenečku, kterou mu ukázala. byla kouzelná....ale rodiče druhého pejska nechtějí.Pořát přemlouvám ale nic. V létě chci jít na brigádu a vydělat si na štěňátko.Snad rodiče přemluvím.
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 21:19
- Nahlásit
Potřebovala bych pomoct.....chtěla bych si tady udělat taky svoji(Andoškovu) galerii ale nevím jak na to...
Prosím pomozte mi ...děkuji strašně moc.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 22:20
- Nahlásit
Janik
Nic na tom není, dáš nová galerie, pak Ti to asi napíše, že se musíš zaregistrovat zadáš jméno a heslo a pak už Tě to navede.
Jen tam dávej zmenšený fotky. Já to tenkrát nevěděla a zaplnila jsem jednu galerii pár fotkama, protože byly moc velké.
A ve svém počítači nesmíš mít názvy těch fotek s háčkama a čárkama, pak se v galerii nezobrazí. Tam Tě to všechno navede. Jedna galerii může mít maximálně 4 Mb, maximální počet fotek v jedné galerii je 50, ale to tam je všude napsaný.
Až si galerii založíš, tak pak vždycky klikneš na to přidat nový obrázek a když budeš přihlášená, tak Tě to rovnou hodí do Tvé galerie. Nevím jestli to z toho pochopíš, ale zkus to. Nejdřív zaregistrovat a pak to jde samo. To zvládneš.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2006 08:16
- Nahlásit
Martina
bylo by to asi složitější se dvěma pejsky, ale zase jsme na to dva a to další štěně by si chtěl pořídit přítel, takže by mi určo pomáhal... I s Phoebe mi teď strašně pomáhá! Myslela jsem, že to bude jen na mě,ale ne... Phoebe je papírově moje ale samozřejmě pro nás je "naše".
|
Darina
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2006 08:16 - Změnil/a: Darina
- Nahlásit
Tě pic děvčata .
Verunko my jsme měli dva pejsky . NO - Clea ji bylo 12 let to jsme se dovjeděli , že má těžkou rakovinu a nemocné srdičko , tak jsme si pořidily Biška aby ten odchod nebyl tak tragický . Cleuš nás překvapila a dostala nový impulz do života a ještě byla snáma třičtvrtě roků . Mužu říct , že to byly moc pěkné chvilky a ti dva pesani se moc měli rádi . Takže já bych si hned pořídila ještě jednoho , kdyby se nemusely bišonci nemusely střihat , ono dva nechat střihat je záběr na peněženku , my chodíme co druhý měsíc ať to má stále pěkne . Já bych neuvažovala ani pět minut a hned bych si ještě pořídila jednoho .
Pac a pusu BIšo .
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2006 08:31
- Nahlásit
Darina
no já nevím, ale mě se třeba moc líbí, když jsou ti pejsci chlupatí až moc. Sice, když se ostříhají, tak jsou takový upravenější a omládnou, ale mě se líbí ti chlupáči, co mají 10cm chlupy (viz. moje Phoebe). takoví roštáci. Ale možná změním názor, protože 2.5. jedeme za paní Královou na stříhání. Ale asi kdybych se nechystala na výstavy, tak bych to stříhala, protože je to fakt praktičtější. Momentálně třeba řešíme problém, protože když jsme někde v přírodě, tak si věčně musí vytahovat větvičky a listí mezi stehny zadních nohou... Tak jí občas s tím pomáhám, protože to tam má někdy pěkně zacuchané...a taky se těším, až bude po ostříhání vidět.
|
Darina
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2006 08:48
- Nahlásit
Verunko jestly jsy ještě nebyla u Králove , tak až uvidíš Phoebe budeš moc unešená tak jak jsme vždy my po ostříháni . Já mám mc ráda když je Bišo upravený a všichni se za náma otáčejí ( řečeno obrazně ) jinak jsme stale jak čuníci , nejpěknější je bdyž tu špínu vytře do peřin a proto převlíkeme co týden , ale to neva co nesměla ovčanda to si vše může dovolit Bišo . Poslouchat musí základní povaly , ale jinak je strašně rozmazlený .
Jáchci ještě jednoho POMOc!!!! Dďus puc .
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2006 10:10
- Nahlásit
Darina
já bych taky chtěla. A asi i budeme mít, protože když si přítel něco usmyslí, tak to taky udělá, ale až bude lepší finanční situace...
Ještě jsem u p. Králové nebyla, ale nechává u ní stříhat své pejsky chovatelka, od které máme Phoebe a moc jí vychvalovala. Jezdí k ní z Frýdlantu nad Ostravicí.
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2006 14:20
- Nahlásit
Martina
Díky za radu.Večer si k tomu sednu a pokusím se o to.
Tady Vám dávám fotečku té fenečky,kterou mi p. Havlínová ukázala. Je nádherná.(akorát trošku nazelenalá byla totiž na tetování )
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2006 18:42
- Nahlásit
Lidi tady je odkaz na voriskiadu, treba vas zaujme Voriskiada
|
Darina
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2006 09:20
- Nahlásit
Zdar děvčata .
Verunko
já ti zapoměla napsat , že k paní Králove chdíme střihat Biška , už dva roky a jsme nadmíru spokojení . Nebere si moc podle mě .
Aknah
my jdeme 15.4 na vořiškijádu . Zatím moc dík .
Dvojnožec jde přeinstalovat počítač , nevím kdy se dostanu na pokec .
Takže pac a pusu Bišo , možná na delší čas .
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2006 12:30
- Nahlásit
Ahojky!
U nás v Hranicích na Moravě bude také voříškiáda.Bude to už myslím 4.ročník. Přesný termín nevím jistě ale mělo by to být 8.července. Já tam s Andoškem nejdu,protože má PP ale chodím tam s pejskem od kámoše(ši-tzu) a ještě si tento rok vezmu fenečku(Havanský psík) se kterou má teď Andošek 2 štěňátka.Tak doufám že bude krásné počasí a umístíme se.
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 15:01
- Nahlásit
Tady je nějak mrtvo.....
Jakpak se mají pejskové?
Byli jste někdo na výstavě v Ostravě vystavovat nebo jen na čumendu.Jestli jo tak doufám,že tady budou nějaké fotečky?
Tak posílám pozdrav .....:-D
|
monka
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 16:19
- Nahlásit
Ahojte, tak ja vam posielam fotky z vikendu-z agility. Je tam aj moja malickost
, ,
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 17:13
- Nahlásit
monka
Ahojky!Můžu se tě zeptat odkud jsou ty agility??Fotky jsou krásné
|
monka
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 20:52
- Nahlásit
Janik, fotky su z cvicenia agility, chodime do Bystrovan-blizko Olomouce. Cvicenie je raz za tyzden-cez vikend, my sme len zaciatocnici. Luky je ale sikovny,len ja mu to kazim
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 20:57
- Nahlásit
monka
No konečně tvoje fotka! Díky díky díky. Víš, mám mnohem raději, když si můžu při čtení příspěvků vybavovat tváře.
Jinak u nás nic nového. Jen nás teď štve, že Phoebe je pořád taková našedlá a ani vyčesat to nejde. Je to totiž prach a já nevím, jak se toho zbavit. Tím, že jsme jí měli od zimy, tak jsme to prašno nezažili a teď se hrozíme. Jak je to u vás? Máte taky šedé pejsky? Jak se toho zbavujete? Nebude to doufám takhle až do zimy?
Phoebe jinak pořád taháme všude s sebou, do restaurací, vináren, na hrad a tak, takže si chudák užije.
Dneska jsem si konečně koupila hřeben, zatím jsem jen kartáčovala, tak jsem ráda. Nejdřív se používá kartáč a pak se proti srsti češe hřebenem?
Chtěla jsem se zeptat, jestli máte knížku od p. Kuběnové, poradkyně chovu boloň. a maltézských psíků?
Zatím pa. Verča
|
monka
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 21:01
- Nahlásit
Dnes sme prisli z pravidelnej prechadzky a Luky mal na sebe 17 kliestat. Normalne som sa zhrozila, dufam, ze sme s manzelom vsetky ulovili-zatial neboli prisate, len sa prechadzali po srsti. Nikdy som ich tak vela na mojom psovi nevidela. Dnes ho idem okupat-mala som to naplanovane v nedelu, ale bola som unavena (z agility aj z prechadzky) a za dva-tri dni mu dam kapicku Frontline-uz ho mam doma. Na roznych diskusnych forach pisu, ze su uz kliestata nan odolne, ale mal aj Exspot-silna alergicka reakcia. Co pouzivate vy?
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 21:05
- Nahlásit
monka
no já teda zatím nic. Ale děsíš mě!!
|
monka
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 21:09
- Nahlásit
Verca, ja tiez pouzivam najskor kartac-cesem najskor v smere a potom roznymi smermi po srsti, a nakoniec hreben. Hrebenom cesem v smere srsti, ale tak, ze cesem srst od koze. Teraz, ked su uz kliestata, tak cesem hned z prechadzky a na chodbe. Luky je celkom biely, ale uz ho musim okupat, lebo ma matnu srst-ma tam uz vela prachu, a ked ho vycesem, tak to dlho nevydrzi. Kupem raz za mesiac. Packy a brusko v cistej vode skoro kazdy den.
|
monka
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 21:12
- Nahlásit
Verca, my chodime na prechadzky do prirody-k rybnicku, vedla potoka za domom kazdy den. Ja pochadzam z hor a tam som nikdy nevidela kliesta. Az teraz tu v Olomouci. A tu je toho teda mraky .
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 21:17
- Nahlásit
monka
je pravda, že já teda na klíšťata nějak pozapomněla a jaro je už tady!! No ale teď co použít? Někdo se tu shodovala na Frontline nebo advantix, což je spot-on, tak že bych to zkusila?
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 21:28
- Nahlásit
ahojky holky,
taly jsme uz ulovili kiste na cca 10 minutove ceste do kramu, takze jsme mu soupla advantix a nachala naockovat proto borelioze.
V sobotu jsme byli ve skolicce a pes prisel silene zapraseny a takovy cely "upatlany" talk jsem ho hodila do sprchy a vykoupala a uz je to zase krasny pejsek s cistou a jemnou srsti.
S tim cesanim, ja teda napred rozcesavam hrebenem a pak kartacuju.
mejte se uzasne a zadna klistata
|