Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Bisonci - frise, havanak, bolonak, maltezak
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 398 . 399 . >>
Autor Zpráva
Verca
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 21:23
- Nahlásit

Aknah
no ani nemluv! Phoebe je maceeeek!
Kulička se teprve v novém domově rozkoukává a pospává jako každé štěňátko. ale stisk má fakt pořádný. Až jsem normálně i zaječela bolestí a to jsem zvykla na ledacos a s Phoebe se pereme o sto šest. Fakt jsem takový sitsk nezažila.

Verca
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 21:25 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit

JO a Jessinka voní úplně stejně (hodně lídí říká, že smrdí, ale mě to prostě voní), jak když jsme si přivezli Phoebe. Úplně mi běhal mráz po zádech(dojetím),když jsem si vzpomněla, jak jsme si jeli pro tu malou bílou kuličku a já pořád čichala k jejímu kožíšku. A teď jsem to dělala i u Jessi. Ach vzpomínky...

Aknah
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 21:33 - Změnil/a: Aknah
- Nahlásit

Verca
jo jo jo ja chci taky stenatkooooooooooooooooooooooo, byly to krasne chvile, zrovna dneska jsem si prohlizela fotky a byl to takovy drobecek a uz je to pryc ale porad je to nas milacek

Verca
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 21:39
- Nahlásit

Aknah
přesně tak. Je to pořád náš miláček, ale jak vidím fotky štěňátka,tak chci všechno vrátit! (anebo dalšího miláčka )

Aknah
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 21:45
- Nahlásit

jejda, zatim dlasi mimi neeeeeeeeeee, mame v planu v relativne brzke dobe dvounohe mimi a abych skakala okolo domactnosti, mimca a dvou psu, babicky s dedou, tak to teda neeeeeeeeeeeeeeee

Verca
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 21:50
- Nahlásit

no já dvounohé neplánuji,jen čtyřnohé. ale myslím, že na čas nás uspokojí a pak si pořídímem třetí, ale až snad bude barák.

Aknah
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 22:04
- Nahlásit

Verca
taky jsi o dost mladsi nez ja takze my pomalu planujem

Aknah
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 22:24
- Nahlásit

jo lidi musim si postezovat, jak to tak vypada, zacina nam puberta. pes me slysel, zaznamenal povel ke mne a uplne klidne se otocil a odkracel na druhou stranu proste ignorace, takze pujde na snuru

Verca
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 22:30
- Nahlásit

My jsme to taky chtěli takhle řešit, ale odpustili jsme od toho. Myslíš asi stopovačku nebo prádelní šňůru viď? Myslím, že bys mu měla dát šanci. Navíc puberta ve třech měsících (nebo čtyrech?) asi ještě nebude. My máme 6 měs. a nebude to podle mě tak horké. Prostě už to není závislák smečky. Začíná se osamostatňovat.

Aknah
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 23:17
- Nahlásit

Verca
veru, no hele on ten cas leti, je mu skoro 5 a zacina zkouset co si muze dovolit a kdyz me zacina ignorovat u privolani, je to spatne, je pravda, ze tam mel pejska, ale i tak. jinak ma privolani vyborny, jak slovni, tak na pistalku, ale ignorovat by me nemel a kdyz je daleko, tak nemam moznost to jakkoliv ovlinit.

taky neco nasel na zemi, dostal povel fuj, pustil, udelala jsem dva kroky, pes to mel zas v tlamicce a utikal prede mnou, a privolani?? haha vysmal se mi, takze kdyz ho budu mit na snure, tak mi neutece. nerikam, ze na ni bude porad, ale aby vedel, ze ho mam porad pod kontrolou, i kdyz je moooooooooooooooc daleko.

Darina
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2006 08:08
- Nahlásit

Aknah a Verunka .
Holky jak se tak dívam vy jste noční můry . Aspoń si mám ráno co číst . Puberta jistě nastáva a určitě nebude vše stopro , jak si spomínam na synovu pubertu no potěš pámbuch , to pes je svatý . My už ji máme zasebou , ale myslím že máma prodlouženou .
Holky když jste na počítačy tak kde leží váš pes ? My máme pod počítačem velký stůl a tvarovaný do elka . Takže ranní ritual venčení - úklin - kafe - počítač a jak Bišo uvidí hrnek v ruce a odchod k počítači začne mazec že ho musím vzít a položit na stůl k počítač , je pravda že zalehne a leží , ale musí být nahoře . Celou dobu tak je semnou . Jeto prostě závyslak . Pac apusu Bišo .

Verca
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2006 08:10
- Nahlásit

Aknah
no ta moje taky poslouchá jak chce, jeden den na slovo, až se divím a další den je hluchá.
Já jí mám na vodítku jen u cesty a jinak jí mám na volno a když neposlechne a je blízko, tak jí vytahám za kůži a je to. Docela mi i pomohlo, že se jí schovávám a ona mě hledá a na procházce si mě kontroluje, jestli jsem u ní. Prostě jsem někdy řekla jdeme! nebo tak a šla jsem a když nešla, tak jsem se schovala a tos měla vidět tu paniku. Ale je pravda, že když ti něco žere, tak je to horší, ta moje do pusy venku nic nestrká... Takže potom napiš, jak to se stopovačkou dopadlo.

Včera jsem se ptala na stopovačku ve zveráku a ta paní se mě se zděšením zeptala, jestli to mám pro tu svou prďolku, no řekla jsem, že ne pro ni. Nechtěla jsem jí kupovat, ale jen se zeptat na cenu (orientačně), kdybych jí potřebovala. Ale ten její výraz....chtěla jsem se ušetřit přednášky.

Janik
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2006 08:20
- Nahlásit

Ahojte všichni.
No než jsem si to všechno přečetla ....
Já mám doma už skoro 7letého psa a puberťák je to pořát
Ven nemůžu jít bez vodítka, protože bych ho našla buď u jedné nebo u druhé fenky u dvěří no a je tady i několik psů, kteří si prostě myslí, že když je Andy bílej, tak že je to fenečka.....no a začnou po něm skákat.Andy si to nenechá samozřejmě líbit a v momentě jsou v sobě. TAk radši chodíme na vodítku.POkud ale v dohledu není žádnej pes, tak jsme bez vodítka
Darina
Andošek je závislák hroznej(ale jen když nevidí fenu venku) ale doma ho mám pořád za zadkem.No a jednou v noci se mojí mamce stalo, že šla věšět na balkón prádlo(Andy jako vždy šel s ní)..jenže si ho nevšimla a zavřela dveře jak odcházela z balkónu....šla se koupat(asi půl hodiny byla prostě pryč) a potom jak si šla lehnout, tak se dívá a Andy nikde.Chvilku byla potichu a za chvilku slyšela jen štěkání na balkóně .

Verca
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2006 08:23
- Nahlásit

Darina
No ta moje většinou lítá po bytě, ale jakmile zasednu k počítači, tak mi sedne pod nohy a kouká a čeká, až jí vezmu na klín. Nikdy na mě ležet nechce, jen když jsem u pc a nebo mi leží na posteli za zády.

Verca
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2006 08:32
- Nahlásit

Janik
No nám se jednou stalo, že přišla k nám domovnice (jen ke dveřím) a Phoebe jí šla přivítat a pak zalezla domů. Já pak zavřela dveře v domnění, že Phoebe je doma, ale ona zůstala na chodbě. No neozývala se a já se ani po ní v bytě nedívala, myslela jsem, že spí za křeslem a až když jsem šla do koupelny (vedle vchodových dveří), tak jsem slyšela takové ňufání a tak jsem otevřela dveře a ona na mě nevěřícně koukala, že jak jsem jí to mohla udělat! No byla tam něco kolem tří minut, což je dost dlouho, ale byla potichu...

Darina
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2006 08:36
- Nahlásit

Janičko ten problém s fenečkama a pejskama máme i my . Když ho pustím okamžitě zaměží pejska ( nesliší a nevidí ) já vím že jeto moje vyna že jsem nebyla důsledna , ale jinak posloucha na slovo jen ti pejscy . Skoušela jsem i tu stopovačku ( zustala mi po NO) no a nic . To chce bud duslednost a nebo ještě jednoho kamaráda . Já to poznala když ještě žila ovčanda , nepohnul se nakrok od ní . Pac a pusu Bišo .

Janik
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2006 08:48
- Nahlásit

Darina
JJ já jsem taky nebyla moc důsledná.Jak byl malý, tak jsem toho moc o výchově nevěděla(bylo mi 10let),takže jsem ho nějak necvičila.Ale on se stále učí nové kousky ikdyž mu už táhne na 7let.
Ted tady 5dní nebudu(od čtvrtka), takže si musím posbírat fotky a vzít si je s sebou do Holandska. Jedeme totiž s mažoretkama na Mistrovství světa. Andy bude u babičky takže jak přijedu ho nepoznám. Děda je s ním pořát venku oni ho milují oba dva. Vždycky když k nim přijedeme tak se první vítají se psem a pak až s námi

Darina
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2006 09:25
- Nahlásit

Balkón a zavřené dveře na chodbu , to už máme po několikaté za sebou . Pokud se neozve sám tak si myslím , že závislak mý dal pokoj a už mě nepronasleduje . Opak je pravdou , zas a jistě jsem ho někam vymkla .
Janičko a Varunko kdo by neměl rát ty naše kulyčky bíle ! Pac a pusu Bišo .

Aknah
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2006 10:22
- Nahlásit

Ahojky holky,

jo jo zavirani dveri a pes z druhe strany to taky zname, takhle za mnou proklouz na zachod, ja si ho nevsimla a uz to bylo. najednou slysim takove tichounke piskani a hle on to pes. nebo se mi stalo, ze jsem ho zavrela na chodbe, probehl za sousedkou a ani jedna jsme si ho nevsimly, to nevim jestli piskal, pres dvere to slyset nebylo, ale ja ho zacala postradat, porad ho mam pod nohama a najednou neni.

U toho PC, jak kdy, mam jen notebook, takze sedim na sedacce a krabicku na kline, obcas pes lita po byte a hraje si (jako zrovna ted, prave trha z pet lahve ten papir a trha ho na kousicky mm x mm), obcas si lehne pod nohy, obcas si lehne vedle me a pritiskne se a obcas mi skoci na prsa a tam se stoci do klubicka a spi a obcas se mi vydrape za hluvu, polozi si mi hlavu na rameno a usne. Jak kdy a podle keho nalady a taky me nalady

Aknah
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2006 10:38
- Nahlásit

Veru

nehodlam ho mit na stopovacce porad, ale obcas ano, aby vedel, ze ho mam na dosah, jinak tady u nas jezdi hodne malo aut, takze psisko skoro nevi co to je voditko. davam ho na voditko jen obcas a to z duvodu cviceni, musi na nem umet chodit.
pomerne dobre umi ppvel "silnice" to si sedne a ceka na povel "volno" a kdyz nahodou ne, tak nasleduje bez varovani vzdy vytrepani, aby vedel, ze kdyz neposlechne, ze se neco stane. tak uz jsme tak daleko, ze muzu prejit na druhou stranu a pes tam sedi.

co me dokaze nastvat, je kdyz mi vbehl do silnice, ja ho vytrepala a cizi lidi na me pokrikovali at ho necham byt, ze je malickej. tak jsem je nevybiravym zpusobem upozornila, ze kdyz jim vbehne do silnice dite, taky ho nepochvali a at se laskave staraji o sve.

monka
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2006 10:42
- Nahlásit

Ahojte, mozem vas potesit, ze je to fakt puberta a casom to pomalicky prejde. Ja som tu tiez pisala, ze Luky neposlucha na slovo, ked vidi psa. Ale postupne sa to zlepsuje,nepouzivame stopovacku, aj ked som to mala v plane. Samozrejme od haravej feny ho neodvolam, ale to je priroda. A to kamaratka neodvola ani dobre vycviceneho chodskeho psa, a to ma 4 roky a ma vsetky mozne skusky z poslusnosti... Tak ma to potesilo, ze mam normalneho psa Je pravda, ze je Luky casto v kontakte so psami a uz mu niesu taky vzacni, ako ked bol steniatko. Ked si spomeniem, ze tiez sa robil hluchy a slepy, a teraz uz neodstekava, ale vykona to, co chcem, tak som spokojna. A ked bude mat 4-5 rokov, tak mu kupime kamarata. Vidim to aj na cviceni, ze privolanie sa dobre uci, ked je jeden pes uz starsi a poslucha, ten druhy opakuje vsetko po nom.
A aj ja som psa omylom zatvorila do skrinky, po 5 minutach som si uvedomila, ze ho nevidim-je stale pri mne, je to mazel. Tak som ho volala a ono sa ozvalo pipanie zo skrinky-bol este malicky. A ked som doma pri pocitaci, tak pes spi pod stolom, hlavu ma polozenu vedla pocitaca-asi ho chladi vetrak.
Uz som si myslela, ze pes uz vie vela povelov a uz ma nic nenapadlo, ale zname z agility ma vyviedli z omylu. Psov naucili rozne povely-len pre radost a hlavne, aby si pes rozvijal mozog napr: poklona, skok do narucia, prava a lava packa, rozne predsadnutia, osmicky, panacek, odlozenie, valanie sudov... No poviem vam, ze to bolo super, ked som to videla, ked mi to ukazovali-kanadsky retriver a chodsky pes. Mam co este ucit psa. Prajem vam prijemny den.

Aknah
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2006 10:56
- Nahlásit

monka
dekujiii, moc jsi me nepotesila s tou pubertou, ale holt se ji vyhnout neda

S tema "zabavnyma" povelama mas pravdu, ale napred ho musim naucit,ty zakladni, jako ke mne, sedni, lehni, zustan, k noze,pomalu, silnice a tak az bude umet tyhle skoro dokonale, tak ho budu ucit dal.

mas coklika v kontaktu s ostatnima jen na agility a nebo jeste i jinde, my bohuzel tu moznost nemame, tak chodime do skolky.

taky krasny den

monka
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2006 11:13 - Změnil/a: monka
- Nahlásit

Aknah, chodime aj na prechadzky so psami, a tam pilujeme privolanie. Lebo ked sme sami, tak Luky pribehne hned na prvy povel. Uz som aj dohodnuta so susedmi-oni maju tiez psa-fenku, ze ked ideme na prechadzku a Luky bez dovolenia k nim pribehne-neposluchol ma, tak ho odozenu. Pouzivame to aj na agility, a je to fakt dobra metoda. Ked pes neposluchne a bez dovolenia odbehne k druhemu psovi, tak ho odozenu-ale musi to byt razne. Povel sadni, lahni,kolo-da sa na kraj silnice, mrtvy pes, daj pac, stekanie na povel... sa naucil velmi rychlo, este ked bol steniatko, ale cvicime to stale. Povel ke mne cvicime od maleho steniatka-ako sme ho doniesli domov, to budeme asi pilovat cely zivot. Mozem fakt potvrdit, ze pre psa neni nic lepsie, ako byt so psami a pritom vykonava trening-napr. agility, alebo ine sporty. Unavi sa fyzicky ale aj psychicky. To z prechadzky nepride taky unaveny, aj ked prejdeme 15 km, on zvladne v pohode aj viac. Tak aj ta skolka je urcita dobra.

Aknah
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2006 11:25
- Nahlásit

monka
jmonka
ne, jedinej kdo prijde unaveny z prochazky je panicka

monka
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2006 11:31
- Nahlásit

Aknah, tak u nas je to to iste

Verca
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2006 11:34
- Nahlásit

Aknah
jj, já taky většinou přicházím utahaná z procházky. Phoebe lítá dál po bytě anebo si lehne a spí.
Včera když jsme byli na návštěvě u kamarádky, tak její tchán má kníračku a rotvajlerku a ta kníračka je velká kámoška Phoebe. Skvěle spolu blbly, ale co mi vadilo, že Phoebe strašně štěkala. Vím, že to je ze hry, ale ona má takový vysoký hlásek, že to není pak příjemné. Tak jsem jí to zakázala a za chvíli zas. Tak celá návštěva byla o tom, že jsem okřikovala Phoebe, ať je potichu. :/ Na povel ticho! slyší jen na chvíli a pak začne znovu (někdy jen pár sekund). Jenže, když jí řeknu ticho, tak ona si i přestane hrát anebo už si nehraje tak nadšeně, jak předtím. Nevím, jak jí naučit, aby byla ticho delší dobu. Chytit jí při tom nejde, většinou někde lítá. Nebo to mám rozdělit tak, že na návštěvě se neštěká a doma ano? Jenže doma taky nemůže vkuse štěkat. Ach jo... Nevím si už rady. Anebo jí to časem přejde? Nechci, aby mi z ní vyrostl uštěkaný psisko.

monka
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2006 11:35
- Nahlásit

Dievcata, co keby sme si urobili stretnutie? Dohodli by sme sa a niekedy cez vikend urobili pekny vylet s nasimi bielymi gulickami? Ja sa vam prisposobim, navrhnite nejaku peknu trasu.

Verca
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2006 11:38 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit

no já jsem z Českého Těšína - hranice s Polskem.
No jen nevím, jak by Hanka docílila toho, že Fredy bude bílý. pekny vylet s nasimi bielymi gulickami

Ale jinak jsem pro. Jen nevím, kde, protože jsme od sebe celkem daleko.

Martina
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2006 11:52
- Nahlásit

Verca
Nebo to mám rozdělit tak, že na návštěvě se neštěká a doma ano?
To ne, udělala bys ji v tom zmatek. Zakazovat štěkání všude.
Až se Ti to podaří, tak dej vědět. Naše taky vyzývá ke hře štěkotem, i když musím říct, že teď už je to lepší a na povel ticho taky chvíli slyší.

Verca
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2006 12:31
- Nahlásit

Martina
Ach jo, já byla zastáncem toho, že při hře se štěká, jindy ne. Ale cítím, že to prostě musím zakázat, protože se mi rozštěkává fakt hodně.

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 398 . 399 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání