| Autor |
Zpráva |
Verca
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 21:47 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit
Aknah
kolik takové očkování stojí?(jestli musím vybírat z účtu...)Musí se to dělat na několikrát nebo je to jen jedno?
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 22:01
- Nahlásit
monka
Děkuji. Zkusím někdy s rodiči naplánovat výlet a zajeli by jsme se tam podívat.Tady u nás totiž překážky na agility nejsou.
No já používám na klíšťata Frontline a jsem spokojená.Ty klíšťata se umí přisát na nepříjemná místa.Andošek měl jednou klíště mezi prstíkama....dost nepříjemné a blbě se vytahovalo.
Andošek je z toho prachu taky celej šedej.
Až v pondělí přijedu z Holandska,tak ho okoupu.Bude 5dní u babičky na prázdninách,takže ho zase nepoznám to bude špina
Pac a pusu od Andyho
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 22:05
- Nahlásit
Verca
Veru, nas stalo 490,- protoze musime davat antihystaminika a ockuje se na 2x po cca 4-6 tydnech a pak az po roce
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 22:20
- Nahlásit
Verca
Knížku od Kuběnové mám. Tenkrát jsem ji chtěla hlavně proto, že její pes Mercurio je otec mojí čubinky.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 22:20
- Nahlásit
Aknah
antihystaminika co to je?
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 22:21
- Nahlásit
Martina
jj, to si pamatuji, jak jsi mi psala.Ale nevzpomenu si, kdo je mamka. ..? Hele, nechcete tu dát fotky rodičů vašich miláčků? Jen kvůli podobě...
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 22:26
- Nahlásit
Verca
leky proti na alergii, mame alergickou reakci na ockovani, takze abych ho usetrila stresu z reakce, tak doktor napred da leky proti alergii, pockame az zaberou a az pak ockuje
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 22:27
- Nahlásit
Verca
s tema fotkama rodicu, bohuzel, nemam jejich fotky
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 22:35
- Nahlásit
Aknah
škoda, byla jsem zvědavá na podobu.
Chudák Fredy a jak se mu to projevilo? Měl tam bouli?
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 22:37
- Nahlásit
Verca
Já fotku matky taky nemám a otec má jednu chabou fotku na netu, takovou pidifotku. Ptala ses na tu knížku, scháníš ji? Nebo jsi ji četla?
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 22:42
- Nahlásit
Martina¨
nene, mám ji. Jen mě napadlo, co na ní říkáte? Mě se moc líbí. Jen jedna paní říkala, že tam má názory "staré školy". Např. česání kartáčem s kuličkami a tak... Myslím ale , že když má šampiony a odchovala je na "kartáči s kuličkami", tak to tak hrozný s těmi názory ze "staré školy" nebude. Já se řídím jejími radami a radami chovatelky od PHoebe a nemůžu si stěžovat....
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 22:43
- Nahlásit
Verca
veru, neeeeeeeeee, po ockovani se zacal nekontrolovane vyprazdnovat, pokakal se, pocural doma, to nikdy nedelal a zvracel, pak zalezl do pelisku, to taky nedela a byl uplne apaticky, nereagoval na jmeno, nic. tak jsme ho nalozila a jela na pohotovost, tam se znova pokakal a nekolikrat pozvracel, tak dostal davku kalcia a jeste neco a behem 10 minut skoro OK. byl ockovan nobivakem, nekolik vetu ma stejny nazor, ze je to to nejmene agresivni na nasem trhu, takze pokud reagoval na tohle, bude reagovat na vsechno, tak mu radsi nechavam dat ty antihystaminika a je klid, reakce zadna, mala boulicka po vpichu, ale to povazuju za normalni.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 22:47
- Nahlásit
Veru
co se tyce srsti, ridim se citem a taky si nemuzu stezovat, kdyz jsme byli na strihani, tak ta pani povidala, ze mame krasne rozcesanou srst, to ze dlouho nevidela, tak s eptala jak to delam, tak jsme ji rikala, ze to bude asi hlavne tim, ze cesu kazy den, tiom padem, neni tak moc zacuchana a mam to hotove behem 15 minut, takze u zprav si vemu hreben a je hotovo a kdyz koukala vykulene, tak jsme ji asi odzbrojila svym argumenetem, ze sebe taky cesu kazdy den a to ji divny nepripadalo jinak pouzivam kosmetiku od Hery a maximalni spokojenost
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 22:49
- Nahlásit
Verca
Nevím co je špatného na kartáči s kuličkami. Já ho teda nemám, protože ho tenkrát neměli tak jsem koupila ten samej, ale bez kuliček. Jinak knížku jsem přečetla za jeden večer, prostě se mi dobře četla. Ale jelikož nechci štěňátka a nejezdím na výstavy, tak jsem si některé rady zapamatovala a ostatní (třeba jak se stará o feny, když rodí), jsem jen tak pročetla.
Líbilo se mi tam třeba jak psala, že když stejným hlasem řekne: "jdeme ven", tak všichni psi stojí u dveří a když řekne: "jdeme se česat", tak všichni zdrhaj. Naše vidí, že beru hřebínek do ruky a tak se na mě podívá, jako by chtěla říct: "Už zase?"
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 22:54
- Nahlásit
Aknah
božátko. Už vidím sebe, jak bych začala panikařit. Vždycky se snažím připravit na nejhorší...
Já češu tak co den až dva dny, ale teď jak se práší, tak i dvakrát denně. (ale přes zimu i co tři dny a vždycky v pohodě).No snad tu srst tím neničím. Já používám kosmetiku od 1AllSystems a jsem taky moc spokojená. Ale Hera je taky super.
Takže ty srst nejdřív rozčešeš hřebenem a pak teprve kartáčem?
Proč se vůbec musí používat obojí? Všimla jsem si, že když jsem srst projela ještě nakonec hřebenem proti srsti, tak ta srst byla strašně nadýchaná a držela se strašně dlouho, takže z ní byla taková tak správná kulička, což s kartáčem ne.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 22:56
- Nahlásit
Martina
jj, to se mi taky strašně líbilo!! Anebo jak se ji snaží její pejsci přečůrat a bere na ně plácačku. představila jsem si p. Kuběnovou, jak je nahání po baráku s plácačkou. Musí to mí stejně skvělé...tolik pejsků kolem a ona jim dává tolik lásky. Kéž by všichni chovatelé psů byli takoví, že?
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 22:57
- Nahlásit
Martina
Jo a prý ty kuličky tu srst trhají, že se namotává okolo. (máte taky na hřebenu kupku chlupů, když češete, ne? )
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 22:58
- Nahlásit
Jedna z víkendu, její nej činnost, aport míčku.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 23:01
- Nahlásit
Verca
No vidíš, to je možný, to mě nenapadlo, ale vím, že chovatelka od který mám Dessy mi ten hřeben ukazovala, že je dobrej. Tak nevím, co člověk to jiný názor, já to nějak neřeším, co vyhovuje mně a pejsánkovi je nejdůležitější ne?
To víš, že máme hřeben plnej chlupů, teď teda moc ne, co je nakrátko to česání trošku flákám.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 23:02
- Nahlásit
Verca
no ja taky pomalu zacinala panikarit,a le pak jsme si rekla, ze to psovi nepomuze, tak jsme zavolala doktorce co ho ockovala, z ni jsme zistala pocit, ze jsem pouze hystericka panicka, ale pak jsme volala jeste na jinou veterinu a ti rekli, ze pokud s emi pes nelibi at urcite nekam zajedu, no tak jsme jeli, ja s pocitem hystericke panicky sedela hodinu a pul v cekarne a pak jsem dostala vynadano, ze jsem si nezatukala. No uz jsme poucena aponauceni pro vsechny, pokud bude alergicka reakce, necekejte v cekarne a klidne predbihejte.
napred rozcesu a pak vemu kartacem a tim padem vykartacuju ty uvolene chloupky, zustanou v kartaci a jak hrebenem tak kartacem jedu vsema moznyma smerama, ted hlavne, abych nasla klistata
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 23:03
- Nahlásit
Martina
no já právě pořád tápu, protože mi připadá, že má Phoebe nějak matnou srst. Nevím, jestli to je jen ta štěněcí a pak se vymění a ta už bude kvalitnější... ? Každopádně jí teď dávám do jídla jednou týdně žloutek...
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 23:06
- Nahlásit
Martina
jak jsi ji dokazala naucit, ze ti ten micek prinese???? ten muj prcek za nim leti, veme ho do tlamicky, pribehne kousek ke mne, obehne me a tam si lehne a v klidku si ho okusuje. a kdyz mu dam povel ke mne tak prijde, ale micek tam necha
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 23:06
- Nahlásit
Tak dáš mi ho nebo ne????
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 23:07
- Nahlásit
Aknah
ach jo, z těch klíšťat mám hrůzu. Je to ostuda, ale já klíště ještě netahala. Ani u lidí, ani u psů. Klíště jsem naposledy měla, když jsem byla malá a pak na zádech, takže to dělala mamak. Je hodně názoru, jak klíště tahat ven a já mám v tom zmatek. Můžu se tedy zeptat vás, jak to děláte vy? (je mi to trapné, ale...) Slyšela jsem proti hodinových ručiček, pak další, že udusit (olej, mast) a vytrhnout. Další, že vytrhnout a vydensifikovat (hlava tam klidně může zůstat...)
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 23:09
- Nahlásit
Aknah
No k nám Phoebe taky vždycky přiběhla na vzd. 1 metru, ale my ji čapli a vzali jí balonek a moooc chválili. Hned jsme si s ní dál házeli a pochopila, že když ho přinese, tak si budeme hrát a když ne, tak hra končí.
Prostě když ho nepřinesla, tak jsem se zvedla a ignorovala jí.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 23:10
- Nahlásit
Aknah
To se podá, přesně jak to popisuješ mi to dělala taky, ještě horší to bylo s klacíkama. Od těch jsme museli upustit, protože když náhodou zapomenu doma míček (což je pro čubinku tragédie, při každém mém pohybu směrem ke kapse se těší, že ho vytáhnu), tak hážeme klacík, ale ten přinese tak dvakrát, pak zalehne a hryže ho. Chce to jenom trénink. Na radu někoho tady jsem ji vždycky ten míček když si ho začala kousat, popostrčila nohou dál, aby ho prostě zase musela přinést a získala o něj zájem. Tak mi to tu někdo popisoval a zabralo to.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 23:10
- Nahlásit
Verca
my ted urcite mame jeste steneci, ale ma ji krasne lesklou, krmime ploplanem lososem a koupu v ty here a kondicioner pro bilou srst, a ma fakt tu srst uzasne hebouckou, krasne se cese a je leskla
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 23:13
- Nahlásit
Aknah
já krmím taky pro planem, ale kuřecím. pak mám bělící šampon a botanický kondicionér. My chceme taky lesklou srst!
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 23:14
- Nahlásit
Verca
Já používám na klíšťata spot-on Frontline. Klíště se třeba zakousne, ale nikdy nenacucá, takže je zapité, ale suché. Takže ho vytočím nebo vyklátím (prostě ho nějak dostanu ven, podle mne je jedno jestli po směru nebo proti směru) a pak zakápnu jodisolem. I když tam zůstane hlavička nevadí, (říkal to i vet), tak zakápnout a nechat tak. Ale mě tam ještě nikdy hlavička nezůstala.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 23:18
- Nahlásit
Verca
no ja kliste vyndavam takto: vemu mydlo, pouzivam tekuty, kapnu si ho na vatovy tampon, nanesu na kliste a tocim tim tamponem, ale udelam si z nej jakoby spicku, abych videla na to kliste, klidne si pridavam mydlo, je jedno jakym smerem tocis, ja to stridam, ale pozor, NESMI ti tam zustat hlavicka. Jeste nenapite kliste jsem lovila skoro 20 minut, nechtelo se pustit
|