Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Bisonci - frise, havanak, bolonak, maltezak
<< 1 ... 63 . 64 . 65 . 66 . 67 . 68 . 69 . 70 . 71 . 72 . 73 ... 398 . 399 . >>
Autor Zpráva
emikami
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2006 14:40
- Nahlásit

janča
Moc hezká fotka, už jste ji stříhali? Jak se češe mně přijde že se ji to moc necuchá, že má dobrou srst, Jakou ji má?

janča
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2006 15:02
- Nahlásit

emikami
Ještě jsme nestříhali. Vystříhávám jí to jen kolem očí a to dost často, jinak se jí to hned barví. A teď jsem jí to ustřihla trochu nad očima, už jí to tam hodně padalo a nám se to moc nelíbilo. Ale jinak jsme jí nestříhali. Srst má krásnou - hodně se jí zlepšila, když jsme na radu Aknah začali krmit purinou pro plan losos. To je hrozně znát.
A češe se dobře. Je fakt, že jí češu poctivě skoro každý den. Když jí týden hlídal manžel a česal jí jen povrchově, tak pak jsem jí česala 3x po deseti minutách, abych to pořádně pročesala. Takže asi jak to dělám pravidelně, tak to jde dobře.
Mohla bys mi možná poradit pro kamarádku nějaký strojek na psy. Má taky havaňáka, ten co měla se porouchal a chce koupit jinou značku. Nemáš nějakou prověřenou, co se neucpává?

Romaine
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2006 15:10
- Nahlásit

Jé, tady to zas pěkně ožilo! Já teď přišla s Robbym z procházky a ten je úplně hin. A to jsme šli jen aby se vyvenčil. Na delší chodíme až tak po 20 hodině, kdy je už příjemněji. Chudák, chvílema ho dávám do vany, která není tak rozpálená jako celej byt... ale dlouho tam nevydrží, protože na mě nevidí

Hele, nevíte někdo jak mám uložit na svou stránku video? Dala jsem ho tam jako vložit soubor ke stažení, ale nešlo to spustit ani stáhnout Nevíte jak na to? Mám to na websnadno. Díky za podrobnější popis..

emikami
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2006 19:51
- Nahlásit

janča
Také krmím purinou pro plan ale kuřecí, jehně ani losos mně moc nechtěli, občas si jen zobli, nyní je prý nové krmení a to pštrosí a kamar. psům moc chutná.
Ohledně strojku mně byl doporučen od zn. Moser, kam. má naháče a tak již několik zn.vystřídala a tento si chválí.

Romaine
Ohledně videa na stránky na websnadno ti neporadím , musela bych se tam juknout zda na to nepřijdu, mám tam ještě starý web. ale již to nepoužívám,ale já co dávám video na stránky které dělám ve front page, tak musíš mít program,který se dá stáhnout zdarma, a v tom to video převést buď do avi nebo do Mpeg, já ho dávám do Mpeg, mně to v avi moc nefungovalo,ono se to video i zkrátí, a pak dám v programu jen vložit video a prostě ho tam vložím jako hudbu.Pak jsem si jen upravila že chci aby se to zobrazovalo po najetí myši.Tento příspěvek píši s přestávkami asi tak přes hodinu, možná tu budou předemnou již nějaké rady. Zatím hezký večer.

MartinaClaudi
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2006 21:16
- Nahlásit

Já si na websnadno také skoušela dát různými způsoby video, ale nemohla jsem na to přijít, ale to byla stránka o potkánech.

Verca
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2006 21:28
- Nahlásit

Ach jo. Tak jsme byli dneska na agility a na konci se psi vyběhávali a byla tam poprvé (tedy co jsem tam já) i ovčanda, která není asi až tak hodná na malé psy. No ale i tak jí páníček na vlastní nebezpečí, jak ho upozornila instruktorka, pustil a Phoebe zase chytil rapl a začla dělat sprinty a ostatní psi (kteří tam chodí pravidelně) se pustili za ní, ale kamarádsky. Jenže ta ovčanda vyletěla za Phoebe a povalila jí a pak jí vzala do huby a začala s ní třískat o zem, třepat ve vzduchu, pak jí odhodila a zase na novo. Byli od nás dost daleko, já sprintovala zachránit Phoebe, když jsem doběhla, tak ovčanda jí pustila, ale P. pořád řvala jak pominutá, vyděšená, uvalená, ale bez škrábance. Třepala s ní dost dlouho, protože i já se zdržela, když jsem se ohlídla za páníčkem ovčandy, jestli jako letí se mnou a tím jsem se trošku zdržela.
Potom jsme přišli na to, že ovčanda je zvyklá lovit králíky a já už tu několikrát psala, že Phoebe přezdívám králíku, protože v běhu tak vypadá. Potom usoudili, že to mohla být trošku tvrdší hra, ale to se mi moc nezdálo, podle mě jí lovila. Neublížila jí, ale hryzla jí do obou slabin na zadních nohách a třepala s nimi, takže dopadá trošku na zadní, ale bude to, si myslím, dobré.
Dneska jsme potkali pár psů a byla zase hravá, ale byli to malí psi, tak uvidíme jak to bude u velkých. Doteď z velkých měla trošku respekt a nechtěla s nima moc běhat,protože si pamatovala jejich přišlápnutí a tak doufám, že na tohle zapomene a nebude se bát velkých psů. Jsem ještě teď z toho vyjukaná, myslela jsem si, že ji zabije, jak s ní mlátila a třepala.

MartinaClaudi
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2006 21:37
- Nahlásit

Ferdule
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2006 21:38
- Nahlásit

emikami
Ahoj, to štěňule bych si fakt od tebe koupila, ale asi bych to s manželem nevydržela. Sárinka je jeho miláček a dnes jsem to jen tak naťukla a vůbec se o tom nehodlá bavit. Nedivím se mu, nikdy jsme ani jeden psa neměli, tak je přesvědčen, že jeden stačí. Se Sárinkou to ale bylo taky tak, nakonec jsem si prosadila svou a teď ji miluje. Děti by taky byly pro, ale raději nebudu nic slibovat. Jenom jsem se do Elizabetky zamilovala, je kouzelná a už ji tady u nás vidím, jak se batolí. Nedivím se ti, že si ji hceš nechat.

Verca
Tak to je hrozná zkušenost, z toho mám největší strach, že Sárinku napadne nějaký velký pes. Ve vesnici, kam jezdíme na chatu, letos na jaře zakousl NO jorkšírka. Phoebe z toho musela být v šoku, na takovou zkušenost asi hned tak brzy nezapomene. Jsi dobrá, že jsi to takhle ustála, nevím, jak bych v takový situaci jančila já.

MartinaClaudi
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2006 21:38
- Nahlásit

MartinaClaudi
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2006 21:42
- Nahlásit

<font color=red>Tohle je na3e Claudinka</font>

MartinaClaudi
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2006 21:46
- Nahlásit

Tohle je naše Claudinka

Verca
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2006 21:48
- Nahlásit

Ferdule
No ustála. Vůbec jsem nad ničím nepřemýšlela, jenom jsem věděla, že musím sebrat Phoebe. Myslím, že bys to udělala taky. Je to pro nás jak dítě a nejvíc mi rvalo srdce ten její "pláč". Potom jsem se klepala jak osika ze šoku. Chtělo se mi brečet, když jsem jí držela a ona pořád vřeštěla. ale nelitovala jsem jí, když pořád nepřestávala, tak jsem jí okřikla a fakt byl klid. Doufám, že i ten pán se poučil a příště to už neudělá. Ani nevím, jestli tam příště bude.

MartinaClaudi
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2006 21:51
- Nahlásit

Tohle je naše Claudinka od paní Kolískove z Wild Angel.

emikami
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2006 21:58
- Nahlásit

Verca
Tak tvůj text jsem přečetla jedním dechem, tohle bych teda nechtěla zažít, to bych si myslela, že už nemám psa. A to to jentak všichni přešli? Jako že si chtěl zalovit jo, když je na cvičáku, no to je pěkné, ale jednou když byla Emilka ještě jako štěně, tak na ni vyjížděli psi, a manžel říkal, se nediv když vypadá jako králík .

Ferdule
Když jsem to nyní četla právě jsem si Elizabetku chovala, trochu kňoukala, tak jsem ji hladila a muchlíčkovala se s ní, tak držela, nyní už je v pelíšku spokojená, až asi na to příšerné vedro.
Já se z toho asi zblázním, nejradši bych si nechala obě dvě, ale to nejde, už to že si chci nechat jedno štěně je už příliš, a vůbec pořád nevím kterou, měla jsem víc radši Dianku, ale nyní už miluju obě dvě.To nevím kdo to za mně rozhodne, jedině člověk, který si prostě jedno štěně bude chtít vzít.Ale zas nevím jak budu reagovat, zda prodám.Když si budou chtít vzít Elí, tak ji určitě budu chtít víc než Dianet, a když Dianku tak určitě zas budu chtít víc Diu. No to je teda situace, když vám přirostou k srdci obě dvě.Je mi jich líto v tomhle vedru, protože netuším jak to zvládají, co myslíte? Když mám v bytě běžně 28-29.5st. jak jim je, když ještě leží na dece a na tom mají ty plínky. někdy je dám do bedny jen na tu podlahu, ale zase když se tam někdo počůrá tak se ušpiní, tak tam musí mít aspoň ty plínky, nechala bych je tak i přes noc. ale zase se bojím přece jen jsou to mrňata, aby neprostydla. Také blbý když člověk neví jak jim je.Ach jo, holky , dnes jsem úplně grogy z toho vedra, jela bych si koupit aspoň nějaký ochlazovač vzduchu, někdo na ifauně to psal, že to ochladí asi o 3st. což by mně stačilo, ale manžel tu pořád remcá, ježíš tak to vydržíš, ne!!!!Za pár dní bude líp, ale já trpím už od poloviny června.Já vedro nesnáším a dnes jsem měla fakt krizi, jsem se osprch. studenou vodou , pak se prošla po bytě, a cítila jsem jako když jdu do sauny.Hrůza.Máte doma něco vy? já dávám na sušák aspoň mokrou osušku, také se to trochu schladí.

MartinaClaudi
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2006 22:09
- Nahlásit

emikami

Claudinka se na slunku vyhřívá a vypadá to že jí to nevadí. Přece jen jsou to psi původem z Havany, tak jim to možná nevadí tolik jako nám, ne? Teda alespoň doufám.

Ferdule
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2006 22:28
- Nahlásit

Verca
Máš pravdu, asi bych ji taky bránila, je to přeci jenom náš mateřský pud, jako když chráníme svoje děti. V takové situaci člověk jedná úplně bez přemýšlení, jenom instinktivně a rozklepe se až když je povšem. Určitě nějakou podobnou situaci budu muset taky jednou řešit, už teď se toho bojím.

Ferdule
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2006 22:31
- Nahlásit

emikami
Ani mi to nepopisuj, ještě si pamatuju, jak kňoukala Sárinka, když jsme si ji přivezli. To rozhodování bude asi těžký, obě jsou krásný, když by to ale bylo na mě, vybrala bych si Elizabetku, okouzlila mě. Znáš to, jakmile tě něco takhle osloví, tak na to člověk potom pořád musí myslet. Ach jo, holkám by tu bylo spolu určitě moc dobře.

MartinaClaudi
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2006 22:42
- Nahlásit

Já se obloukem vyhýbám všem bulteriérům. Myslím že je to nejagresivnější plemeno a jak všude čtu šlechtěno aby zabíjelo.
A když už nějákého potkám tak Claudinku radši vezmu do náruče.

MartinaClaudi
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2006 22:45
- Nahlásit

Claudinka někdy když běží dává uši dozadu jako králík tak mi všichní známí říkají ať mi ji nějáký pes nezakousne, že by si ji mohl splést s králíkem.

emikami
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2006 22:49
- Nahlásit

Ferdule
A mohu se zeptat jak máš velké děti a odkud jsi? A ještě jednou ty máš frizáčka? nebo havan. Jsi daleko od Prahy?Jestli tedy nejsi z Prahy, což asi ne, že?
MartinaClaudi
Marti, ty fotky se ti opravdu moc a moc povedly.Tak si je dám také na web. Pac a pusinku Claudí.

Ferdule
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2006 22:53
- Nahlásit

MartinaClaudi
Taky beru Sárinku do náruče, když se k nám blíží nějaké bojové plemeno. Přesně, jako tvoje Claudinka, i naše Sára dává uši dozadu a hopkuje, jak králíček. Asi to takhle mají vrozené.
Vedro snáší zatím poměrně dobře, miluje vodu, tak ji vždycky osprchuju a ona se tím osvěží a je jí hned líp a ještě jí udělám radost.

Ferdule
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2006 23:00
- Nahlásit

emikami
Mám 2 kluky 8 a 12 let. Jsme z Prahy ze Stodůlek a máme frizáčka. Je jí teď 5 měsíců a je strašně tvrdohlavá.

emikami
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2006 00:01
- Nahlásit

Ferdule
Tak to se mi líbí, další štěně by bylo v Praze, tak koukej manžela přemluvit, ať se s ní nemusím rozloučit natrvalo.Ale Sárinka je dost mladá, ale já také měla Britušku ještě štěně když přibula 3.5měsíční Cherlinka. Bylo to v pohodě, oni dvě si hrály nejvíce, bišonci si s ní tak nehrajou.Stodůlky nejsou sice zrovna Jižnímu Městu tak blízko ale pořád lepší než někde v Brně.To bohužel už nevidím nikdy

Ferdule
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2006 00:34
- Nahlásit

emikami
To je právě problém, že je Sárinka ještě tak malá, dvě štěňata asi neprojdou. Koukala jsem zase na tvoje stránky, máš tam změněné fotky za novejší a Elí je tam moc krásná. Dianka ale taky. Mě se ale víc líbí Elí, jenom tak, od pohledu, ty samozřejmě to vidíš jinak, protože je máš u sebe, živé tvorečky.
Asi je to smutné, když svoje štěňátka už víc potom nevidíš. Jsou jako děti, získají si naše srdíčko jenom proto, že jsou.

emikami
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2006 00:48
- Nahlásit

Ferdule
V každém vrhu si oblíbíš víc nějaké štěně, ale poměrně se to dost sřídá, jeden to, druhý zase tohle, nejdříve to byla Anique,pak Bella Mia, pak Coletka a Carlos,ten byl super,no a nyní zas Dia a Elí. Elí je zvláštnější svou barvou, zatím není tak hravá jako Dianka, ale ta má přece jen dva dny náskok s narozením, ono dva dny udělají své, a někdo se stejnak projeví později. Dianka je zase chundelatější, ale dnes se semnou muchlíčkovali obě, jako kdyby věděli, že se mezi nimi stále rozhoduji. JJ , fotečky jsem vyměnila, aby tam nebyla stále miminka, nyní jsem doupravila další, ale jdu do hajan a dám až zítra, pokud se tu neupeču.Dobrou noc.

Verca
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2006 09:00
- Nahlásit

Já před žádným psem nebrala nikdy Phoebe do náruče a ani to nezačnu dělat. Myslím,že je to holky docela chyba. Já si Phoebe akorát dávám na vodítko, pokud je i ten pes na vodítku a když je navolno, tak si ji jen přivolám a jde mi u nohy (ale když to ještě neuměla, tak jsem ji připínala na vodítko). Mám taky respekt z těch "bojových" psů, ale tak jak může zaútočit staford, tak i ovčák. Navíc jsem četla, že když si toho psa vezmeš do náruče, tak někdy ho i vyprovokuješ k tomu, aby se po ní sápal. Snažila jsem se Phoebe socializovat i se štěňaty boj. plemen a bylo to v pohodě (znali jsme dva), ale holky fakt je neberte do náručí. Myslíte, že jim tím pomůžete? co když si to ten pes zafixuje, že to je ten pes, před kterým mě panička brala do náručí a bude se vám pak sápat do náruče anebo ještě hůř, ječet ze strachu? Prostě si je dejte na vodítko a vklidu kolem něj projděte, jako by se nic nedělo. Hlavně vy musíte být v klidu, aby to ten pes z vás cítil. Snad jsem vás tímto příspěvkem nenaštvala. myslím to v dobrém, ne ve zlém
emikami
No a co měli dělat? On si ho jen přivázal a dal mu náhubek. Nic víc. Hodně se to potom řešilo,proč to udělala a tak, Phoebe ten páníček hladil a mazlil se s ní, ale nic víc se nedá dělat. Jen vím, že pokud tam bude znovu ten pes, tak mu nedovolím, aby si ho pustil anebo prostě odejdu. Phoebe nikomu nic neudělala, ona je hodně přátelská, tak jí určitě nebudu omezovat v tom, aby si s ostatníma hrála a ovčandu ať si drží u sebe.

Romaine
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2006 11:33 - Změnil/a: Romaine
- Nahlásit

Já Robbyho taky neberu do náruče a bez vodítka nechodí, takže ho jen stahuju úplně ke mně. Vzala bych hio jen kdyby na něj nějakej zaútočil - to už jsem jednou udělala, ale ten pes naštěstí odběhl a nenapadl nás. Někdy mám větší strach z lidí, protože už hodně jich chtělo do Robbyho kopnout! Chápete to? Do psa a ještě takovýho malýho! Ani po nich neskákal, prostě asi jen tak. bych je bila!

Ferdule

A budete chtít někdy od Sárinky štěňátka? Teď je sice hodně brzo, ale my totiž hledáme nějakou pěknou fenku pro našeho Robbyho. Sice by nám to mohlo být jedno, jakou fenku nakryje, ale chceme aby byla pěkná. No a hlavně, aby se štěňátka udala a nedopadli špatně, proto bych chtěla majitelku trochu znát. A ty tu píšeš fakt pěkně Jednou bych si chtěla jeho štěně nechat, ale teď by mi to neprošlo doma
Tady asi ani nikdo jiný snad frisáčka nemá.. nebo jsem se přehlédla...

Romaine
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2006 11:51
- Nahlásit

Jo a chtěla jsem se zeptat, jestli někdo nebudete na výstavě v Mladé Boleslavi 2. - 3. září? nebo v Brně 23. - 24. září, Veru? Na té v Brně necháme Robbymu udělat bonitaci, tak jsem zvědavá... Jak to vlastně probíhá? Mám z toho strach, i když je Robby pěknej A neznáte paní Ovesnou jak bonituje? Bude to dělat asi ona. Dokonce tam bude ten den totiž posuzovat bišonky, tak o budem mít 2x!

Jo a omlouvam se, ještě Janik má vlastně bišonka.

Janik

Chtěla sem se zeptat, jestli je váš pes, když už mu je 7 let pořád tak čilý a furt dovádí, nebo kdy se zklidnil? Robby totiž je hroznej neposeda a bojím se, že se nezklidní nikdy.. Ale "tajně" furt doufám, že z toho vyroste... Proto se ptám, i když je to individuální.

janča
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2006 12:19
- Nahlásit

Verca
Ty jo, to musel být zážitek.
Já taky Gweny do náruče neberu. A od toho tahle diskuze je, abychom si vyměňovali názory a zkušenosti, tak holky to určitě ve zlém nepochopily.
Všichni zkušení chovatelé radí, s kterými jsem to zatím probírala, nebrat do náruče - stoupnout si mezi psy a snažit se nedat najevo strach. Pes musí cítit respekt. Pokud pes totiž chce štěně či psa napadnout tak, pokud ho vezmeme do náruče napadne většinou nejen psa, ale i nás. Zatímco pokud si majitel stoupne mezi ně, většinou to prý funguje. Vyjímky asi budou, ale zatím se toho snažím držet.
emikami
Vyzkoušej určitě nějaký ochlazovač vzduchu nebo alespoň větrák, 29 stupňů, to je fakt dost, myslím, že na to máš právo!
Jinak štěnda jsou fakt krásný.

Verca
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2006 13:17 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit

Romaine
Ne já na ty výstavy nejedu. Jedu teď 12.8. na krajskou do Ostravy. A pak asi až na tu světovku (jestli nebude hárat).
Monka má sice bišonka frisé,ale psa a taky má dva krásné pejsky Darinka, která tu už ale nepřispívá.
janča
přesně tak, radši se mezi ně postavit. I když neprojevit strach je možná u mě trochu problém, protože z těch větších psů mám trošku respekt (kromě retrívrů).

Přítel mi před chvíli psal, že se phoebe vyhýbá velkým psům 5metrovým obloukem. Je asi z toho ještě trochu vyděšená, ale chce to čas. S malýma si prý hraje. Snad potkáme jednoho pána s choďákem, je to takový kliďas, tak na něm by bylo ideální zkusit znovu social., jestli jí to nepřejde.

<< 1 ... 63 . 64 . 65 . 66 . 67 . 68 . 69 . 70 . 71 . 72 . 73 ... 398 . 399 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání