| Autor |
Zpráva |
emikami
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2006 23:05
- Nahlásit
Ferdule
Ahoj, já sem občas mrknu, ale nikdo nikde.Já jsem nyní holkám koupila Biotin,už jsem ho dávala,holkám hodně pomohl co se týče srsti po štěňatech po kojení.Znám dost lidí, kteří ho používají.Psali tu o nějakém Fitminu,s tím zkušennosti nemám.Pokud si nejsi jistá co vybrat, tak se poraď někde v chov.potřebách nebo na veterině, řekni čím krmíš,co vše dáváš,že bys ráda nějaké vitamíny a na co, oni ti poradí.Pokud víš na co bys to chtěla dávat, nebo jen preventivně, tak si projeď int.obchody, jukni na vitamíny, na co je který dobrý a určitě si vybereš,vybírej spíše mezi známýma značkama.Biotin je od zn. Caress je to s vit. H a je to hlavně na hedvábnou a lesklou srst,zabraňuje vypadávání srsti a tvorbě lupů.
Jukni se třeba na zn. Trixie-http://www.allpet.cz/scripts/zbozi.php?KID= 226 tady jsou různé vitamíny, na energii, na pigment, na klouby, záleží na co hlavně to pejskovi chceš dát.Zatím pa
|
Ferdule
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2006 23:42
- Nahlásit
emikami
Děkuji za radu, koukám, že jsi tady jediná, která se mnou komunikuje. Asi se všichni dovolují a jsou mimo svá bydliště.
Ty vitamíny chci hlavně preventivně. Ty máš určitě bohaté zkušenosti, tak jsem ráda, že ses mi ozvala. Sárinka má srst na malé štěně krásně hustou, ale myslím, že vitamíny uškodit nemůžou a chci pro ni jen to nejlepší. Manžel se mi směje, že tohle přeháním, že prospívá dobře, ale znáš to, o děti a psy máme my ženské vždycky starost. Co ti budu povídat. Máš mrňat plný byt, obdivuji tě.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2006 23:55
- Nahlásit
Ferdule
Opravdu jsou asi všichni na chatičkách a užívají si trochu příjemnějšího počasí než byly dny předtím.
Jééééžžžžiššš, prosím tě, vůbec neříkej a nějakých bohatých zkušennostech, jakmile mně někdo v něčem pochválí , najednou vše zapomenu. Opravdu ne, něco znám, ale bohaté zkušennosti nemám. Tvoje fenečka se ale bude také teprve přesrsťovat, pak teprve zjistíš jakou má kvalitu srsti, nyní má teprve štěněčí.
Tak to víš, že chceme to nejlepší jak pro děti tak i pro pejsky.
|
Ferdule
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 00:08
- Nahlásit
emikami
To je pravda, chovatelka říkala, že konečnou srst bude mít až tak v jednom roce. Teď je to pořád mimino, tak nechci něco zanedbat. Zatím prospívá dobře, musím zaklepat. Je to náš první pejsek, tak se učíme za pochodu. Byli jsem navštívit paní chovatelku a měla z bás radost, tak se snad o ni staráme dobře. Hned zítra půjdu ty vitamínky (Biotin) koupit. Jak prospívají Tvoje štěňátka? Občas kouknu na stránky, jsou krásné!
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 00:53
- Nahlásit
Ferdule
Ty ale nemáš havanského že? Emilky štěnda jsou super, ty přibývají až dost. Kamilčiný trochu pomaleji, no také je jich více, ale to nejmenší má 620gr. tak to je také již pěkné, zrovna vybírám nové fotky,ale chce se mně již spát tak jdu do hajan a nechám to na zítr.To víš, čím jsou starší tím chtějí víc ven.Učím je papat granulky, některým to jede , některým se do toho nechce. každým dnem se nyní docela mnění,na nožičky sta stavějí, občas je nějaký ten pád,ale zase pochodují dál .Hledáme páničky, dávám málo inz. tak to budu muset napravit. Spousta lidí je asi také na dovolené. Ráda bych sehnala pro super psa Dendre Beny někoho kdo by počíta i s výstavou, je moc pěkný. Tak dobrou, pokud už ty nespíš.
|
Vernisss
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 11:37
- Nahlásit
Emikami:Ještě nemáme pejska zamluvenýho ale líbila by se nám Bessi,vy jste z té stanice? Byl by to pejsek na mazlení,nevíte kolik by stála?
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 12:30
- Nahlásit
Vernisss
Ne já jsem z Wild Angel - www.havanese-wild-angel.net
můžeš juknout také na moje holčičky.
Bessi je z Bohemia Vampiereli, takzvaně se tomu říká konkurence, ale já to tak neberu jako mnozí další chovatelé.Já každému přeji aby štěňátka prodal dobře a hodným lidem.Nevím přesně kolik by stála, ta cena se mnění různě, pokud nemá žádnou vadu, tak si myslím, asi tak 12-15tis. spíše víc než míň.,
Já co mám holčičky volné, dvě jedna je hnědá,ale bude také světloučká, ale zůstane ji asi takový medový nádech, a druhá je trochu jinak zbarvená je více z bílým, ale také to moc asi nezůstane. I když se tohle nedá moc dobře rozpoznat, zda ta tmavá zůstane nebo ne, jako třeba u černého pejska, také mu to nemusí zůstat a bude pak takový šedivo stříbrný. Moje holčičky budou k odběru v polovině srpna, v 8mi týdnech.
Tak paní Herčíkové napiš mejlík a zeptej se na cenu, a budeš to vědět hned.Ahoj
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 12:34
- Nahlásit
Vernisss
A odkud jsi ? jestli se mohu zeptat.
|
Vernisss
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 12:58
- Nahlásit
Jsem z j.Hradce, za kolik by ste prodávala vy pejsky?
|
janča
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 13:17
- Nahlásit
Vernisss
Ahoj! Já jsem z Č. Budějovic. Máme Gwen-fenku havanského bišonka-dnes 6 měsíců! - www.gwen.websnadno.cz- od paní Herčíkové a teď jsem se dívala na štěnda co nabízí a Bessi je moc krásná. Paní Herčíkovou musím jen chválit, i teď, když mám dotaz či problém ochotně poradí.
Paní Kolískovou (emikami) osobně neznám-našla jsem kontakt na ní na netu, až když už jsme měli Gwen doma, ale zdá se mi, podle diskuze, kterou tady s námi vede,taky super a štěnda má taky nádherná.
Těžko vybírat co?
emikami
Nemít byt 2+1, tak Eisi je naše. Zdá se mi naprosto nádherná. Oni jsou krásné všechny, ale ona mě nějak vzala a Gwenďa by měla kámošku. Žel, nejde to.
|
Vernisss
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 13:18
- Nahlásit
Jančo máš moooc hezkýho pejska
|
janča
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 13:30
- Nahlásit
Vernisss
Díky za pochvalu.
Já ti přeji dobrý výběr, pejsek je na dost dlouho, tak to chce zvážit vše pro a proti.
|
Vernisss
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 13:41
- Nahlásit
NEvíš nějáký dobrý jméno ? Bude to holčička
|
janča
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 13:50
- Nahlásit
Vernisss
Koukni na www.kennels.cz/psi jmena/ tam je výběr - přeji velkou trpělivost.
A Bessi se ti nelíbí? A Eisi taky ne? - Víš co, dávat osobní tipy je nanic, každému se líbí něco jiného. My jsme nechali Gwen, zprvu nám to znělo divně, ale jak jsme si na to zvykali než jsme pro ní jeli,ale pak se nám to čím dál víc líbilo, tak pak už jí to zůstalo.
|
janča
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 13:52
- Nahlásit
Teda mě to zadávání adres nějak nejde.
Ale vy si to přeberete, že jo?
|
Vernisss
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 13:58
- Nahlásit
Mě osobně se třeba líbí jessie
|
janča
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 14:07
- Nahlásit
Vernisss
To je moc hezký! Tak vidíš!
|
Vernisss
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 14:16
- Nahlásit
EMIKAMI za kolik prodavas pejsky a od kad jsi?
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 14:34
- Nahlásit
Vernisss
Nejlepší je pokud chceš podrobné informace od chovatele jak ode mně tak i od paní Herčíkové nebo jiné, je napsat meil, je to přece jen záležitost mezi prodávajícím a kupujícím.
Jméno si můžeš dát jaký chceš sama, i když většina majetelů mých štěňat jména nechali, snaším se vyvírat tak aby se to dalo nějak přizpůsobit, např. Elizabeth,-Elí, Elinko, Lízo, Bety,Elizabetko, pak mají za jménome Joy, takže i jen třeba Joy.nebo Elí-Joy,atd. Eisi- Ejsinko,EjsiJoy,Sisi,-je fakt že jméno Ejsinka se mně moc líbí, a přímo to na mou holčičku sedí.
janča
Díky, jsou roztomilé obě dvě, ale Eisinka mně osobně též víc přitahuje, i když jeden den tohle druhý den něco jiného.
Vernisss
Jo a ještě, ono pokud to člověk nemá daleko a má auto, tak je nejlépe se zajet podívat, ono ti srdíčko napoví, a u každého je to jinak, někomu by se líbila Bessi, někomu zas třebě Eisi,nebo Elizabetka.Každý je jiný. Bessi už je velké štěně, které už umí ledacos projevit, pěkné řádit, atd. tohle jsou ještě mimina, která se tu batolí, nejsou ještě zcela osrstěná, atd. mezi nimi je rozdíl asi 2měsíce, že, nebo tak nějak, a to je hodně, za 14dní ty moje holky budou také chlupaté holky.A budou se chovat trochu jinak než nyní jako mimina.Musí tě to prostě chytít, zaujmout, a pak ani ta cena pak tolik nerozhoduje, zda dáš o tísíc víc nebo méně.Holčiček je málo a tak ti jen řeknu, že prodávám letos holčičky o něco málo víc než jindy, jinak co já vím, pokud mám dobré informace,prodávám levněji než ostatní chovatelé, jelikož fenky nemají výstavy.Eisinky a Elizabetky otec je ale šampion, na stránkách ho můžeš také vidět, no já se zamilovala do všech tří holčiček, ale musela jsem si jednu vybrat , kterou si necham, alespoň zatím to tak vypadá, jisté to však není, a bude to Dianka.Ale moc dlouho neváhej, pokud havanského psíka chcete, protože nevím zda jsou ještě někde holčičky na prodej, já o nich nevím.Možná chov.st. Almanach,ale opravdu nevím, nepátrala jsem po tom. Pak by se ti mohlo stát, že si je někdo zamluví a ty budeš zklamaná.Cena se dá též dohodnout , a to vždy při osobním kontaktu, já mám např. zájem aby moje štěnda byly u příjemných lidí,kde z jejich povídání vidím, že na ni budou hodní, že ji búdou milovat, že to prostě bude miláček rodiny, také to trochu poznám z kontaktu mezi člověkem a pejskem, mohu ti říct že by se mohlo stát, že se mně lidi líbit nebudou a štěně jim neprodám.Člověk to tak nějak prostě vycítí, tak jako třeba ty kdybys viděla Bessi, nebo Eisi, nebo Elizabetku.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 14:36
- Nahlásit
Vernisss
Jsem z Prahy. Předběžná cena, mezi 12-14tis.Napiš mejlík pokud chceš více informací. Dnes budu přidávat další nové fotečky, tak se pak můžeš juknout, chtěla bych i nové video, protože mrňata docela už pěkně ťapkají.
|
janča
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 14:50
- Nahlásit
Vernisss
Emikami má ve všem pravdu, hlavně v tom, že ten osobní kontakt je opravdu i podle mě dost důležitý. Uděláš si představu o chovateli, jak se stará o pejsky a můžeš se po kontaktu se štěndy v klidu rozhodnout.
My jsme jeli k paní Herčíkové původně jenom na sondáž. Kamarádka má havaňáka - od té mám tip na tohle skvělé plemeno- ale chtěla jsem vidět i jiné než jejího, zkonzultovat, co vše obnáší péče v bytě atd.....Řekla jsem si, že se podívám a tak za rok budu řešit štěnátko. Ani jsem k paní Herčíkové nebrala děti, aby mě neovlivňovaly. Ale pak jsme tam přijeli, po pravdě jsem jí všechno řekla a začala si s ní povídat. A manžela mezitím objevila Gwenďa, olízla mu boty a hrozně se s ním mazlila. Zkrátka, byť jsem na to moc nevěřila, si ho vybrala. Takže on byl ten, který popohnal naše rozhodnutí mít štěnátko o rok.
TAKŽE OPRAVDU - SRDCE HRAJE VELKOU ROLI - koneckonců jako ve všem.
DEJ NA SRDCE! Většinou fakt nelže.
|
Ferdule
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 21:53
- Nahlásit
emikami
Ahoj, nevím, jestli se sem dneska podíváš, ale zkouším to. Včera jsem to už vzdala a šla jsem si taky lehnout.
Máš pravdu, havaňáčka nemáme, ale frisáčka. O havaňáčkovi jsem toho moc nevěděla a frisáček se mi moc líbil, i povaha, která byla krásně popsanaá v knížce, kterou jsme si hned po rozhodnutí koupili.
Teď je to naše princezna a neměnili bychom, asi jako každý tady z nás. Moc hezky se ty příspěvky čtou, je vidět, jak každý toho svého pejska milujeme. Už jsem viděla i pár stránek a možná se do toho taky pustím. Musí to být ale asi dost těžké, že?
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 21:55
- Nahlásit
# Zasláno: 11 Čec 2006 14:47
Citát
Vernisss
Vítám tě tady.
Mám taky fenku Havaňáka.Bellu Miu 15měs.
http://www.havanais.wz.cz/fotogalerie.htm
Taky jsme chtěli pejska jen na mazlení,ale vyklubal se z ní výstavní hafínek.
DEJ NA SRDCE!
Souhlasím s Jančou. Ale přidala bych i oči,protože časem se může stát,že budeš chtít vyzkoušet výstavu. Z vlastní zkušenosti musím říct,že je lepší se rozhodovat zda na výstavy nebo ne hned na začátku. My se rozhodli skoro v roce.
Přeji ti aby sis dobře vybrala svého psího miláčka.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 21:57
- Nahlásit
Ferdule
Ahoj. Můj choť se celkem v PC vyzná,ale při tvoření stránek se taky pěkně potí.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 22:00
- Nahlásit
Ferdule
No já začala ze stránkami na www.websnadno.cz , sice to tam před nedávnem zmněnili, možná je to lepší možná složitější, občas tam něco doplním, stránky tam ještě stále staré fungují,ale zas přidali asi ze 3-5 MB snad na 50MB. Dříve se tam nevešlo vůbec nic. Pak jsem se dozvěděla o jednoduchém programu Front page, no a tak jsem si ho pořídila a zkoušela jsem tak dlouho až jsem na to přišla. Měla jsem jednu paní , která mně s tím občas trochu pomohla,ale víceméně se tím člověk musí prokousat sám, najednou se povedla jedna stránka a pak už to šlo, to víš neúspěchy také byli, kolikrát jsem jednu věc dělala několik hodin-hrůza. Ale nyní v pohodě, i když se s něčím také babrám dost dlouho, tak mně to baví, tak je to jedno. Zdá se mně to nyní jednoduché, ale např, když se dělají rámce, tak stejnak v tom nemám zcela jasno, aby se to zobrazovalo správně musí ta stránka být správně nastavená a na to člověk musí přijít sám, a pokud to zapomeneš a děláš rámec znovu, tak zase nad tím musím znovu přemýšlet.Ale určitě bys to také zvládla. a když máš po ruce někoho kdo ti rád poradí, tak proč to nezkusit.
|
Ferdule
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 22:08
- Nahlásit
emikami
Myslela jsem, že jsi profík, máš stránky moc pěkné. Koukala jsem na websnadno, něco jsem pochopila, ale většinu ne, tak nevím. Bylo by to ale fajn, kdyby měla Sárinka svoje stránečky.
Určitě ale nemám tolik trpělivosti jako ty, abych se jednou věcí zabývala několik hodin, na to zřejmě nebudu. Když by mě to ale chytlo, tak potom ano.
LenkaK
Ahoj, k tobě jsem se také dívala, Bellinka je moc velká fešanda a stránky jsou také moc pěkné. Pravě si přestávám věřit, když vidím, jak vám to jde. Manžel tomu nerozumí vůbec a ani ho počítače moc nezajímají, tak ten mi moc nepomůže.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 22:08
- Nahlásit
emikami
Tak jsme Beli vytáhli na dlouhý výlet. Ušli jsme celkem asi 6kiláků a kupodivu jsme nemuseli nosit kluky ani naši psí dcerušku. Když jsme se vrátili byla KO. Ale moc ji to prospělo,protože když byla horka nechávali jsme ji více doma. Po cestě vyštěkala turisty i jejich pejsky.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 22:10
- Nahlásit
Ferdule
Bellinka je moc velká fešanda
Kdybys jí viděla po včerejším výletě nepoznala bys ji.
|
Ferdule
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 22:21
- Nahlásit
LenkaK
To také znám, byli jsme teď o víkendu na chatě, v pátek tam pěkně pršlo a byly velké kaluže. Má moc ráda vodu, tak jakmile vyběhla z auta, hned hnala do nejbližší kaluže. Postupně projela všechny a šla rovnou pod sprchu.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 22:52
- Nahlásit
LenkaK
LENKO UŽ SI TADY NĚKOLIKRÁT ŘÍKALA, ŽE JSTE SE ROZHODLI PRO VÝSTAVU V ROCE, ALE PRAVDOU JE , ŽE KDYŽ JSTE SI ODE MNĚ BELLINKU KUPOVALI, O VÝSTAVĚ JSTE UVAŽOVALI A ŘÍKALI JSTE , ŽE BY JSTE VÝSTAVU CHTĚLI ZKUSIT.
NO , ZCELA S TEBOU SOUHLASÍM, NEJEN SRDCE NESTAČÍ, NA MAZLA URČITĚ, ALE ČASEM SE MŮŽE LEDACOS ZMNĚNIT TO MÁŠ PRAVDU, ALE .....OČIMA SI V 8TÝDNECH, PROHLÍDNEŠ JAKÝ MÁ PIGMENT, SKUS, JAK ŤAPKÁ, A SRST. SRST SE ZMNĚNÍ TAKŽE STEJNAK NEVÍŠ NA JAKOU, MUSELA BYS BÝT PROFÍK ABYS POZNALA, ŽE ŠTĚNĚ ŤAPKÁ TAK DOBŘE ŽE BUDE VHODNÉ POZDĚJI NA VÝSTAVY, ŽE NAPŘ. NEBUDE VYTÁČET TLAPKY, COŽ DĚLÁ MIN. 50% HAVAŇÁKŮ, SKUS ....I TEN SE BOHUŽEL MŮŽE ZMĚNIT, A LEDACOS CO SE TÝČE SKUSU A ZUBŮ. NEBO TI TAKÉ MŮŽE ŠTĚNĚ V PULI ROCE NA NĚCO CHCÍPNOUT A BOHUŽEL ZA TO CHOVATEL TAKÉ NEBUDE MOCI.I TAKOVÉ PŘÍPADY JSOU A PAK JE NA TOM ABY SE CHOVATEL A CHUDÁK MAJITEL KTERÉMU SE TO STALO ROZUMNĚ DOHODLY, NEBO ABY SE PŘÍPADNĚ UDĚLALA PITVA.POKUD NĚKDO CHCE VÝSTAVNÍHO PSA NEVIDÍM JINÉ ŘEŠENÍ NEŽ SI KOUPIT ŠTĚNĚ AŽ PO PŘEZUBENÍ, NEBO DOKONCE AŽ PO BONITACI, A PAK TEPRVE ROZJET VÝSTAVY A CHOV.
NENÍ DOBRÉ SI ŠTĚNĚ BRÁT Z LÍTOSTI, O TOM JSEM SE SAMA PŘESVĚDČILA.BOHUŽEL HODNĚ LIDÍ TO DĚLÁ.
NENÍ DOBRÉ SI VZÍT ŠTĚNĚ , NEČISTÉ, ZACUCHANÉ, PROSTĚ UŠMUDLANÉ, TO UŽ O NĚČEM SVĚDČÍ.
NENÍ DOBRÉ SI HO BRÁT PŘEDČASNĚ.
JE DOBRÉ SI PŘEČÍST NĚKDE NA INTERNETU ČEHO SE VŠÍMAT KDYŽ KUPUJEME ŠTĚNĚ, ALE LENKO NEMYSLI SI , ŽE KDYŽ SI KOUPÍŠ MALÉ ŠTĚNĚ V ZAHRANIČÍ, OD OPRAVDU SKVĚLÝCH RODIČŮ, ŽE BUDE NA 100% TAKÉ TAKOVÝ, TO SI MYSLÍM, ŽE OPRAVDU NIKDY DOPŘEDU SE NEDÁ ODHADNOUT. TEN KDO VÍ PŘESNĚ JAK MÁ HAVANSKÝ PSÍK VYPADAT, TI MŮŽE ŘÍCI, ANO TOTO ŠTĚNĚ MÁ PŘEDPOKLADY PRO VÝSTAVY, PŘEDPOKLADY, ALE UŽ TI NIKDO NEZARUČÍ ŽE TO TAK BUDE. BELLINKA BYLA NEJMENŠÍ, NEJTEMPRAMENTNĚJŠÍ, A TO JSTE VĚDĚLI. A VIDÍŠ S MALÉHO KÁČÁTKA VYROSTL HEZKÝ PEJSEK. JO A ŽE BUDE MÍT VŠECHNY ZUBY, KTERÝ CHOVATEL TI DÁ ZÁRUKU ŽE BUDE V DOSPĚLOSTI FENA PLNOCHRUPÁ? MYSLÍM ŽE ŽÁDNÝ.TROCHU MNĚ OD TEBE PŘIJDE ŽE OBČAS NARÁŽÍŠ, NA NĚJAKÝ MŮJ PODVOD, NEMYSLÍM TO ZLE, ALE JÁ JSEM PRODALA PĚKNOU FENEČKU, KTERÁ BYLA KONTROLOVÁNA VETERINÁŘEM, PORADKYNÍ CHOVU, A NIKDO NA NI NESHLEDAL NIC ŠPATNÉHO, A ŽE JI NAPŘ. CHYBÍ ASI 3 ZUBY, TO JAKO MYSLÍŠ, ŽE JSEM TI MĚLA ŘÍCI, AŽ SE BELLINKA PŘEZUBÍ, BUDOU JÍ CHYBĚT TŘI ZUBY? MYSLÍM ŽE ANI PANÍ HERČÍKOVÁ KTERÁ CHOVÁ PĚKNOU ŘÁDKU LET, TI NEMŮŽE DÁT ZÁRUKU NA 100% ŠTĚNĚ NA VÝSTAVU SE SAMÝMI V1,CAJC,BOB...ATD.
I U NÍ SE VYSKYTUJÍ PŘEDKUSY A DEPIGMENTACE, NAŠTĚSTÍ U MNĚ ŽÁDNÝ PŘEDKUS NEBYL, JEN ANIQUE, MĚLA NĚJAKÉ PROB LÉMY S ČELISTÍ , ŽE JI PRÝ PŘESTALA RŮST, ČI CO, ALE BOHUŽEL NEMÁM O TOM DOST 100% INFORMACE, NAKONEC JI PRÝ OPĚT ZAČALA RŮST A NEMUSELA NA OPERACI, ALE SKUS MĚLA VÝBORNÝ JAKO OSTATNÍ ŠTĚNATA.KDYŽ SE TI NARODÍ DÍTĚ, JE ZDRAVÉ, ALE BOHUŽEL JE HODNĚ PŘÍPADŮ KDY ZJISTÍ ŽE ZE ZDRAVÉHO DÍTĚTE SE V JEDNOM ROCE VYKLUBE DÍTKO, KTERÉ SE JIŽ NENAUČÍ CHODIT, MLUVIT, SEDĚT.JE TO VELMI SMUTNÉ,A PŘITOM SE NARODILO TAKÉ ZDRAVÉ A ŽÁDNÝ DR. NA TO NEPŘIŠEL, AŽ SE TEPRVE ZAČALI OBJEVOVAT PRVNÍ ZNÁMKY, NAPŘ. ŽE SI DĚCKO NECHCE SEDNOUT, ATD. TAKŽE PROSÍM TĚ NECHTĚJ PO MNĚ ANI NIKDO JINÝ, ŽE KDYŽ PRODÁM ŠTĚNĚ V 8TÝDNECH, KTERÉ JE V POŘÁDKU, TAK JAK MÁ BÝT, ABYCH DALA LIDEM JISTOTU, ŽE BUDE ŠTĚNĚ CELÝ ŽIVOT ZDRAVÝ, ŽE SE MU NEHNE SKUS, ŽE BUDE PO PŘESRSTĚĚNÍ MÍT KVALITNÍ SRST, ATD. SPOUSTU VĚCÍ MŮŽE ČLOVĚK SÁM OVLIVNIT, NAPŘ. SRST. A O TOM JE SPOUSTA INFORMACÍ NA INTERNTETU. NA TO TÉŽ NEPOTŘEBUJEŠ CHOVATELE. SNAD JEN DO ZAČÁTKU, JAK OČKOVAT, KDY OČKOVAT, JAK KRMIT, ČÍM KRMIT, ATD. PROMIŇ ZDA JSEM TAKTO ÚPŘÍMNÁ. ALE JÁ JSEM JIŽ TAKOVÁ.DĚKUJI ZA POCHOPENÍ.A DOUFÁM, ŽE ASPOŇ NĚKDO SEMNOU BUDE SOUHLASIT. RÁDA SI TU VYSLECHNU RŮZNÉ NÁZORY.DÍK
|