Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Bisonci - frise, havanak, bolonak, maltezak
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 398 . 399 . >>
Autor Zpráva
monka
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2006 23:30
- Nahlásit

Verca, ja si myslim, ze si to bude lizat a hned sa to zahoji. Uvidis, ake to bude mat zajtra. Ak jej to bude hnisat, tak jej veterinar vystriha chlpky a vycisti.

Aknah
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2006 23:37
- Nahlásit

Verca
pohlad za me maroda, ale neboj packa se zahoji dobre, pokud ji z toho tece krev, tak se to pravdepodobne vycisti samo, do rana se tam udela strup a bude to dobre, nenech ji par dnu litat, venci na voditku a pokud nebude pajdat, tak je to v poho. drzime palecky ja i Fredy

Darina
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 10:21
- Nahlásit

Zdar děvčata .
Tak čtu že už máte i datum na sedkáni 29.4 je idealní čas ať se můžem všechny sejít u nás v Havířově , moc se na vás těším . Když nebude moc pěkně neva proto jsem navrhla sraz unás doma .
Jak čtu tak nejstarší jsem Já ( 46 let ) , ale nikomu to neříkejte ,říkam že my je 26 let ja se tak cítim i když mám syna 23 letého . Mě to neva .
Verunko co ti psaly holky , že s tlapičky jde moc krve mají pravdu , pokuď si Phoe čistí ranku mělo by to být v pořadku , alr musíš ji to kontrolovat jestly ji to nehnisá , pak už jen pomůže vet . Pohlaď za nás maroda .
Počítam na 100procent s tím datumem a abyste mohly všechny , jinak se domluvíme na jiný termín , zatím zůstava 29.4 .
Pac a pusu Bišo .

Aknah
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 14:01
- Nahlásit

normalne holky ja mam psa alkoholika, chutna mu kavovy liker a ted u babicky si pochutnaval na becherovce

Veru co Phoebe, co packa

Verca
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 14:25
- Nahlásit

Aknah
No vypadá ot moc hezky. Vůbec si toho nevšímá, jen když jí na to koukám a narovnávám jí tlapku, tak se cuká, má to asi dost citlivé...Nezdá se mi, že by si to lízala...Má ten polštářek na půl, ale vypadá to, že se to hojí pěkně. Dneska jsem jí myla po venku tlapky a tak jsem na to pustila proud vody, aby se jí ty chlupy od rány odlepily a pak jsem je ustřihla, tak jí tam aspoň chlupy nepolezou... Dneska jdeme k vetovi na očkování a stříhání drápků, tak se ho zeptám i na tu ránu. No snad si nebude účtouvat i za podívání na ranku. On je celkově dost drahý na naše poměry ve městě, ale prý je nejlepší, jezdí na různé semináře i do Ameriky.
Phoebe je taky alkoholik. Jednou jsme po narozeninové oslavě u nás doma nechali prázdnou flašku becherovky a ráno jsme jí načapali, jak jí celou olizuje. Taky miluje pivo a víno jí nechutná.: Teda ne,ž e bychom jí to nabízeli, ale chtěli jsme zkusit, jak jí to pošmakuje.
Jinak taky počítám s tím 29.4. Už se moc těším, snad nám ot vyjde a bude i krásné počasí. U nás je teď hnusně a prší.
NO za chvíli jdeme k vetovi, tak uvidíme.

Aknah
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 14:42
- Nahlásit

Verca
jsem rada, ze je tlapicka takhle v pohode, tak za me Phoebe pohlad, ju?

tak na ockovani my taky pujdem, dockovat tu boreliozu, ale drapky mu striham sama doma, rostou mu dost rychle a kazdy tri nedele platit za drapky, by me prislo dost draho.

tak pak dej vedet co rikal vet na tu tlapicku, ale myslim, ze to bude v pohode

s tim 29.4. taky pocitam a moooooooooooc se tesim a myslim, ze i bude uz dobre pocasi.

monka
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 21:19
- Nahlásit

Verca, to som rada, ze pacicka sa hoji. Ja chodim k veterinarovi len na ockovanie, drapky striham sama, cca kazdy mesiac. Predne castejsie ako zadne, lebo Luky zadnymi casto hrabe.

Verca
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 21:34
- Nahlásit

Aknah,monka
Tak vet říkal, že se jí to hojí pěkně, že není potřeba to desinfikovat, ona si to vydensifikuje prý sama, jak jste říkali. Není na ní vůbec poznat, že se jí něco stalo, ale to ani včera. Drápky jsme nestříhali, ani jsme neočkovali, jen nám dal na odčervení tabletu a stříh.dr. a očk. jdeme až za týden, až se jí zhojí packa. Prý bychom jí to jen znepříjemňovali, že tlapička je hodně teď citlivá.
Phoebe jsem za vás zpusinkovala a pohladila.
Asi jí taky koupím na stříhání drápku kleště. Vyjde to určo levněji... U veta to stojí 50 kč.

Aknah
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 21:44
- Nahlásit

Verca
no vidis, kupovala jsem kleste za 120 Kc, takze drapky ostriham sama, radsi ty penize dam na prostedek proti klistatum

jsme rada, ze Phoebe tlapicku lepsi

moc ji pozdravujem ja i Fredy

monka
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 21:45
- Nahlásit

Verca, tak to som rada, ze sa jej to krasne hoji. A urcite si kup kliesticky, ja mam obycajne-su male, kupovali sme ich vo zverimexe a stali cca 50 Kc. A som s nimi spokojna. Ked som ich chcela kupit u veta, tak chceli 250 Kc, boli nejake specialne, ale myslim si, ze je to zbytocne. A strihania drapkov sa neboj, je to lahke a mozes to robit doma v klude a kedy potrebujes. A este sama vytrhavam chlpky z usi. U veta davam cistit analne zlazky a to ked sme na ockovani, sama som ich este necistila.

Aknah
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 21:49
- Nahlásit

monka
taky striham sama, chloupky z usi nevytrhavam, rikala jsme kdyt nema problemy se zanetem, tak proc tropit bolest a co se tyce analnich zlazek, tak pan doktor rikal, kdyz jsem na ne ptala, ze se nemaji cistit pokud pejsek nema problemy, ze by se mely cistit samy pri kadeni. takze nazoru na tento problem je taky strasne moc a ktery je ten spravny???

monka
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 21:49
- Nahlásit

Aknah, prosim Ta, aky prostriedok proti kliestatom pouzivas? Ja som dala Frontline a vycesavam jednoho kliesta za druhym, dnes som dokonca 2 prisate ale nenacicane vytahovala. Vyskusala som pinzetu, co som kupila v lekarni na kliestata-plastova, je super. Za par sekund boli vybrane. A ked pojdes do Olmika, tak urcite pouzi dobry prostriedok proti tym potvoram, lebo tu ich mame velmi vela.

Aknah
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 21:54
- Nahlásit

monka
taky tady mame mraky klistat, ted momentalne ma advantix, stal cca 120,Kc a mel by fungovat cca mesis a od te doby jsem nenasla jedine kliste.

advantix ma stejnou ucinou latku jako duowin a duowin je levnejsi, jen advantix je ucinejsi proti blecham a vzhledem k tomu, ze chodime do skolky a potkava se s maraky psu, tak at je chraneny

pan doktor rikal, ze frontline nedoporucuje, protoze je jiz na trhu dlouho a klistata si na nej vytvorili odolnost.

monka
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 21:54
- Nahlásit

Aknah, chlpky z usi sa vytrhavaju preventivne, aby sa tam nedrzala vlhost a nesposobila zapal (zanet). Je to rutina, psa to vobec neboli, ani len hlasok nevyda. Ked ho okupem, tak mu vzdy vytrham aj chlpky z usi a nakapem vodicku od veta. A analne zlazky-co veterinar, to iny nazor. Len viem, ze Luky este nikdy nesankoval, ale ked mu ich veterinar vycistil, tak tam bolo toho fakt vela. Ale nechodim cistit pravidelne, len ked sme u veta na ockovani.

Verca
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 21:57
- Nahlásit

monka,Aknah
Teda já čekala,že kleštičky budou stát tak 200-300 kč. tak to je fajn.
Já taky vytrhávám chloupky z uší. Myslím, že je to jen nepříjemné, ale nebolí to. To by se podle mě Phoebe ozvala. Hlavně je podle mě potřeba vytahovat ty odumřelý chlupy z uší. Ty prý můžou nědělat pěknou paseku. Navíc, když koupu a dostane se jí do uší voda, tak to jde pěkně vytřít a nedrží se jí vlhkost v těch chloupkách.
No vidíte! Už vím, co jsem po vetovi chtěla...vyčistit an. žlázky! Občas si zasáňkuje, tak by to možná bylo potřeba.
My jsme teda ještě klíště neměli(ťuk, ťuk).
Teda já se tu dozvím věcí....netušila jsem, že existuje pinzeta přímo na klíšťata....

Verca
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 21:58
- Nahlásit

monka
byla jsi rychlejší.

Aknah
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 21:58
- Nahlásit

monka
ja vim, ze co doktor to nazor, tak zlazky necostima chloupky netrham, pokud zacne mit problemy, tak zacnu

monka
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 22:02
- Nahlásit

Aknah, aj ja som rozmyslala nad Advantixom, ale mam strach, aby Luky nedostal alergiu. Mal alergiu na Exspot, a bolo to hrozne. Do 15 minut mu miesto uplne zrudlo a naskakali puchyre, hrozne sa zacal skrabat, az si to nainfikoval-nemohol si to olizat, pretoze je to prave na tom mieste, aby si to nelizali. Ja som si myslela, ze je to normalne, ze sa tak skrabe, lebo je to mokre. Este nikdy som mu to nedala, tak som nemohla porovnavat. Hnisalo mu to velmi dlho, nemohol spat, co sa stale skrabal a knucal. Volala som vetovi-dvakrat, hovoril, ze sa to vylieci samo. Uz som sa nemohla na to divat, tak som mu tam striekla Ajatin a ono to pomohlo. Bala som sa, ze ho to bude velmi stipat a este dostane alergiu aj na ten Ajatin, ale bol v pohode. Do rana mu to vyschlo a zachvilocku sa mu to zahojilo. Len mal zlty fliacik na srsti

Aknah
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 22:03
- Nahlásit

tak ja nevim, on tam tech chloupku ma hodne malo a kdyz mu cistim ouska tak asi ty uvolneny vytahnu taky, teda aspon si myslim

monka
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 22:07
- Nahlásit

Aknah, tak to staci, ked vytiahnes tie odumrele. Ked tych ostatnych ma malo. Luky ich mal vela zarastene.

Aknah
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 22:08
- Nahlásit

monka
nevim co je Ajatin, ale kdyz mu to pomohlo, takje to dobre, tak se zkus poradit s vetem a o tom jak resime my ockovani, taky je alergicky na kdeco. napred mu da doktor antihystaminika (prasek proti alergii) a az pak ockuje, takze treba by to pomohlo i Lukymu,

monka
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 22:10
- Nahlásit

Aknah, Ajatin je zlty dezinfekcny prostriedok, tak ako napr. Septonex...

Aknah
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 22:13
- Nahlásit

monka
aha, tak to bych asi taky mela poridit, abych mela doma neco na drobne urazy

Verca
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 22:13
- Nahlásit

Aknah
ajatin je to, čím ti mažou kůži před vpichem jehly např. při odběru krve, ne?
Přesně tak. Stačí vytahat ty odumřelé...

monka
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 22:14
- Nahlásit

Aknah, to by nepomohlo, ono mu to spali kozu ako zieravina. Je to predsa len chemikalia. Uz ma poznacene v karte, ze nesmie Exspot. Ale skusim aj ten Advantix, lebo Frontline je neucinny, aspon u nas. Ale nerada davam tieto chemicke latky, aj ked je to len na kozu-ale aj cez kozu sa vstrebavaju do celeho tela. Ale zatial som nic prirodne nenasla proti kliestatam, len viem, ze vitamin B je proti komarom.

monka
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 22:16
- Nahlásit

Aknah, dezinfekcny prostriedok je povinna vybava autolekarnicky, tak ho urcite mate, keby si ho surne potrebovala. .

Aknah
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 22:18
- Nahlásit

monka
no chemie to je, to mas pravdu, ale myslim, ze je lepsi trocha chemie, nez borelioza.

nekde tady jsem cetla, ze je i proti klistatum dobry tree oil, ale radsi se jeste podivam, nevim jak se to pise.

monka
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 22:19
- Nahlásit

Aknah, na Ajatin byva casto alergia-aj u ludi, tak v lekarni vam daju lepsi dezinfekcny prostriedok.

monka
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 22:21
- Nahlásit

No ono to neni trosku chemie, davas to psovi raz za mesiac a dlhe roky. Uz sa dost pisalo v odbornych vet. clankoch o psoch, ktori mali znicenu pecen (jatra) po Exspote.

Aknah
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 22:22
- Nahlásit

monka
juuuuuuuuuuu to mam takovou tvoji duveru??? vubec netusim, zda mam lekarnicku v aute a uz vubec nevim co je v ni

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 398 . 399 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání